skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
škodovka - auto smrtei?
11:19:30
08.05.2007
08.05.2007

Pedros
Mno popravdě mě taky kolikrát sere,když přede mnou jede škodovka a sere si to po městě 40 a mimo město 70,ale tohle bohužel je na řidiči a né ani tak na autě,ikdyž je fakt,že nějakej podíl v tom to auto bude mít,viz prudkej kopec kde sériová 120tka nemá proti o něco kW silnější stříkačce šanci.Kolikrát se mi stane,že potkám dědka ve fóbii nebo ochcávce a děda jede 70 a smrt na očích..A nestalo se mi to jen jednou,že dokonce brání předjetí.. Jen u té škodovky je bohužel pravděpodobnější,že jí bude řídit nějakej strejda,co jezdí jen na hřbitov nebo jednou za čas vyrazí do "šumu velkoměsta" nakoupit pár věcí,co u nich v Jednotě nemají
11:15:20
08.05.2007
08.05.2007

Gryzly
Minulý týden jsem slušně vytrestal jednoho týpka v Tempře. uplně neskutečně se mi lepil na nárazník, dvakrát jsem probliknul brzdy a fut jel za mnout asi tak 1,5 metru. tak jsem podřadil a dupl jsem na brzdu a hned dal plnej plyn. a přes stažený okýnko jsem akorát slyšel jekot jeho gum. tak si říkám že to bude v pohodě a taky že jo, už se za mnou nelepil 1,5m ale 3metry. tak jsem zkusil trochu zrychlit, a když jsme v obci jeli už 80 tak jsem si řekl seru na něj. Začlápl jsem mu to podruhý. Nepoučenej týpek zase obrousil trochu svojí gumy na předních kolech a za dalších 20sekund jsem ho měl zase na nárazníku. on ale po asi 200 metrech odbočoval doleva, a než odbočil zlostně na mě zatroubil. hňup.
09:45:28
08.05.2007
08.05.2007

Jakub M.
-->King
Promiň, nechtěl jsem aby to znělo vztahovačně.
To čoveče ale ti drni to je občas mazec a pak aby ses bál vyjet....
Promiň, nechtěl jsem aby to znělo vztahovačně.
To čoveče ale ti drni to je občas mazec a pak aby ses bál vyjet....
09:30:10
08.05.2007
08.05.2007

King
-> Jakub M.: A proč bejt hned tak vztahovačnej
Nepsal jsem konkrétně o tobě. Píšu obecně o tom, že 742ku je obvykle lepší mít za sebou, než před sebou. Pako, který tě tajluje se podobně chová i vůči ostatním autům. Zrovna včera mi na Jižní spojce pil nejenom mě nějakej okšiltofkovanej mladej drn s ČB značkou, kterej si myslel, že se všichni poserou z jeho votuzenýho japonce. Prostě drnovi nedošlo, že provoz je větší než a tak prudil auta v koloně levýho pruhu lepením se na nárazník a to včetně mýho mondea. Jeho strategie evidentně slavila úspěch, protože drn měl pro průjezdu celou Prahou na barranďáku asi 2s náskoku :)
Nepsal jsem konkrétně o tobě. Píšu obecně o tom, že 742ku je obvykle lepší mít za sebou, než před sebou. Pako, který tě tajluje se podobně chová i vůči ostatním autům. Zrovna včera mi na Jižní spojce pil nejenom mě nějakej okšiltofkovanej mladej drn s ČB značkou, kterej si myslel, že se všichni poserou z jeho votuzenýho japonce. Prostě drnovi nedošlo, že provoz je větší než a tak prudil auta v koloně levýho pruhu lepením se na nárazník a to včetně mýho mondea. Jeho strategie evidentně slavila úspěch, protože drn měl pro průjezdu celou Prahou na barranďáku asi 2s náskoku :)02:27:38
08.05.2007
08.05.2007

Jakub M.
-->King - jinak k té předepsané rychlosti
jezdím na 5ku při 3500 ot/min což bude cca 105 km/h když vezmeš že mám kola 165/70 na 13. takže rozhodně neproměřuju a nezdržuju a oni porád jak kdyby měli temno před očima mrchy....
jezdím na 5ku při 3500 ot/min což bude cca 105 km/h když vezmeš že mám kola 165/70 na 13. takže rozhodně neproměřuju a nezdržuju a oni porád jak kdyby měli temno před očima mrchy....
02:19:23
08.05.2007
08.05.2007

