kurzy fitnes

prohledat
498 příspěvků (zobrazeno 451 až 498) od 19.11.2008 do 27.04.2012, založil/a formalin
řadit dle data
18:15:06
26.11.2008
P@nis
-> formalin: Upřimně jestli děláš v posilovně tak viš jak to s nováčky chodí. Jako tedy "trener" viš že základ jsou nohy, zkus říct nějakému žačátečníkovi at začne dělat dřepy leg pres oslí výpony atd.. tak tě pošle k šípku a stejnak se prvně pohrne k benchi nebo za jednoručkama4

A ti co to mysli s posilovánim važně tak si sami zjisti nějake informace, což je můj případ, žádneho trenéra nemam a myslim že za pośledni 3 měsíce je výsledek znát 4
18:00:45
26.11.2008
formalin
ale nebavime sa tak aby tato debata bolo plodna..

viete niekto o niecom lepsom ?
17:59:21
26.11.2008
formalin
trener ma dve funkcie ..

ulahcit cestu zacitaku..

ja robim v posilke a ja sa riadim tymto: naucit zaciatocnika rozmyslat co je pre neho dobre.. a naucit ho zakladnu techniku cviku.. a nech sa neboji experimentovat ale s hlavou a nie nahodne(zakladne principi...pravdou je ze ak sa niekedy porusia tak clovek viac vyrastie - ale to je potom uz asi otazka stereotypu-dalej nerozoberam).. ak toto vsetko pochopi a zacne sam rozumne cvicit moja praca konci...

druha funkcia..

je pre profi kulturistov co s cim miesat.. a nehovorim o tom ze karnitin s gainerom ktorý si dva niekto 4 krat denne nejde dokopy
17:45:20
26.11.2008
P@nis
-> formalin: Jenže ve fitness má každý svou pravdu ;-) Jak ohledně stravováni doplnku a cviku, na každeho pusobí jinak, kamarad na bicepsy jezdi z Ez činkou na mne třeba má nejlepší bicepsový zdvih s velkou činkou, dalšímu nejvíc prospěje cvik na scotově lavici. Takže mít my 3 stejného trenara tak 2 z nás by cvičili neefektivně jelikož by trener vybral jeden cvik. Co poradit do začatku? at si každy projde obdobím kdy zkouší různe cviky a sám pozná ktery mu nejvic vyhovuje a který ma nejlepší vysledky:-)

Kdo chce studovat a vzdělávat se v tomhle oboru tak jen na internetu je tuna článku od výživy, cviků, treninkových plánu atd... Ale stejnak nejlepší vědomosti a zkušenosti nabereš sám nebo od známych v posilovně4
14:48:33
26.11.2008
formalin
potreba a nepotreba trenerov... takze radsej nic nerobit? cize kedze je uz 8 z 10 mladych vysokoskolsy vzdelanych tak ja sa ucit a snazit nebudem ?

nejak clovek zacat musi a uvidi potom ...

v celku je kazdy nazor pavdivy.. ak sa vezme kusok zdraveho z kazdzeho tak vyde pravda..
13:08:32
26.11.2008
P@nis
-> MerHanz: Myslím že při téhle činnosti taky procvičuješ určite svaly jak na ruce tak jinde3
12:15:39
26.11.2008
MerHanz
-> P@nis: 3 3 3 a tohle je prosím téma o fitnes 3 3
11:50:07
26.11.2008
P@nis
-> MerHanz: Tak když chceš cvičit levou i pravou tak každou 1x a poslední serii bych si nechal udělat s dopomocí (slečny,partnerky,ženy)*3 *
11:28:58
26.11.2008
MerHanz
-> P@nis: nj, ale to musíš taky 3 série na levačku a 3 na pravačku. Krom toho za 15 min to často ani nestíhám3 3 3
10:08:49
26.11.2008
P@nis
-> MerHanz: Nejlepší cvik je Masturbace 3 serie po 15 minutách 3
10:06:44
26.11.2008
MerHanz
-> P@nis: dospělý chlastaj3
09:55:20
26.11.2008
P@nis
-> MerHanz: Sex je pro děcka3
09:29:09
26.11.2008
MerHanz
-> havlik: sdílím tvuj názot, tohle by mně teď stopro zabilo. Byh se rozpustil ve vlastní šťávě. Ale na hubnutí je dobrej sex, u toho spálíš kalorií3
08:48:18
26.11.2008
havlik
-> P@nis: ty pičo 40min rotoped a 40min steper to bych už asi byl dávno mrtvej:D3 Jinak doufám že se dostanu zase k tomu chodit pravidělně jako předtim
08:41:14
26.11.2008
P@nis
-> havlik: Já měl s Carnitinem divnou zkušenost jelikož se mi zdálo že jsme začal ztrácet svalovou hmotu a taky sílu což se mi rozhodně nelíbilo :)

