depka - má to vůbec cenu???

prohledat
56 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 25.06.2007 do 26.06.2007, založil/a Reeaper
řadit dle data
18:35:28
26.06.2007
Reeaper
-> Staf1221: tak tak, snad se k tomu tkay dopracuju 40
18:12:06
25.06.2007
Staf1221
-> Reeaper: no moj ciel je mat auto pekne a zaroven v nom mat nejake vylepsenia prispievajuce hlavne ku komfortu jazdy. o vykon mi ani tak nejde, ten staci taky aky je (a keby aj nestacil, rozhodne nechcem ist do takych veci z ktorych by nemali radost zeleni... (cize ziadne vacsie motory ...))
17:18:18
25.06.2007
Kuba.K
nemá
17:08:37
25.06.2007
Labros
-> Tuxik: záleží na úhlu pohledu, on žádnej výrobce (nejen Škoda auto) by neprotestoval proti tomu, že jeho výrobek je po 25ti letech na konci své životnosti. To, když škodovku někdo renovuje, je fakt vyjímka. Kdybys byl výrobce něčeho a pořád se snažil vyvíjet něco novýho, taky bys radši byl, aby na ulicích bylo vidět to nový co jsi vyvinul a ne to 25 let starý co většinou připomíná jenom vrak. Nevim k čemu přesně to pro tebe přirovnat, k Linuxu to moc nejde ;)
17:02:20
25.06.2007
Tuxik
-> COL 25.06.07 16:13:42: jezisi to jsou hovada, tohle je fakt nenormalni:

"vozidla speji ke konci sve zivotnosti" to si delaji srandu ?
16:59:35
25.06.2007
COL
-> bitmap: Sice nevytvaris hodnoty, ale zase jsi pro tento ucel pojisten zdravotnim a nemocenskym pojistenim. S babkou je to vis maior, ridic se ma venovat rizeni 3 3 .

Ja bych korektiv spol. nebezpecnosti nepodcenoval je stejne dulezity jako krajni nouze ci nutna obrana. Ovsem vyzaduje urcitou interpretaci....
16:47:08
25.06.2007
bitmap - zrušená registrace
No, kdyz uz se vrtame v ho*nech, tak kdyz si na kole zlomim obe ruce, tak to svym zpusobem ohrozuje zajem spolecnosti, protoze nejenom ze jsem dlouho prace neschopny, cili nevytvarim hodnoty a musi je za mne vytvaret "spolecnost", ale este mi aji "spolecnost" ze spolecne kasy hradi lecbu a nejenom to. -> si predstav, ze okolo pujde pani, uvidi moje zkrouceny, zakrvaveny hnaty, utrpi sok a bude do smrti praceneschopna, nekdo se o ni bude muset taky starat atd., okolojedouci ridic se zakouka na mne, vyjede na tramvajovej ostruvek, 9 lidi zabije, 15zmrzaci. Je tohle v zajmu spolecnosti? 47
Co jsou proti tomu dve kila v obci 3
16:39:50
25.06.2007
COL
-> bitmap: Mohlo byt samozrejme v tom zakone byt napsano preciznejsi treba tak, jak je psan TZ, nicmene interpretace nize naznacenym zpusobem je hovadska :o).

To je fuk, zpet k tematu - myslim, ze od noveho roku lze ocekavat s prestavbama problemy.
16:36:19
25.06.2007
COL
""Přestupkem je zaviněné jednání, které porušuje nebo ohrožuje zájem společnosti a je za přestupek výslovně označeno v tomto nebo jiném zákoně, nejde-li o jiný správní delikt postižitelný podle zvláštních právních předpisů anebo o trestný čin.""

Fakt tam nevidim tu "spolecenskou nebezpecnost" , jedine snad, ze by jel ozraly, ale pak by byl problem v ozrani a ne v sebezraneni.

