jak se Vám jezdí ve sněhu?

prohledat
124 příspěvků (zobrazeno 101 až 124) od 24.02.2004 do 04.03.2004, založil/a
řadit dle data
11:45:12
24.02.2004
Saky
ta debata nabere jasny smer lide co jezdi na letnacich me budou odsuzovat a myslet si svy a lidi co jezdi na zimakach maji podobny nazor jako ja, proste to povazuju za bezohlednost.. ona skodovka je dost specialni vuz a da se snim jezdit diky zadnimu nahonu i s obycejnyma gumama ja to beru obecne a z vlastni zkusenosti muzu rict ze se to neda porovnat zimni a letni gumy, a jak jsem psal myslim si ze auto nepatri k dulezitym zivotnim potrebam a kdo ho ma by se o nej mel patricne starat coz prinasi radu nakladu..
myslim tim stav brzd a gum, pokud ma nekdo motor o vykonu 50kw a druhej 45 to me je fuk a co se tyka schvalovani ABS atd.. myslim si ze neni stastne reseni takove jake je a to ze se proste schvali vozidlo do provozu a muze jezdit porad (dokud ma na uplaceni STK) daval bych atest vozidlum na dobu urcitou a ono by ubylo vraku na silnicich.. ano i ja jezdim vrakem ale tech par veci co me drzi na silnici jako gumy tlumice podvozek mam v super stavu..
11:28:57
24.02.2004
King
2 Komar: Plne s Tebou souhlasim. Nebudu zpochybnovat vyhody zimnich gum, to je bez debat. Jenze cele nase uzemi neni Vrchovina, Krkonose ci Brdy (omlovam se lokalnim patriotum na ktere se ve vyctu nedostalo :) Proste za cca 200kkm, co rajtuju na shade, se mi nestalo, abych mel na letnakach v zime problem (vyjezd kopce, brzdeni atd. ).Resp. mel jsem stejne problemy jako auta kolem, byt se zimni vybavou :) Ma to jednu podminku - uvedomit si, ze je zima a ja mam letnaky. Majitele zimnich gum si casto mysli, ze koupi zimaku se automaticky stavaji cleny klubu beztrestne ignorace fyzikalnich zakonu. Ono se fakt dlouhodobe nejde lepit se nekomu zezadu na naraznik i kdyby mel clovek obuty treba zimni Pirelky za bambilion.
2 Saky: Ja jsem trouba, co pomuze z prikopu kazdymu at si treba ma sjety letnaky. Ale asi bych s nim potom na tema obuti dal rec :) Nikdy nevis, kdy ve skarpe skoncis sam :) A vubec by nebylo od veci zakazat treba provoz vsech aut aut bez ABS a vubec aut starsich 10let, protoze ohrozujou plechy nas, majitelu maybachu a Testaros :)
11:28:31
24.02.2004
Saky
no ja bych byl pro pouzivani zimaku v zimnim obdobi ale na druhou stranu bych to vyresil takhle s tou pojistovnou k tomu oni by si to lidi rozmysleli. .jenze v tomhle state by to stejne kazdej obihal neco naridit tady nelze. jo ta rodicka byla sice krajni pripad ale napsal jsem to pro pochopeni veci.. taky se musis dostat zpatky a co se tyka sanitek tak takhle muzes mluvit mozna ty tady v Praze ale zeptej se nekde nekoho v naky vesnici ... nikdo nebude cekat 20minut na sanitku kdyz bude mit doma auto.. a za tech 20minut dojede do nemocnice
11:23:07
24.02.2004
Saky
no mozna mam idiotsky nazory jenze ja uz to vidim jinak uz jsem o neco zestarl, proste povazuju auto za potrebnou vec a chapu ze ho kazdy chce mit ale kdyz nekdo nema na zakladni udrzbu k cemuz hlavne brzdy a gumy patri, tak by si to auto nemel vubec kupovat kdyz tady nekdo tenkrat psal ze chce koupit auto za 5000 a ze usetri mesicne par stovek na provoz o tom si myslim svy a uprimne receno me stvou takovyhle bezohledni lidi, vim ze ja s tim nic neudelam a ani delat nic nebudu ale stve me to.. ono porad vsechno pohoda az vas jednou takovejhle 18letej hrdina ktery si za usetreny penize koupi nakej srot a to auto je ve stavu vhodnem tak pro srotak trefi tak rychle zmenite nazor a ze takovejhle hrdinu jezdi a i tady na strankach by se urcite nekdo nasel.. s tim souviseji i upravy ono je sice efektivni kdyz nekdo diru zalepi falesnym nasavacem vzduchu deravy shnily prahy taky elegantne spravi laminatove prahy a zbytek prece neni videt a pak vyjede stylem ja jsem king a silnice patri me skodovce.. takove mensi odboceni na zamyslenou..
