škodovka - auto smrtei?

prohledat
70 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 07.05.2007 do 11.05.2007, založil/a Karel.
řadit dle data
07:54:26
11.05.2007
Reeaper
-> bitmap: mno zvhledem k tomu, že s ní neplánuji za měsic skončit, tak se tohle asi moc nehodí 40
-> King: 3 jak pravil klasik ´Některý ženský jsou všechny stejný! ´ 3jinak dík za tip, vyzkouším 47
23:40:59
10.05.2007
Syny
-> Pecyn: A kdo te nuti ty dily pouzivat? Lepsi je zrepasovat original... A nebo pouzit starsi vec, ale origo... Ja ma zkusenosti s 2. vyrobou svoje a nechapu, jak neco muzou vydavat za nahradni dil...
23:26:30
10.05.2007
Pecyn
Já tvrdím že škodovky jsou životu nebezpečné. Ale až od té doby kdy se na jejich opravy začaly používat díly z druhovýroby. (turecko, čína, polsko..)3
15:58:45
10.05.2007
King
-> Reeaper: Některý ženský jsou všechny stejný! :) Musíš ji aspoň dát naději - třeba ve stylu "za dva roky až skončí technická, tak to hodím ze skály" - použil jsem to asi 3x :))
-> bitmap: ˇÓ, kdyby to bylo tak jednoduchý :))
15:56:53
10.05.2007
Nwkt
-> King: Tak já se právě do tý krize dostávam 8 občas se musim fakt krotit 7 jinak neustále sleduju cokoliv kolem auta, jak na silnici tak na chodníku, asi před 14 dnama mi to zachránilo čumák, odbočoval sem z hlavní a nějaká slečna mi nedela přednost a kdybych to nezašláp tak sem měl po kufru 10
15:54:25
10.05.2007
King
-> bitmap: Částečně ti odpověděl Reeper4 Moh bych třeba lacině napadnout tvůj výrok: "nemel ani jednu krizovku kdy bych musel brzdit s oblakem koure za mnou" - ok, kde potom bereš jistotu, až to přijde (a ono to přijde), že to vyřešíš s happyendem?4 Je fajn, že ses dal hned z kraje na cestu defenzivní jízdy, tak ať se podaří bezbolestně překonat krizi po 2 letech ježdění4
08:54:23
10.05.2007
bitmap - zrušená registrace
-> Reeaper: muj nazor je, ze do toho nema co kecat a kdyz se chce vozit v novym a bezpecnym aute, at si ho poridi sama.
08:48:52
10.05.2007
Reeaper
Já myslím, že King to nezamýšlí nijak zle a má pravdu..ostatně jako většina lidí tady Každej si musí projít těmi začátky a vybouřit se, u někoho to je doba kratší, u někoho to trvá dýl, než si uvědomí, jaký jsou jeho možnosti a že utahovat si uzdičku pod kejhákem za cenu toho, že na mě někdo vypleští oči..ovšem ne z úžasu typu WAW, ale spíš Co ten čuromr*ánek vyvádí 9
Přiznávám, že já si tím zatím procházím, ale situace ala Syny jsem si taky zažil, musel jsem si to zažít..zjistit, že prostě ti koníci chybí a je zbytečný tohle dělat.. Snažím se jezdit normálně, je pravda, že jsou situace, který mě vyvedou z míry, zkušenej by je zvládnul mrknutím oka.. Předvídání chování ostatních taky zatím neovládám, jak bych chtěl.. ale snažím se dělat vše pro to, abych nedělal problémy ostatníma neohrozil sám sebe.. Když si chci zablbnout, jedu sám a v noci při prázdnejch silnicích.. 6
Ad k hlavnímu tématu.. Já se občas setkávám s tím, že mi kamarádi říkaj, ať si koupím bezpečnější auto..bohužel přítelkyně s nimi sympatizuje, i přesto, že se jí škůdky líbí a ráda se mnou jezdí, ale když jsem jí řekl, že chci nový auto usmála se, když sem jí řekl, že zase škodověnku, začala taky že si mám koupit něco lepšího, novější, nežrouta peněz atd.. a to zamrzí.. Jaký máte s tímhle zkušenosti vy? 716
08:09:09
10.05.2007
-> King: nevim odkud se ti podarilo extrapolovat moje pocity ridice - zacatecnika ktery objel zemekouli
Jedine co jsem mym vejzbleptem chtel rict, ze clovek s mokrym ridicakem nemusi nutne znamenat "vitr v bedne na silnici".