Jakub M.
-->Syny
měkčí je v tom, že je to úzká platforma ( je to stavěný na podvozek užovky a mát trošku jiný vlastnosti, než sedan) eMky jsou trošku vyztuženější a to se týká i rapidů
-->King
naštěstí jsem Virťák.... ale máš pravdu. ostatně, ty bys ses necejtil ohroženej? kdyby se někdo k tobě takhle na silnici choval?
měkčí je v tom, že je to úzká platforma ( je to stavěný na podvozek užovky a mát trošku jiný vlastnosti, než sedan) eMky jsou trošku vyztuženější a to se týká i rapidů
-->King
naštěstí jsem Virťák.... ale máš pravdu. ostatně, ty bys ses necejtil ohroženej? kdyby se někdo k tobě takhle na silnici choval?
01:43:06
08.05.2007
08.05.2007

King
-> Jakub M.: Sice to bude docela hereze říkat to na Virtu, ale pravda je taková, že většina škodivek (105,120) skutečně "zdržuje"
O proměřujících tachometrech už se tady nakydalo MBajty. Ač každý pravidlo má svoje vyjímky, pokud se silnicí řítí shade, je to obvykle:
1) Dědula, co nerozlišuje rychlostně obec/mimoobec a proto "Vyhni se velkým obloukem, řidičovi s kloboukem" :)
2)Někdo z kategorie "zasychající razítko v řidičáku", popř. tzv. "věčně zasychajicí razítko tamtéž" :) Čili kingové dlouhých rovných a prázdných úseků - pokud jeden z přívlastků odpadne, tak v lepším případě následuje proměna na "brzdu provozu".
Předjet ASAP :)
3)Majitel je vohnout a nezvládá ani základní údržbu natož nějakej advanced troubleshooting a podle toho to vypadá je cejtit. Předjet ASAP :)
Zbytek jsou samozřejmě Virťáci - ty jsou OK :) Ale je jich jenom zlomek všech 742 na silnicích :)

O proměřujících tachometrech už se tady nakydalo MBajty. Ač každý pravidlo má svoje vyjímky, pokud se silnicí řítí shade, je to obvykle:
1) Dědula, co nerozlišuje rychlostně obec/mimoobec a proto "Vyhni se velkým obloukem, řidičovi s kloboukem" :)
2)Někdo z kategorie "zasychající razítko v řidičáku", popř. tzv. "věčně zasychajicí razítko tamtéž" :) Čili kingové dlouhých rovných a prázdných úseků - pokud jeden z přívlastků odpadne, tak v lepším případě následuje proměna na "brzdu provozu".
Předjet ASAP :)
3)Majitel je vohnout a nezvládá ani základní údržbu natož nějakej advanced troubleshooting a podle toho to vypadá je cejtit. Předjet ASAP :)
Zbytek jsou samozřejmě Virťáci - ty jsou OK :) Ale je jich jenom zlomek všech 742 na silnicích :)
00:10:29
08.05.2007
08.05.2007

borrico
-> Syny: V traverze nárazníku?
23:55:48
07.05.2007
07.05.2007

Syny
-> Jakub M.: v cem jako mekkci?
23:52:07
07.05.2007
07.05.2007

Jakub M.
ještě k té bezpečnosti, našel jsem dobový test škodovky ( je to sice garde, ale přibližně stejná platforma a dokonce měkčí, než eMky)
23:49:03
07.05.2007
07.05.2007

Jakub M.
Kamkoliv jedu a potkám modernější auto, tak se mě ten člověk v něm snaží za každou cenu předjet. Jedu předepsanou rychlostí, ale on je stále nalepený jak debil a připadá mi, že čeká na to, až se ta škodovka rozsype, nebo co, a když se to nestane, tak si vybere to nejnebezpečnější místo pro předjetí aby dokázal že je děsnej machr a že jeho Fábie 1,2 HTP jede líp! 
Když mu následně nandám do kopce a pokud následuje nějaká zastávka (benzinka apod.) zastaví za mnou a s hrozným výrazem se ptá, co že je v tom mym za motor. Většinou odjede s odpovědí, že modernizovanej varťas (1.2 HTP) rozhodně ne
Ale nechápu na tom, proč to dělaj!!