Přípravek stojí tak průměrně, podle obchodu ja ho měl kolem Litru, zkus zadat do vyhledavače někdy bavyji akce a pohybuje se cena od 900-1500,-...co je na něm hezke aspon u mne funguje že když jedu 40min rotoped 40min steper a pak si jdu ještě zaposilovat pořad mám sílu a zvedám stejné váhy jako před dietou. Osobně mne připada že tělo spaluje tuky a přitom dokáže vytvářet i svaly.

Jinak pro někoho kdo nechodí nějak pravidelně cvičit je to preparat zbytečny, a může zkoušet přípravy z Tv shopingu po kterých hubneš i když jiš co chceš a necvičiš :))
08:31:47
26.11.2008
P@nis
-> MerHanz: Možná máš od přírody nějake problemy s klouby(Já hral fotbal cca 14 let což je pro kolena slušny záhul a zatim dobre) to bych pak uvažoval o nějakem preparátu, ale ostatně mne taky křupká v koleni při dřepech ale musi se rozlišit jestli jde o přeskakováni a nebo jestli jde o bolesivou záležitost :-)

Kreatin a i jine prostředky mivaji učinek na tělo stejny, jen holt někdo přibere 2kg a někdo 10 :-)
06:48:10
26.11.2008
havlik
-> P@nis: nene ten co sem měl předtim co sem koupil přímo v posilovně tak fungoval.
05:32:58
26.11.2008
MerHanz
nevim je to asi zase o každým jedinci, ale podle mně se snad líp dělá postavava ( samo, že v rozumnejch mezích amatéra ), když má člověk nějaký kilčo navíc (samo, že takovej metrák navíc už je problém ). Protože mi přijde, že spousta lidí co sem znal a cvičily, mněli spíš problémy přibrat, než ty mohutnější zhodit.Ale jak to tu už zaznělo, je to odispozicích každýho zvlášť.
05:27:04
26.11.2008
MerHanz
-> P@nis: to máš stejný jako s kreatinem, na každýho jiný účinky
05:24:51
26.11.2008
MerHanz
-> Jaktak: tak to je jasný, že začátky sou těžký a snad každej dělá něco blbě. Spíš by mě zajimalo, co mi to tam jakoby překlapne.Tak je pravda, e rotoped sem nikdy nějak neprovozoval, teda jo, když sem měl zlámanej palec. Jinyk protahování je samozřejmostí. A když protáhneš celý tělo, tak tomu taky neublížíš. Každopádně na posilku nezbývá času, tak chci aspoň jednoručky a polohovací lavici si svařím doma, jen nějakej nákres k tomu. K těm kloubům. každej má nějakou stavbu těla. a když si uvědomím, že třeba já když sem začal, tak sem něco zvedal a na konci sem zvedal až 3krát tolik, a to je na klouby dost záhul. A co teprve potom kulturisti.
23:05:28
25.11.2008
P@nis
-> havlik: Carnitine jsem taky vyzkoušel a moc na mě nějak nepusobil teda :-/