Jeste existuje "jakasi" zasada, ze sankcni ustanoveni nemuze byt pouzito k tizi tomu k jehoz ochrane slouzi....
16:32:01
25.06.2007
-> COL: ne, jak jsem koupil, tak prodavam 1
16:22:04
25.06.2007
COL
-> bitmap: A cetl pan nekdy zakon o pretupcich cely? 6
16:21:02
25.06.2007
COL
-> Saky: Ale jsou to vetsinou asi taky vraky... jen se ale snaz vymeni prase na skodovce za 110Kc nez jinde za 600,- nebo treba hadice atd.... takze je urcita pravdepodobnost, ze to nekdo udela... Kolega ma na unu v pytli snimac polohy klapky (skace to obcas jak koza), nova klapka stoji 12.000,- auto koupil za 27.000,- bude to menit? - nebude a tyhle zavady se kumuluji az to nekomu proda za 10.000 bude to nepouzitelna kupa srotu.
16:17:24
25.06.2007
COL 25.06.07 16:13:42 napsal: -> bitmap: Kdyz urady disponuji jedinci, kteri jsou schopny dat cyklistovi pokutu za to, ze posramoti jen sam sebe - z cehoz plyne, ze nejsou s to vstrebat ani naprosty zaklad pravnich predpisu....
Kdyz je v zakone, ze "kazdy kdo zpusobi nehodu se zranenim ..." tak proc striktne nedodrzet literu zakona?
Nevidel bych to jako neschopnost, spis "nechali ste si to schvalit, tak my vas tim ted pekne vomrdame" 8
16:13:42
25.06.2007
COL
-> bitmap:
hned prvni stranka:

www.mdcr.cz/NR/.../030sde leniSkoda_28_03_07.pdf

Osobne bych se tedy dovolaval toho, ze pokud prestavba byla jiz jednou vyrobcem schvalena neni duvod - bez zmeny nejakych dulezitych okolnosti (a k tomu nedoslo) -, aby ho neslo vyuzivat. Jenze chapu, ze u trotlu na urade to bude videno jinak a bude se treba soudit, coz 99.9% lidi neudela. Kdyz urady disponuji jedinci, kteri jsou schopny dat cyklistovi pokutu za to, ze posramoti jen sam sebe - z cehoz plyne, ze nejsou s to vstrebat ani naprosty zaklad pravnich predpisu... tak bych se nedivil nicemu.
16:12:51
25.06.2007
Saky
-> COL: no ty to pises tak jako kdyby ty skodovky vraky nebyly-) ja treba kdyz sem stavel ostry rizeni tak me lidi nosili stary rizeni na vymenu.. a z tech cca 40ti co sem rozebral a udelal GO a ostre sem abych neprehanel na 2-3kusech videl v rizeni olej.. oprava za 100kc a jak rikam nemel to temer nikdo.. a jestli delas GO u peugeotu a nebo u skodovky jak rikam vyjde na podobne penize.. samozrejme lidi to koupi za posledni penize a uz na opravy nemaji a kdyz videji ze oprava nejdulezitejcich casti jako brzdy a napravy prekroci hodnotu auta tak na to kaslou ale u skodovky je to to same..
16:01:46
25.06.2007
Syny
-> COL: Mno to te ale nebrani udelat si peknou seriovku 1
15:58:09
25.06.2007
COL 25.06.07 15:42:49 napsal: -> Saky: Ze stejneho duvodu, proc uz od pristiho roku nebudou mozne zadne prestavby beznou formou - tj. s odvolanim na stanovisko skodovky.
Co to toto? 9
Jak to teda bude?
15:42:49
25.06.2007
COL
-> Saky: No ja nevim - kolem tech 10.000 jsou vsechno vicemene vraky. Kolega mel takoveho pazouta a nemyslim, ze na tom byl lip nez prumerna stejne stara skodovka. Auto proste na H.... a obrovskej problem, kdyz se na tom neco vysype, protoze novy dil stoji balik, kterej si clovek, jehoz vrcholem je auto za 10.000, nemuze dovolit. To implikuje poznatek, ze naprosta vetsina tehle aut jsou strepy, ktere udrzbu moc nevidely a pokud se zaclo neco srat sly "do sveta".... Soudim tak asi ze 4 exemplaru, ktere se u lidi kolem mne objevily.

U Skodule je alespon sance, ze sem tam nekdo neco vymeni, alespon treba brzdovy valecky atd... Ja to sice nepsal, ale ze dily na skodule jsou levnejsi nez na jiny auta je pravda a plati to i pro ty nedostatkove, pokud alespon v nekolika kusech existuji.

