Koupě televizoru

prohledat
94 příspěvků (zobrazeno 51 až 94) od 02.01.2008 do 22.01.2008, založil/a Kapřík
řadit dle data
15:47:18
04.01.2008
Kapřík
15:36:25
04.01.2008
aDAm
-> kaprik faster: tak malo penez tak ocekavej i mene muziky nez kdybys pritlacil. Myslim ze ti nic nebrani v tom aby ses zasel podivat do nejakeho shopu a zkouknot to na vlastni bulvy
15:34:42
04.01.2008
aDAm
-> Saky: tak par kanalu mas no je jich vice ale sou to vesmes sracky pokud chces neco na satelitu aby se na to dalo divat tak musis platit mesicni rocni atd poplatky jinak ti pude jen to neplacene a tam nemas ani cz programy. porizeni karet mas tak 2tycky karta plus potrebujes dekodovaci kartu napr cryptovorks atd...navic DVB-S se zacina pomalu nahrazovat DVB-S2 takze pri vybirani reciveru bych se dival na nejake co zvladnou i DVB-S2 jelikoz neni zpetne kompatibilni s DVB-S

-> Tuner#2: Ty testy DVB-T2 pristi rok samozrejme nebudou u nas :)
15:34:24
04.01.2008
Kapřík
-> Tuner#2: děkuji mockrát za odpověď4

Takže dle tvé rady budu vybírat Samsung nebo Panasonic. Osobně se mi líbi ty panasonicy4

Ještě jedna věc. Takže co tak sleduju eshopy a omrkávám plazmy s úhlopříčkou 42 palců, je tam pár Panasoniků do těch zmiňovaných 25000 Kč. Nemusím se bát do nějaké z nich jít? Chci říct nebude to za ty prachy nějaký "šunt" ? Rozpočet je omezený a samozřejmě víc peněz, vyšší kvalita. Ale budu spokojený?
14:05:46
04.01.2008
Saky
proste chci neco co nahradi video...v uvahu pripada DVD recorder s diskem a s DVBTtunerem coz je kolem 8000 plus televize s DVVT tunerem a ses pripravenej na digital.. a nebo muzu nechat satvajici TV a zvolit DVBS se dvema tunery a s diskem a mam to vse v jendom.. samozrejme muzu zvolit i DVBT prijimac se dvema tunery a s diskem a mam to rovnez v jednom-) proste me porad to DVBSko laka daleko vic penize jsou skoro srovnatelne.. proste neresim ze to bude treba o 5 drazsi.. ale mam tam vetsi moznosti.. nemam proste jen par kanalu jak na DVBTcku..
14:04:50
04.01.2008
Tuner#2 - zrušená registrace
-> aDAm: Hmm, u nás v Plzni ještě pořád nepustili DVB-T ani zkušebně, takže prognózám na netu nevěřím už vůbec. (slibovali ho už loni, pak do vánoc a teď že prý budem rádi za březen/duben) Ale kéž by jsi měl pravdu, já to jedině vítám, protože DVB-T není oproti analogu výhra, ale trest. Na 50" plazmě vypadá dobrý analog daleko lépe než DVB-T s Domažlic. Praha je na tom s datovým tokem o něco lépe, ale taky žádná sláva.
14:01:05
04.01.2008
Saky
jako ja psal ze to je skoro srovnatelny.. proste jestli koupim DVB-S prijimac za 3ku a nebo DVB-T za 2ku ano muzu koupit za litr ale zkus si zmerit jeho parametry.. ja bych do toho nesel.. ano pokud bydlis nekde kde je dostatecny signal nemusis nic moc resit a staci ti i ta nejvetsi sracka.. ale i tak proste 2000 nepovazuju zas takovej rozdil...mimochodem parabola s LNBckem stoji kolem 500kc coz je srovnatelne s TV antenou.. samozrejme si tam das vicevystupovou a multiswitch a pak nemas zadne problemy s nejakym rozbocenim.. samozrejme je to drazsi..

