Favo, Felda Fabia svetla...

prohledat
28 příspěvků (zobrazeno 1 až 28) od 02.12.2008 do 03.12.2008, založil/a alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
řadit dle data
19:05:28
03.12.2008
Gryzly
-> Matthes, záškodník z TechWebu: www.novinky.cz/clanek/155 775-xenony-ma-stale-vice-a utomobilu-casto-nelegalne. html

-> King: Musím ti oponovat zkušenostmi z primitivního světa vozidel v Indii.

V noci veškerá vozidla svítí jen dálkovýma světlama, a to na jakémkoliv druhu silnice. Na špatné, horší i na těch nejhorších. Jiné tam nejsou. ;-) Některým autům svítí jen jedno přední světlo. Zato zadní světla ty neoslňují, protože mnohdá ani nesvítí, a takový náklaďáci ti vzadu nemají ani světla, odrazky ani zástěrky a SPZ mají namalovanou na korbě vodovkama.

S nehodovostí to tam je tak že většina aut je oťukaných, pomuchlaný blatníky se tam neřeší.

Ale když se občas stane vážnější bouračka s ublížením na zdraví, tak tam to funguje zub za zub, dav lidí vytáhne řidiče nebo celou posádku z auta a v lepším případě se poperou, v tom horším použijou kameny. proto asi náš šofér když srazil v noci motorkáře začal šíleně ujíždět. Ani se neobtěžoval zastavit.
15:32:30
03.12.2008
Matthes, záškodník z TechWebu
Nejlepsi je jezdit ve dne. Kdyz uz v noci tak alespon sam na silnici a zapnout dalky :) Fobie je pripad sam pro sebe, pak me este kali ty prestavbovy sady na xenony 8 popripade blbje nastaveny xenony.
14:37:48
03.12.2008
Tomaso435
-> King: 3 no zkoro
12:38:20
03.12.2008
King
-> tomaso435: Aha, takže to správně chápu, tak působíš na oslňovače výchovně - oko za obě oči, zub za přeraženou sanici? jen tak dál4
12:27:12
03.12.2008
Tomaso435
když už tu probíráme ty světla proti oslnení jsem vybaven těma přídavákama nasměřovanejma do protisměru do xichtu,,,,,,,,,,,,, :Dono si pak hodně lidí rozmyslí jestli ztlumit dálková nebo aspon štelnout .... jinak fábie svítěj na nic,, to se ví jen malej hrbol nebo člověk na zadních sedačkácha už to šajní jinam :(
12:26:59
03.12.2008
King
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Tu zkušenost mám taky a připisuju to tomu, že těch aut jezdí mraky a průměrnej vlastník či řidič bude asi ignorant (viz diskuse :)

Ptal se náš školitel tuhle na škole smyku, co je podle nás důvodem, proč třeba jinde (Španělsko, Řecko,,,) jezděj jako kanci, ale maj jenom obouchaný auta a ne plný hřbitovy?

Padli tam takový kuriozity z řad "žactva" typu "nedodržování předpisů", "překračování rychlosti" a pod. a když došla řada na mně, tak v podle svojí zkušenosti říkám "agresivita, bezohlednost" - školitel viditelně pookřál :) A začíná to už tím oslňování, ať už z blbosti (spousta lidí ani neví k čemu ten štelovák na světla slouží) a nebo kvůli ignorantsví. A když už mi jedno světlo svítí na veverky, tak proč nepomoct mlhovkama, že? 8
11:45:30
03.12.2008
David29
-> Risan: Tvuj text jsem pochopil jinak...
11:33:52
03.12.2008
Risan
-> David29: Proboha, vždyť jsem se to snažil vysvětlit. Obě světla jsou stejná, asymetrická, což znamená, že obě svítí vpravo vejš než vlevo.
11:08:58
03.12.2008
David29
-> Pavel P..: No to je jediný co mě napadlo 3 Ale doufal jsem, že to nějak vyřešený maj 4
10:55:59
03.12.2008
Pavel P..
-> David29: jak? asi že svítěj obe lampy stejně 3
10:55:05
03.12.2008
Mishoooo
mam znameho ktory do pola kde mala ist H4 narval H1 a ked siel za mnou som myslel ze fakt oslepnem... to snad svietilo silnejsie ako keby mal normalne aj so zapnutymi dialkovymi...8
10:54:03
03.12.2008
David29
-> Pavel P..: No.. takže tam je svícení nastavený jak?
10:51:33
03.12.2008
Pavel P..
-> David29: ovály jsou stejný tam žádnej pravej a levej neni... 4
10:47:52
03.12.2008
David29
-> Risan: Jojo, tak to potom jo.. tak to by mě zajímalo jak svítim já, pač když sem montoval světla, nevšim sem si že by jedno z nich mělo znakču že je pravý 1
08:40:07
03.12.2008
Risan
-> David29: Já to vidím tak, že levý i pravý světlomet se seřizují na stejný úhel vůči rovině vozovky. Rozdíl mezi levým a pravým světlometem pak není ani v optických parametrech (jen u některých vozů mají každý svůj tvar a proto nejdou zaměnit).

OBA světlomety svítí asymetricky - nalevo jsou shora zacloněny, napravo méně. U světlometů vozů pro levostranný provoz je to naopak.

