-> Tuner#2:
ja sice nedelam 11 let ale asi polovinu ale pro zmenu delam to ze mimo jine chodim tam kde prave jsou problemy mimo jine prave s DVBT (a proto to taky nevidim tak ruzove s DVBT) kdy prijde nejakej jouda antenni technik a nainstaluje neco nekam kde proste problemy s DVBT jsou a necha si zaplatit castku od cca 7000 ale mnohdy daleko vic a odchazi a stejne to nechodi (nebo jen chvilkama).. (ano nekdo rekne lidi jsou blbci kdyz to zaplati ale je jich dost.. ) a kdyz se pak clovek podiva na ty kalkulace tak 30-40pct ceny je odflaknuta prace dalsich 20pct je pridana cena za predrazene komponenty (sice uznavam ze tezko muze nejaky antenni technik drzet zaruku a konkurovat internetovym obchodum.. ) a zbytek cca 40pct je skutecna cena komponentu.. a z toho polovina je cena prijimace.. a kdyz do toho celeho rozpoctu pridas kartu plus neco navic za DVBS prijimac a vse okolo tak to proste celkove neni o tolik drazsi v jedne instalaci (samozrejme budesi chtit televizi vic tak se to neumerne prodrazuje a rozdil se zvetsuje, ale jak jsem psal ja mluvim o jedne konkretni celkove instalaci stavene na klic antennim technikem..
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Problém s televizi a digi vysíláním
-> Saky: No pořád nevím kam na to srovnání chodíš, ale necháme toho...
-> Tuner#2: ja psal srovnatelnou cenu.. a jak jsem psal kdyz vezmu cenu celkove instalace a rozdil je treba 20-30pct tak to podle me neni vyraznej rozdil..
koukam pisu BER myslim MER-) ale to je fuk.. stejne vetsina uzivatelu nevi co to je..
-> Saky: Nebudu se tady nějak nad Tebe povyšovat, ale v tomhle oboru dělám 11 let, dělám denně několik nabídek, kolega jezdí na montáže, tak víc co a kolik to stojí a jak jsem psal, tak DVB-T je podstatně, ale podstatně níž než satelit. Tím neříkám, že nemá satelit výhodu v množství programů, v HDTV, které tam je už dnes (ono v DVB-T u nás v Plzni je ale už také :-) Co se cen jen přijímačů týče, tak když porovnám značkový Technisat, tak DVB-T mám za 1.500,-, ale satelit se slotem na kartu je za 2.500,- + karta za 2.000,- a to ke každé TV. Fakt nevím, kde chodíš na stejné ceny...
-> Esso: a kdybys cetl az do konce tak jsem psal ze 90pct instalaci je typu 20let stara antena, koax a nejakej sirokopasmovej zesilovac a to neberu jako vyhovujici rozvod.. takze stejne vetsina lidi uz to resi komplexne vsechno.. aspon tak je to podle me rozumne.. i kdyz uznavam jsou lidi kteri si koupi nekde v makru STB za 800 a pak kdyz jim to nejde vypadava atd tak resej proc.. prijdes z merakem zjistis ze je BER nekde kolem 18ti.. prehodis pouhej koax a ses na 23ti a svete div se uz to chodi.. prehodis za nejakou antenu a vyhodis zesilovac a mas treba 27..
-> Saky: trošku si protiřečíš v jednom příspěvku napíšeš :dulezite je vedet ze z hlediska prijmu je uplne jedno jestli prijimam analog nebo digital, nebot anteny jsou stejne, kabely jsou stejne, zesilovace jsou stejne.. a nedbat na nejake reklamni kecy ze clovek kupuje neco vic kdyz ma zrovna digitalni antenu a pak píšeš že bude muset řešit anténu a rozvody tak že ho to vyjde na stejno jako satelit takže z tvých dvou příspěvků musí mít každý hlavu pěkně zamotanou 