Když mu následně nandám do kopce a pokud následuje nějaká zastávka (benzinka apod.) zastaví za mnou a s hrozným výrazem se ptá, co že je v tom mym za motor. Většinou odjede s odpovědí, že modernizovanej varťas (1.2 HTP) rozhodně ne

Ale nechápu na tom, proč to dělaj!!
22:47:39
07.05.2007
07.05.2007

Qwert..
Řekl bych, že je jedno jestli se člověk rozseká ve ´´starší´´ škodovce nebo ve felicii. Auto a někdy i člověk jsou na sračky úplně stejně. Jedinej rozdíl vidím v tom ,že ta felicia nemá krásný chromový obroučky kolem budíků...

21:56:27
07.05.2007
07.05.2007

Syny
mno ja myslim ze ta shade to chytla minimalne - tka mozna proto mu nicnebylo... Ale zas je to o tom ze nekdo za kazdou cenu musel predjet shade... A odsrali to dalis lidi... Do drzy mu dat debilovy...
20:22:15
07.05.2007
07.05.2007

gabo000000 - zrušená registrace
-> 105: pravda
19:00:15
07.05.2007
07.05.2007

Pedros
-> Karel.: já to nějak nepobral..vždyť je rozsekaná ta felicie a ta stodvacítka má střechu v hajzlu,ale rozhodně nemá zdemolovanej předek..aspoň co jsem viděl podle toho videa..leda že by tam byly dvě
18:35:56
07.05.2007
07.05.2007

105
ja si myslim ze v kazdym aute se da umrit hodne zalezi na lidskym faktoru jak se zachova ale jako takhle si myslim ze skodovka na tym s bezbecnosti neni tak zle jen by me ¨zajimala rekonstrukce te nehody
18:35:37
07.05.2007
07.05.2007

King
-> gabo00000: Mno, tak samozřejmě, že pokud auto vylítne ze silnice a nenapere to do nějaký nekompromisní překážky typu mostní pilíř, může to mít podobnej "hepáč". Osobně jsem měl tu "čest" rozsekat shade na hadry v cca 70km/h a taky jenom s modřinou na kolínku, ovšem stačilo málo a taky jsem moh tenhle příspěvek psát brčkem v puse nebo vůbec :) Ovšem takovou kliku nemá každej rok min. několik tisíc lidí (aspoň v ČR). On zas není takovej problém přijít o kejhák v 50km/h i ve Volvu...
18:26:46
07.05.2007
07.05.2007

Karel.
-> gabo00000: tak teď je otázka jestli to spíš nebylo štěstí
Jinak taky si myslím, že to fakt musí být šlupa abys to nepřežil
Jinak taky si myslím, že to fakt musí být šlupa abys to nepřežil
18:10:18
07.05.2007
07.05.2007

gabo000000 - zrušená registrace
podla mna ked sa chce clovek zabit tak to musi byt poriadna supa a to z hoci akym awtom .... kamarat teraz v 120km prevratil golfa na strechu 5x sa prekotulal ...ani jedno sklo v nom nezostalo ...awto total srot a on ani jeden skrabanec na sebe nemal ...ja ked som videl take nehody tak nikdy nebil vodic az tak zraneny .... aj skodulu som videl slusne naburat ....az natolko ze vodic mal namiesto riadiacej paky strom a ani jemu sa nic nestalo ...iba skrabance ...kus modriny a odreniny .

18:00:38
07.05.2007
07.05.2007

Karel.
www.nova.cz/zpravy?83c=%7
Ekri...
jako škodovka je solidně zničená a člověk má jen lehké zranění, zajímá mě váš názor je opravdu tak nebezpečná nebo už jste zažili že jste taky vyvázli z takhle hrozné bouračky?ona je měkká a možná proto je to dobře, sroluje se a pohltí náraz
jako škodovka je solidně zničená a člověk má jen lehké zranění, zajímá mě váš názor je opravdu tak nebezpečná nebo už jste zažili že jste taky vyvázli z takhle hrozné bouračky?ona je měkká a možná proto je to dobře, sroluje se a pohltí náraz