Ahojky všem,
Takže k mým kamnům..... Kamna vyrábí kamarád a já jsem zatím pro něj prodal pár kousků. Vím že sice cena je malinko vyšší ale v porovnání s tím jaké to umí udělat teplo, si myslím, že se investice vyplatí. Já sám, když jsem je kupoval jsem váhal, ale dnes opravdu nelituji...
K popisu: Kamna jsou vyrobena v spodní části z 4mm silného plechu, v horní 3mm. Ve spodní části - topeništi je umístěna spalovací komora - miska vyrobená ze slitiny, do které přitéká olej, který tady vzplynuje a hoří a ohřívá horní část kamen. Celé kamna jsou ukryty v obalu z pozinkovaného plechu, kde v horní části je umístěn axiální ventilátor, který nasává vzduch z místnosti a je vháněn mezi kamna a obal, kde je vzduch ohříván a vrchní částí je vyfukován ven. Při plném výkonu kamen fouká tak horký vzduch z vrchní části, že ve vzdálenosti cca 20 cm lze udržet stěží dlaň u tohoto výdechu. Spodní ventilátor slouží k podpoře hoření ve spalovací komoře.
Já sám s tím vytápím garáž o rozměrech cca 10 x 10 x 4,5 metru, což je nějakých 450 m3 a absolutně bez problémů, spíš bych řekl, že jsou dimenzovány na místnost 3-4 větší.
Nyní mám skladem 4 kousky, takže kdybyste měl někdo zájem, není problém
Více na tel. 777 901 800
Přeji hezký den všem