skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2312 příspěvků (zobrazeno 675 až 724) od 19.02.2007 do 19.04.2025, založil/a Vojta - zrušená registrace
-> palinator 11.02.16 21:56:43: Ale Ty to pořád vidíš zkresleně a mylně... Dneska kvalitní kondík stojí 10x tolik co dříve ten teslácký (kupovat bednu šrotu z číny do kvalitního aparátu může jen blbec) - ono se taky vše totiž 10x zdražilo a taky se 10x tolik více vydělává... (toho 10x se příliš nechytej, určitě se tady nejde někdo kdo vypočte jinou konstantu, ale tady jde o princip).
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.02.16 17:17:13: ano, k té věži bych ho chtěl. Phono vstup má. Škoda, že nejde napojit ten náš starý; další repro není kam dát, navíc dvoje repro by vypadalo v pokoji divně.
Sem tam bych si desku poslechl. Asi bude nutné prohledat bazary
Sem tam bych si desku poslechl. Asi bude nutné prohledat bazary
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.02.16 19:54:32:
V tom pojednání šlo o to, že ty skutečně kvalitní součástky s určitejma specifickejma parametrama, který zrovna v daným zapojení potřebuje (o něčem konkrétně mluvili, ale už nevim o čem), v ČR není člověk schopnej sehnat, aniž by toho objednal z ciziny bednu.
A co je sice možná nepodstatný, ale v praxi se to možná pozná je to, že obvykle naše součástky snesly větší přetížení, než je tomu dneska. Dneska prodává papír, takže se katalogový hodnoty zvedly aniž by se na křemík sáhlo. A co se týče elektrolytů Tesla, tak mi říkal vedoucí práce, ať je nikdy nevyhazuju bez proměření, protože i po 30 letech maj parametry lepší, než průměrnej dnešní kondík s životností 6 let.
Ale je fakt že dřív sis moh koupit jeden tesláckej kondík a dneska za stejný peníze máš bednu číny.
V tom pojednání šlo o to, že ty skutečně kvalitní součástky s určitejma specifickejma parametrama, který zrovna v daným zapojení potřebuje (o něčem konkrétně mluvili, ale už nevim o čem), v ČR není člověk schopnej sehnat, aniž by toho objednal z ciziny bednu.
A co je sice možná nepodstatný, ale v praxi se to možná pozná je to, že obvykle naše součástky snesly větší přetížení, než je tomu dneska. Dneska prodává papír, takže se katalogový hodnoty zvedly aniž by se na křemík sáhlo. A co se týče elektrolytů Tesla, tak mi říkal vedoucí práce, ať je nikdy nevyhazuju bez proměření, protože i po 30 letech maj parametry lepší, než průměrnej dnešní kondík s životností 6 let.
Ale je fakt že dřív sis moh koupit jeden tesláckej kondík a dneska za stejný peníze máš bednu číny.

-> M@rtin 11.02.16 20:01:12: A jaké?
-> King 11.02.16 20:02:45: NJ, ale to je se vším. Fejky jsou v každém odvětví a holt je třeba v tom mít přehled.
-> King 11.02.16 20:02:45: NJ, ale to je se vším. Fejky jsou v každém odvětví a holt je třeba v tom mít přehled.

