Ovb Allfinanz - znáte je někdo?

prohledat
26 příspěvků (zobrazeno 1 až 26) od 19.05.2007 do 21.05.2007, založil/a Luukkyy
řadit dle data
22:00:44
21.05.2007
COL
FP placeny z provize za uzavrene smlouvy je proste problem, at kazdy rika co chce. Je to sice sluzba "zadarmo", ale... jak jsem psal nize, jeho zajmem je predevsim udat produkt, a to ikdyz je "kvalitni" - ponevadz ho to zivi, kdo tvrdi opak, lze.

Kvalitni FP ma vetsinou vzdelani ekonomickeho smeru, nikoliv nejaky rychlokurz, a nepracuje pro organizace jako je OVB atd... Rozhodne netvrdim, ze OVB je k nicemu, ale u tohohle musi clovek 2x vic zvazovat jestli nabizene produkty jsou pro neho vhodne a hlavne potrebne.... a to si musi rozhodnout sam, pac v tom mu OVB FP z principu nestrane neporadi.
21:21:20
21.05.2007
JoseA
-> sep: přesně tak.

-> King: Taky souhlas, ikdyž bude třeba pár FP, kteří "to myslí upřímě". Ale jak to člověk pozná? když ony kecy vypadají stejně, jenom ti nabídne místo výhodné smlouvy nevýhodnou, která je třeba ale výhodná pro něho. Ale přirozeně, kdo by si nechtěl polepšit a vydělat co nejvíc že? :-) a hlavně že se prachy sypou. Multi-level-marketing je ale fakt práce pro silné žaludky. Lidi s tím mají špatné zkušenosti, je totiž tolik podvodníků, že si nepustí do baráku ani slušného člověka, kvůli tomu, že něco nabízí stejně vtíravým způsobem jako svědci jehovovi.
19:01:36
21.05.2007
King
-> Stepix: Musím přiznat, že mj. i "komunikace s lidma" mě posledních 7 let živí, ale radši komunikuju technický problémy, než sračky kolem peněz :)
18:38:36
21.05.2007
Stepix
-> King: žaludek, jak se to vezme, neděláš nic neetickýho a pokud tu práci dobře chápeš tak na to žaludek netřeba. samozřejmě, že někdo raději bude dělat na lince, než komunikace s lidma...
18:25:54
21.05.2007
King
-> Reeaper: Ty jseš telekomunista? 1
18:25:17
21.05.2007
King
-> sep: To sedí :) -> Luukkyy: Já bych jenom Stepixe doplnil v tom směru, že na podobnej druh vydělávání peněz je potřeba "mít žaludek". Nemyslím to nějak pejorativně - možná že kdybych měl hypotéku jaxvině a nebylo jinýho zbytí, asi bych si "žaludek musel zvyknout" :)
16:23:40
21.05.2007
sep
Vždycky si u podobných témat vybavím Leo Poppera,který dokázal prodat vysavač i tam kde nebyla elektřina.-)
15:49:32
21.05.2007
Stepix
-> Luukkyy: nemusíš být ekonom, vyškolí si tě sami, od psychologie prodeje až po skladbu portfolií. Jenom tě dopředu upozornim, že to není záležitost jednoho měsíce a dělají se zkoušky... pokud se přes tohle všechno převalíš a budeš chtít, tak si fakt nadstandartně vyděláš4
13:50:28
21.05.2007
Luukkyy
All: Díky za informace. Jenom nechápu, proč nevadí, že jsem ekonomický antitalent - alespoň sem o tom byl ubezpečený, že si firma lidi školí sama.
12:43:49
21.05.2007
Stepix
-> JoseA: finanční poradci jsou samozřejmě placeni od smlouvy. Nicméně kvalitní FP nemá za úkol předělat smlouvy, nebo za každou cenu nové zřídit. úlohou pravého FP je zjistit klientovo přání a možnosti a podle toho mu navrhnout nějaké portfolio. Takže jak jsem řekl, kvalitnímu FP by mělo být jedno, jetsli si uzavře smlouvu nebo ne... tady jde o dlouhodobou spolupráci, a pokud ty přídeš na to, že ti to sestavil na hovno, tak už za nim nepůjdeš... proto by ti měl FP sestavit to nejlepší pro tebe, na míru. To znamená, že pokud si zaplatíš všechno a měsíčně ti zbyde 500,- tak ti nenastaví služby za 2500,- ale třeba za 300,- a tohle nikdo bohužel nedělá a neřídí se podle toho, takže člověk po měsíci přijde na to, že na to nemá, je nasranej a pak to hanobí, i kdyby měl sebelepší produkt. Bohužel je pravda, že většina lidí se setkala s rádoby FP a jsou tím znechucení. ani se jim nedivím.