-> Tuner#2: no myslim si ze vzdelanim mam k antenam daleko bliz nez k motorum ale to je fuk.. ano mas pravdu pokud to pojmes takhle ze uz nekdo ma DVBT televizi.. ale vetsina instalaci ktera ji nema musi resit antenu rozvod prijimac.. a v tomhle pripade da za rozvody uplne stejne (mnohdy mene (nemyslim cenu kabelu ale hlavne cenu prace) nebot parabolu uchyti nekde na zdi kdezto DVB-T antenu tezko (pokud nesedi pod vysilacem) za antenu jestli da 1000 (v pripade ze ma to stesti a vse bude vysilat jeden vysilac v jednom smeru) a nebo 1500 za parabolu s LNBckem (a to beru nejakej monoblok pro dva ucastniky.. kdyz bude pro 4 stoji to o 400 vic) a prijimac stoji stejne s tim ze musi navic koupit kartu za 2ku.. to jestli dam za instalaci 5 nebo 7 neberu jako vyznamny rozdil.. (instalaci beru to ze to udela nejaky antenni technik na klic a cca tretina z toho bude provize a prace, ja si treba vse udelam sam za "lepsi ceny" a pro me kdyz koupim kartu za 1500, a vse za dealerske ceny to uz takovej rozdil proste neni.. ale uvedl jsem bezne ceny) to jestli se muzu divat na 4, 8,12 programu nebo na stovky ( i kdyz 90pct o nicem) jako vyznamny rozdil beru .. pokud nekdo chce HDTV tak na ceskem digitalu se toho mozna nekdy do deseti let dozije, na satelitu bude urcite driv..
-> Saky: A jé motorář dělá do televize... Nezlob se na mě, ale celou tu Tvojí litanii jsem nečetl, ale tvrdit že DVB-S je stejný cenově jako DVB-T, tak to je silné kafe. Vždyť jen karta od Skylinku stojí 2.000,- a za to mám set top box, a kvalitní anténu i s koaxem, nehledě na to, že signál z antény si rozbočím na X TV, ale ze satelitu ne. Tam už musím koupit dražší LNB (třeba Twin, Quad, Octo a nebo jít přes multiswitch a to už jsme cenově někde úplně jinde. Srovnáváš nesrovnatelné, navíc DVB-T už je součástí většiny/všech nových TV, takže stačí jen nová anténa bratru za 500,- a to satelit fakt není.
-> p.b.: prave ze zesilovaci je jedno co prijme on zesili vsechno.. co chces vysvetovat? o DVB-T se da napsat cela kniha, 99pct lidi kdyz si ji precte tomu stejne nebude rozumet nebot potrebuji hlubsi vedomosti z dalsich a dalsich oboru.. pro to 1pct lidi co akovou knihu pochopi nema cenu nic psat, a pro zbylych 99 pct uzivatelu nema smysl rovnez nic psat nebot tem je vetsinou jedno jestli maji analog ci digital nebot je pro ne dulezite to co vidi v televizi.. a jestli jim tam chodi barvicky jako velikost napeti nejake slozky a nebo jako digitalni informace kodovana nejakym algoritmem jim je uplne jedno..
dulezite je vedet ze z hlediska prijmu je uplne jedno jestli prijimam analog nebo digital, nebot anteny jsou stejne, kabely jsou stejne, zesilovace jsou stejne.. a nedbat na nejake reklamni kecy ze clovek kupuje neco vic kdyz ma zrovna digitalni antenu.. jak uz jsem psal obecne plati ze nejlepsi zesilovac je antena, nebot kazdy zesilovac prida nejake ruchy a kdyz vezmu kvalitni antenu se ziskem treba 13dB a nejakou pokojovou sracku se ziskem nekde kolem nuly ( a to ji mnohdy fandim) tak se sice muze zdat kdyz ta sracka ma implementovanej zesilovac 30dB ze to bude lepsi nez pouha kvalitni antena se zesilovacem, ale opak je pravdou..