A propos. Skodovka ty stare dily srotovala - proc? Ze stejneho duvodu z jakeho dela obstrukce s vynemou dilu na techto autech. Ze stejneho duvodu, proc uz od pristiho roku nebudou mozne zadne prestavby beznou formou - tj. s odvolanim na stanovisko skodovky... proste kazda sesrotovana skodule je ve vysledku pulka prodaneho auta pro skodovku - tezko se jim teda divit. Kseft je kseft.
15:29:40
25.06.2007
Reeaper
-> Staf1221: hezky řečeno, jen ten cíl jsem moc nepochopil 40 jaxi to myslel?

-> Tuxik: mno to jo, já ale musím jezdit (=měl bych bejt pojízdnej) pořád.. takže to se taky komplikuje..
-> Pavel P.: 333 ty woe tos mě dostal 3
15:15:59
25.06.2007
Pavel P..
-> Tuxik: škodovka = je vždy co řešit..3 3
15:13:59
25.06.2007
Tuxik
-> Reeaper: hele vubec to neres :-) ja mivam taky obcas takovy stavy, ale ve chvili kdy jsem do toho vrazil tolik casu, prace a penez to uz proste musim dodelat :-) tesim se na den, kdy poprve vyjedu :)

kdyz ji milujes, neni co resit... skodovka, neni co resit 4
14:55:16
25.06.2007
Staf1221
-> Reeaper: no pocet tych poruch je priamoumerny mojej nalade (alebo naopak?). niekedy v tom aute jazdim celkom s radostou, inokedy s uuupzasnym odporom a niekedy radsej idem peso :D
inak depku ako taku uz neriesim. dal som si hranicu za ktoru kym neprejdem tak nevrazim do auta ziadne prachy. tou hranicou je novy lak. je to dost mastna hranica a tak AK uz bude tato prekonana tak budu prachy a aj chut aj na ine. nastastie ma minuly tizen naburali tak teraz svita na lepsie casy.... bude sa predsa striekat a co je najlepsie, to je ze prispeje na to cudzia poistka :)))
a mam inak aj rovnaky problem ako ty. sam nemam ani take znalosti aby som sa hrabal v motore a ani garaz ... a uz ma omrzelo stale otravovat tych par ludi co mi robia opravy. uz za nimi idem iba ked ja nieco pokazi
13:51:53
25.06.2007
Saky
a kde ste sebrali ze skodovka je levne auto na ND? ano takove dily ktere se daji sehnat.. ale pak je tady pulka dilu ktere uz v podstate ani sehnat nejdou.. dneska se skodovky prodavaj za cenu srotu.. stejne tak mozna o par tisic km vic se prodavaj 15-20let stary peugeoty volkswageny renaulty atd.. a troufam si tvrdit ze kastle u nich bude v porovnani se skodovkou v OKstavu nebot uz byla v tu dobu pozinkovana.. ND se daji sehnat jakekoliv proste automobilka neda sesrotovat vsechno po 10letech ukonceni vyroby atd.. vykonove a zivotnosti to je vsechno dal.. aspon tak to dneska vidim ja.. jako pokud si s tim chce nekdo hrat a vrazit do toho prachy tak je uplne jedno do ceho je vrazi.. ale chtel bych spolehlivejsi auto tak bych dneska nekupoval skodovku.. porad mluvim o kategorii aut cca 10000kc.. samozrejme pak z toho clovek vyroste a kdyz prestane resit kazdou korunu tak si koupi auto ktere je uplne nekde jinde.. jak spolehlivosti tak cenou a bezpecnosti..
12:31:41
25.06.2007
Reeaper
-> Staf1221: a jak to řešíš? jdeš se projet? 2 teda pokud nastaruješ, nepraskne ti žárovka, jdou zavřít dveře, nepřší ti do auta, fungují ti pásy, nekouří se ti v laufu atak? 33
12:27:46
25.06.2007
Labros
-> chooki: No ty sis tady za posledních pár let taky něco zanadával a zadepkoval, tak myslím, že od tebe ty rady fakt sedí 3
12:26:21
25.06.2007
Staf1221
-> Reeaper: takuto depku mavam dost pravidelne aj ja :)