Co se týče toho dynamiku a tak... tak to jsou židárny největší, a hlavně, ta ženská nebyla FP, protože nabízela pár nějakých produktů od jedné instituce. Normální FP nabízí jen vybrané a speciálně upravené produkty od velkého množství prověřených finančních institucí.

-> King: nepracuju pro OVB4 ale taky k nemu nemam daleko. proste jen se v teto problematice pohybuji a snazim se vysvetlit v cem je rozdil...

10:25:51
21.05.2007
Reeaper
-> COL: naprostý souhlas. 52 ale tkaových firem je v čr více.. bavit se o firmě, která nabízí nějaký svý podivný spoření, o kterým nikdo neslyšel, to nemá cenu ani rozebírat 3
10:24:12
21.05.2007
COL
-> King: To byl sice lump, ale nekteri OVBckari jsou podobna liga, ovsem zpravidla lovi v jinych vodach nez u 82letych babicek.6
10:23:51
21.05.2007
Reeaper
-> King: s tvou babčou mě to mrzí.. ale tohle je všude.. UPC, Mobilní operátoři atd atd.. dědovi od přítelkyně se stalo to, co píšeš ty, akorát u T-M 2 smlouvy, vysoký paušály.. Já kolegovi v O2 poprskal xycht z 10ti cm, když jsem se dozvěděl, jakým způsoběm si láká lidi (nalákal lidi na internet, i když věděl, že v jejich lokalitě není signál apod).. ještě teď mi z toho nabíhá žíla na čele 8 pže já byl na pozici, kdy jsem tohle musel řešit, obhajovat, předávat na reklamaci.. takže první linie, první na ráně..
10:22:25
21.05.2007
COL
Nutno pamatovat, ze ty maniky zivi provize za uzavrene smlouvy, takze pokud s nima vejdete v kontakt budou vam stale tlacit. Kdyz jsem se manikem od nich setkal, mel jsem dojem, ze jsem na seanci venovane kosmodisku nebo necemu podobnemu. Kreslil rostouci krivky, "dotazy tipu vy nepotrebujete penize?" a lakal na velka cisla. Bleeee.

Nutno podtknout, ze na rozdil od pofiderniho kosmodisku OVB nabizi ve velke vetsine SERIOZNI produkty znamych peneznich ustavu. Riziko spociva spis v tom, ze se nechate navezt do neceho co nepotrebujete nebo v dusledku toho, ze si neprectete smlouvy, vam to nevyhovuje, nebo to neni presne tak, jak vam bylo vyliceno. Podvod to tedy zadny neni.

Samozrejme, ten kdo to dela by mel mit nejake primerene vzdelani ekonomickeho smeru, pac jinak to poradenstvi podle toho vypada 8
10:17:25
21.05.2007
Reeaper
taky mám zkušensti s podobným systémem.. s čr toho je spousta.. a myslím ,že každý rozumný člověk si dokáže vybrat a neuzavřít něco, o čem ví prd..líná huba holý neštěstí..

já měl možnost nabízet pojištění, penzijko, úvěry apod. společností, u kterých určitě spousta z vás smlouvy už má, takže nic novýho..jen to bylo postavený určitým způsobem..

Každopádně by v takových firmách měli pracovat lidé, kterým nejde jen o zisk, ale o zachování si spokojenejch klientů.. pochopitelně se jedná o klasický MLM, resp. pyramidu, ale to taky není nic novýho a neobvyklýho.

abych předešel případným pichlavým otázkám..v tý firmě už nepracuju kvůli osobním rozepřím s jistými lidmy..ale za jejich produkty si stojím..