Chapu, ze z tveho pohledu starce na chmelu se ti muze zdat, ze kazdej mladej pi*us jezdi jak ty zamlada, ale ne vzdy ma King pravdu.
Za tu chvilku co si tak pocukavam autem ruzne po Cr jsem nemel ani jednu krizovku kdy bych musel brzdit s oblakem koure za mnou, nevim jestli je to stestim, nebo mou uzasnou predvidavosti, predjizdim jen kdyz je v protismeru dva kilaky volno a to i s A6, pricemz pro nizko letici ufa si nechavam dostatecne velkou mezeru pro predjeti a chodce jsem mel chut prejet jen jednou a to dneska, kdyz jsem na rusne krizovatce v ranni spicce odbocoval prez protismer a nejaka >20 krava si to tam stradovala na cervenou a ja zustal viset zadkem uprostred krizovatky, tak nakolik me to netroubi, tak jsem si proste neodpustil na ni najet a vypicovat ji jak starej buran.
Nechci tim rict, ze bych se uz nemel co ucit, to v zadnem pripade, ale rozhodne si nemyslim, ze bych byl brzdou provozu, nebo vytvarel pro ostatni ridice nejake zapeklite situace. (samozrejme z vlastni iniciativy, praseciny v navaznosti na idiocii ostatnich ucastnic silnicniho provozu se nepocitaji 1)
Takze prosim, prosim, nesud ostatni podle svych vlastnich telecich let.
01:24:16
10.05.2007
King
Jen bych si dovolil odkaz na článeček, kterej poskytne suchá statistická data o tom, kterak nám zákon 411 ("šizák") zachraňuje kejháky2
Věřím, že si počtou i skalní fanoušci :)
www.dfens-cz.com/view.php ?cisloclank...
00:26:18
10.05.2007
Syny
-> King: Hele na tom neco bude 3
00:24:51
10.05.2007
King
-> Syny: Vona je to totiž jedna z největších sviňáren, co může řidič řidičovi udělat, takže i kdyby mi nějaký tele jelo 3cm za nárazníkem, přidávat mu prostě nebudu 4 Obvykle se takhle chovaj střeva, co předjíždět pořádně neuměj a navíc tím vzniká riziko pro mě, pro střevo i pro "third party" v protisměru. Jsem rád, že se ho bezbolestně zbavím a budu se utěšovat, že pro každou svini se někde vaří voda :) Výchovnou roli přenecháme dopravní policii a médiím4
00:16:03
10.05.2007
Syny
-> King: Jj, dela to dost lidi, kord kdyz vidi, ze je predjizdi SKODOVKA - to je totiz potupa... Ja to teda delam taky, ale jen prasakum, kdyz se mi lepi 10cm na naraznik a pod... Jinak at si jede, kolikrat kdyz mam naladu mu i bliknu dobrava 1
00:13:08
10.05.2007
King
-> Syny: To je právě jedna z věcí, kterou ti s největší pravděpodobností udělá nevyježděný tele - ať už z blbosti, ale spíš jako naschvál8
23:57:14
09.05.2007
Syny
-> King: Ael jako kdyz predemnou ve meste jede nakej typek tachometrovejch 35, tak ho jako predjedu a povedlo se mi to na moste... Mno jako vim ze to neni moc pekny, ale 35 za nim nepojedu... Jinak predjizdeni se mi v pondeli malem vymstilo. Sem predjizdel filcku a on pridal, takze mi to trvalo dyl nez byl predpoklad pro misi a blizila se zatacka, tak sem vahal jestli ji jeste vosolit a nebo se na to vysrat. Mno a kdyz tam vyjelo celkem svizne auto tak sem zvolil plan B - vysrat se na to, takze sem rychle zaplul za nej a poslusne se s busicim srdcem a stahlim vocasem jel za nim tech jeho 70... Mno kdbych bejval pridal tak semnou tedko nejspis topi v krematoriu...