docela se me libi dvoutunerovej DVBS prijimac s vestavnym HDD stoji kolem 8ky+ slot a karta to vyresi spousti starosti.. nepotrebujes uz k tomu v podstate nic.. a mas jen jeden ovladac..
13:58:52
04.01.2008
aDAm
-> Tuner#2: no ale pak ten uni muzes vyuzit i na jine device video, dvd apod ;)

jinak pokud mas extreni dvb-t tak muzes zvolit verzi s hdd a nahravat ;)

jinak ted sem koukal na neco o dvb-t a kolem roku 2017 by melo plne nastoupit dvb-t2 a od pristiho roku by to dvb-t2 melo byt v testovani
13:08:03
04.01.2008
-> aDAm: To by se dalo, ale pořádnej uni stojí víc jak set-top-box :o)) Jinak na Novu v HD právě teď koukám, pořád tam ten test mají, ale HD jsou jen zprávy a nové seriály, jako třeba Ulice, tam je to brutál rozdíl. Ostatní matroš je ve stejné kvalitě jako v PALu.4
13:02:34
04.01.2008
aDAm
-> Tuner#2: jinak HD nova uz tusim neni ani na satu
13:02:10
04.01.2008
aDAm
-> Tuner#2: no tak pred cca rokem a neco to jeste tak jasne nebylo, vim ze koketovali s myslenou mpeg-4, jak to je ted nevim, nesledoval sem to, sam mam DVB-T jen v PC a stejnak ho nechytam kvuli antenam na opacnou stranu :( takze musim vyresit jinou antenu na ostravsky vysilac.

A ovladace? Dalo by se pouzit uni ovladac na vsechno :)
12:36:24
04.01.2008
-> aDAm: Zas tak rychle se měnit v DVB-T nebude, pro HD kanál není místo a Nova se vyjádřila, že HD bude v optických kabelech a na satelitu, tak v terestriálu nebude a pro PAL zatím nikdo i ve světě do MPEG-4 nešel.4 Takže vestavěný DVB-T tuner je dobrá věc - navíc máš jen jeden ovladač a ne dva, tak jako v případě set-top boxu.
12:18:56
04.01.2008
aDAm
-> Saky: jak psal tuner sat vyjde mnohem draž než DVB-T. Pokud chceš sat tak maš dobry jit do satu v PC kde máš víc možností a třeba i sledování různých programů na různých místech.

A pokud chceš sat tak si připrav kolem 6-10tyček narozdíl od digi terestrialu kde vystačiš s 2litrama.

a pokud teda pudeš do satu tak bych už volil s tunerem pro DVB-S2 ať si časem mužeš vychutnat HD.

-> kaprik faster: Integrovany tuner neni dle mě to prave orechove navic kdyz se za nejakou dobu bude menit zpusob komprese...digi vysilani neni v CR jeste definitivne hotovo a takova mala krabicka pro prijem dvb-t se da nekde shovat, dneska uz ty rozmery sou fakt male.
11:23:55
04.01.2008
-> Saky: Taky existuje, ale jsou to pálky. Dělá to třeba Loewe, ale ten tuner navíc stojí pěknou dardu. V běžné komerci nenabízí DVB-S nikdo. Jinak nevím, kde jsi přišel na to, že ty ceny jsou stejné?

DVB-T - tuner mám dnes zadarmo v TV, v DVD rekoréru (pokud ne, tak set top box stojí od 1000 - 2000,-) a jako anténa mě v místě dobrého signálu stačí kus drátu (0,-) a nebo v místě špatného dám na střechu logaritmo periodickou od Fraccara za (490,-). Signál z antény můžu libovolně rozbočovat na víc TV a navíc díky tuneru v DVD rekordéru a druhému v TV můžu sledovat CT1 a nahrávat Primu.

DVB-S: tam musím mít sat přijímač s Cryptoworks modulem (2500 - 3500,-) kartu (buď na rok za 1000,- a nebo napořád za 2000,-), parabolu 80 - 85cm (1000,-) a LNB buď jen jeden na český a nebo dva na český + němce (600,-). takže nejlacinejš jsi tam za nějakých 6000,- aby jsi měl kartu napořád (bacha na levné sety, kde je karta na sice napořád, ale se zaplacením jen na rok). Navíc máš tím pádem jen jeden tuner a můžeš sledovat a nahrávat vždy jen to samé. Signál nejde rozbočit, na to už musí být speciální LNB atd...