Takže klidně hrrrrrr do takový práce, ale musí si každej uvědomit, co od toho čeká a jak se míní chovat moulové, kterým jde jen o prachy a dopředu nemyslí, ti to jen kazí..
09:23:04
21.05.2007
Qwert..
-> King 21.05.07 00:41:35: já jsem to nepřijal nějak nadšeně, jen s tímto odvětvím výdělka mám docela zkušenost ( ne u OVB ). Každej ti bude tvrdit, že jejich produkty jsou nejvýhodnější atd. 4
00:41:35
21.05.2007
King
-> Stepix: Chápu, že řádky JoseA si zasloužily reakci, ale moh sis ušetřit práci a vložit rovnou linky na OVB stránky4

Na druhou stranu ale buďme objektivní a nedělejme z tohodle byznysu nezištnou aktivitu filantropů - je to prostě takovej podomní prodej finančních produktů se vším, co k tomu odjakživa patří. Jelikož zhruba znám provize za jednotlivý druhy uzavřenejch smluv, nemůžu tu nastíněnou selanku přijmout tak nadšeně jako třeba Qwert. btw: nemá třeba náhodou OVB jakousi politiku, že produkty jistých společností jsou momentálně "preferovanější" ; bez ohledu na jejich výhodnost? Opakuju, že tuhle partičku považuju za to solidnější na trhu. To takoví cesťáci třeba od UPC, to je jiná liga! :) Jednomu takovýmu zmrdíkovi se podařil husarskej kousek, když natlačil naší 82 letý babče "balíček služeb" (30 programů, vysokorychlostní internet a VoIP telefonování) za 800/měsíc. Byla docela zoufalá, když jsem ji vysvětlil k čemu se to vlastně upsala (a za kolik a na jak dlouho). Měl jsem pak 100 chutí si nechat zjistit toho zmrda a popovídat si s ním o otázkách etiky....
22:57:42
20.05.2007
Qwert..
-> Stepix 20.05.07 20:11:14: souhlas

-> JoseA 20.05.07 21:54:36: Je to hodně o tom v jaké společnosti pracuješ a co seš za člověka...k tvýmu příběhu se životkou. Paní od české byla šikovná, že tě ukecala a Kooperativa to stejny, obě 2 to totiž mají předražený, takže jsi jim dal pěkně vydělat ( ano ti ldi jsou placeni podle toho jakou smlouvu a na jak vysokou částku to uzavřou )

21:54:36
20.05.2007
JoseA
-> Stepix: Takže je to bezplatné poradenství, to je mi jasné. A z čeho asi tak žije ten finanční poradce? Z uzavřených smluv ! A netvrď mi, že neplatí pravidlo, čím více je smlouva nevýhodná pro spotřebitele, tím více je výhodná či výnosná pro poskytovatele, čímž je v tomto případě dohazovač v podobě finančního poradce. Říkej si co chceš, ale jak můžu poznat, že mi ten FP radí dobrou věc, když se v tom jako většina manuálně pracujících lidí tolik neorientuju a ani nemám chuť pročítat několikastránkovou smlouvu, když bych stejně sám nepřišel na to, kde je zakopaný pes, poněvadž to bývá jenom v nějakém slovíčku, nebo psané písmem tak pro mikroskop. Já už sem si jednou pustil do baráku moc příjemnou paní - finanční poradce, která mi velmi ochotně vysvětlila jak moc je pro mě výhodné uzavřít životní pojištění DYNAMIK od ČP, a kolik tam naspořím. A výsledek byl takový, že sem příšel cca o 18 000,- Kč a nedostal sem z nich ani hovno. Pak mi ženská z kooperativy vysvětlila co je to za podvodníky a jaké mají smlouvy. Proto si ty peníze rači nacpu do strožochu !!! Jinak jediné čemu věřím je stavební spoření, sice sem se nechal ukecat i k novému životnímu pojištění od kooperativy a k dúchodovému taky, ale to není o naspoření peněz. Jinak mi tahle práce docela připománá práci např. European succesm či jiné pyramidy, kdy člověk někoho ukecá k podpisu psychickým hraním na city a z toho bohatne, kdežto kdo podepíše prodrbe peníze že.
20:11:14
20.05.2007
Stepix
můžu říct, že k tomu mám dost blízko, a s názorem, že jsou to pojišťováci nesouhlasim. Ano je to na živnost, to znamená, že když chce člověk peníze, tak musí makat, jeho výdělek se odvíjí od jeho aktivity. V oblasti finančního poradenství patří tahle firma ke špičce v evropě. Co se týče nasmlouvaných společností, tak je jich takové množství o kterém se vám ani nezdá, takže slovíčko pár bych taky vynechal. To že si člověk shání kontakty sám je pravda, ale jen ze začátku... tahle kapitolka by byla na dyl. Lidi od OVB by správně nikdy neměli volat někomu, kdo nečeká jejich telefonát, to znamená pokud vám bude volat kvalitní poradce, tak o jeho telefonatu budete dopředu vědět od doporučitele, tedy od nějakého vašeho kamaráda. To je podmínkou. Vrátim se k lidem s názorem jako je JoseA. Tyhle lidi jsou nezajímaví a jejich finanční situace a hospodaření s penězma je jim ukradená. Nejsou sto si přiznat, že se na finančnim trhu jednoznačně neorientujou a jsou rádi, že maj běžnej účet. Pak začnou machrovat, že maj životní pojištění, ale podmínky pro něj taky neznaj... Finanční poradce, je člověk, kterej z lidí nevycucává peníze, ale radí jim jak je zprávně a efektivně investovat, tak aby je dostatečně zajistili s pomaha jim tak dosahnout jejich cilu. A to ze je to bezplatne to uz asi rikat nemusim. Tohle je sluzba, o ktere klient musi vedet ze ji potrebuje a ze sam nic nezmuze. Bylo by to na hodne dlouhou diskusi. Pokud ma nekdo spatne zkusenosti, tak je to mozne, protoze ruzna ruzna reditelstiv teto spolecnosti pracuji jinym zpusobem a ne vzdy vhodnym...

