tak ja byl letos za cca 50tis. km zastaven asi 15x - 20x, sice bez pokuty, ale semtam se chovali dost neslusne, ty jejich kecy, navic jsem jednou nadychal, ikdyz jsem nic nepil:
nejake priklady, co si pamatuji:
P: dobry den, doklady potrebne pro pro rizeni a provoz vozidla
P: svitite mlhovkama, to bude za tisic
J: ne to jsou denni svetla, tady je atest
P: ne to jsou mlhovky, oni vam to dopravaci spocitaji
J: dopravaci to poznaji
P: tak lekarnicku, trojuhelnik, zarovky, rezervu
P: tak si dýchnete, test OK
P: zbytecne na sebe tema svetlama upozurnujete, ja bych je nepouzival, tak jedte
P:jedete zakazem vjezdu, to bude za 1500
J: ne nejedu, muzeme se tam podivat
vypokutovali 3 ridice a jeli jsme, samozrejme na ceste, kterou jsem prijel zakazova znacka nebyla, tak jsem dostal kazani, ze v zakazu hledam diry a priste to bude pokuta, nechteli me zavezt zpet k autu, tak jsem jim rekl, ze si budu stezovat a ze 3km pesky nepujdu, tak me tam teda odvezli, zkontrolovali povinnou vybavu, dali mi dychnout a mohl jsem jet, do prace jsem prijel o hodinu dyl :(
P: pil jste pred jizdou
J: ne, nepiju ani jindy
P: tak si dýchnete, mate 0,37, vy jste pil...
J: ne nic jsem nemel, bylo mi zakazano nastoupit do auta, minusova teplota a nebyl jsem moc oblecenej, trval jsem na tom, ze jsem nic nepil
P: dychani je smerodatne, krev si musite zaplatit
po 15 minutach mi dal dychnot znovu a mel jsem 0,01, tak mi dovolili odjet
Po zkusenostech s nekteryma kontrolama jsem jel domu a vidim policajty, tak rychle blinkr a vzal jsem to o ulici niz.... ale oni naskocily do auta a s majackem a houkackou me dojeli, kdyz jsem zastavoval u baraku. Pry proc se jim vyhybam :) vzbudili celou bytovku. Koukli na STK a chteli videt doklady. Ja nemohl najit zelenou kartu, tak mi rekli at ji nehledam a jdu spat :).
Ostatni kontroly byly uz bezne... tzn. doklady a muzete pokracovat nebo chteli neco z povinne vybavy, popr. si me proverili v databazi
a to vse za posledni rok... drive jsem nemel problem, akorat jedno vylezl policajt z hospody - potreboval asi na pivo nebo tam mel dluh, zastavil me rukou a chtel mi dat 500kc za vec, ktera udajne nema na aute byt - 3. brzdove svetlo (ze nema homologaci), tak jsem se s nim nebavil a normalne odjel... byl z neho citit alkohol a nemel ani cepici