-> Syny: No nevím tvůj názor na zimáky je taky zajimavý,ale nijak Ti ho nevyvracím.Toto je moje zkušenost.
Mám na eMku zánovní letní pneu o klasickém rozměru 165/70-13 cca 6-7mm vzorku.Ted jak napadl v týdnu tuším, že ve středu ten sníh tak jsem jezdil bydlím na kopci a už sjezd je docela o hubu.Kdo u mě v zimě byl potvrdí viz třeba MILAN....Ted to hlavní taky jsem si říkal na zimíky kašlu na co mám krásné letnáky.Ale sebemenší přibrždění tak předek se okamžitě zablokoval a vyjiždění do kopce po uježděném sněhu byl taky místy problém.
Ted mi to nedalo a našel jsem doma staré zimáky které mají 4mm vzorku a jsou z roku tuším 86 taky podle toho vypada jedna se o Barum OR54 jsou stejného rozměru jako ty letní gumy.Jak jsem auto přezul tak jsem se jel projed a rozdíl ač jsem v něj nevěřil byl mnohonásobně lepší.

at vemu rozjezdy,brždění,kopce.
Osobně si myslím,že ani nehraje extrémní roly to zda jsou pneu zimní nebo letní, ale z jakého jsou materialu.Protože ty letní pneu co mám tak opravdu na sněhu i přez 7mm vzorek jsem byl jak na bruslích.Jen pro doplnění ty letní gumy nejsou žádné protektory typu or34
A ted se mi nabízí další otázka možná do jiného tématu co jsi myslíte o OR 34 dnes jsem byl v garážích ČSAD a chlapy se mě plati zda mám přezuto tak došla řeč na OR34.A podle nich to byla a je to nejlepší guma co byla na vozy typu Žiguli,Š105-120 tak jsem si o tom myslel svoje a neodporoval jim.....