Sněží :-)

prohledat
9428 příspěvků (zobrazeno 3251 až 3300) od 04.09.2007 do 17.11.2024, založil/a Mr.Lumpy
řadit dle data
20:27:54
10.12.2012
castrol
krasne nam tu napadalo furt pada a pani vodici ostante doma ked mienite zdrziavat premavku plynule pomalou jazdou 1
zvětšit Sněží :-) - obrázek od castrol vložen 10.12.2012 20:27:54
19:49:41
10.12.2012
Šulda
sněží :D
zvětšit Sněží :-) - obrázek od Šulda vložen 10.12.2012 19:49:41
18:59:52
10.12.2012
MATTESS
U nás je o výhledu v zákoně:

www.rozhlas.cz/motozurnal /.../447300

-> Nepér: Auto ometám celé a na laku to není znát. Nesmíš to brát drátěným kartáčem1 Nesmáším, když nevidím pořádně všemi směry
18:27:23
10.12.2012
King
-> Nepér: Zajímavej argument :) Od sněhu si ometám jak soukr. auta tak služebáky už 16 let, ale zatím žádný poškození laku. Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce, hledá důvody....
18:24:51
10.12.2012
Karel.
-> Dušan: nemáš náhodou dělat na feldě3 Jinak pokud sis všiml, tak felda vypadala jakoby vyjela z garáže1
18:22:30
10.12.2012
Dušan
-> Karel.: a rikal si Karel co jde z prace 3
18:16:33
10.12.2012
King
-> Tomaso435: Nevím, no....pokud bych si měl z každý podobný situace brát ponaučení v podobným duchu, tak dneska asi jezdím obrněným transportérem krokem ve dne a na mokru, sněhu a v noci radši taxíkem.

btw: dal sis po vejletu na black ice nějakou školu smyku (ať už oficiální nebo soukromou)? Přijde mi to smysluplnější, než jezdit pomalu se staženým zadkem a když to přijde i malý rychlosti, stejně seš v řiti4

Dřív aspoň s nástupem zimy střeva auta garážovali a jezdilo se v pohodě, ale dneska řídí auto každej, kdo má do prdele dírku a i když to polovina v zimě vzdá, pořád je "motáků" na silnici habakuk8
18:13:54
10.12.2012
Karel.
-> Nepér: nesmíš si na to brát rejžák3

třeba teď jsem dojel a potkal jednoho blbce, jak rukávem otřel boční okno,aby mu nenapdal sníh do auta a odjel!8 podotýkám, že v Brně sněží od rána
18:08:54
10.12.2012
Nepér
Nebudu vometat koštětem celý auto, dyť si to poškrábu... A ten zmrzlej led na nákladních autech je celkem problém, v německu už to pár lidí přizabilo. Z návěsu ulítne kus ledu a spadne na auto za ním, klidně prorazí čelní sklo a je vymalováno...
16:23:43
10.12.2012
haso
-> Karel.: ale este som nikdy nepocul o nikom, kto by za to dostal pokutu...a ja tiez nie a to idem tak, ze ak mam po dakoho prijst tak nevie rozoznat co za auto doslo 3
15:54:56
10.12.2012
P@nis
-> David29 10.12.12 15:46:20: Když to neumí sundat, tak se nemá srát na kamion, tak nějak si to psal ne?
15:53:40
10.12.2012
Radek Retro eLeSo
-> David29: se poptám,občas sem koukal na Pro7 na tyhle pořady a tam byli vidět věci,špatně upevněný náklady,starý auta-myšleno jako stav a ten sníh tě donutěj fakt sundat třeba ze žebříku
15:46:20
10.12.2012
David29
-> Radek Retro eLeSo: To by mě zajímalo, jak to má člověk sundat
15:45:12
10.12.2012
Radek Retro eLeSo
nechci machrovat ale tušim že v německu je za nesundanej sníh/led z vleku či návěsu slušnej flastr4
15:40:53
10.12.2012
Karel.
-> Luky: třeba teď přijela baba pro H7 a měla komplet zapadanou kapotu, jak viděla nevím, ale mít krompáč, tak ji to sundám1