11:18:27
24.02.2004
Komár 1981
-> Saky: to s tim sestrelenim... bral bych letnaky v zime jako pritezujici okolnost. (ackoli je sam mam). Zimni pneu je plus, netvrdim, ze ne! Nekdo tvrdil, ze je blbost uzakonit nutnost zimniho obuti, neni to blbost, klidne bych zvednul ruku pro (kdyby bylo treba referendum). (aaa zrovna tys to byl 3) To s tim rodicem a jeho manzelkou je krajni situace, ktera se da resit bud prijezdem rychle zachranne sluzby, nebo by ten policajt musel bejt ydyjot (pisu to takhle schvalne, pac idiot je lekarska diagnoza), aby pokutoval ridice auta vezouciho rodicku se stahama do porodnice! Ne? To bych asi byl pak obvinen z napadeni verejneho cinitele, pac bych mu jednu vrazil a ujel co nejrychleji do Podoli (nejblizsi porodnice od nas).
11:17:40
24.02.2004
Ivour
Mně se jezdí na sněhu dobře.Jen mě štvou silničáři,že tolik solí.Žere mi to autíčko! 5 Včera tady v Brně po času zase pořádně padalo.Shodou okolností jsem byl v práci autem.To se vám ty rozdíly mezi mnou a silnějšímy vozy tak nějak vymazávají.Stávám se rychlejším.Nevím čím to je.Nezkušeností?Strach?Ma jí letní gumy?Jezdím rozvážně,ne jako hovádko.Samozřejmě se najdou tací,kteří jezdí jak hovada a potom se nedivme ucpaným silnicícm a dálnicím když to někam naperou a zablokují.
11:09:34
24.02.2004
Saky
ne je to trochu jinak zastavim jestli se jim nic nestalo pripadne zavolam sanitku a policajty kdyz nema na gumy zbyde mu na pokuty a at se nasemu statu lepe vede-)
mozna to beres s humorem ale me uz jednou jeden idiot sestrelil na lede jen proto ze setril na gumach proste si o tom myslim svy i kdyz nesouhlasis..
11:09:15
24.02.2004
Komár 1981
-> Saky: jo ten si taky pamatuju, ten kluk ma pokoj v zatacce, v noci buch!!! dovnitr vlitne par nahradnich dilu, v jedne scene i chlap. a kluk jen: jeee volant, ten mi chybel...
11:06:40
24.02.2004
Saky
to je jak v tom nakym filmu soused stavi auto z nahradnich dilu co mu skoncej v dome-))
11:06:21
24.02.2004
Komár 1981
-> Baghira: Tak to je o gumach, ale hlavne o ridicich. Takovy debily bych taky strilel...
11:05:39
24.02.2004
Komár 1981
Comic situation: Auto v prikope. Saky jede okolo se svym bourakem na drapakach. Zastavuje, posadka prikopaku se zaraduje, ze jede zachrana... Saky vystupuje z vozu a jde ke ztroskotancum. Vyndava z kapsy tlakomer s merkou hloubky vzorku, meri prvni kolo, druhe, treti a ctrvte... posadka nechape... "Sorry, ale mate sjety gumy, uplne vsechny a jeste to jsou letnace!!!" Posadka propada panice, Saky nastupuje do vozu s drapakama a odjizdi... posadka umira na podchlazeni...

Dobry sci-fi ne? 3 3
11:02:59
24.02.2004
Baghira
-> Komár 1981: Já samo rád lidem pomůžu pokud vidím, že mají problémy. Ale jak vidím že maj leťáky, tak na ně kašlu, jejich blbost. Nehledě na to, že sousedovi už 3x zkončili v plotě, protože to na rovince rozkulili a v zatáčce co máme baráky jim to na letních ustřelilo.
11:00:10
24.02.2004
Saky
nicmene nekoho v zime v prikope kdyby mel letni gumy tak ho tam s klidem necham a reknu mu ze kdyz setril na gumach a ohrozoval vsechny at si zapalti odtahovku..
10:58:58
24.02.2004
Komár 1981
-> martyCZ (Martin Sliwka): Si pis, ze budu nebezpecnejsi, s tim ale musim pocitat a musim se dle toho chovat... nerikam, ze zimaky jsou na nic... zimni smes, je zimni smes (videl jsem takovy instruktazni film od Besipu a neveril jsem o kolik se zkrati pouzitim zimaku brzdna draha na hladkem ledu!!!)