23:51:21
09.05.2007
King
-> Syny: Já taky samozřejmě ze zásady přes plnou nepředjíždím, ale těch 12bodů bych denně v průměru ztratil :)
23:13:17
09.05.2007
Syny
-> King: Ja prez plnou nepredjizdim, ale vyjimka potvrzuje pravidlo 1
23:06:48
09.05.2007
King
To jsem zase hamstnul do vosího hnízda :) Labros či Luděk to asi vystihly nejlíp. I já jsem měl zhruba podobný pocity jako Bitmap, když jsem za první 2 roky po řidičáku "objel zeměkouli" a říkal si, jak jsem vyježděnej a pak ťuk - aneb, co neubrzdíš, nevykomunikuješ :)
-> Reeaper: Já jsem nic o postrachu cest nepsal4 Ovšem zhruba tuším, jak člověk první rok jezdí (nejen podle sebe :) - rozhodně nemá zautomatizovaný reakce v krizovkách, problémy s předjížděním, jízda v extrémních podmínkách atd.
I já, stejně jako Labros, se doznávám, že po 10ti letech hodně aktivního ježdění (když jsem u toho "kilometrování" , tak cca 0,5mega a z toho 250tkm na shade :) se učím pořád a pořád je co se učit. Posledních 7 let naštěstí bez výraznějších hmotných škod :) Ovšem moc dobře si pamatuju pocity po řekněme prvním roce ježdění, kdy si člověk říká, jak už to má zmáknutý :) Pak jsem dostal služebáka, tenkrát horkou novinku - felda MPi 50kilo vaty f kombajnu - a to se děly věci :) Mimo obec - no limits (prostě nadoraz :), předjíždění všeho, co se hejbe a zpětně si člověk uvědomí, že měl prostě kliku, že ten můj anděl strážnej to stačil ulítat :)
Zrovna před hodinkou jsem si na tohle téma vzpomněl, když jsem valil po nově postavený nádherný silnici a dojel jsem takřka nehybnou užofku s osádkou mlaďas f kšiltovce za volantem a totéž vedle něj. "Kalil" to vcelku nezáludným úseku 55tkou na dálkový a samozřejmě moje utrpení vylepšovala asi 1km plná čára a neskutečnej puch zjevně neoptimální směsi za shade. Toho by přes tu plnou vzal snad i svatej :)
22:44:41
09.05.2007
Syny
-> PeterP136: proto rikam ze neni dulezity kolik mas nejeto, ale jak predvidas a to ze jezdis tka abys byl schopnej popripade zabranit srazce ktera muze bejt jak tvoji tak cizi vinou...
22:06:08
09.05.2007
PeterP136
Ked citam tie vase km tak mi to pripomina ako sofer kamionu (ten sa nachadzal mimo zaberu v priekope na boku a okolo chladica mal namotane zvodidla) vravi: mam za sebou pol miliona km bez nehody a zrazu toto 2 .
21:15:46
09.05.2007
Antony - zrušená registrace
-> luděk: no já tě v rapidoj parkrát potkal a občas mě překvapíš ( kor rano když spěcháš ) :-) nic ve zlím :-)
17:15:19
09.05.2007
Syny
-> Luděk: To nerikam, ale myslim ze par srazkam a ruznym nehodam sem uz zabranil... A o tom je podle me to jestli nekdo umi jezdit nebo ne... Proste mi jde o to ze tan kdo pise za ma naeto 100 000km ze je kral silnic a kdo ma 20 000 ze si plete brzdu a plyn je kravina a urcite to tak neni...Ja se za drevo nepovazuju, ale borec taky nejsem... Rozhodne neni borec ten kdo umi jet 180 1 To umi kazdej kdyz na to ma auto, ale umeni je to v tej rychlosti ovladat a mit to pod kontrolou a to ne jen kecama... Tohle presne dela kamos - hlasi jak je dobrej ridic a kazdy auto co mel v ruce naboural - samozrejme nikdy za to nemohl...