Nevidím nic těžkýho na tom přijít k autu, nastartovat, odmést a vyjet, otázka cca 5min včetně střechy
15:38:41
10.12.2012
Karel.
-> David29: náklaďáky chápu, je mi jasný, že nemají žebřík3 Ono držet dál se můžeš, ale může to odlítnout i z protijedoucího auta, prostě tohle mě štve, nemluvím o tom, že jsem včera v noci jel a vedlě mě týpek komplet zamrzlý auto, by mě zajímalo jak by řešil přednost zprava, sundat okno jinak nic nemohl vidět3

-> haso: bohužel ne8
15:37:20
10.12.2012
Luky
-> Karel.: copak sníh na střeše, pokud to není zmrzlá deska, tak to zas tak moc nevadí, ale víc mě dráždí právě ty průzory a zapadaný (tj. v tu chvíli nesvítící) světla...121

EDIT: no, než to napíšu, tak už mě předběhnul Panis :)
upraveno 1x, naposled 10.12.2012 15:37:52
15:29:37
10.12.2012
P@nis
-> Karel.: Sníh je vpoho, jednou přede mě spadl z kamionu hezky kus ledu8 jinak souhlas
15:27:52
10.12.2012
urbi21
-> David29: nemám3
15:27:27
10.12.2012
haso
-> Karel.: na svk je to zakonom dane, ze musis mat ometene auto, neviem ako to je u vas...
15:22:53
10.12.2012
David29
-> Karel.: Já nevim, já tohle fakt neřešim. Prostě se držim dál od něj, nebo mám stěrače. Je to už jen z důvodu, že nikdo neběhá po střeše náklaďáku, aby odmetl sníh... A jestli to na mě padá z osobáku nebo z náklaďáku, je mi putna

To mě spíš serou auta (hlavně osobní), co nemaj zástěrky.
15:19:48
10.12.2012
Karel.
Nejhorší je potkat debila co je línej si odmést auto, škrabkou si udělá průzor na čelním okně ve tvaru obdelníku 30x15 cm8 Být policajtem tak tyhle "hovada" stavím. Jedeš za autem, který má na střeše čepicu jak sviňa a pak mu odletí , to je na přes držku8 To vidím v Brně jak jsou lidi líní8
14:22:25
10.12.2012
haso
stejne nic nevyriesite a nikdy nevies, ci ten clovek ktory pred tebou ide v aute nejde nahodou vtom aute prvy krat v zivote...

ja ked mam odvozy aut zakaznikom v praci, tak sadam do tych aut a ani neriesim v akom sedim, a kazde auto brzdi inak, inak reaguje na plyn a podobne...a potom to na ceste vyzera, ze idem ako mental...3
14:05:39
10.12.2012
Bukaj
U nás večer nasněžilo 9 cm, dopoledne ještě malinko připadlo, ale už ráno bylo na nule a teď jsou tu 2°C, takže to taje 10
zvětšit Sněží :-) - obrázek od Bukaj vložen 10.12.2012 14:05:39
13:57:51
10.12.2012
škoda caddy
U nás takto od rána sněží
zvětšit Sněží :-) - obrázek od škoda caddy vložen 10.12.2012 13:57:51
13:50:20
10.12.2012
palinator
Když jsme u těch pirátů, tak jsem jel v tý včerejší chumelenici i kilo, když jsem chtěl ofoukat auto od sněhu, protože jsem si ho neomet. 40. A šlo to, na pětku to už ani nehrabalo.3 A když takhle člověk výjimečně jede, to si nemůže brát, co všechno se může stát. Prostě se to nestane, žádná srna nepoběží... nic.1

Na moji obhajobu, byla to skoro rovná cesta, suchej čerstvej sníh a nikde ani živáček. Do zatáček pomalu, to je fakt, na to jsem neměl koule, ale na rovině o moc nejde, pokud člověk nemá řešit nějakou mimořádnou okolnost.

