skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
autolekarnička
-> Jarda/felda: vadit by to nemalo
-> castrol:
no právě v praxi by to ničemu nevadilo 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: uz ma raz zastavili a pytali si lekarnicku tak som im ukazal co vsetko veziem
-> Jarda/felda: ved prave a noikto si to na krk nezoberie ze je stary obvaz alebo nieco

-> castrol: ano protože je to nařízení
-> castrol: Tak sanitka snad lekarnu nepotrebuje ne? Dojdes dozadu a naberes co potrebujes 

Už vidim prihodu, ked človek bude chcet podat 1. pomoc pri autonehode vyšokovaný začne hladat lekarničku a just vyberie tu ktorá je plná dielov a zranenemu bude podavat cievku namiesto gázy. (vtip)

-> haso: ved aj mna ale tento posledni uz nie
chvalabohu ze mne v sluzobaku nikto lekarnicku nekontroluje

-> castrol: realita, vsetky kurzy 1. pomoci ma minuli...
-> xerox422: naco kupovat, treba zobrat zo sluzobaku, do sluzobaku dat svoju a nahlasit ze si si vsimol lekarnicku po expiracii
-> xerox422: naco kupovat, treba zobrat zo sluzobaku, do sluzobaku dat svoju a nahlasit ze si si vsimol lekarnicku po expiracii

Kuladmin 29.06.08 23:40:46 napsal:
U me by ta lekarnicka stejne byla na nic pokud by nekdo krvacel tak ji
stihnu akorad vyndat a v tu chvili to semnou sekne vedle toho zranenyho a budem
tam uz dva a budem cekat na tretiho
Tento koment je možno moj prípad
U me by ta lekarnicka stejne byla na nic pokud by nekdo krvacel tak ji
stihnu akorad vyndat a v tu chvili to semnou sekne vedle toho zranenyho a budem
tam uz dva a budem cekat na tretiho

Tento koment je možno moj prípad

-> haso: cul si ma pobavil

-> haso: 1. kurz pomoci som mal ale v reale by som to asi nezvladol, inak ani mna to moc netrapi ale ked sa naskytla šanca kupit za 7.90 novu
tak prečo nie vymenit tu niekolko rokov po expiracii (2009) predtým som tam ešte mal do 96-teho viac ako 10 rokov po

-> xerox422 17.04.12 00:18:19: Jinak je to jednoduché. Obal, gáza, šátek apod. do směsného odpadu, nepoužité léčivo odevzdat v jakékoliv lékárně, nůžky do šrotu :-)
-> xerox422: tak ja vozim 4 autolekarnicky v aute
dve su plne nahradnych dielov, jedna je neplatna ale datum platnosti som riedidlom odstranil
a potom jednu zabalenu platnu (dufam) ale moc sa o to nestaram...aj tak...v zivote som nemal kurz 1. pomoci, uz som zazil 2 autonehody (ako ze sa stala predo mnou) a tak som bol vykolajeny z toho ze som ani netusil ako sa volam, nieto este 1. pomoc poskytovat...

-> haso: No to je ako tak dobrý napad.
Zrejme poskladam z viacerých jednu kompletnu, pripadne z nej bude celkom dobra krabica na diely a naradie v aute.
Zrejme poskladam z viacerých jednu kompletnu, pripadne z nej bude celkom dobra krabica na diely a naradie v aute.

-> U-Geen: V podhůří řežete dříví ušima? :-)
-> haso: taky tak... když jsme jezdily na velké parkoviště lítat na (China minibike) nestalo se že by se nepoužila i stará hozená za sedačkama 

-> Hurdis: Jasne že je vzdy dobre mat po ruke niekde s možnostou úrazu, ale ked si už vybaný s takouto ,,rýchlou pomocou´´ tam kde treba tak čo s prebytkom, zas ich nemusim mat na každom metri po 2, stačí jedna tam kde sa niečo može stat.
-> xerox422: nos ju v aute, ja nosim jednu funglovku a potom som mal staru "funglovku" ... a ked som si rozbil nohu, tak nebudem predsa otvarat platnu lekarnicku, tak som si rozbitu nohu vysprayoval stou "po datume" a nohu mam, neodumrela 

-> Hurdis: uši? :)
Lékárničky se využijou v dílně,kor při karosařině a podobných věcech