Takže ceny rozhodně srovnatelné nejsou. Když vezmu kvalitu, tak třeba Domažlice versus satelit, tak obrazově vyhraje satelit, nehledě na to, že na satelitu máš už dnes CT1,2,24,4, Novu, Novu cinemu, Primu, Ocko, Noe TV, Public TV, a za 200,- STV1,2, TA3, JOJ a za další poplatky už placené stanice jako třeba galaxii sport atd. V tom je saelit jednoznačně lepší, ale rozhodně ne za stejné peníze.
11:12:15
04.01.2008
-> Baghira: OK, ale pro neznalého čtenáře to pak může působit tak, že já prosazuji plazmy neb jen na nich vydělávám.4
10:52:49
04.01.2008
Saky
-> Tuner#2: no a uz delaj taky neco co ma DVB-S tuner? ja uz dneska dosel k nazoru ze je asi lepsi cely system postavit na DVB-S a pak ti staci jen nejakej zobrazovac.. to jestli koupim DVB-T nebo DVB-S prijimac stoji stejne anteny taky jedinej rozdil je v nutnosti koupit kartu coz neni zas tak silena investice a asi to vynahradi mnozstvim TV programu i kdyz uznavam ze se stejne clovek kouka jen na par..
10:42:21
04.01.2008
Baghira
-> Tuner#2: To byl jen Joke, nebuď tak vztahovačnej :-)).
09:55:45
04.01.2008
-> U-Geen: NJ obraz mají fakt o třídu někde jinde. I to Hitachi, jako že když jí mám pustěnou samotnou se mě hodně líbí, tak když zapnu vedle Pio, tak se na to nedá koukat :o))
09:53:58
04.01.2008
Tady je něco o té spotřebě: www.autohificlub.cz/forum /.../611426-Spotřeba%20Pla zmy%20-%20měřění

Jinak doporučuju odkaz co dal MATTESS a nebo vyhledat na autohificlubu moje diskuze a tam si to vše pročíst.

Tady je ještě odemě zajímavý upozornění na podvody s kontrastním poměrem versus dynamický poměr. Porovnejte na linku údaje zázračného LCD Sony a špičky Pioneer - to je rozdíl co?

www.autohificlub.cz/forum /.../560
09:49:44
04.01.2008
U-Geen
no a jinak jeste doporucim navstivit nejaky vetsi elekro obchod a podivat se... ony rozdily v obraze jsou docela patrne, obvzkle tam nemaji nejaky super signal takze je pak i videt jak si jednotlive modely poradi s ne uplne dobrym zdrojem signalu. jo a doporucuju se vyhejbat pioneeru nebo si aspon vzit kapesnik na sliny :-)
09:43:34
04.01.2008
-> kaprik faster: Takže na 3 - 4m bych se nebál 42" TV, kde je výběr asi největší, protože třeba plazma se menší (krom 37" Panasonic a nově jeden model 32"LG) nedělá. Proč plazmu a ne LCD?

Plazma poskytuje daleko lepší obraz v temných místnostech - např. večerní sledování TV při menším osvětlení. Tam se u LCD negativně projeví jeho podsvětlení, které má za následek, že obraz je přesvícený, černá není černá, ale taková do fialova/šediva. Tenhle eferkt je nejvíc vidět právě za šera, ale brutálně mizí při porovnávání v nasvícených supermarketech, kde to velké osvětlení přebije podsvícení panelu a dokonce může LCD vypadat kontrastněji než plazma, ale doma rozhodně nemáš nad TV tak velké osvětlení, jako v obchodě.

Další plus je pozorovací úhel, kde i z nehvětšího úhlu u plazmy vidíš pořád stejně barevný a kontrastní obraz, což u LCD nem.