Se škodovkou na letních to bylo zajímavější: V kopci, za tři, 70 km/h, trochu ubrat, táhlá zatáčka, spojka plyn, pustit spojku a hééééééééééén levá, pravá, PZ kolo frézuje krajnici... Ruce zamotaný na volantu.3 Srdce někde v kalhotech...3
12:58:43
10.12.2012
Jozka
-> Pavel P..: I to už se mi loni povedlo, naposledy vloni.. Předjelo nás starší Pajero - ještě houkal debil.. a o kilák dva byli ve škarpě, nemohli ven a mávali.. asi chtěli, abychom je s Fábií vytáhli nebo co..3 3 To jsme se nasmáli..5
12:46:15
10.12.2012
Pavel P..
Já když včera večer jel v tý chumelenici tak jsem taky nejel víc 60km/h obec neobec, jen z kopce před zatáčkou jsem brzdil motorem a jel tak 30-40km/h.. celá silnice po celou cestu pod rozježděnym sněhem a stejně se našli čuráčci co mě museli předjet před zatáčkou kam neni vidět.... a jeden se na mě lepil s nějakym Matizem a když jsme míjeli auto na střeše ve škarpě tak ubral a už si držel odstup..... někteří lidi si furt myslej že jim se stát nic nemůže když maj nový moderní auto plný elektroniky a drahý zimáky.

potkat takovýho někde pak vymázlýho nebo v příkopu, tak mu nepomůžu a ještě se mu vysměju...
12:24:20
10.12.2012
Jozka
Bílý svinstvo zatracený to je.. tuším ve čtvrtek ve městě, všude rozježděnej sníh, dalo se i skoro těch padesát.. pak téčko, čili odbočení pravej úhel doleva a ve 30 km/h hodiny jak na věži. Byla to spíš legrace, na rovině, nic proti nejelo, pusto, tak jsem ani nekorigoval, co to udělá.. a hnedle jsem se mohl vrátit, odkud jsem přijel 5.

Ledová plotna kde se vzala, tu se vzala - asi jak je to místo celej den ve stínu a vytáčej se tam busy na nádraží
12:20:41
10.12.2012
Syny
-> Tuner#2: No dneska rano uz to bylo jiny, protoze pres noc to drobet natalo a umrzlo. Navic na vetsine cest uz je ta hnusna proselena brecka, ktera je vic o hubu nez normalni snih... Ale vcera vecer, kdyz bylo cerstve nasnezeno (a ja jel do Plzne) to bylo uplne v klidu. Ale co me teda vytoci vic nez kdyz nekdo jede pro jistou 30 je to, kdyz sviti mlhovkama, aby byl lepe videt a nezajima ho, ze to druhymu sviti docela do xichtu...
upraveno 1x, naposled 10.12.2012 12:23:23
12:17:45
10.12.2012
HanysR
Ja jel v pátek ráno do Havířova a to byla snad nejhorší cesta, kterou jsem kdy zažil , všude kupy sněhu.

Na každým kruháči, nebo v ostřejší zatáčce, jsem musel použít ručku jinak bych jel rovně 9 , prostě auto nezatočilo a to jsem jel opravdu krokem.

To je u předohrabu normální?

Je to moje první zima s předohrabem, u Rapida sem tohle nikdy nezažil a to sem jezdil i na letních 8

Jsem z toho lehce nervózní tedy 8

EDIT: mam tam zimní Kléber, ještě od minulého majitele, asi koupím vraníky a bude to snad v poho
upraveno 3x, naposled 10.12.2012 12:22:11
12:15:47
10.12.2012
Bukaj
Tak zadní mlhovky jsou v zimě fajn i když přímo nesněží, ale jede se v čerstvém sněhu a vzadu na autě se tvoří to, co vyfotil

-> Tommyk 09.12.12 18:15:07

4

Jinak jezděte si jak chcete, když nikoho neohrozíte, prosím 6

Ale až mne někdo sestřelí zezadu a bude mi tvrdit, že jsem jel moc pomalu, tak mu asi rozbiju hubu 3
12:15:11
10.12.2012
Tuner#2 - zrušená registrace
Jako U-Geen...

Mimochodem včera na Rokycansku začla jít teplota nahoru, bylo to hodně takový jakoby mokrý + to přimrzalo a jel jsem v osm ze stavby a takhle klouzavý nový sníh jsem ještě nezažil. Vůbec to na tom nejelo, nebrzdilo a to mám druhým rokem nový zimáky a loni si nepamatuju takovou konzisteci aby se to takhle blbě chvalo a to ježdění na sněhu miluju.