12:24:50
25.06.2007
Reeaper
-> Nwkt: mno mám tkaový neblahý tušení, že tě asi někdo hodí ze skály 3
12:11:10
25.06.2007
Nwkt
-> Reeaper: S mym přístupem za chvíli taky nebudu 3
12:08:48
25.06.2007
Vojtik
mě akorát jednou namoknul rozdělovač, tak jsem nenatočil a musel jsem ho vysušit a odjet s 20ti minutovým spožděním, jinak snad nebyla závada, abych nedojel, nikde mě moje škodověnka nikdy nenechala5
12:08:34
25.06.2007
Reeaper
-> chooki: ty woe takovej kartáč 6 ale neříkám, že máš pravdu..4 holt ale nikd onení dokonalej a flegmatik prostě nejsem 4
-> p.b.: 33
12:04:35
25.06.2007
Reeaper
-> Nwkt: já už nestuduju 6
-> Syny: jasně, vyplením ti rybníček 7047 to sou právě věci, který mě můžou zuajímat, až bude zbytek oki..na co je mi světlo navíc, když mě někde nechá rozdělovač8 tak mě se sere no..to není měřítko, holt máš štěstí ale co já, chudáček malej Mareček 3
12:04:25
25.06.2007
chooki
Urcite ma cenu sa snazit, staci si pozriet auta niektorych clenov...ale musis byt pripraveny na radovo 10ky tisic kc, trochu toho casu a hlavne ziadne depkovanie ako tu predvadzas...
Pokial chces auto, na ktore nemusis moc sahat, tak zas potrebujes viac penazi na zaciatok, a kupit nejake zachovale min. 5-7rocne auticko, takze to mas asi na rovnako.
Otazka co chces...nemozes mat auto za 10tis. kc a mat spolahlivost noveho auta...v zivote nic nie je zadarmo, takze sa stym koukej vyrovnat lebo inak budes depkovat furt...kvoli aut, baraku, zene, praci, zdraviu, detom, duchodu (ktoreho sa ale v dosledku nadmerneho depkovania asi nedozijes...).
Inak neviem co stale mate s tymy autami, ja som kupil 22 rocnu skodulu, nic moc stav, najazdil som na nej 40tis. km na dorazoch (doslova) a ide v poho, podla niektorych virtakov uz by som mal podovzok asi davno rosypany na ceste...jediny raz ma nechala na ceste (prdla hadica chladenia-to ale bolo nejakych -19C) inac kazdy den sla...a ide aj teraz, po pol roku chyti na prvy sup...
12:04:07
25.06.2007
p.b.
-> Reeaper: Mno do důchodu daleko panáčku :) Pro zábavu to třeba jako mám já, stojí mi to pořád v garáži, nejezdí to tudíž neřeším žádný problémy, můžu klidně chodit na virt a nikdo mi nemůže říct, že tu nemám co dělat páč nemám škodovku a na virtu se většinou dobře pobavim => auto pro zábavu 1
11:58:36
25.06.2007
Syny
-> Reeaper: Tyvoe ty budes za chvili svetluska2 co sem cet to co planujes 3 Ja nevim co s tim delate, ale me se na tom aute nevysralo nic... Respektive se vzdycky vysralo to na co sem hrabnul, ale jinak samo od sebe snad nic...
11:55:50
25.06.2007
Nwkt
-> Reeaper: Já taky zatim studuju 1 proto ti řikam hoď to ze skály 3
11:55:32
25.06.2007
Reeaper
spíš mě děsně deptá, když se dycky podělá něco, co mi zkomplikuje naplánovanej výlet, odjezd někam apod..
11:54:11
25.06.2007
Reeaper
-> COL: pěkně napsáno 40
tak já ani nic světobornýho nechci 4 nepotřebuju s tím lítat 150km/hod, ani na to balit holky! je to autí, který se mi moc líbí! k jeho spotřebnímu využití mě občas nutí situace doma, je to prostě takřka jediný auto doma4 jen mám tka nějak obavy, aby mi ty investice, ať už v jakýkoliv podobě, vůbec někdy byly oplaceny. Nikdy to nebude leštěnka, ale to neznamená, že na takový autí nemůže bejt pěknej pohled a svezení v něm radost 71