jinak tezko nekomu radit na nejakem foru co ma delat, bez znalosti mistnich podminek, rada je jednoducha bud zacnu od zakladu jak jsem psal a budu doufat ze to bude chodit (ze nejsem v miste kde proste signal neni a nebude) a nebo si zavolam nejakeho odbornika. .ono kdyz te boli bricho taky si dojdes k lekari a nepises na virt boli me bricho lekari pomozte.. sice se zda nastaveni anteny jako jednoduche, staci ji nekam natocit a bud to chodi nebo ne (ve vetsine pripadu to chodi) ale pripady kdy to nechodi se uz vetsinou bez mereni neobejdou..a pochybuju ze si nekdo bude porizovat nejaky merak kvuli tomu aby si doma nastavil antenu.. (znam spoustu antenaru ktery nastavuji bez nej a taky nejak funguji.. ) ja nejsem zadny antenar, ale televiznich instalaci a obecne mereni jsem udelal asi vic nez vsichni tady dohromady.. a v 95pct pripadech byl vzdy problem v tom, ze byla Xdesitek let stara instalace, sirokopasmovej zesilovac a nejaka antena vse v KO stavu.. po rekonstrukci anteniho systemu bylo vetsinou po problemu.. a tech par procent pripadu proste nebylo pokryto... osobne kdybych se mel dneska rozhodovat tak jdu do DVBS a nejaky DVBT vubec neresim.. DVBS nabizi mnohem vic za srovnatelnou cenu.. krok s DVBT byl z nasi strany spatnej, vsichni technici to vedi ale vyssi politicka mmoc rozhodla jinak..
dulezite je vedet ze z hlediska prijmu je uplne jedno jestli prijimam analog nebo digital, nebot anteny jsou stejne, kabely jsou stejne, zesilovace jsou stejne.. a nedbat na nejake reklamni kecy ze clovek kupuje neco vic kdyz ma zrovna digitalni antenu.. jak uz jsem psal obecne plati ze nejlepsi zesilovac je antena, nebot kazdy zesilovac prida nejake ruchy a kdyz vezmu kvalitni antenu se ziskem treba 13dB a nejakou pokojovou sracku se ziskem nekde kolem nuly ( a to ji mnohdy fandim) tak se sice muze zdat kdyz ta sracka ma implementovanej zesilovac 30dB ze to bude lepsi nez pouha kvalitni antena se zesilovacem, ale opak je pravdou..
jinak tezko nekomu radit na nejakem foru co ma delat, bez znalosti mistnich podminek, rada je jednoducha bud zacnu od zakladu jak jsem psal a budu doufat ze to bude chodit (ze nejsem v miste kde proste signal neni a nebude) a nebo si zavolam nejakeho odbornika. .ono kdyz te boli bricho taky si dojdes k lekari a nepises na virt boli me bricho lekari pomozte.. sice se zda nastaveni anteny jako jednoduche, staci ji nekam natocit a bud to chodi nebo ne (ve vetsine pripadu to chodi) ale pripady kdy to nechodi se uz vetsinou bez mereni neobejdou..a pochybuju ze si nekdo bude porizovat nejaky merak kvuli tomu aby si doma nastavil antenu.. (znam spoustu antenaru ktery nastavuji bez nej a taky nejak funguji.. ) ja nejsem zadny antenar, ale televiznich instalaci a obecne mereni jsem udelal asi vic nez vsichni tady dohromady.. a v 95pct pripadech byl vzdy problem v tom, ze byla Xdesitek let stara instalace, sirokopasmovej zesilovac a nejaka antena vse v KO stavu.. po rekonstrukci anteniho systemu bylo vetsinou po problemu.. a tech par procent pripadu proste nebylo pokryto... osobne kdybych se mel dneska rozhodovat tak jdu do DVBS a nejaky DVBT vubec neresim.. DVBS nabizi mnohem vic za srovnatelnou cenu.. krok s DVBT byl z nasi strany spatnej, vsichni technici to vedi ale vyssi politicka mmoc rozhodla jinak..
-> p.b.: jo zabira 8MHz (resp kmitoctovej rastr je 8MHz, v analogu i v DVBT u nas, prave kdyz to pises pro lidi co tomu nerozumi tak to zbytecne nemusis komplikovat vecma ktery s tim nesouvisej.. jako me je to fuk ja jsem jen upozornil na to ze jsem z toho pochopil ze je proste zesilovac jinej nic vic..