Plazma má teké lepší podání barevného spektra. Ona totiž světlo přímo vytváří a přímo na to světlo koukáš a je složeno z červené, zelené a modrké komůrky a tím vytváří celé barevné spektrum. LCD, ale má ty komůrky taky, ale jsou podsvětleny zezadu/zboku a když chceš aby tam byla tma, tak ta komůrka se musí zavřít. Tím vzniká problém s rychlým dějem, kdy obraz je rozmazaný a navíc díky vlnové délce světla podsvícení (které je podobné bílo/modrému světlu) ubírá tím na intenzitě modré barvy a tím omezuje barevné spektrum. všimni se temných scén, jak je neumí vykreslit a taky třba pleťové barvy při zprávách. Ta moderátorka vypadá jak barbie.

Co se týče spotřeby, tak viz, níže, je to jen blbost a zavedený nesmyslný mýtus a životnost je dnes stejná cca. 60.000hodin jak u LCD, tak plazmy.

Co zvolit kokrétně? To nechám na Tobě, já bych šel z komerce do Samsunga a nebo Panasonica a nebo ještě lépe bych něco přišetřil a šel do Hitachi. Špička je Pioneer, ale ten je 2 x tak drahý jak konkurence, ale je to zas opravdu rolls royce mezi TV.
09:31:30
04.01.2008
-> Saky: Od toho jsou nové a lepší TV vybaveny DVB-T s CI slotem, aby tam šel v budoucnu zasunout modul např. na MPEG-44
09:30:39
04.01.2008
-> Kuladmin: Na to jsi přišel kde, že plazma bere 250 - 300W? To nastane jen když všech více než milión bodů bude nažhavených naplno (bude svítit jasně bíle) a to při běžném provozu nenastane. Kamarád měřil na AHC Panasonica a pohybovalo se to od 90 - 150W dle signálu u 42" plazmy, takže spotřeba je menší než u LCD, které sice papírově má jen 160W, ale má je ať je tam černá nebo bílá.4
09:26:23
04.01.2008
-> Baghira 02.01.08 23:23:19: Tak to by jsi mě teda nasral a urazil zároveň s tímhle tvrzením. Rozhodně nejsem ten, který prodává jen to na čem vydělá. Když chtěl MATTESS televizi, tak jsem mu doporučil v jeho cenový TV a ať si jí koupí jinde, neb byla v akci a já mu takovou cenu neudělám ani kdybych se stavěl na hlavu a prodal něco s - marží je kravina, to sám uznáš. Rozhodně jsem za celou svojí éru neprodal nikomu nic a čem bych věděl, že je špatně a jen na tom měl zisk. Ono se to vyplatí i do budoucna, protože ten člověk je spokojený a vrátí se. Docela mě mrzí Tvůj příspěvek...
19:16:21
03.01.2008
Saky
-> kaprik faster: no to ze to bude mit digitalni tuner jeste neznamena ze za par let nevyjedou s jinym kodovanim a ze ti celej digitalni tuner v TV bude k nicemu-)..
18:47:19
03.01.2008
myschaak AZNP K.Hora
my jsme měli ruskou....snad Selena a moc dobrá,sice je to asi 20 let ale fačila by doteď!
18:09:54
03.01.2008
Kuladmin
Ja teda nevim ale pri takovydle cene a takovyhle velikosti no to asi nebude na vyber zadnej zazrak pokud LCD. Takze spis asi tu plasmu a koukam ze uz u nich trosku stahli tu nenazranost ten panasonic co sem tu zahledl ma uz jen 250W odber :o) to uz jde od kdysi 380apod.

Krasny byly co jsem mel moznost nedavno videt novy LCD Samsung ty bych uz i ja bral

3 ale ta cena byla jaksi prilis 60-80tacu dle uhlopricky1
10:56:54
03.01.2008
Kapřík
Jen doplním informace. O CRT se nechci bavit..nechci v žádném případě..není na to místo a prostě tuhle variantu jsem okamžitě zavrhnul.

Takže buď LCD nebo Plazmu.

Máme to na běžnou televizi při analogovém vysílání (zatím) a občas nějaké DVDčko.

Je to v obýváku, sledovací vzdálenost cca 3-4 metry.

Cenový strop 25tisíc.