15:36:09
09.05.2007
bnjaro - bnzima
-> Labros 09.05.07 11:37:37: v prahe ti daju diplom a v blave zas kazdy druhy deebil ti orazitkuje zadny naraznik1
14:47:57
09.05.2007
stana1
Syny->Mám stejný názor jako ty,sám jezdím skoro jako prase ale pokud vezu rodiče tak se bojím překročit rychlost o 5km. 4
14:35:03
09.05.2007
Luděk
no,já mám 80k km jen na Rapidovi,osotatní auta už ani nepočítám (včetně služebních),mimo to jezdím na motorce,ale nikdy neřeknu,že už mě na silnici nemá co překvapit
12:19:11
09.05.2007
Syny
Ja mam najeto prez 25 000km a myslim ze taky nejsem uplny drevo... Rychle umi jezdit kazdej, ale bezpecne uz ne... A ja myslim ze kdyz jedu s nekym tak jedu v pohode - sam - to uz je horsi 47
11:57:54
09.05.2007
Reeaper
-> Labros: Amen Maetro 147 Já si řidičák pořizoval relativně pozdě a z nutnosti.. a snažím se jezdit takřka normálně 3
ale některý dědulové a sváteční ridiči jsou vážně postrach 8
11:39:42
09.05.2007
Labros
-> Reeaper: Vůbec nemusíš být postrach cest, on každej začátečník v jakýmkoliv oboru je zpočátku hodně obezřetnej a dává pozor na chyby. Kritické období přichází vždycky, když už se začátečník přestává považovat za začátečníka. Pak když už dosáhne v daným oboru nějakých zkušenostích tak se jeho míra nebezpečnosti zase sníží. Mám vyzkoušeno v mnoha různých oborech :))
11:37:37
09.05.2007
Labros
Taky záleží, kde člověk jezdí. Vysoká škola obezřetnosti je třeba Praha a ještě lepší diplomy dávají v každém větším německém městě.
11:36:23
09.05.2007
Labros
Já mám řidičák 12 let a pořád mi připadá, že se na silnicích učim. Víc jezdit jsem teda začal až s koupí šáde před 4 lety, až donedávna jsem auto vlastně vůbec nepotřeboval.
11:33:33
09.05.2007
Ono spis nez na stadiu zaschlosti inkoustu na stemplu u ridicaku zalezi kolik ma clovek najezdeno. Ja mam ridicak rok a neco, a nepripadam si, ze bych se nejak motal po silnici jak vitr v bedne. Na Facku jsem zatim od ty doby najezdil 21000km a na A6 asi polovinu, takze puste generalizovat taky nejni nejlepsi :)
10:32:21
09.05.2007
Reeaper
-> King: tak jistě, že praxe je nenahraditelná.. ale já zase nemám rád řeči o ještě mokrým řidičáku..každej si tím prošel a ne u každýho to znamená, že je postrach cest 147
10:25:33
09.05.2007
King
?-> Reeaper: "btw ´mokrý razítko´.. já mám řidičák asi půl roku.. a co jako?"

No jako, že za půl roku se člověk naučí ovládat 3 pedály a fofrklacec, do tý míry, že se mu už to neplete, ale obvykle se se stejně motá po silnici, jak vítr v bedně :) Zní to krutě, ale prošel si tím každej :)
09:58:48
09.05.2007
Reeaper
-> Qwert..: 52 tak tak.. já sice mám klasickou na zamykání volantu na palubovku a taky se už jednou hodila (sice ne na nákýho řidiče, ale i tak..)
09:12:05
09.05.2007
Qwert..
-> Syny: a to se mě vždycky všici ptají...proč vozíš v autě tu páku na zamčení volantu ( mezi spojku a volant ). Já moc dobře vím proč ji vozím, přeci jenom trošku to budí respekt, když ji člověk chytne do ruky a naznačí na kapotu nebo hlavu (vlastní zkušenost ) 4
07:30:00
09.05.2007
Reeaper
-> Syny: 9 to si děláš prdel 9 bych na něho za jízdy zavolal policajty a pokud možno si vše natočil do mobilu! i když to se v jednom špatně dělá a je to nebezpečný 8
Ještě se mi stalo tohle:
Situaci popisovat nebudu, jeto celkem složitý, ale starší chlápek s ženskou mě předjeli taky odbočovacím pruhem. Jenže bylo zrovna šíleně mokro a já vlítnul do pořádný kaluže..sice se nic nestalo, akorát jsem ho pořádně obhodil vodou.. sakra jak já sem litoval, že ta ženská neměla otevřený okýnko..33 nejsem svině, ale tohle by mě fakt potěšilo 33

btw ´mokrý razítko´.. já mám řidičák asi půl roku.. a co jako? 1
-> King: sem se nestačil divit, natož reagovat.. a kůli takovýmu debilovi si ničit sval na mým prostředníčku..? 33
00:56:40
09.05.2007
bnjaro - bnzima
-> Syny: co asi ? debilek s vystrelovacim nozikom vo vrecku co si k 14 narodeninam kupinejaku polorozpadlu skodovku a opity ju zobere na pole kde ju aj s kamaratmi budu uspesne krosit az ju skrosia alá prevratny jazdci na strechu a budu radi ze skoncili len úpolamani...