ono je to totiz z digitalizaci stranej marketingovej tah.. prodavaj se zesilovace na digital, anteny na digital a podobne nesmysly ktery si lidi kupujou.. proc bych si nekoupil antenu na digital treba za litr, kdyz stoji jen o 300 vic nez na analog-) takhle lidi uvazujou a myslej ze maj neco vic.. ja to chtel jen uvest na pravou miru..
ono je to totiz z digitalizaci stranej marketingovej tah.. prodavaj se zesilovace na digital, anteny na digital a podobne nesmysly ktery si lidi kupujou.. proc bych si nekoupil antenu na digital treba za litr, kdyz stoji jen o 300 vic nez na analog-) takhle lidi uvazujou a myslej ze maj neco vic.. ja to chtel jen uvest na pravou miru..
-> Saky: 8MHz zabírá jak analog tak digital ne? Ach jo, snažil jsem se to napsat pro normální lidi, ale je fakt že jsem mohl čekat že se tu najde nějakej profik co začne slovíčkařit a dělat ze mě blbce :) Když mi to pořádně vysvětlíš, budu jen rád. Je mi jasný že když anténa nic nepřijme není co zesilovat (zas tak blbej nejsem).
-> p.b.: mimochodem kdyz mas kanalovej zesilovac vis jakou zesiluje sirku pasma a jak? jaka je zabrana sirka pasma DVB-T a analogu? ze tady mluvis o vecech ktery s tim absolutne nesouvisej..
p.b. 04.01.09 11:05:12 napsal: → Zdeněk.: Zesilovač zkus určitě vyhodit. On to myslí dobře, ale problém je v tom že digi TV už jaksi nemá jasovou, barevnou a dvě složky zvuku, takže jsou jí kmitočty který zesilovač zesílí (a který byli dobrý pro PAL) úplně k ničemu, naopak to ten signál z****í.
napsal si toto.. kdyz to prerovnam tak.. nejaky zesilovac zesiluje nejaky kmitocty ktere jsou pro digi TV uplne k nicemu protoze zesiluji kmitocty dobry pro PAL jako je barevna jasova slozka a slozky zvuku.. a z toho podle me vyplyva ze je tedy jinej zesilovac pro digiTV a analog TV.. coz neni pravda.. ale to je jedno nema cenu tady slovickarit
napsal si toto.. kdyz to prerovnam tak.. nejaky zesilovac zesiluje nejaky kmitocty ktere jsou pro digi TV uplne k nicemu protoze zesiluji kmitocty dobry pro PAL jako je barevna jasova slozka a slozky zvuku.. a z toho podle me vyplyva ze je tedy jinej zesilovac pro digiTV a analog TV.. coz neni pravda.. ale to je jedno nema cenu tady slovickarit
-> Saky: A kde jsem prosímtě napsal že mu to jedno není? Těžko pozná jestli je to signál pro PAL nebo DVB-T. Ale digitalni televize už nemá v kanálu žádnou jasovou, barevnou a zvukový špičky (který jsou na různých frekvencích), ale využivá ho rovnoměrně.
-> p.b.: co jeto za kravovinu? myslis ze zesilovaci neni jedno co zesiluje? proste mas zesilovac treba na 34 kanal a je mu uplne jedno jestli tam bezi analog nebo digital.. jeho ukolem je zesilit signal v danem kmitoctovem pasmu.. sice je pravda ze zesili i ruznej sum a ostatni bordel.. coz je prave duvod proc jsou vsechny takove vysokoziskove "anteny" k nicemu (mylsim tim to co tady popisujou.. maly talirek doplnenej zesilovacem se ziskem 30 atp.. takova antena nema z principu co zesilovat, protoze v podstate nic neprijme a zesili jen sum) zaklad vseho je kvalitni antena s vlastnim ziskem.. a az potom tam cpat zesilovace, neni reseni nacpat srackovou antenu nacpat zesilovace a pak se divit ze to nechodi..
-> Tuner#2: strejc tam s tím odpoledne něco dělal a zatím to zase nějak hraje... to taky nechápu, chtěl jsem se dívat večer na Šílenýho Maxe a šel obraz, slabě zvuk a do toho prostě hrálo Rock radio