Takže s těma soudama bych byl opatrný a vnesl do toho trochu víc tolerance vůči ostním což teda lidem chybí na každém kroku....... 8
12:14:26
10.12.2012
Maťulo
Trnava Slovensko asi 10cm a furt sype...
12:12:39
10.12.2012
WMA - navigátor :)
-> Bukaj: promin, ale kdyz jedes pri prvnim zacatku snezeni mimo obec po rovne silnici na ktere to opravdu neklouze 20-30km/h, tak to opravdu neni normalni, a jen tohle jsem mel ja i Syny na mysli. nikdo tady nikomu nenadava ze jede zbytecne opatrne, ale vsechno ma sve hranice
12:12:11
10.12.2012
Syny
-> U-Geen: Vsak jo :)
12:10:17
10.12.2012
U-Geen
a me je to sumak, kdyz me nekdo zdrzuje tak ho bud predjedu nebo to chvilku vydrzim :)
11:59:47
10.12.2012
skodovak
největší sranda je,že nejvíc bourají a způsobují nehody právě ti co jezdí oněch 20-40km/h a je uplně jedno na jakých gumách a jakým autem,oni případi stejně vykrosí všechno.. a že jich neni málo..

pravdu máte všichni v něčem,ale se Synym se dá zcela v klidu ztotožnit.. a mám stejný pocit..

a ono brzdi vole brzdi,nejni zrovna nejlepší heslo na sníh..

Edit: O mlhovkách věčná debata..když je můžou používat v létě proč ne v zimě,to jim nikdo nevyvrátí..
upraveno 1x, naposled 10.12.2012 12:01:28
11:49:30
10.12.2012
Syny
-> Tomaso435: No, tak mlhovky ma mit zhaslej kazdej, kdyz neni duvod k jejich rozsviceni. Drahy gumy fakt nemam. Mam 7 let stary zimaky s 5,5mm vzorkem, auto stary 17let a i pres to vsechno se vcera dalo jezdit uplne "normalne". Nevim co mi tady cpete nejaky predvidani a vzdalenosti. Ja nikoho nenaboural (mozna proto, ze jsem prave predvidal a jel tak abych stihl reagovat uplne normalne - coz potvrzuje to, ze tak jet slo bezpecne), jen jsem podotknul, ze taky by mohla fungovat nejaka plynulost provozu. To ze ses vocas a poslal si to nekam v zatacce neznamena, ze se to stane urcite i jinymu. Urcite nejsem nejakej supr ridic a kdyz je to o hubu, tak dokazu jet 30 taky, ale ne (na rovnym useku) na snehu, na ktermy se da jet uplne normalne "rychle" a dokonce to na nem i celkem brzdi. Nerikam aby tam litali 150, ale 30 je mimo obec fakt o hubu a k tomu kdyz mu sotva sviti zadek auta. Ale pokud ses jeden z tech co pri snezeni nasadi 10let stary gumy jety i v lete (ale majici jeste 4mm vzorku a hlavne levny - jak bylo u tebe zvykem), 30 km/h a pro jistotu roznes vsechny svetla co na aute mas, tak nevim proc te vubec neco pisu... 6

Mimo jine - co kdyby v tej zatacce do ktery litas za sucha "kilodeset" byl najednou sterk ci vylitej olej? :)
upraveno 8x, naposled 10.12.2012 12:14:03
11:38:40
10.12.2012
Bukaj
-> David29:

To není tak úplně pravda, ale to by bylo na jinou debatu 1

Chtěl jsem tím jen říct, že ať už děláš cokoli, je potřeba se řídit určitými pravidly (ať psanými, či nepsanými) v té které společnosti zažitými.

Vzhledem k počtu lidí a jejich různorodému vnímání věcí je velmi těžké zařídit, aby všichni byli spokojeni. A právě k tomu by měla sloužit výchova a co se nepovedlo rodičům a společnosti, ve které se vyvíjela osobnost každého jedince, měla by obsáhnout psaná pravidla (zákony, vyhlášky).