Kontrolní otázka... kolik lidí by nezajímalo jak ušetřit 200tisic na hypotéce za 2,5milionu? atd. atd. atd... lidi pak docela čumí, když jim člověk řekne, že jejich životko je kreje na 100tisic a při tom platí nechutný prachy měsíčně a s nabídkou od finančního poradce to je kolikrát i za menší prachy na více milionů?

Pro ty, kteří uvažují o práci FP - práce to není špatná, ovšem člověk se musí snažit, musí se něco naučit. Odměny jsou nadstandartní. Pracujete s kvalitními produkty, takže může být i příjemná. Ale jestli někdo myslí, že zbohatne ze dne na den při minimální námaze, tak ať se raději ani nevzrušuje4

13:51:58
20.05.2007
JoseA
-> Luukkyy: nesnášám takové firmy, kde si za čuráka a lidem jenom něco vnucuješ. Dost mě to sere když takoví chuji, co jsou zdechlí makat rukama žijou jenom z toho, koho překecají na nějaké spoření a za jeho podpis mají prachy. Kdyby aspon tak nepřemlouvali. Často jim nestačí slušně dát najevo nezájem, takže pak je posílám do prdele natvrdo. Jako když mi volal nějaký neznámý debil, který mi nabízel finanční poradenství a ani hajzl neřekl kde sehnal moje číslo.
12:50:53
20.05.2007
King
-> Luukkyy: Je to vcelku normální firma, která nabízí pojištění, spoření či úvěry od několika nasmlouvanejch peněžních ústavů. Moje polovička se tím svýho času taky živila. Prostě takovej pojišťovák s širším portfóliem :) Až na nějakou aférkou s nějakým vychcánkem v jejich řadách na ně snad stížnosti nejsou....
09:20:31
20.05.2007
THOMMY
-> Luukkyy: Uz jsem u nich jednou nohou malem pracoval...pred rokem,hned po mature si me pozvaly na pohovor,a ackoliv jsem o finacich nic nevim,strasne o me staly....

Musel bys mit zivnostak,a shanet si klienty sam,a musel bys bejt hodne aktivni,aby sis tam neco vydelal..
06:45:10
20.05.2007
Fire
vcera ve zpravch na nove tusim byl o nich peknej tunel 3 1
22:05:35
19.05.2007
rolls
jj...su dobry...da sa, len musis mat zivnost
20:35:41
19.05.2007
Luukkyy
www.ovb.cz/pick.asp?arg=1 01

Znáte někdo tuhle firmu? Kámoš říkal, že se tam dá zarobit něco navíc k normálnímu platu, tak to s ním chci probrat. O světě velkých financí vím bramboračku, tak abych nebyl za pipíška.
Extreme Tyres