-> Jarda/felda: vies kolko sa u nas v nemocnici povyhadzuje nerozbalenych obvazov len koli tomu ze su datumovo stare -> xerox422: len ju pekne zahod alebo uzkladni
-> Jarda/felda: -> Pavel P..: No hej to som sa dozvedel aj ja z goolgu ale to nebolo na SK

-> xerox422: To by ses divil, jak je v dílně potom taková lékarnička dobrá a jak je dobrý pocit, že nebyla vyhozena.
Až do té doby, kdy po 5ti hodinách od propuštění do domácího ošetření zavolá chirurg domů na pevnou linku, že by prosil zraněného zpět, neb by to chtělo po konzultaci s primariátem přišité části opět odstranit.
Ale lékárnička za to nemohla, ta svoje udělala, ač prošlá.
(reálný příběh z domácího prostředí)
Až do té doby, kdy po 5ti hodinách od propuštění do domácího ošetření zavolá chirurg domů na pevnou linku, že by prosil zraněného zpět, neb by to chtělo po konzultaci s primariátem přišité části opět odstranit.
Ale lékárnička za to nemohla, ta svoje udělala, ač prošlá.
(reálný příběh z domácího prostředí)
-> castrol: A ja debil som chcel prispiet slovenskemu zdravotníctvu
radšej teda ekologicky spracovat = odpadkový kos

-> Pavel P..: dost se to taky používalo do zvířecích útulků 

-> castrol: a to vadí ? pokus sterilní obvaz neotevřeš tak bude furt sterilní a když ho otevřeš tak je ta 100% sterilita stejně někde 

-> xerox422: nedávno to někde sbírali a posílali do afriky nebo nějaký podobný černý prdele...
-> xerox422: radsej ju "vyhod" aby sa nestalo ze ta v nemocnici osetria takouto lekarnickou po dobe expiracie 

-> Hurdis: Ale na to mi nepomože lekáarnička ani lekár ale chirurg

-> xerox422: Koupit si cirkulárku.
Obnovíme tému s otázkou: čo so starou autolekárničkou, v domacnosti nepotrebujem mam už aj 2 stare daju sa odovzdat napr. lekarni tak ako stare lieky? Alebo kde, čo s nimi?
-> Matsoft: ta ublíží než aby pomohla

ja mam nekde original lekarnicku z roku 1972 i s original obsahom 

-> PeterP136: Komponenty su originalne, stare ako lekarnicka sama
Aloe ako vravim, pri najblizsej prilezitosti kupin novu podla novej vyhlasky a nebudem spekulovat... ta stara sa zide v garazi....

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): ved to nevadi
, hlavne aby korene komponentov nesiahali do podobneho letopoctu
, aj ked podla formulacie vyhlasky by sa aj to dalo obhajit
, aj ked pred policajtami as tazko.

-> PeterP136: no korene mojej lekarnicky v Xsare siahaju niekde do hlbin roku 2002