I tam však může dojít k různému pochopení stejných vět, pak nastupují soudy apod.

Netvrdím, že je vše 100% spravedlivé, ale pokud se člověk chová k ostatním alespoň tak, jak chce, aby se ostatní chovali k němu, je malá pravděpodobnost nějakých sporů4
11:38:15
10.12.2012
Tomaso435
-> Syny: to bude možná tím... až si hubu rozbiješ budeš mit pud sebezáchovy a limity na jinej urovní než když ti to ještě neustřelilo... ja šel do smyku asi ve třiceti v zatáčce kterou vlétě projedu kilodeset....černej led.... vytáhla mě z příkopa vejtřaska od tej doby mi ostatní mužou polibit prdel pokud si nejsem jistej, není sucho a mrzne jedu tak abych dojel. čili auto nemá nejmenší náznak náklánění nebo táhnutí ke staně při zatáčení.

pomalá jízda se nemusí odvíjet jen od stavu silnice, schopnosem řidiče nebo vlastnostem auta který samozřejmě čím novější tim si mužeš dovolit víc a o ničem nevíš narozdíl od feldy se kterou už bys vyletěl ze silnice...

řidič kterej má všech pět švestek, kterej nevidí na vzálenost na kterou je schopnej bezpečne zastavit, tak prostě za tmy na tlumený jede 50, možná 60. Jak daleko vidíš za tmy na tlumený světla? 40metrů? jaká je brzdná dráha tvýho auta z padesátky? jaká je reakce tebe než si připustíš že tam někdo ne a vyhnout se nejde a musíš na brzdy? a kolik mezitím ujedeš? pude ti po tvej straně chodec v černejch hadrech, a uvdíš ho až tvým na čelním skle.

přidej k tomu strach ze smyku rozbitýho auta nebo smrti, případně následků, ještě připočitej to že né každej se odváží jet na sněhu sedm pětek. a seš doma.

kdybys jezdil v trabantu tak tě ani na sebelepších zimákách jezdit sedmdesát na sněhu.

zhasni si mlhovky , vyjížděj až v noci na drahejch gumách kdy nikoho nepotnáš rozjeť to ve sněhu aspoň na kilo a budeš spokojenej.
upraveno 1x, naposled 10.12.2012 11:38:50
11:33:45
10.12.2012
Syny
-> Bukaj: No vzhledem k tomu co pisu, tak jsem za nim bezpecne pribrzdil a pri nejblizsi prilezitosti ho predjel, protoze jak rikam, na tom snehu jde jet normalne. Ale pokud on mel nejaky na hovno gumy, ze musi jet 30, tak tam nema co delat a je on ten, kdo ohrozuje a navic vytvari prave nervozitu ridicum za nim, kteri nehodlaj 20km jet za nim 30km/h...
11:30:19
10.12.2012
Bukaj
-> Syny: Sám sis odpověděl 6

Co kdyby za tím horizontem nebylo mondeo, jedoucí 30 Km/hod, ale třeba kamión přes celou cestu, nebo spadlej strom?

Máš jet tak, abys byl schopen bezpečně zastavit na úseku, na nějž máš rozhled.

I na suché silnici, kde je povoleno 90 Km/hod a nevidím za horizont/za zatáčku, jedu třeba 50, když víc považuji za nebezpečné.

To už se dnes v autoškole neučí, že řidič má předvídat? Pak se nedivím, jak to vypadá na silnicích.8
11:27:36
10.12.2012
David29
-> Bukaj: Ale sek jsi se v jedné věci s tím počítačem

Ať už ho používáš jakkoliv, nijak to neomezuje a nepřímo neohrožuje ostatní uživatele. Což je docela podstatný
11:24:07
10.12.2012
Bukaj
Já třeba taky dřív nechápal, co ty lidi na silnicích dělaj, v době, kdy jsem jezdil jenom škodovkama, ale od doby, co mám Feldu (a ještě Combi) to už chápu.

Byl jsem zvyklej na zadní náhon, na OR6, nebo OR34 a věděl jsem, co auto udělá, když...

...taky jsem si občas zablbnul.

