skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Shanim brigadnika(y) neznate nekoho? Pr Vych
-> Sušenka: Tak na brigadu ze 80kc/hod az az... Ve fast foodech mas bezne 45 

Tohle miluju - tam v Praze si zijete, hovno delate a berete za to desny prachy... Jenze kdyz sem ten clovek prijede, tak nestaci valit oci.
Nase skola ma detasovane pracoviste v Decine, obcas tam jezdime za spoluzakama pokeceat, takze nejake to srovnani mam. Bydli na nove zrekonstruovane koleji v byvale zamecke sypce, za pokoje by se nemusel stydet 4* hotel a to za 1500 na mesic. Menzu tam nemaji, protoze v hospode se da sehnat poledni menu za 60-70 Kc. Po ctyrech letech tam prijede student do Prahy, na Strahove ho narvou do rozdrbany koje, kde se sotva otoci, za 3000 mesicne (za tuhle cenu se da sehnat malej pokoj na kraji prahy v panelaku - v decine bez problemu i garsonka), poledni menu v hospode ho vyjde na 90 korun a nedej boze, kdyz bude chtit jit vecer do hospody. Praha je proste draha, at si kdo chce co chce rika. A pokud vite o spouste brigad za 140 Kc/hod., tak jsem s nimi, vim o spouste lidi, kteri delaji za 80 i min a jiste po tom skocej...
Nase skola ma detasovane pracoviste v Decine, obcas tam jezdime za spoluzakama pokeceat, takze nejake to srovnani mam. Bydli na nove zrekonstruovane koleji v byvale zamecke sypce, za pokoje by se nemusel stydet 4* hotel a to za 1500 na mesic. Menzu tam nemaji, protoze v hospode se da sehnat poledni menu za 60-70 Kc. Po ctyrech letech tam prijede student do Prahy, na Strahove ho narvou do rozdrbany koje, kde se sotva otoci, za 3000 mesicne (za tuhle cenu se da sehnat malej pokoj na kraji prahy v panelaku - v decine bez problemu i garsonka), poledni menu v hospode ho vyjde na 90 korun a nedej boze, kdyz bude chtit jit vecer do hospody. Praha je proste draha, at si kdo chce co chce rika. A pokud vite o spouste brigad za 140 Kc/hod., tak jsem s nimi, vim o spouste lidi, kteri delaji za 80 i min a jiste po tom skocej...
Prej vyšší platy v Praze! Cháchá - leda houno, spolubojovníci . . .
-> Saky: s tim zajetim bagru to znam :-)
delali sme bazen v radovce, kde se zezadu nedalo najet bagrem pze tam byly zahrady dalsi radovky.a jet tam pres pozemky sousedum taky neslo. No co? Proste sme to vykopali ruco a vozili to pani pres obyvak kdyz koukala na telenovelu :-D sice s tim bylo vic prace, ale za par dni to bylo komplet vykopany. A beton se vozil uplne stejne akorat naopak :-) Do ty doby tam nebyly zadny bazeny, pze vsichni bazenari rekli ze to proste nejde. Ale jak sme to dodelali tak bylo hned 6obednavek :-) Tem ostatnim bazenarum se do toho spis nechtelo, ale strejda si vzal par ukacek a me, a makali sme. Kdyz sou lidi ochotny to zaplatit tak de vsechno :-)
delali sme bazen v radovce, kde se zezadu nedalo najet bagrem pze tam byly zahrady dalsi radovky.a jet tam pres pozemky sousedum taky neslo. No co? Proste sme to vykopali ruco a vozili to pani pres obyvak kdyz koukala na telenovelu :-D sice s tim bylo vic prace, ale za par dni to bylo komplet vykopany. A beton se vozil uplne stejne akorat naopak :-) Do ty doby tam nebyly zadny bazeny, pze vsichni bazenari rekli ze to proste nejde. Ale jak sme to dodelali tak bylo hned 6obednavek :-) Tem ostatnim bazenarum se do toho spis nechtelo, ale strejda si vzal par ukacek a me, a makali sme. Kdyz sou lidi ochotny to zaplatit tak de vsechno :-)
