skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cočko do 15000 Kč
-> Kapřík faster: Nemám s ní zkušenosti ale einhel bych už nekoupil sice mám 150 15 let ale už nikdy více
-> petr s: tak už 2 hodiny pročítám to forum co jsi mi doporučil..a díky, výborné počtení. Celkově tam dobře vyznívají svářečky Iskavar. Líbí se mi tam model ISKAVAR MIG 163 za 11900 Kč (eurohořák + redukčák v ceně). Ale v podobné cenové hladině jsou i 170tka a 190. Ta 193ka už ne..ta už stojí moc. Co si o tom myslíš? Do které bys šel?
-> Kapřík faster: tohle ti doporučuji si v klidu přečíst a raději třeba 2000 připlatit nekupuješ to na 1 rok
-> Kapřík faster: www.svarforum.cz/forum/vi
ewforum.php?id=8
-> Kapřík faster: V zelezarstvi by mela bejt taky. Ale ja ji mam primo z kramu se svarovaci technikou...
A co si myslíte o Kuhtreiber...česká firma z Třebíče.
Třeba tohle
www.svarecky-eshop.cz/kit -praktik-179-kuhtreiber-24 5.html
Třeba tohle
www.svarecky-eshop.cz/kit -praktik-179-kuhtreiber-24 5.html
-> petr s: koukám..ale stojí rovnejch 15, k tomu když připočtu flašu, nějaké příslušenství a to už je moc
Nemáš zkušenosti s nějakým levnějším Iskavarem? Třeba tohle: www.svareciagregaty.cz/in
dex.php?_a=viewPro...
Popř. porovnání Iskavar vs. Einhell ?

Popř. porovnání Iskavar vs. Einhell ?
-> Kapřík faster: Do 15 bych se podíval po tomhle trafo je v mědi a ne hliník
www.svareciagregaty.cz/in dex.php?_a=viewPro...
www.svareciagregaty.cz/in dex.php?_a=viewPro...
Takže co vás tak čtu, vychází hodnocení téhle svářečky vesměs pozitivně na to moje domácí sváření.
-> JoseA: byly prosímtě součástí balení i redukce na různý průměr svařovacího drátu? Co jsem tak koukal po e-shopech tak mají většinou svařovací drát 0,6 nebo 0,8 mm. Který je lepší koupit?
Jinak 400 V se doma najde..jen budu muset předělat zásuvku, ale to se zvládne
-> Syny: jak píšeš, žes musel sehnat redukci k redukčnímu ventilu, kde se dá sehnat?
Takže dá se říct, že tuhle svářečku můžete doporučit?
Btw: co nějaká jiná alternativa? Má někdo něco jiného? Nebo nevymýšlet ptákoviny a jít do této?
-> JoseA: byly prosímtě součástí balení i redukce na různý průměr svařovacího drátu? Co jsem tak koukal po e-shopech tak mají většinou svařovací drát 0,6 nebo 0,8 mm. Který je lepší koupit?
Jinak 400 V se doma najde..jen budu muset předělat zásuvku, ale to se zvládne

-> Syny: jak píšeš, žes musel sehnat redukci k redukčnímu ventilu, kde se dá sehnat?
Takže dá se říct, že tuhle svářečku můžete doporučit?
Btw: co nějaká jiná alternativa? Má někdo něco jiného? Nebo nevymýšlet ptákoviny a jít do této?
-> Syny: jo je tam 5 kolíková koncovka ale jede i na 4kolíkovou, když máš doma.
z hadičkou problém nemám,
ne ventilu je matka myslím na argon stačí vyměnit matku za 100kč na co2, že by to bylo přesný, stačí to.
z hadičkou problém nemám,
ne ventilu je matka myslím na argon stačí vyměnit matku za 100kč na co2, že by to bylo přesný, stačí to.
-> Syny: JJ, původně sem chtěl vařit na 230V, ale musel sem dát plný výkon (6) a pořád to nevařilo dost dobře (drát 1,0mm), tak sem musel koupit kabel a koncovky na 400V a nechat to udělat, protože máme doma 4kolík a tam je 5ti kolík, ale ta investice 1500Kč za kabel stála za to, teď vařím maximálně na čtverku silnostěnné profily a provařuje krásně. Připadá mi to na těch 230V taková nouzovka, vlastně mi to aj pojistky vyhodilo.
-> JoseA: Ja zkousel varit prave na tech 230 - to rikas, ze je na prd jo?
Jo a ta hadice k plynu jak psal SYNY je na tlak 0,000MPa, zmáčkneš ji jak nic, takže sem zrovna koupil i novou hadici. A redučák stojí taky celkem za hovno, chvilku v pohodě, ale teď si dělá s pracovník tlakem co chce, většinou leze na max. Budu muset koupit aj redučák pořádný.
Taky ji mám a dokonce z toho odkazu od sparty. V balení byla komplet kabeláž i redukční ventil a kukla, ale tu sem zrovna zahodil. K hasičáku potřebuješ opravdu redukci na připojení redučáku. Klasický problém levných svářeček posuv drátu i přes velmi krátkou hadici. Buď ji prodám a koupím profi nebo nechám předělat na euro spojku a novou pořádnou hadici s kvalitním bowdenem. Binzel pastu používám z odkazu, trochu to pomůže proti zasírání. Jinak pokud vím, tak je to docela nový model, kupoval sem ji cca před 2-3 měsícema a ještě skoro nikde ji neměli na skladě. Minulý týden sem ji viděl v OBI za 12900,- Kč.
Svařuju drátem 1,0 a až na ten posuv vaří slušně. Ještě teda má redukci z 400V na 230V (součást balení), tak sem jako první použil redukci a vařil na 230V, ale ani na plný výkon (6) to nebylo ono, tak sem ji zapojil na 400V a to je jiné kafe, vařím na 3-4 a paráda. Takže na 230V nedoporučuju ani zapínat. Ještě když sem ji telefonicky objednával, tak mi říkali, že je v balení zkušební cívka drátu nějaká malá, ale nebylo tam nic a přivezli mi to PPL, balík vypadal v poho, tak sem to převzal, ale plech pod bombu byl zohlý a barva z něho opadala.