K 21 narodkam im ocinko kupi nejaku uz zmienovanu filcku alebo oktavu kt skonci pod kamionom pri pokuse predviest sa a kompenzovak uz zmieneny komplex (maly vtak).potom si v dospelosti spravia rodinku a zopakuje sa pripad zacinajuci zazitkom tvojho kamarada a konciaci ala moja predpoved...

proste nekonecny pribeh ludskej debility, nam zostava iba dufat ze nebudeme t skodovkari ktorii takychto volov stretnu...

fuuuu to bolo vycerpavajuce5
00:32:27
09.05.2007
Syny
-> bnjaro: Mno tenhle pan si jednoznacne lecil komplexi z maliho ptaka nebo nevim... Kazdopadne - copa asi vyroste z toho jejich parchanta...
00:30:53
09.05.2007
bnjaro - bnzima
-> Syny: tak to uz je moc ...asi by sa pred obdrzanim vodicaku mala riesit navsteva psychiatra a rozhodnutie o sposobilosti mozno by sm sa zbavili nejakych 10 percent debilov... takym by som neddovolil jazdit ani na kolobezke
00:06:43
09.05.2007
Syny
-> Reeaper 08.05.07 11:54:44: Tak to bud rad ze to bly takovej vzornej otec... Kamarad mel prihdu takovouto:

Jel 60 po Plzni a najednou ho prez odbocovaci pruh a naslednou zebru zacal predjizdet nakej strelec f xenoxech v supervykonnem aute Skoda Octavie 1,9 TDi... Takze kamarad pribrzdil a skrz okynko mu naznacil jiz zminene gesto "ses jednicka". Jenze to se panu ridici Octavie nelibilo (copa by ho prece 20ti letej kluk ve 130citce fakoval za to, ze v obci jede 120 a predjizdi ho prez odbocovaci pruh a zebru), tka se zozhodl zneprijemnit mu zivot tim ze to pred nim zadupnul a zacal vystupovat ven z auta... Takze kamarad ram zaradil raketu (zpatecku) a na plnej kotel ho objel a jel dal... Jenze pan Octavie se za nim opet rozjel, dohnal ho, predjel a opet zaflekoval... Takze dej se opakoval - opakovla se vsak s tim rozdilem, ze kdyz se kamarad snazil auto objet, tak se pan rozbehl a krasne mu prokopnul zadni dvere... Tim to vsak ale zdaleka nekoncilo... Octavie se za nim opet rozjela, ale pan ridic zmenil styl, uz ho neblokoval, nebryz si na 4 prudovce nejel vedel kamose zprava, tlacitkem si stahnul svoje elektricky okynko a s nozem v ruce se snazil mu vymlatit okynko u spolujezdce (podotykam za jizdy, za provoozu ve meste). To sem mu bohuzel nepodarilo (jen na okne zpusobil celekm slusny sramy). Kdyz ani tohle nezabralo, tak se snazil skodovku odstavit tim, ze ze ho snazil natlacit na obrubnik, ale to si asi casem zrejme rozmyslel, pac kdyby nahodou skodovka neuhla, tak by si odrel svuj krenej zelenej lak f metalize... Vsechno to koncilo tim, ze kamosovi se nejak povedlo prohodit si s nim misto (tudiz byl vedel Oktavky zprava) a na odboce to an posledni chvili strhnul... Tudiz pan v Octavii to nestihl a musel jet jinam... Jeste podotykam ze za celou tuhle cestu projeli oba asi 3x cervenou... Pac kamos se bal zastavit - coz ho celkem i chapu... Mno a celou cestu mel pan ridic Octavie vzadu manzelku s ditetem, kteri se tomu strasne smali... Mno vzdyt to bylo strasne vtipny ne 8 Takovyhle curaky ja bych osobne zastrelil, pac to nema obdoby...