Podmínka:příjem digitálního vysílání (aby se nemusel za nějaký rok kupovat settop box)..

Úhlopříčka min. 94cm..

Rád bych konkrétní typy

4
10:51:23
03.01.2008
Kapřík
-> MATTESS: díky za info4 Mám pročtené....
07:40:40
03.01.2008
MATTESS
-> kaprik faster: nebo si znovu pročti téma, kam jsi taky přispíval:

skoda-virt.cz/cz/.../6298 7-jak-vybrat-lcd-televizor

něco i zde:

skoda-virt.cz/cz/.../6391 2-lcd-vs-plasma
07:24:23
03.01.2008
MATTESS
kaprik faster 03.01.08 00:32:38 napsal: -> U-Geen: taky jsem koukal po nějakém Panasoniku CRT ne, kdo se s tím má tahat

oa to ji budeš furt někam tahat?

Mame CRT a o silvestra si Tuner#2 pochvaloval obraz. Momentálně má LCD dost obrazových nevýhod. Suprově to bylo vidět na výstavě Home Cinema. Ono to Tuner#2 vypíše1Docela dost řeknou tyto stránky:

www.plazma-lcd.cz/cz
00:32:38
03.01.2008
Kapřík
-> U-Geen: taky jsem koukal po nějakém Panasoniku4 CRT ne, kdo se s tím má tahat3 3
00:17:15
03.01.2008
U-Geen
-> kaprik faster: a tak asi jo no... co treba tohle? www.hifishop.cz/DetailPag e.asp?DPG=81253

neznam, nevidel jsem jen jsem na to narazil

BTW, proc ne CRT? :o)
00:11:46
03.01.2008
Kapřík
-> U-Geen: CRT v žádném případě a podmínkou je min.94cm...

Myslím že v téhle cenové kategorii se dá vybrat co jsem tak sledoval shopy..
00:06:55
03.01.2008
U-Geen
no s temahle penezma... bych koupil nejaky slusny CRTcko 82 uhlopricka a jeste by zbylo...
23:23:19
02.01.2008
Baghira
-> kaprik faster: Jojo Tuner ti řekne že plazma je nejlepší a nic lepšího neexistuje :-))...pokud nedostali teda v poslední době nějaký lepší rabaty na LCD, to nevim :-)).
23:17:21
02.01.2008
venni
-> kaprik faster: no to mi poser 25 táců,já si koupil tuhle telku za čtyřku a trhalo mi to srdce že to je drahý jak sviň 3
23:17:05
02.01.2008
Kapřík
-> Baghira: četl jsem4 -> Nwkt: T2 je ten odborník kterého hledám? Super4
23:14:51
02.01.2008
Nwkt
-> kaprik faster: Počkej až dorazí Tuner#2 4
23:12:40
02.01.2008
Baghira
-> kaprik faster: Nedávno dělali hodně zajímavej test LCD a plazem na idnesu.cz tak se tam jukni a pohledej...
23:08:50
02.01.2008
Kapřík
-> aceboss: platí rodiče..chtějí televizi, dají do toho max. 25litrů. No a já ji mám vybrat.....4
23:08:02
02.01.2008
Kapřík
klidně může být i plazma...4 Pročítám články, eshopy a je strašně moc druhů, výrobců a parametrů v kterých se nevyznám tak potřebuji doporučit konkrétní typy............
23:07:40
02.01.2008
aceboss
-> kaprik faster: Rač si kup nějakou černobílou a paníze dej do autíčka uděláš líp4
22:57:25
02.01.2008
Kapřík
Určitě se tu najde odborník který mi poradí.

Mám k dispozici 25000 Kč na televizi. A chci úhlopříčku min. 94cm (37palců).

Bohužel se v tomto vůbec nevyznám. Spíše ale LCD.

Můžete mi prosím doporučit nějaký shop a třeba i konkrétní modely televizoru, popř. značku do které jít a do které nikoliv. Abych se mohl alespoň trochu odrazit.

Požadavky: televize musí umožňovat příjem digitálního vysílání..

Mnohokrát děkuji za každou radu...4
Extreme Tyres