-> Zdeněk.: Ještě zkoukni kabel, pokud tam máš ten zelený koax, tak rovnou kup i nový pořádný koax kabel.

-> Zdeněk.: Jestli je to ale širokopásmové síto s takovým tým vestavěným zesíkem přímo na těle antény a napájecím zdrojem extra, tak tam aby jsi zapojil koax budeš potřebovat symetrizační člen a ten taky něco stojí. proto bych být tebou koupil jinou anténu, např. Fraccaro LP 345, což je anténa s lepší charakteristikou a větším ziskem než síto a bez zesíku to musí běhat. Jinak nechápu jak se Tě to TV pásma může míchat rádio, to je frekvenčně úplně někde jinde.
-> Zdeněk.: Jo tak, já jsem z nadpisu chybně vyčetl že je to problém s Digi, nečetl jsem to celý :)
-> Kuladmin: -> p.b.: mě nejde teďka o digi vysílání, to u nás na programy n@va a prima ještě nefunguje, zatím jde jenom na programy ČT
ale ty zesilovače zkusím vyházet

-> Zdeněk.: Zesilovač zkus určitě vyhodit. On to myslí dobře, ale problém je v tom že digi TV už jaksi nemá jasovou, barevnou a dvě složky zvuku, takže jsou jí kmitočty který zesilovač zesílí (a který byli dobrý pro PAL) úplně k ničemu, naopak to ten signál z****í.
-> Zdeněk.: Jop skus ty zesilovace vyjmout pak by ti ten digi mel makat.
takže televize na anténu mi stále nefunguje, obraz se teda zlepšil a je tam něco vidět, ale teďka pro změnu jde Prima obraz a v pozadí hraje Rock radio. Už nevím co s tím a asi všechno vzteky rozmlátím
-> Tuner#2: anténa je širokopásmový síto nebo jak se tomu říká a jsou na tom napojený zesilovače. Může to být třeba tím, že ty zesilovače zesilují signál i s chybama co tam jsou a pak to dělá to co to dělá?

-> Tuner#2: anténa je širokopásmový síto nebo jak se tomu říká a jsou na tom napojený zesilovače. Může to být třeba tím, že ty zesilovače zesilují signál i s chybama co tam jsou a pak to dělá to co to dělá?
-> Tuner#2: anténa je nějakej širokopásmovej talíř, nebo tak nějak
ale když by analog měl fungovat do 6/2010 tak nevím proč včera šel obraz celej den a večer krásnej a dneska se na to nedá od 21:00 dívat, přes den to funguje v pohodě, takže zkoušet otáčet anténou nemá smysl a v noci po střeše nikdo nepoleze

ale když by analog měl fungovat do 6/2010 tak nevím proč včera šel obraz celej den a večer krásnej a dneska se na to nedá od 21:00 dívat, přes den to funguje v pohodě, takže zkoušet otáčet anténou nemá smysl a v noci po střeše nikdo nepoleze

-> Zdeněk.: Co máš za anténu?
-> Zdeněk.: Tak Kleť opravdu až 8/2009, koukal jsem do plánu, ale zas analog tam budete mít do 6/2010

-> TUNER: -> Tuner#2: s anténou zkusíme hejbnout o víkendu, uvidíme co to udělá

-> TUNER: Vertikál je snad co vím jen v Praze, navíc na síto neřešitelný
ale ono s tím teď budou hýbat pořád, nic není stálé, byť teda v Plzni jsem se konečně dočkali a mělo by to takhle jak to jde fungovat. Mám doma 12 programů a jede to slušně.

Zkoušel jsi hejbat s anténou? vertikál/horizontál poloha?
-> Saky: bydlím v Modlešovicích a vysílač Kleť
teďka jde zase nova i prima analog nádherně, krásnej čistej obraz....dělají si ze mě srandu nee?

teďka jde zase nova i prima analog nádherně, krásnej čistej obraz....dělají si ze mě srandu nee?
kde bydlis presne a z jakeho vysilace prijimas analogovou novu?
tak všechny ČT jsem naladil a zatím fungujou a chybí mi N@va a Prima, ale podle tohoto
České Budějovice Kleť 31.8.2009 50/39* 100 H
tyto 2 programy budou fungovat až za rok?
To snad nee, a na analogu to zrní
České Budějovice Kleť 31.8.2009 50/39* 100 H
tyto 2 programy budou fungovat až za rok?

Ted sem koukal ze na 49kanale jede jak z klete tak z CB digital.Pokud mas SB tak by to melo jit naladit ale otazka na jakou natenu!!!Doma v Praze sem to nechytal na domaci antenu ac je pro DVB-T ale na kus oholenyho koaxu to jede no problemo.Tohle mi prijde ze ti to neco rusi.zkus na netu digitalnitelevize.cz je tam dost info ohledne vysilani atd.
-> Karel.: jj to jsem zkoušel a nic, když zapojím settopbox tak to píše NO SIGNAL
-> Zdeněk.: zkoušel jsi to přeladit? Prý měnili fregvenci bo co, taky jsem to musel přelazovat
už jsem fakt zoufalej, přes tejden jsem se už nedíval na televizi, ze začátku přes den jakž takž fungovala a přes noc byl vždy výpadek, který je teďka pořád. Prostě zvuk je slyšet v pohodě, ale obraz není vidět přes čáry a zrnění skoro vůbec...spíš vůbec. Zkoušel jsem i settopbox, ale píše to žádný signál, bydlím na vesnici kousek od Strakonic, je možné, že je třeba tady signál na digitální vysílání slabý? Přes satelit na karty to funguje samozřejmě v pohodě