-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): aky datum na letaku? Ja mam na lekarnicke len nalepku, na ktorej je napisane:
Datum pouzitelnosti do: na obaloch jednotlivych komponentoch.
Vo vnutri je nieco ako karta prvej pomoci, na A4 s cisto textovym popisom.
A na komponentoch su presypacky s datumom (momentalne 2011 :) ). Cize podla volneho vykladu mi staci menit komponenty pred datumom pouzitia do a okrem velmi zanovitych policajtov kazdy uzna ze mam pravdu, zanovitych ktori si budu chciet na mne urychlit splnenie kvoty pokut budu riesit na di a oni si to potom omzno vyleju na mne, ale to uz nech riesi niekto iny, poitim sa u dasu a necham to na nich :).
Podla doslovneho vykladu mozem fakt jazdit len s obalom, ale zase take prasa nie som, ona sa obcas zide aspon ten septonex, ked sa niekde poreziem ;).
Sranda je, ze ak si niekto kupi teraz staru lekarnicku, ktora sa musi uvadzat na trh len s vyznacenym datumom vyroby a prilpojenou kartou prvej pomoci, tak datum vyroby moze strhnut a kartu stratit a lekarnicku pouzivat tak ako keby ju kupil pred 1.5.2009. Toto nova vylepsena verzia vyhlasky umoznuje. Ja osobne este neviem ci si novu lekarnicku kupim, v roku 2011, ked sa "zrazu stanu" zabalene obvazy nesterilne :), to bude zavisiet od jej velkosti a pevnostia toho ako velmi sa budem musiet hadat s policajtami :). Asi si miesto karty prvej pomoci pribalim vytlacenu vyhlasku :).
drahovsky.blog.sme.sk/c/. ../Nove-autolekarnicky-a-k arta-prvej-pomoci-od-1maja -2009.html
Datum pouzitelnosti do: na obaloch jednotlivych komponentoch.
Vo vnutri je nieco ako karta prvej pomoci, na A4 s cisto textovym popisom.
A na komponentoch su presypacky s datumom (momentalne 2011 :) ). Cize podla volneho vykladu mi staci menit komponenty pred datumom pouzitia do a okrem velmi zanovitych policajtov kazdy uzna ze mam pravdu, zanovitych ktori si budu chciet na mne urychlit splnenie kvoty pokut budu riesit na di a oni si to potom omzno vyleju na mne, ale to uz nech riesi niekto iny, poitim sa u dasu a necham to na nich :).
Podla doslovneho vykladu mozem fakt jazdit len s obalom, ale zase take prasa nie som, ona sa obcas zide aspon ten septonex, ked sa niekde poreziem ;).
Sranda je, ze ak si niekto kupi teraz staru lekarnicku, ktora sa musi uvadzat na trh len s vyznacenym datumom vyroby a prilpojenou kartou prvej pomoci, tak datum vyroby moze strhnut a kartu stratit a lekarnicku pouzivat tak ako keby ju kupil pred 1.5.2009. Toto nova vylepsena verzia vyhlasky umoznuje. Ja osobne este neviem ci si novu lekarnicku kupim, v roku 2011, ked sa "zrazu stanu" zabalene obvazy nesterilne :), to bude zavisiet od jej velkosti a pevnostia toho ako velmi sa budem musiet hadat s policajtami :). Asi si miesto karty prvej pomoci pribalim vytlacenu vyhlasku :).
drahovsky.blog.sme.sk/c/. ../Nove-autolekarnicky-a-k arta-prvej-pomoci-od-1maja -2009.html
-> PeterP136: Priznam sa, ja som to necital, len mi to doslo majlom, tak som to overil na zbierka.sk, co to nieje hoax a pastol to sem. Lekarnicku si idem kupit aj tak novu, po 7 rokoch by sa asi patrilo... uz mi je trapne stale prerazat datum na letaku....
-> alchstuip - (Až kým nás STK nerozdelí): pekne to zmrvili vsak? cize mozem jazdit do dalsej novelizacie so starou a pre klud len menit stary obsah. Pripadne ak by som to bol ochotny hnat pred sud tak mozem jazdit len s obalom :))).
kaufland 149kč na 4 roky...co řešit,vzal jsem tři)
-> Suchos: ja si ji na druhym aute zlegalizoval scenrem

a ja se jen pridam dneska ve zpravac hod cca 1/2 tohodle roku i u nas v CR ma byt toto jine nejake veci jine a navic ale zas by mela ta trvanlivost byt delsi jak by to melo byt kdy zje vse dobre vyrobene a zabalene - obvazy.
Vytahujem tuto vykopavku, nebudem zakladat nove vlakno....
Pred casom sa tu velmi debatovalo o novej vyhlaske o lekarnickach na Slovensku...
Takze tu je to priamo zo zdroja:
www.zbierka.sk/zz/.../def ault.aspx?PredpisID=...
Pred casom sa tu velmi debatovalo o novej vyhlaske o lekarnickach na Slovensku...
Takze tu je to priamo zo zdroja:
www.zbierka.sk/zz/.../def ault.aspx?PredpisID=...
-> David29: 

-> Suchos: no asi proto aby sis kupoval pořád nový

-> Martin2705: Vole 

Me kdyz lekarna projde tak ji hodim na zahradu jako nahradni a novou ukradnu Nwktmu 

-> Suchos: No kompot ma taky urcity datum ale kdyz je dobre udelan vydrzi 50 let. Ne ze bych to teda zral ... ale deda jednou nasel neco a prej to bylo dobry :)
ale z nějakýho důvodu tam ten datum "spotřeby" asi je...

-> Saky: jasně, na pokutu to je, ale dle mojeho názoru obvaz projít nemůže. A kdyby mě někdo obvazoval 10 let starym obalem, byl bych raději než vykrvácet. Navíc vozim lékárničky dvě a pomoc bych byl schopen dát, takže si myslim že je to lepší než mít předpisovou lékárničku a pak čumět jak David29 s vlkem