V lékarně? a o hovně? Nebylo to nějaké projímadlo? popis by seděl 3
23:03:37
25.11.2008
P@nis
-> Jaktak: No musí řict že jsme byl zvykly trenovat 5x tydně(fotba) pak jsem na rok přestal a nedělal nic a byla ze mě skoro koule. Jinak bral jsme to i nedávno a mužu říct že mi svalová hmota neubyla, nejel jsme jen čistě aerobni ale i normal posiloval a řekl bych že tuky se přetvářely lepe na svaly.
22:36:12
25.11.2008
havlik
-> Jaktak: no jako spalovač zabíra dobře v Lcarnitine ale nepamatuju si co sem to měl za výrobce a ten pomáhal pak sem koupil něco v lékárně a to je o hovně
22:33:34
25.11.2008
Jaktak
-> P@nis: Tak mi pisni do id co pouzivas, rad bych to zkusil za 2 mesice me ceka taky risovacka, ty bcaa se berou spis abys neztracel svalovou hmotu to nejsou spalovace tuku, spalovac jsem jeste zadnej nezkousel.
22:26:39
25.11.2008
P@nis
-> Jaktak: Co vim tak špička kulturistiky jako Cutler,Coleman.. žadne aerobni cvičeni nedělaji. Taky s tim tělem ji krom rychlejší chuze moc nezbýva na vyběr. A navic profi drží dietu z jineho důvodu a to že se snaží rýsovat extremně do "žilnatého stavu" a i více je z duvodu aby spalili i čast svalove tkáně, to aby měli co nejvice svalove partie simetricke. Ale to je zase jina liga4

Já dietu držim tak napul jelikož vikend bez toho abych se řadně opil by nebyl vikend, takže pro mě je vesměs jedno, ostatně do "rambodílny" chodím kvuli sebe a nemam vizi vypadat jako kulturista4 Jinak na spalováni použivam jiny připravek a jsem nadmíru spokojeny, jmenovat ho nebudu nechci dělat reklamu a taky nemusi na každem fungovat2
21:52:13
25.11.2008
Jaktak
-> P@nis: tak jasny ale lidi co delaj kulturistiku zavodne tak ty proste takovou dietu co jsem napsal drzi a maj k tomu i aerobku. Ja treba kdyz jedu rysovacku tak nasadim bcaacka a zaradim aerobku a zmenim trenink a tim to konci.
21:02:47
25.11.2008
P@nis
-> Jaktak: Jistě ale dietu držim trochu jinak je zbytečné jist nesolené maso atd... to dělají tak lide co maji omezene či znemožněné jet aerobni cvičeni, třeba představa jak Cutler jde běhat musí byt úžasná :)) Lidske tělo taky podléhá fyzikálnim zákonům to znamena dodaš-li tělu min energie než spotřebuju musi jit váha dolů( těžko si tělo vezme energii ze vzduchu) a k tomu používam spalovač tuku a jde to :) ostatně za chvili dojedu objemovy trenink a přejdu na nějakou tu rýsovačku 4
20:44:50
25.11.2008
Jaktak
-> P@nis: tak jasny ze trener se na tebe nepodiva a nerekne co mas jet ale projede s tebou ruzny cviky, rozebere s tebou jak to cejtis, naky cviky s tebou jede treba mesic a vidi asi jak jsou uciny atd.

Podle me v kulturistice je povoleno toho malo, nezlob se na me ale kdyz nekdo prekroci davky u nitrixu tak to neni nic. Kdyz se naladujes moc proteinem tak se ti nic stat nemuze to bys ho musel sezrat tuny aby se ti neco stalo.

ja vim jak se drzi dieta, drzel jsi ji nekdy? Jist porad dokola treba mesic jen nesoleny kure s rejzi 5x denne?
20:29:54
25.11.2008
P@nis
-> Jaktak: V dnešni kulturistice že neni skoro nic povoleno ? si upadl? v te je povoleno skoro vše krom anabolických steroidu, četl jsem článek od jenoho profíka co byl na M. Olympia a sám říkal že podporuje a jetváři firmy co vyrábí Nitrix a protein k tomu (určitě nebere předpsane davkováni ale aspon 3x tolik) a s takovýma prostředkama jaké mají oni neni problem nabírat svalovinu. A že tady píšeš o nějake dietě, to je hezke ale obyčejní fitnes takzvanou "dietu" drží tím zpusobem že vynechají proteiny a sacharidáky, přestanou jezdit objemový trenink a začnou jezdit rýsovací období při kterem výrazně sníži váhu jelikož jim chýbi energie a nemaji proteiny na budovani svalu a z toho důsledku začne tělo spalovat i svaly a z důvodu navýšeni počtu opakováni dojde k rýsovaní a zvětšení sily svalu.

