skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
autolekarnička
-> Martin2705: nicmene obvaz ma na sobe datum "spotreby" a pokud bude proslej tak je to za pokutu stejne jako bys ho nemel.. osobne si myslim ze nejakemu zranenemu je uplne jedno jestli ho nekdo obvaze novym obvazem, starym nebo treba rukavem z kosile.. a to opomenu to ze minimalne 90pct lidi by nikomu pomoc nedala, nebo se zhroutila a cekali by na toho desateho kdo to umi (resp pusti se do toho).. ale myslim si ze dat v prumeru cca 100kc rocne na novou lekarnicku nikoho nezruinuje.. podle me je to daleko dulezitejsi nez buzerovat nekoho ze ma nebo nema zarovky kdyz u vetsiny novych vozu je vymena zarovky zrala na cestu do servisu.. a 99pct lidi si tu zarovku stejne na ceste nevymeni..
jednou za dva roky vyměnim desinfekci, jinak mám asi 5 let starou. Obvazům se nic nestane, ty jsou i po padesát letech jak nový, když jsou v neporušeným obalu
-> aDAm: no jasný...ale mně furt ležej v hlavě ty obvazy:)

-> Suchos: tak nejen obvazy ale i antiseptika a dalsi veci co tam mas.
U me by ta lekarnicka stejne byla na nic pokud by nekdo krvacel tak ji stihnu akorad vyndat a v tu chvili to semnou sekne vedle toho zranenyho a budem tam uz dva a budem cekat na tretiho

-> aDAm: No tak jasně... ale tam na tom začne růst nějaká "houba", ale co se může dostat přes 3 obaly do obvazu...Jediný co mě napadlo,i když to teda nechápu, že už to pak neni sterilní a o takový otravě krve bych mohl vyprávět... 

-> Matthes z TechWebu: Sem 2x za sebou pouzil slovo takze, plus jeden preklep
Ale nechce se mi to psat znova 

-> havlik: Fakt? My ho pouzivali nekolikrat a zatim drzi
No nesmi tazne vozidlo ridit muj kamos
To sme takle jednou tahli feldou rapida. Ja v rapidu, on ve felde. A kousek od nasi zahrady z niceho nic zastavil, sem to necekal takze sem zastavil za okamzik takze lano melo vuli cca metr a pul. No cekam co bude a on se z niceho nic razantne roujel jako by zavodil s nekym na semaforech
Sem jen videl jak se lano (stary fortelny) rychle napina a rapidem sem skocil jelenim skokem tak 2 metry, jen tak tak sem to do nej nenapalil 

-> Matthes z TechWebu: jo to je opravdu výborny akorát že se trhá jak nic
-> 105: Dobry lano ma tata ve sluzebaku, takovy pleteny gumovy natahovaci. Stazeny ma tak metr, na koncich ocelovy haky zacvakavaci :)
Lékarničky nekupuji, jenom vždy tu věc co je prošlá. To co se prodává má do pravých lékarniček hodně daleko.
Lekarničku poctivě kupuju, protože nechci zase platit pokutu za to, že je prošlá

-> Matthes z TechWebu: tak to je potom jina

-> 105: Nene normalni lano na jednom konci smycka a na druhym volny konec 

-> Matthes z TechWebu: he jestli je tam takovy to lano s tema umelyma kolikama tak ty hezky rozbijej skla...to uz je lepsi koupit napln za 150 kc
Jo jinak je levnejsi koupit nakou akcni lekarnu, treba v OBI meli nakou akci, bylo u ni i lano za 150Kcs, v lekarne to po castech vyjde na vic money :)
-> Suchos: kdyz se podivaš na jednotlive věci z te lekarničky zjistiš že to má určitou životnost, něco jako datum spotřeby na jídle. Myslím že bys asi taky nejedl rok stary bramborovy salat co
Tak sterilnost asi ee, skor asi ta dezinfekcna voda vyprcha alebo co...
My obcas dame novou dezinfekci ... Ale treba 10 lekarnicky bych asi nechal pro domaci pouziti ...
Kupujete všichni hned poctivě autolekarničku, když jí zkončí platnost? My máme doma ve sklepě asi 6 a některý jsou ještě celý zalitý v nějakým plastu, no jak nový:) , ale prošlý... Proč se to vlastně musí měnit tak často? Pak už to neni sterilní?V autě už mam ted taky prošlou a ještě jsem se nedokopal koupit novou...