-> Nwkt: -> Syny: -> Kapřík faster: bowden jsem koupil v jablonci, když jsem byl pro bombu, sic neni einhell, ale iskravar, stačí ho zkrátit, je krapet delší.
pasta, jěště jsme ji nekoupil
www.prumyslovydum.cz/ABIC OR-BINZEL/Svarovaci-pasta- Dusofix-300g_g4168.html
pasta proti zánášení hubice od sváření
bowden, lepší posun drátu, méně zasekávání
železo se dá ale asi ne najednou 10x5 je dost, sváří to
ke svářečce když jsme jí jupoval bylo tam všechno kabely, ventil, kukla
pasta, jěště jsme ji nekoupil
www.prumyslovydum.cz/ABIC OR-BINZEL/Svarovaci-pasta- Dusofix-300g_g4168.html
pasta proti zánášení hubice od sváření
bowden, lepší posun drátu, méně zasekávání
železo se dá ale asi ne najednou 10x5 je dost, sváří to
ke svářečce když jsme jí jupoval bylo tam všechno kabely, ventil, kukla
-> spartra: jo a na té adrese co jsi uvedl píšou součást objednávky kompletní kabelář..ale nepíšou tam redukční ventil atd.. takže ten asi v ceně nebude jako např. na tom odkazu co jsem uvedl já. To by pak mohl být ten rozdíl v ceně nemyslíš?
-> spartra: můžeš to popsat? jakou pastu a k čemu a jakej ocelovej bowden a k čemu? dík
Jinak ta cena je libová. Takže takováhle mašinka bude pro moje potřeby dostačující jo? A jinak železo se s tím dá taky dobře svařovat? Příklad 10tka pásovina k 5tce pásovině?

Jinak ta cena je libová. Takže takováhle mašinka bude pro moje potřeby dostačující jo? A jinak železo se s tím dá taky dobře svařovat? Příklad 10tka pásovina k 5tce pásovině?
-> spartra: jakou pastu a ocelovej bowden? To me zajima...
-> spartra: bowden mají kde?
-> Kapřík faster: shopnaradice.cz/shop?k=2 7604kč
kup k tomu pastu a ocelovej bowden, je to 0 70porcent lepší
kup k tomu pastu a ocelovej bowden, je to 0 70porcent lepší
-> Kapřík faster: Ceny lahvi jsou cca 2000 za novou... Ale me se povedlo ji sehnat novou za 400 i s naplni... Ale zajimavy je, ze ta matka an redukcnich ventilech ma jinou velikost nez zavit na bombe, tak je nutna redukce. A posledni problem kterej sem mel je ten, ze hadicka ktera vede plyn z bobmy do svarecky je jak z kavarka a bouchla mi cca po 30ti minutach svareni. Je bez opletu a po otevreni bomby jednou tolik zvetsi svuj promer... Takze na tohle bacha... Jinak zatim no problemo...
-> Kapřík faster: Někde byla za 7 000,- lahev nekupuju, já šel do jedný firmy a za zálohu 600,- s tim že k nim budu jezdit dál jsem dostal naplněnej hasičák
-> Syny: za 9 tisíc solidní cena www.svartop.cz/zbozi/224-
bt-gw-190-d-blue-einhell
Láhev s CO se k tomu musí koukám dokoupit. Jak se pohybujou ceny těch lahví?
Láhev s CO se k tomu musí koukám dokoupit. Jak se pohybujou ceny těch lahví?
Mam Blue Einhell 190 a myslim, ze v pohode :)
Dobří lidé potřebuji radu. Po dlouhé době jsem se konečně rozhodl investovat do koupě COčka. Chci to malé karosářské (žádnou krávu). Ale vůbec se v nich nevyznám. Tudíž potřebuji radu. Jakého výrobce brát, jakého nebrát, na co se dát pozor, co to musí být. Popř. nějaký konkrétní typ který je osvědčený a doporučili byste mi ho.
Co od toho očekávám: běžné domácí svařování, karosářské práce..vše hobby. Práce pouze na domácím vozovém parku
Cenově...no 15000 je maximální strop (to už pouze pokud by se jednalo o nějakou pecku). Spíš něco mezi 10 - 13 000 Kč.
Děkuji za rady
Co od toho očekávám: běžné domácí svařování, karosářské práce..vše hobby. Práce pouze na domácím vozovém parku

Cenově...no 15000 je maximální strop (to už pouze pokud by se jednalo o nějakou pecku). Spíš něco mezi 10 - 13 000 Kč.
Děkuji za rady