Sorry ale ani nejlepši trener ze všech ti neřekne podle toho že se na tebe podíva a jednoznačně odvětí jak máš cvičit a jake cviky pro tebe budou vhodné, to je nesmysl, a platit trenéra třeba 3 měsíce a pak zjistit že to byl nevhodně zvolený trenink musí byt užasne! Dnes je tolik informaci na internetu a v časopisech, takže kdo mysli posilování važně si zjisti spoustu informací sám4
18:39:29
25.11.2008
Jaktak
-> MerHanz: Nevim jestli je to tvuj pripad, ale hodne lidi kdyz zacina cvicit, delal jsem to i ja tak dela hrozny voloviny, protoze nevi co a jak, delal jsem to i ja. Az postupem casu mi dobri lide poradili6 . Pred zacatkem treninku by se melo jet na rotopedu asi kolem 10 minut aby se telo zahralo, pak by se mely protahnout partie ktery se budou cvicit. jeste je dulezita technika cviku. Kdyz mas tohle vsechno OK tak je to dobry a snizujes riziko zraneni. jak pises ze te boli zapesti tak to je tim ze ho mas slaby, taky na to trpim, proto to chce ho posilovat a jeste raci pouzivam bandaze i kdyz naky lidi to neradi vidi. Jak pises ze te boli ramena tak mam ten samej problem ze zacatku jsem je blbe cvicil a docela je mam taky na odpis.
18:32:06
25.11.2008
MerHanz
co se týče potřeby trenéra tak jde o to na jaký ůrovni chce kdo cvičit, a jaký má cíle. Někdo kdo jede jen hoby nepotřebuje profi trenéra, jde jen o to aby mu někdo sestavil pro začátek tréninkovej plán a chvýli ho hlídal, aby prováděl cviky jak má.
18:22:49
25.11.2008
MerHanz
-> P@nis: tak na základce a začátku střední sem jezdil na kole a to tak, že mám cca 30 tic najeto. Pak sem začal cvičit v posilovně a dostal sem se za 2,5 až 3 roky ovíc jak 10kg váhově vejš ( a nebyl to pupek ). takže tak asi a docela cejtím levý koleno( lupe v něm jak rachtačce ). ramena sem tam zabolej a lokty se s tim nějak vypořádali , ale zápěstí mně docela bolí. A to všechno ve 23. Proto už bych šel do ty výživy. Vím, že když sem cvičil tak mi občas něco jakoby přeskočilo v rameni ( asi šlacha ) a pak mně to tak divně lechtalo a bolelo, když se do dostalo zpět tak pohoda.
16:17:13
25.11.2008
Jaktak
-> P@nis: Hele tak to bych chtel vydet ty chytraku jak bys vyhral za 2 roky ms republiky v muzich nebo co to vyhral, pak vim ze jel na naky ms v Australii a taky to snad vyhral. Ten clovek predtim vubec necvicil, zacinal uplne od nuly. uz za 2 mesice se toho da stihnout strasne moc, za 2 roky uz nemluvim, ale na souteze to vetsinou neni. A nebral zadny svinstvo a v dnesni kulturistice toho moc povolenyho neni, ale lidi stejne sypou.

Vis jak se pozna dobrej trener? Uz jsem to tady psal, asi si se jeste s dobrym nesetkal protoze by ses me na to neptal. zaklad je urcite jednani s lidma, jasny ze tomu musi rozumet. Clovek se kterym jsem mluvil na tobe treba vyzkousi 10 cviku a postupem casu pozna jaky cviky jsou pro tebe dobry protoze kazdej clovek je proste jinej. A dalsich mraky veci, nechce se mi to tady rozepisovat. Drzel jsi nekdy dietu pred zavodama? Je to docela psychicky narocny, kdo nezazil tak nevi o cem mluvim, tenhle trener ji drzel se svym sverencem aby ho psychicky podporil. A mraky dalsich veci.
15:06:25
25.11.2008
P@nis
-> Jaktak: Za 4 roky9 , sorry ale tak to neni trenér ale spíše moula :-)) Bud byl špatnej treninkový plán, nebo cvičenec. Když se člověk podívá ruzně po internetu tak uvidí, že i za 2 roky je z člověku hromada svalů, holt v kulturistice je povoleno spousty preparátu. Dneska je holt doba "super sypaču" a k těm trenérům, jak se pozná dobrý ? že měl dobreho svěřence ktery měl od boha dané předpoklady k svalovému rustu nebo bral denně hrsti pilulek?:-) Každy člověk má geneticky jine předpoklady a taky jen z osobní zkušenosti příjde na to jake cviky jsou pro něj vhodné. Takže schvaluju trenéra jen pro začátek aby člověku ukázal jak spravně cviky provádět, možna prvni nějake cvičební plány ale pak bych řekl že je trener uplně k ničemu sám poznam jaka strava mi prospíva, po jakých cvicích mi nejvíce rostou svaly jake preparáty maji nejlepši učínky na mé tělo 4
14:47:09
25.11.2008
P@nis
-> MerHanz: Proč kloubní výživu ? Sice nevím kolik ti je ale dle mého to je zbytečnost :-) Ono právě když člověk posíli svaly tak se častečně uleví namaháni kloubu šlach atd. Já osobně od 6 roku hrával fotbal celkem na úrovni 4x tydně trenink + zápas, a nemužu říct že by mě klouby bolely :-)