-> Saky: já jse mzáklady chtěl kopat taky ručo,naštěstí i známej domluvil bagříka. Malej pásovej,určitě víš co myslim. Ten kluk byl šikovnej,dostal se všude. Místa mám taky málo... dopoledne bylo vykopáno a dělali jsem základy.
Nevim jak kdo to má s brigádama,ale já bych to bral asi i dneska :-) Když vezmu když jsem kdysi sháněl v pardubkách brigádu a kolik nabízeli....
Tyhle peníz enejsou špatný,nemusí se u toho přemýšlet,jen se kope...
Když to vezmu,tak když se nedaří tak takový peníze kolikrát nemám ani za "odbornou" práci. Protože nejsem a nemužu bejt hovado abych si zaučtoval každý zvednutí šroubováku jako autorizovaný servisy
Nevim jak kdo to má s brigádama,ale já bych to bral asi i dneska :-) Když vezmu když jsem kdysi sháněl v pardubkách brigádu a kolik nabízeli....
Tyhle peníz enejsou špatný,nemusí se u toho přemýšlet,jen se kope...
Když to vezmu,tak když se nedaří tak takový peníze kolikrát nemám ani za "odbornou" práci. Protože nejsem a nemužu bejt hovado abych si zaučtoval každý zvednutí šroubováku jako autorizovaný servisy
-> DuriQ: no predstav si misto kde je treba polozena zamkovka omezene moznosti vjezdu atd tam proste bagr neposles.. ver tomu ze kdybych mohl tak tam radsi poslu bagr za 500hod (to je tady mistni cena) nez 5kopacu po 100ce kteri to budou delat dvakrat trikrat tak dlouho.. ale ten kopac s koleckem me to tam neznici jak nejaka krava bagr.. taky bagrem stromek nezasadis atd..
ALL: no nevim kam chodite na ty ceny brigad ale co jsem tak kouknul na studentske brigady tak vykopove prace nejsou nikde placeny tak jak nabizim.. a v podstate to co nabizim je prumerna mzda v CR za "nejpodradnejsi praci" nicmene to je fuk.. uz jsem sehnal particku ukrajincu s cechem v cele chteji 400/hod (skupinka 5 lidi) vezmu si k nim dva dny dovolenou a bude vykopano vcetne vyliti betonem..
ALL: no nevim kam chodite na ty ceny brigad ale co jsem tak kouknul na studentske brigady tak vykopove prace nejsou nikde placeny tak jak nabizim.. a v podstate to co nabizim je prumerna mzda v CR za "nejpodradnejsi praci" nicmene to je fuk.. uz jsem sehnal particku ukrajincu s cechem v cele chteji 400/hod (skupinka 5 lidi) vezmu si k nim dva dny dovolenou a bude vykopano vcetne vyliti betonem..
-> charon: :-D kdyz mi bylo 15 cca rok 2002 sem delal v pekarnach. Tam byl hodinovej plat pro brigose 27,50,- a to sme meli o 5korun vic nez ty baby co tam delali denne. Nastesti se pak pricitali ruzny priplatky za prescasy, vikendy, praci v teple/zime, prachu,... takze to ve vysledku dalo cca 60,- v sobotu
-> charon: Ten pán píše jako dobytek ...
Já jsem kdysiva, cca v roce 1996 začínal brigádničit, tak jsm chodil o sobotách do fabriky za 23,1 Kč/h hrubýho. A po dvbou letech nám to s velkou pompou zvedli na 23,7 Kč/h. A když mi přišla za 4 soboty vejplata 1200, tak jsem se cejtil jako král 