Efekt je tedy ten, co popisuješ (krajnice osvícená více nahoru a protisměr zacloněn), ovšem popírám, že by to bylo tím, že každé z dvojice světel má svítit jinam.
08:18:03
03.12.2008
alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí)
-> Mr.Teeny: Tak takych ako ty by som najradsej pohladil heverom.... minimalne po svetlach 1
19:27:08
02.12.2008
minno
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): podobné javy veru pozorujem aj ja...hlavne to s tými "1,5 okými" bratmi....Na Fe/Fa/Oct odchádzajú žiarovky v "heligónkach" (3) a taktiež aj v zadných svetlometoch až neskutočne často....doteraz som nepochopil prečo....asi majú napikaču realizovanú elektrickú sieť alebo čo....Ja som žiarovky v mojej škodovke za posledných minimálne 6 rokov čo s ňou jazdím ja, nemenil ešte ani raz...a to sa jazdí a svieti celoročne a za tých 6 rokov auto spravilo minimálne 40000 km.

A ohľadom toho nastavenia svetiel, práve pred týždňom som s tým bol v servise, kde mi to poladili....ani sa nezdá, ale je to fakt rozdiel...lepšie vidím, menej oslňujem :)
19:05:01
02.12.2008
haso
a mne kamarati vravia ze jazdit predo mnou je strasne ze ich strasne oslnujem...a popravde je mi to fuk3

a to ked som raz isiel po celom meste s dialkovymi ked som ich omylom zapol to museli mat ludia radost...

inak otec ma na forde polohu svetiel nastavenu na 0,5 a odvtedy sme stym nepohli6
17:34:23
02.12.2008
teeny
není to jenom u škodovek umůj spotřebák (opel corsa) taky svítí pánu bohu do ..., nefunguje štelování a já sem línej se tím zabejvat
16:20:50
02.12.2008
David29
-> Risan: Moc sem tě nepochopil... když se podívám na obrázek jak má auto svítit, tak je to tak jak řikám... pokud si teda rozumíme termínem "pravá strana" 40 3
15:45:09
02.12.2008
-> petr s: A v skodovkach je to kvoli tomu, ze slavna trojka svetelnych nasieracov F F F su zial skodovky... ale ked najdes nieco lepsie, alebo sa tu strhne hadka, kludne presun, ja sa nebranim 6
15:43:43
02.12.2008
-> David29: no samozrejme, ze kazdy svetlomet osvetluje inu cast vozovky, ale to co mam na mysli ja je, ze jedno svetlo svieti do protismeru a druhe svatemu Petrovi na sandaly... a vodic vidi asi pred sebou len tmu....

Proste ma tento jav nasiera cim dalej tym viac... a este je parada, ked takyto ignorant ide zamnou a krasne mi vysvecuje do vonkajsich spetatok (vnutorne na spotrebaku uz par mesiacov nemam a nevadi mi to)... na tych si asi kupim velky digitalny displej na zadne sklo, ktory bude odpocitavat od 10 dolu a namiesto nuly bude stroboskop co brachovi ostal doma z cias ked robil diskoteky.....
15:17:28
02.12.2008
Risan
David29 02.12.08 14:44:39 napsal: -> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): Vnější světlo (u kraje vozovky) ti má svítit dál než vnitřní, a má snad svítit i víc doprava, proto je třeba rozdíl mezi autama co sou z Anglie (maj to na druhou stranu)...

Proboha to snad ne. Co třeba pojem asymetrický světlomet?
14:44:39
02.12.2008
David29
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): A nemá to náhodou takhle svítit?

Vnější světlo (u kraje vozovky) ti má svítit dál než vnitřní, a má snad svítit i víc doprava, proto je třeba rozdíl mezi autama co sou z Anglie (maj to na druhou stranu)... ale faktem je, že nevim jak se tyhle vlastnosti projevujou, když koukáš do těch světel..

Ale jinak máš pravdu, tohodle jevu se taky všímám...
14:33:06
02.12.2008
petr s
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): A proč to je ve škodovkách?
14:30:45
02.12.2008
vaclav785
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): no u favoritů a felicií to bude tím že jim většinou nefunguje hydroštelování světel takže jakmile to auto trochu naloží už oslňují
14:26:28
02.12.2008
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): sakra, ty si grafoman....
14:26:05
02.12.2008
Taka aktualna tema - kedze teraz viac jazdim po tme ako po svetle, vsimol som si, ze asi polovica aut ma svetla bud rozstelovane tak, ze kazde svieti inak, alebo svietia priamo do oci.... a z tychto aut je 90% v skupine favo felda fabia..... cim to je? maju tieto auta fakt tak na pikacu svetla alebo si tieto auta kupuju vacsinou ignoranti, ktori ansolutne seru na to, ci niekoho oslnuju a kolecko na nastavenie sklonu maju len na ozdobu..... Ved normalny clovek prve co urobi po rozsvieteni svetiel tak si nastavi nejaku rozumnu vysku podla obsadenia vozu a nakladu v kufri..... Priznam sa, ze raz sa mi to nepodarilo poriadne nastavit a ospravedlnujem sa vsetkym, co na mna blikali... ale ja som mame hovoril, ze to, ze ma auto 530 litrovy kufor neznamena, ze donho moze narvat asi 350 kilo veci :-) Ale to bol extremny pripad, verim, ze bezne sa to nestava, tak preco do prdele setky skoda predohraby vypaluju ludom oci???

A este jedna vec - je to nejaky tuningovy trend, ze plno fabii svieti jednym dialkovym a jednou parkovackou??? Alebo je to len dalsi znak ignorantstva vodicov tychto "vozidiel"???
Extreme Tyres