Mě bolely svaly jen zezačátku, ony většinou bolí ty co si nakladají zbytečně velkou váhu a nasledně se u toho krouti a cvik se provadi špatně a svaly se namáhaji jinak než by měly, anebo někdo jezdi "do mrtva" což je dle mého taky hloupe aby pak 3 dny nemohl cvičit z důvodu že ho bolí ramena :)
14:35:16
25.11.2008
Jaktak
O trenery fitness neni dneska vazne moc zajem. Teda je ale jen o ty dobry. U nas je ve meste plno treneru, ale jen 3 dobry co tomu vazne hodne rozumej a umi to vysvetlit a jednat s lidma. mluvil jsem s jednim z nich. rikal mi jak zacinal: nasel si cloveka co chtel cvicit a bezplatne ho ved 4 roky, ale clovek ho musel poslouchat a opravdu cvicit, za 4 roky se ten clovek vyhral nejakou soutez v kulturistice a udelal tak trenerovi jmeno.
11:39:24
25.11.2008
MerHanz
-> P@nis: a stou výžiou máš recht, ale i když někdy třeba najdu čas a začnu znova, tak do toho nepujdu, spíš do kloubní výživy. Už je kolikrát cejtím a nic příjemnýho když si uvědomím kolik mi je
11:37:16
25.11.2008
MerHanz
-> P@nis: tak to jo když sem s timn tenkrát začínal, tak sem viděl výsleden až tak za 2 až 3 měsíce, ale už po tom mněsíci je člověk tak zmoženej a bolího celý tělo, ovšem časem si na to tělo zvykne a teprve zesílí. Ale jakmile už nškdy někdo cvičil dýlejc tak tu zmněnu pocejtí už po prvním měsíci ale tělo ho bude bolet taky solidně, pač zavsopomíná na to co zvedal a bude se hnát za tím i kdy už na to to tělo nemá
08:47:56
25.11.2008
P@nis
-> MerHanz: Právě proto jsem to psal, každý kdo cvičí déle vi že základ jsou nohy, záda, břicho to jsou hlavní části ktere budou nejvice namáhany když budeš mit obří ramena paže hrud ;-)

K téstravě, ta je uplný základ bez ní se nepohneš k nějakym lepším výsledkum, a preparaty jako kreatin jsou hezké zvyšuji sílu a podporují růst svalů, jenže když člověk nema ze stravy dost proteinu(z proteinu se budují svaly) tak se mu ty svaly holt nevybudují a proto je dobre ke kreatinu brát určity proteinák a k tomu ideálně sacharidak (gainer) když si to člověk spočita tak jen za preparáty dá člověk měsíčně kolem 3ky + posilovna... tak se pak nedivím že o trenéry není zájem 4

Jinak zase je na tělu kouzelne, že i když cvičíš třeba bicepsový zdvih s velkou činkou tak zapojuješ i zádove a břišni svaly okrajově, přeci jen se tělo zpevni a odoláva aby tě činka nepřevážila dopředu či dozadu (do stran).