Ale Feldu mám na ježdění a chci, aby mi bez výrazných investic vydržela ještě alespoň 8 let, navíc se chová úplně jinak, než škodovka, nebo firemní dodávka, s kterýmiž vozy jsem najel omnoho víc Km, než s Feldou. U Feldy znám její hranice, ale neznám a ani nechci znát (tedy spíš není kdy a jak to bezpečně zjistit), co auto dělá, když se za ty hranice dostane. Proto jezdím tak, abych se za ně pokudmožno nedostal.

Stejně tak ne každý řidič (v době, kdy auto se stalo běžnou součástí života, podobně jako třeba počítač) má potřebu, čas a zájem jezdit na školu smyku, platit si různé kursy apod.

Prostě záleží na "uživatelském statutu" každého řidiče (uživatele PC), k jakým účelům věc užívá.

Na profesionální úrovni bych bral jako samozřejmost, že řidič ve vlastním zájmu chodí na kursy a jeho povinností je i znát, co dělat, když se vozidlo dostane "za hranice". Stejně tak někdo, kdo má počítač jako zaměstnání.

Ale když mám auto jen na cestu do práce/na nákup/na dovolenou/do kostela apod a jen do něj leju benzín a jednou za čas zajedu do servisu na nějakou tu prohlídku a v případě poruchy volám asistenční službu a víc se nestarám, tak mi stačí, že vlastním ŘP a dokážu dojet z místa A do místa B bezpečně a v rámci předpisů. Stejně je to i s tím počítačem, kdyý už jsem jej udal za příklad 4
11:12:45
10.12.2012
Syny
-> Bukaj: Nevim kdo je vic nebezpecnej - jestli ten co jede na snehu 70 a nebo ten co se vlece 30. Vcera byl vsude snih - neujetej, takze auto slo normalne ovladat, jel jsem si mimo obec 70 (tedy dle predpisu, ale zaroven relativne bezpecne) a za horizontem najednou koukam, bile mondeo, kteremu vzadu sotva zhnuli zarovky ve svetlech a jel zakernych 30. Proc, to netusim, ale nevim kdo z nas byl vic nebezpecnej. Urcite ja, protoze jsem jako pirat jel staaaasne rychle. Ono bude i v lete lepsi jezdit 30, protoze CO KDYBY... Rychlost zabiji. Myslim, ze vyrovnanej jsem uplne normalne, bouracku jsem zadnou nemel za celou dobu co jezdim, ale pokud mam stav auta na hovno, gumy bez vzorku a nebo neumim jezdit na snehu, tak nikam nejedu. Ale tahnout se v noci s autem co skoro nesviti na rovnem useku 30km/h mi prijde vic nebezpecny, nez kdyz nekdo jede tak nejak normalne... Prave ze, potom takovyhle ridici zpusobujou to, ze ostatni jsou za nima nerovzni a pak vznikaj debilni situace. Treba na privadeci byl jedne pruh protahlej a druhej ne - mezi nima krasnej kopecek nahrnutej od pluhu, takze ten kdo nechtel sdilet 45 kilometrovou rychlost toho pred sebou musel prejet tu zavej a najet do leveho pruhu pokryteho snehm a to uz s autem pekne zahazelo i me. Kdyby na tom useku jeli vsichni dejme tomu tech 70, coz se uplne normalne dalo, tak bylo ve ok...
11:03:56
10.12.2012
David29
-> Bukaj: To s tim "musej" chápu, proto to víc nehrotim. Ale proč je kurva problém se držet v pravym pruhu a nemotat se těm, co jedou přiměřeně rychle?
11:01:43
10.12.2012
Bukaj
-> David29:

Tak třeba se nebojej, když jedou opatrně 4

Nebo se bojej, ale "musej" jet.
10:48:14
10.12.2012
David29
-> Bukaj: .... na druhou stránku mi zdravej lopaťáckej rozum říká, že když se něčeho bojim, tak se do toho neseru.

Zkrátka když se bojim střelných zbraní, nelezu na střelnici. A tak by to mělo bejt i s auty - když se bojim jezdit v rámci možností normálně na sněhu, tak za sněhu nejezdim
10:41:42
10.12.2012
Karel.
-> Bukaj: 171
Extreme Tyres