ty krááávo....
...když jsem nastoupil do první práce v roce 1992 tak jsem měl 10,70- hrubýho na hodinu
dneska dělám za 98,50- čistýho na hodinu.....soboty ,neděle svátky ,noční....
ku*va já chci do Prahy.

dneska dělám za 98,50- čistýho na hodinu.....soboty ,neděle svátky ,noční....
ku*va já chci do Prahy.

-> Stepix: takovyhle mam nejradsi :) tak se sem prestehuj a pojd si to zkusit :))) nikdy ti v tom nebrani :)) zkus to rok a pak si to povime 

-> Stepix: Vyšší platy v Praze jsou proto, že je větší poptávka po zaměstnancích a menší nabídka zaměstnanců. Menší nabídka volných zaměstnanců je proto, že je větší zaměstnanost. Větší zaměstnanost je proto, že víc lidí pracuje, a míň je na podpoře. Ale kdyby se firmy v Praze rozhodly platit míň, tak by nikoho nesehnaly, protože lidi by se odstěhovali někam, kde jsou menší životní náklady. A co se týče studentů, jejich mzda musí být úměrná mzdám ostatních zaměstnanců, co v Praze bydlejí.
-> Stepix: Ja treba sem z prahy, nejsem sice rodilej prazak, ale sem naplava. Delam v obchodaku jako brigos za cca 9petek. Kdyz sem pred par rokama nastupoval bylo to 70,- Ackoliv to neni moc, tak na obchodak je to slusnej plat. Jinak co koukam po brigadach, tak jich moc za vic jak kilo nesezenes, to je opravdu malokde. Myslim tim nekvalifikovanou praci jako tu nabizi saky. A jak sem psal klidne bych tam sel delat mit cas. A jak pisou ostatni oni ty naklady tady sou opravdu trosku vyssi. Nemyslim tim jen pivo ;-)
Jeste dam malej prikladek, kdyz sem jeste bydlel v pardubkach delal sem ddm instruktora, dostal sem 45,- na hodku a kazdej rok se to zvedalo o 3koruny. Kdyz sem se stehoval mel sem 51korun. Do prahy sem prisel do ddm jestli by nechteli krouzek modelaru, ze jim ho pomuzu zalozit. Tak sem to proved, sice se tam zensky kroutili, kdyz sem jim rek ze naklady do zacatku sou cca 10kkc. Nastupak byl 120,- na hodinu a kdyz se krouzek uchyti tak ze mi pridaj v radech desitek korun. Inu prvni pulrok se mi tam prihlasilo asi 15 deti, rikal sem ze vic jak 10tam byt nemuze. Po pul roce co to prckove rozhlasili po skole se hlasilo 70deti a ja nestihal, mel sem 3krouzky tydne a jeste sem musel sehnat dalsiho cloveka :-) penize sem navic dostal ale pak sem toho musel nechat kvuli skole. Krouzek kterej v pardubkach stal 700,- na rok tady stoji 900,- na pul roku. Od toho se taky dost odviji platy v ddm. Ale zas treba stalaci co tam byli rikali ze maj sotva 40 na hodku
Jeste dam malej prikladek, kdyz sem jeste bydlel v pardubkach delal sem ddm instruktora, dostal sem 45,- na hodku a kazdej rok se to zvedalo o 3koruny. Kdyz sem se stehoval mel sem 51korun. Do prahy sem prisel do ddm jestli by nechteli krouzek modelaru, ze jim ho pomuzu zalozit. Tak sem to proved, sice se tam zensky kroutili, kdyz sem jim rek ze naklady do zacatku sou cca 10kkc. Nastupak byl 120,- na hodinu a kdyz se krouzek uchyti tak ze mi pridaj v radech desitek korun. Inu prvni pulrok se mi tam prihlasilo asi 15 deti, rikal sem ze vic jak 10tam byt nemuze. Po pul roce co to prckove rozhlasili po skole se hlasilo 70deti a ja nestihal, mel sem 3krouzky tydne a jeste sem musel sehnat dalsiho cloveka :-) penize sem navic dostal ale pak sem toho musel nechat kvuli skole. Krouzek kterej v pardubkach stal 700,- na rok tady stoji 900,- na pul roku. Od toho se taky dost odviji platy v ddm. Ale zas treba stalaci co tam byli rikali ze maj sotva 40 na hodku
-> Stepix:
No hele řeknu ti to takhle, pochybuju, že studenti v ČB daj ročnš za tramvajenku 3000, za ubytování na koleji 2500 za měsíc, nedej bože když chceš bydlet v privátu, kterej pod 3000/měsíc neseženeš. Když tě ze školy vyženou do nějakýho muzea aby sis zasloužil zápočet, tak místo kila zaplatíš 40Kč. A s tím žrádlem zrovna taky nesouhlasím, vždycky když si vyjedem na Vltavu, tak si tam žeru za peníze co bych dal v praze za slušnou sváču jako pán. Takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Řeknu Ti to jednoduše, přijeť si to do Prahy vyzkoušet a pak teprve nadávej ty komplexe...
No hele řeknu ti to takhle, pochybuju, že studenti v ČB daj ročnš za tramvajenku 3000, za ubytování na koleji 2500 za měsíc, nedej bože když chceš bydlet v privátu, kterej pod 3000/měsíc neseženeš. Když tě ze školy vyženou do nějakýho muzea aby sis zasloužil zápočet, tak místo kila zaplatíš 40Kč. A s tím žrádlem zrovna taky nesouhlasím, vždycky když si vyjedem na Vltavu, tak si tam žeru za peníze co bych dal v praze za slušnou sváču jako pán. Takhle bych mohl pokračovat ještě dlouho. Řeknu Ti to jednoduše, přijeť si to do Prahy vyzkoušet a pak teprve nadávej ty komplexe...