Ps.: Co z toho když bude trener expert, ale cvičenec bud k ničemu, každý nema předpoklady k tomu aby byl velký a svalnatý, a navic většina s tim do měsíce sekne jelikož cvičí měsíc a výsledek žadny a oni nechcou cvičit rok aby to šlo trochu vidět.
05:03:31
25.11.2008
MerHanz
-> P@nis: kdy to vezmeš kolem a kolem tak plán ci dokážeš sestavit i sám po nějaký době cvičení. Co se týče různých preparátů a výživy, tak nevim, nikdy sem nci spečl nejed ( spíš sem žral co mi přišlo pod ruku a to doslovně )a něco jako kreatin sem mněl jen když sem to pro zajímavost chtěl vokoštovat jak to chutná. Jasně že dnešní experti nepotřebujopu procvičovat celý tělo. Palič co ho mám na starost tak svičí jušn ruce a ramena a ani ten hrudník kloudně ne a má v prrr záda, pač si do otoho ještě zobe anabolika bo nějaké také sračky, dle jeho řeči. A ve finále uzvedne vpalků stejně jako já a ještě u toho heká jak by rodil.Takže když trenér tak dobrej a něčem víc nóóbl
21:30:29
24.11.2008
P@nis
-> formalin: Můj názor vycházi z praxe :-) neznám snad žádneho začatečníka co by přišel do posilovny a šel cvičit třeba dřepy (mělo by se začinat od největších svalových partii), každy nováček co příjde tak vesměs jdou k benchi(ono taky se udava síla podle toho kolik kdo vytlači :-)) a nedej bože když se tě někdo zeptá jak by měl začit a poradiš mu at pro začatek jede celkově celé tělo tak se na tebe díva jak na vraha a odvětí že nepotřebuje cvičit cele tělo, on potřebuje mít velke bicepsy ramena a hrud, to je totiž to co děla největší siláky3

Jinak věřím že trenéři najdou uplatnění, ale spíše vě větších městech a luxusních fitness. Ve Fitku kde chodím Já ti majitel ochotně poradí jak co cvičit, klidně sestavi plán a to zadarmo4 A myslim že to právě děla posilovnu, posilovnou když si vyměnuje člověk navzájem rady zkušenosti s preparáty, ono co někteří píšou v ruznych časopisech hezké bláboly jelikož jsou za to hezky zaplaceni..
21:09:28
24.11.2008
formalin
-> MerHanz:

dotykat sa ich spotenych ritiek 2
21:01:22
24.11.2008
MerHanz
-> formalin: chceš trénovat modelky a vočumovat je co??3 3 3 3
20:52:19
24.11.2008
formalin
-> P@nis:

zaujimavy nazor s ktorym nesuhlasim ..
17:27:35
24.11.2008
P@nis
-> formalin: Ok, takže něco jako vedouci trener atd..4

Jenom dotaz bokem k čemu to je dobre? pokud teda nechceš vest nějake fitness? Jelikož o osobní trenéry v posilovně není vůbec zájem, jelikož dneska nemá nikdo peněz na rozházováni. Navíc každy začatečnik v posilovně stejnak cvičí jak chce :-)) treninkové plány se dají stáhnout zadarmo(celkem dobré) na internetu, v časopisech taky často bývají. O stravě je škoda se zminovat každy si myslí že když si koupí kreatin tak do měsíce bude vypadat jak rambo, provedení cviku býva taky na internetu(video,fotky)... Takže z osobních zkušenosti (momentalně skoro každy den v "rambodílně") můžu s klidným svědomím řict že přišla doba kdy " trenerum" odzvonilo 4
14:19:02
24.11.2008
formalin
-> P@nis:

www.faceczech.cz/event.ph p?unid=68ac7...

nieco take pod pojmom fitness
18:24:44
19.11.2008
P@nis
-> formalin: Možna blbá otázka, co si představuješ pod pojmem Fitness? Nějake aerobní cvičeni, nebo fittnes posilováni, nějake cvičeni pro úbytek váhy ? :-)
16:43:16
19.11.2008
formalin
Caute poznate nejake dobre fitness kurzy? aj s uznamim a certifikatom? nieco ako IFAA .. nasiel som daco na face cech ale ci nieje nieco este podobne lepsie(drahsie-a bude to viac do hlbky) ja nepotrebujem vediet ze co je aktin a miozin a bla bla chcem viac do hlbky FTVS mam a nechem zaplatit za nieco co uz viem...chcem nove poznatky..

dik
Extreme Tyres