22:21:07
08.05.2007
michal.kos
08.05.07 13:03:20 naprostej souhlas,můžu potvrdit7
15:17:06
08.05.2007
Qwert..
-> King: 47
15:07:39
08.05.2007
King
-> Reeaper: Pokud to bylo, jak říkáš, pak si tatík určitě zasloužil ohodnocení "Jseš jednička" signalizovaný vztyčeným prostředníkem z okýnka :) Děti se těchle věcí hned chytaj a žádaj vysvětlení :)
14:59:27
08.05.2007
King
-> Qwert..: V době kdy můj fávomotor byl na vrcholu a asistovala mu 4q/4,22, byla docela sranda, když se mi pod kopcem nalepil na pihel nějakej fabiátor či felckař a najednou tý hnusný hnědý škodifce před tajlistou blafly saze a začala se nechutně rychle vzdalovat :)
13:38:56
08.05.2007
Qwert..
je to všechno pravda...je to hodně o tom, jakou škodovku člověk má, taky moc nemusím ty ´´ zaschlý razítka ´´3, ale zase ani takový ty frajírky co honí 1.2 fábie a myslí si, že je v kopci zdržuju, to pak následuje akorát podřazení, prošlápnutí plynu, otevření druhý klapky a potom vzdalující se fábie a nasranej ksicht ve zpětným zrcátku 2
-> Gryzly: probliknutí brzd není špatnejzpůsob, ale kvůli rozbitýmu zadku mi to za to nestojí, kdyby jim to stejně brzdilo jak jede tak OK, ale většinou je to bohužel jinak
13:03:20
08.05.2007
David.
je to o lidech a ne o autech i se škodovkou se dá jezdit tak aby člověk nezdržoval.Akorát fakt nechápu ty vylízaný mozky který se vytahujou na škodovky,ubožáci.Když jedu se škovokou na 50tce 60 tak mě frajeři předjíždí tak 80tkou a když jedu s bavorem na 50tce 40 tak každej brzdí,plazí se za mnou a bojí se předjet,fakt ty lidi nechápu,buď teda jedu když chci a nebo nejedu a rozhodně se neřídím tím,jaký auto je přede mnou
12:01:27
08.05.2007
Pavel P..
-> Reeaper: to mi povidej.. loni co jsme jeli na hrocháč tak na takový rovince jsme jeli v koloně a já jel poslední a před náma nějaká octávka a odbočovala tak všichni začli brzdit a já to jen tak tak dobrzdil a najednou to mě narval nějakej debil s mazdou kterej si držel odstup tak dva metry... tak jsem vylez a koukám taky si vezl manželku a dvě děti. naštěstí se nic nestalo jen se ohnul nárazník.. tak se tam omouval a tak jsem to nechal bejt , on zalez do toho křápu, šlápnul na to a frajersky odfrčel.....
11:54:44
08.05.2007
Reeaper
mno rozhodně je mě líto tý škůdky v těch zprávách..kvůli nákýmu 20tiletýmu mamlasovi ve felině, skončil život hezký škůdky 71
Já osobně si připadám jako brzda dost často, zvlášť v kopci, kdy z mý sériový 105 prostě kdovíco nevytáhnu a sem rád, že jedu na trojku 8
Včera jsem jel v obci cca 55km/hod a za mnou se lepila oktávka..bylo to tam nepřehledný, tka nepředjížděl..jakmile se cesta narovnala (stále v obci, já 55km/hod), nasadil plyn a se zuřivým troubením a gesty typu ´Co stím lezeš na cestu a jedeš v obci pomalu´ mě předjel přes plnou. V autě měl manželku a dvě děti. Fajn tatínek.. 8
11:31:09
08.05.2007
Karel.
-> Gryzly: zajímávý, ale cobys dělal kdyby týpek nezabrzdil?ano je to jeho chyba ale ty máš auto na kašu4
11:22:21
08.05.2007
Pedros
-> Gryzly: no vidíš,já se na tyhle magory vyseru,občas teda probliknu ty brzdy taky,ale jinak na něj seru a rozhodně bych kvůli němu nejel 80 v obci.. 4Náhoda je vůl,budou tam měřit a odsereš to pomalu nejvíc
Extreme Tyres