-> Stepix:
A co ti brani zvednout zadek a nechat si za stejnou praci zaplatit vic misto drzkovani na liny a rozezrany prazaky?
Nemit supr praci kterou mam ted, tak bych se za min jak 150,-/hod taky nezved z gauce, pritom moji vrstevnici s podobnym skorovzdelanim a zkusenostmi kdesi na divokem venkove si chrochtaji blahem, kdyz sezenou neco za 100,-/hod brutto.

A co ti brani zvednout zadek a nechat si za stejnou praci zaplatit vic misto drzkovani na liny a rozezrany prazaky?
Nemit supr praci kterou mam ted, tak bych se za min jak 150,-/hod taky nezved z gauce, pritom moji vrstevnici s podobnym skorovzdelanim a zkusenostmi kdesi na divokem venkove si chrochtaji blahem, kdyz sezenou neco za 100,-/hod brutto.
-> Stepix: Tu na Slovensku to iste hovoria vsetci o Bratislave... Prco to tak je? pretoze napriklad tu je vsade akutny nedostatok pracovnej sily - a ked chcu niekoho prilakat, musia ponuknut viac ako niekde, kde je plna prdel nezamestnanych.
Tam, kde si zamestnavatel moze vyberat z desiatich ludi, zoberie toho, komu moze dat co najnizsi plat. Tam, kde ma zamestnavatel neobsadenych 1 miest a potrebuje ludi, radsej priplati, aby mu mal kto robit a nestala prevadzka
Tam, kde si zamestnavatel moze vyberat z desiatich ludi, zoberie toho, komu moze dat co najnizsi plat. Tam, kde ma zamestnavatel neobsadenych 1 miest a potrebuje ludi, radsej priplati, aby mu mal kto robit a nestala prevadzka
-> Stepix: Tak se přestěhuj do Prahy a nenadávej na pražáky (já je taky moc nemám rád ale každý má tu možnost žít v Praze) .Kdo nezkusil být sám v Praze pracovat a živit se tam a u toho studovat neví jaké to je.Já jsem to podstoupil a už nikdy radši se spokojím s nižším platem, ale lidským přístupem.K brigádníkům v Praze se chovají hrozně a než jim dokážeš, že chceš pracovat dobře nebo se chceš o to alespoň snažit tak to je o nervy a o zdraví.A k práci co dělám bych se v Praze nikdy nedostal.
-> UltraFan.: to velky prd, mate vyssi naklady na spolecensky zivot, coz neni nezbytne nutna potreba a kvuli tomu mate vyssi platy, je to nefer, ano v praze je dražší bydlení. Rekni mi, co oproti nasi pr*eli poridis draz? mam obavy ze asi nic... nebo to bude minimum. Tak proč od jedný agentury za stejnou práci, dostáváme v ČB 80kč/h a Praze za to maj 140kč/h? Až takovej cenovej rozdíl tu neni a co platí studenti? Platí nájem? Platí si jídlo? Pračku? Hadry? NE! (aspon podle sociální pracovnice je musí vydržovat rodiče do 26let) u mě to teda taky tak neni. žiju si z vlastní kapsy. Ale vysvětli mi, proč pražák bude brát pomalu 2x tolik co já.
Odpovím si sám. Přítelkyně dělá regionální manažerku pro jednu agenturu, která má nastarosti různý reklamní akce, kampaně... i tady je diferenciace platů Praha vs. zbytek ČR. Proč? Protoč! Protože líný a rozežraný pražáci řekli, že za 100ku na hodinu nebudou ani vstávat a jestli chtěj aby šli do práce, tak maj prostě víc... prej za 100ku nemůžou nikoho na tu práci sehnat. Pražští studenti, dal bych vám fakcu. Howgh
Odpovím si sám. Přítelkyně dělá regionální manažerku pro jednu agenturu, která má nastarosti různý reklamní akce, kampaně... i tady je diferenciace platů Praha vs. zbytek ČR. Proč? Protoč! Protože líný a rozežraný pražáci řekli, že za 100ku na hodinu nebudou ani vstávat a jestli chtěj aby šli do práce, tak maj prostě víc... prej za 100ku nemůžou nikoho na tu práci sehnat. Pražští studenti, dal bych vám fakcu. Howgh