10:56:53
24.02.2004
Saky
ja bejt pojistovnama tak proste kdo udela nehodu v zimnim obdobi na letnakach nema narok na pojistne a oni by si lidi dali rict.. nakazovat to zakonem je asi kravina clovek kterej celou zimu nejezdi a ma auto schovany a jednou mu bude rodit manzelka tak vyjede a zrovna ho chytnou a platil by pokutu je blby ale spachas nehodu mas smulu a zaplat to..
10:55:05
24.02.2004
Komár 1981
-> Baghira: Nas prazaky uz snad nic urazit nemuze! 3
Jinak opravdu patrim ke klasickym uzivatelum letnich pneumatik po cely rok... na dovolenou do Jizerek samozrejme jezdim (Korenov, ale hlavne Radlo nad Jabloncem n. Nisou). Po dalnici te klidne ohulim 130 a prvni vedlejsi stavim zoufalcum zkoncivsim v prikopu. Nasadim retizky a uz taham zoufalce ven... neni prijemne cekat v mrazu zapadnutej v prikopu... nerad se chovam tak, jak by se pak obdobni lide mohli zachovat ke mne (viz tvuj prostrednicek... 1 )
10:53:26
24.02.2004
martyCZ
-> Komár 1981: to kazdopadne, nicmene jsou situace (ujety snih, mokra posolena cesta pod 0) kde ty budes 100x nebezpecnejsi nez normalni clovek co ma zimaky

kecy o tom ze "ja to zvladnu" neberu, je to blbost
10:50:53
24.02.2004
Baghira
-> Saky: Já vím a 5 cm je kalamita :-)))
10:50:25
24.02.2004
Komár 1981
Musim se priznat,ze jsem za celou svoji karieru v zime jine nez letni (a casto dost sjete) pneumatiky nepouzival...85 nebudeme resit proc... na svych slickach odjezdim celou zimu a netrvdil bych, ze zdrzuju provoz... jen musim pocitat s jistymi ztizenimi provozu jako napr. ze ne vsude vyjedu jen tak (sada rychlonasazovacich retezu to jisti). Jinak debilni ridic se zimakama (kterej si ani neuvedomuje zmenu, ze v zime to napr. i na zimakach hur brzdi...a navic jedouci neuveritelnou rychlosti...) je jeste horsi nez strejda, kterej na letnakach zdrzuje... Co myslis?
10:48:27
24.02.2004
Saky
se nediv v praze napadne centak snehu a uz jezdej solit..
10:46:23
24.02.2004
Baghira
Nechci urazit pražáky, ale to jsou klasici v používání letních pneumatik, nejlíp pokud jedou na dovču do krkonoš nebo jizerek. Na dílnici tě předjedou 180 a ještě tě zprasej a na první vedlejší na tebe mávají a prosí o pomoc s vyjetím do prvního kopečka. Ještě že mám ten prostředníček :-).
10:38:49
24.02.2004
Jirik - zrušená registrace
Mě se jezdí taky dobře, ale předfčírem jsem rozštípal boby o takovou skurvenou zakrnělou borovičku, takže chodím pěšky, ale už pokukuju po něčem "silnějším" a to po trojližoidním skibobu. muhehe 1
10:38:23
24.02.2004
martyCZ
jj, jsem taky pro, a nejenom mimo mesto ale i ve meste

nejradeji mam typky, pro ktere je zimni obuti zbytecne, ale co kdyz zacne snezit hned maji plno kecu o tom ze silnicari na ne serou a tak, ale aby (nejenom) pro sebe neco udelali a koupili si zimaky to ne
10:35:18
24.02.2004
Luděk
už to musím napsat,fakticky bych byl pro povinný používání zimních pneumatik,třeba mimo obec a basta,neustále mě totiž při cestě do práce a z5 brzdí strejcové,co mají auta za statisíce,ale nemají na pořádný pneumatiky,dokonce mě včera dodělal táta,když prostě tvrdil,že dneska musí jet za každou cenu nakupovat do Plusu,když jsem mu řekl,že ze svým Formanem Silver line na letních gumách nevyjede ani z garáže,tak koukal hrozně špatně a když jsem řekl mámě,jestli mají udělanou závěť,tak ať jedou,tak mi argumentovala,že já taky přece nejezdím v tomhle počasí autobusem.Používám sice protektory RPT12 o rozměru 165/13 ale fakticky jsem spokojený,včera jsem při příjezdu domů hupsnul u chodníku do závěje,protože jsem potřeboval vyndat nákup,mezitím jsme ještě zametli chodník,takže jsem byl ve sněhu až do výše kol (v kopečku),pak jsem prostě nastoupil do auta,nastartoval a odjel5
Extreme Tyres