-> Syny: tak woe ty seš světluška, z tebe si příklad brát nemůžu 33 neee4 mno jo, ty alespoň zatím studuješ..6
11:50:37
25.06.2007
Syny
-> Reeaper: Na to ser... Ja do toho taky laduju veskery finance a budu dokud se neobjevi nejaka zavada ktera by me polozila financne, nebo kvuli kterej uz nema cenu auto opravovat nebo doukd ji nerozstrelim - do ty doby to budu postupne davat do kupy...
11:42:50
25.06.2007
COL
-> Reeaper: "mirne spotrebni mazel" - od toho terminu radeji dal v prekladu to znamena: dira na penize, ze ktere nic svetabornyho nebude :o) (vlastni zkusenost)
11:40:40
25.06.2007
COL
-> Reeaper: No jo, ja jsem jen realista....
Ovsem pokud studujes, muze byt tvoji velkou vyhodou relativne dost casu - to ti muze usetrit dost penez.
Nicmene, relativne spolehliva skudka obnasi to, co zde bylo psano. Nejsem moc zastancem hesla "nesahat na to, co funguje" - ono se to totiz stejne vys*re driv nebo pozdeji. pochopitelne nema cenu generalkovat nebo altik/starter/motor se 30tkm, ale u 150tkm bych se uz zamyslel i kdyz zdanlive funguji.
Blby na tom je jen to, ze pri tehle vymenach se zacnou objevovat ve vetsim rozsahu "zajizdeci zavady" a zavady majici puvod v nedodrzeni prepedpsanych/vhodnych postupu a vznika tak dojem "stejne se to sere" zdanlive ospravedlnujici vyse citovanou zasadu. To ze je casto zadna oprava lepsi nez spatna oprava plati. Serii zpatlanejch oprav udelaz i z celkem funkcniho auta trosku.
11:38:25
25.06.2007
Reeaper
-> Nwkt: mno tohle tu chybět nemůže 3
11:37:14
25.06.2007
Reeaper
-> p.b.: ty woe ty mluvíš, jako bys měl nakročený do důchodu 3 jak to myslíš pro zábavu? prostě to je mírně spotřební mazel 40
11:36:32
25.06.2007
Nwkt
-> Reeaper: Hoď to ze skály, nemá to cenu 1
11:34:53
25.06.2007
p.b.
-> Reeaper: Počkej si na nějaký novější členy, ty jsou plni elánu a jistě podpoří 1 Ne, pokud to máš jen na zábavu tak se holt budeš muset smířit s tím že do toho něco nasypeš, než ti to začne dělat radost. Je to prostě starej verk, s tím nic neuděláš.
11:30:45
25.06.2007
Reeaper
-> fine_ray: mnop právě týhle myšlenky se chci zbavit.. stejně bych potřeboval jiný auto..8 a myslím, že sháde je pořád co se složitosti a ceny týče na prvním místě..

8 mno teda já čekal spíš nějakou podporu teda.. 71
11:29:36
25.06.2007
fine_ray
-> COL: celý auto..1
11:23:33
25.06.2007
COL
-> Labros: to jen minimalni zaklad :o) -vubec vsechno gumovy (vcetne gum na napravach), cepy, alternator, starter..... skoro novy auto.

podle potreby pak pojezdy sedadel, motor, prevodovka,... :o)
11:20:39
25.06.2007
fine_ray
-> Reeaper: myslim že tu nepadla možnost toho shade se zbavit 1 sice je to drastický řešení (pro milovníky) ale funkční 1
pořád budeš mít co dělat, a pořád do toho budeš něco dávat, o tom je přece škodovka, ne? na druhou stranu s cenou dílů na shade se nedá srovnávat žádná jiná kára..ale funkčně..?!
11:15:51
25.06.2007
gabo000000 - zrušená registrace
treba to cele rozzobrat a dat do kopy a budes mat spolahlive awto ..ked mas nejake skusenosti a rozumies sa tomu co robis4
11:11:47
25.06.2007
Reeaper
-> Labros: mno jo, to je tak na první tah sportky 47 ale zase ten výsledek 32
+ generálka motoru apod..
-> petr s: to je taky pravda.. a možná ještě drahší věci..
-> p.b.: 6 tím jezdím každej den do práce, autííí musím mít na užitek a na relax 18
Extreme Tyres