-> Martin2705: jj a vyssi naklady na zivot proto se to kompenzuje vyssimy platy

mě se to zdá taky jako slušná nabídka, škoda že sem z Budějc. Tady jsou brigády tak okolo 60 - 80 hrubýho, takže kilo na ruku se mi zdá velmi slušný...Ale vy v Praze asi máte jiný finanční ohodnocení...
ja osobne mit cas bych do toho klidne sel. penize za to nabizi slusny, neco podobnyho sem delal loni za 6petek a taky sem si nestezoval. na manualni praci je to dobre placeny. jak sem psal tak bych to delal radsi nez byl celej den zalezlej v obchodaku. cerstvej vzduch je cerstvej vzduch :-) ale nemuzu si to ted casove dovolit :-/ jinak bych se hlasil v prvni rade.
Labros: ja by som povedal ze trochu dost ^^
ako ono ten bager vyzera byt drahy ale je fakt ze ta sila hydraoliky sa neda porovnavat s ludskou... proste narobis sa jak curak a nic nespravis... pride strycek s bagrom alebo unc-ckom a za par hodin mas vyrovnanu zahradu alebo co len chces
ako ono ten bager vyzera byt drahy ale je fakt ze ta sila hydraoliky sa neda porovnavat s ludskou... proste narobis sa jak curak a nic nespravis... pride strycek s bagrom alebo unc-ckom a za par hodin mas vyrovnanu zahradu alebo co len chces
-> Labros: ja kdyz jsem byl na prvni brigade tak jsem mel 33kc hrubeho na hodinu to byl masakr, a to jsem jezdil celej den s koleckem plnym betonu nebo hazel do michacky

-> Crestik: To trochu přeháníš, ale máš pravdu že i za těch jedenáct dvanáct let (k**, to to letí) se ty ceny trochu "upravily".
-> Labros: no jo, to ale rohlík nestál 3Kč a máslo 40Kč 

Co říká DuriQ je někdy pravda, otec si platil Ukrajince na různý práce, jako myslim vykopání keře, byli tam pár hodin a nehnuli s tim, tak si zaplatil bagr a bylo to hned a bylo to levnější... (Taky oni ty dělníci jsou kolikrát třeba univerzitní profesoři z Kyjevský univerzity) Na druhou stranu když byl ještě za komouše učitel na gymplu tak si na chatu vozil študáky a kopali nám za symbolickou odměnu žumpu
Když chce študáky, tak asi ví proč. Akorát ti študáci už taky dneska jsou trochu náročnější, jestli nechtěj dělat ani za 80-100kč. Kde jsou ty časy, kdy jsem v prváku druháku makal rád za 50-60kč/h...

Když chce študáky, tak asi ví proč. Akorát ti študáci už taky dneska jsou trochu náročnější, jestli nechtěj dělat ani za 80-100kč. Kde jsou ty časy, kdy jsem v prváku druháku makal rád za 50-60kč/h...
Saky: a preco si nezaplatis bager ? s ramenom... to co budu muklovat brigadnici 3mesiace ti bager spravi za 3-4dni... jasne ze pokial sa jedna o vykopove prace na zaklady alebo vodu plyn a pod... vzdy je to rychlejsie s bagrom a osobne si myslim ze aj lacnejsie... jedna hodina sa pohybuje u nas v SR cca 800-1500skk... len treba si uvedomit ze bager spravi jednym zaberom viac ako 10muklov...
...no, myslím, že VŠ student se na takovou práci moc nepohrne, zvlášť v Praze. I když je to bych řekl průměrně placené. Já osobně bych to na prázdninové období bral určitě, ale tak jaro nebo podzim, aby nebyl moc hyc, nebo kosa :-)
Šoupni inzerát na nějakou VŠ nástěnku 

Hoď si inzerát na prace.cz, birgady.cz a podobný fóra, že nabízíš brigádu, dej na sebe kontakt a třeba se někdo ozve 

-> Saky: :) mno to víš že jo :) Nalož zahradu na vozejk,přivez to,já tě to vykopu a zase si to vodvez 

přesně tak
-> Pedros:

muze jezdit klidne z Ostravy me je to jedno-))
škoda že z Prahy :)
Neznate nekdo nejakyho brigadnika pro praci na zahrade a stavbe (kopani vykopu, ryti, vozeni hliny betonu cihel atd.) idealni nejakej student (nejlepe dva) na par hodin denne po dohode.. cca 14-18hod.... lokalita Praha Vychod konkretne Uvaly.. z Masarycky 25minut vlakem.. studentsky agentury nechci dotovat to to dam radsi rovnou tomu brigadnikovi.. plat 80-100 podle toho jak bude makat... dlouhodobe pocitam tak na dva az tri mesice a byl bych rad aby mohl alespon 2x 3x tydne v tuto dobu..pripadne nekdy i cely den to je o dohode.. pokud by ste nekdo nekoho schopnyho a ochotnyho znali sem s nim.. Saky tel. kdyztak 732288243