-> Tuner#2: Jenze na trhu bohuzel i spousta fejku uvedenech znacek. U Sankošů nebo Toshib je to na ceskym trhu docela loterie, pokud neni clovek uplne v obraze.
-> Tuner#2: Regálovky ale chci je slyšet než je koupím ...
-> M@rtin 11.02.16 19:40:07: Co to? Co bude nástupce?
-> palinator 11.02.16 18:56:17: Co je tohle za blbost? Dnešní výběr na poli součástek plně dostupných je zcela, ale zcela někde jinde. Tranzistory od špičkových firem jako Sanken, Toshiba, kondíky Mundorf, Jensen, relátka Takamisawa apod. To jsou součásty na míle daleko od toho co bývalo a navíc do kvalitních aparátů je dobrým zvykem je měřit a párovat k sobě.
-> palinator: Tohle bych si dovolil poopravit v tom smyslu, ze dneska je na trhu k dostani ledacos - originaly dobovejch polovodicu susenejch firmama na opravy (NOS), znackovy soucastky, ktery se sice uz vyrabej v Cine a spol. - ovsem pod dohledem bilyho muze, takze v belossky kvalite :-) A pak jsou samozrejme na trhu soucastky znaceny podle znamejch prumyslovejch vzoru, ale upeceny z kdovijakyho hnoje a ty pak koncej na pultech bastlirskejch shopu typu GM, kam chodej kolenovrti, ktery by si kvuli korunovymu rozdilu v cene tranzistoru nechali drtit koule ve sveraku. Treba na poli koncovejch bipolarnich trandu je dneska k dipozici spousta "parnich" typu, ktery slapou do desitek MHz, s betou plochou jak korejska skolacka a kolektorovym proudem treba 25A, ktery prakticky neni nutny parovat. Ne jako v teslackejch dobach, kdy KD607/617 staly mordu a kvuli dvou parum se jich musela vymerovat hromada. Problem jsou tranzistory do rozkmitovejch stupnu zesilovacu, protoze s koncem vyroby CRT, je nabidka chudsi a chudsi, ale sehnat se daj. Pokud se budeme bavit o DIY stavbe zesiku ve "stredni tride", je to to v pohode, protoze ne kazdej potrebuje mit k pocitu spokojenosti v rozkmitu zesilovace trandy s meznim kmitoctem 300MHz :-)
Zakladem je, nepodlehnout pokuseni nakupovat klicovy polovodice v baslirskejch shopech (GM, GES....) a lehce si priplatit u velkejch distributoru, ktery nakupujou primo u solidnich vyrobcu soucastek (Farnel, Semic, Ecom, Mouser...) Cena soucastek v maloobchode za poslednich 25 let vlastne stagnuje nebo dokonce klesa, coz znamena ze jsou x-krat lacinejsi, nez tenkrat. Treba kvalitni koncovej zesik (z diskretnich trandu, zadny integrace nebo Dcko) vyjde dneska na 30-100 litru (u slovutnejch znacek ve statisicich) a ubastlit se to da zlomek. Ale clovek nesmi pocitat vlastni cas....ale to je jako s autama :-)
Zakladem je, nepodlehnout pokuseni nakupovat klicovy polovodice v baslirskejch shopech (GM, GES....) a lehce si priplatit u velkejch distributoru, ktery nakupujou primo u solidnich vyrobcu soucastek (Farnel, Semic, Ecom, Mouser...) Cena soucastek v maloobchode za poslednich 25 let vlastne stagnuje nebo dokonce klesa, coz znamena ze jsou x-krat lacinejsi, nez tenkrat. Treba kvalitni koncovej zesik (z diskretnich trandu, zadny integrace nebo Dcko) vyjde dneska na 30-100 litru (u slovutnejch znacek ve statisicich) a ubastlit se to da zlomek. Ale clovek nesmi pocitat vlastni cas....ale to je jako s autama :-)
-> King:
No co jsem tak zaslech, tak pro nějaký bastlení je dneska součástková základna horší, než byla. To, že dneska je cena všeho elektronickýho řádově nižší, je věc jiná.
No co jsem tak zaslech, tak pro nějaký bastlení je dneska součástková základna horší, než byla. To, že dneska je cena všeho elektronickýho řádově nižší, je věc jiná.
-> Bukaj: Ono taky zalezi, co na tom poslouchas. Na rock, metal nebo nejaky tuc-tuc, kde vlastne nikdo nevi, jak to zni "live" a vyslednej zvuk nastroju je "tunenej" zamerne kreslicima zesikama (lampy), efektama atd., muze TW140 predstavovat prinos ;-) Na netu jsou k dispozici mereni repasovanyho kusu a spis nez do skatulky zesilovac, by se se dalo zaradit jako hudebni nastroj, protoze krome zesilenyho vstupniho signalu to generuje pestrou paletu zvuku - od artefaktu sitovych 50Hz az po pestrou smes intermodulacnich produktu vyssich harmonickych. A to mluvime o masine repasovany chlapkem, kterej se tim zabejva desitky let. TWcka v "puvodnim stavu" jsou diky nestastne resenymu odvodu tepla plny vyhratejch elytu a kondiku "hovňáků" s popraskanou izolaci a svodem jako bonus. Nicmene neohrnuju nad tim nos, nekomu se takovy "obohaceni" zvuku libi (viz napr. lampisti). Ovsem pri poslechu akusticky hudby, nedej boze celyho symfonaku, se pak clovek divi, jak zvlastne ty nastroje znej (tedy pokud se je podari rozlisit nebo dokonce lokalizovat :-) a ze ten šum na konci je vlastne potlesk :-) Osobne bych pod AZS224 nesel - to uz je aspon rozumna symetricka topologie (obslehnuta od zlych zapadnich vzoru :-) Janda a jeho konstrukce jsou sice legenda, ale bylo to proste umeni moznyho v bide teslacky soucastkovy zakladny s astronomickejma cenama polovodicu. Ale pro jistotu jeste jednou - proti gustu, zadnej disputat :-)
-> MATTESS: V dany cenovy hladine bych se novejm gramcum vyhnul a sledoval spis Bazos a spol.
-> MATTESS: V dany cenovy hladine bych se novejm gramcum vyhnul a sledoval spis Bazos a spol.
-> MATTESS: Teslu 

-> MATTESS 11.02.16 11:58:59: Nový/starší? K čemu to bude zapojené? K té věži co máš? Má to phono vstup?
Jinak ze současné produkce jednoznačně český Pro-Ject, tohle je základní, ale slušný model: www.aq.cz/obchod/.../esse ntial-ii-om-5e-1995
Z těch bakelitů s automatickým provozem za trojku - nevím, tam není moc na výběr. Většinou to má přenosku na jedno použití. Jediné co jsem v rychlosti našel je tohle, přenoska vypadá, že je na klasické půlpalcové uchycení, takže to by mělo být i do budoucna nahraditelné: www.aq.cz/obchod/.../bigb en-td110-2406
Jinak ze současné produkce jednoznačně český Pro-Ject, tohle je základní, ale slušný model: www.aq.cz/obchod/.../esse ntial-ii-om-5e-1995
Z těch bakelitů s automatickým provozem za trojku - nevím, tam není moc na výběr. Většinou to má přenosku na jedno použití. Jediné co jsem v rychlosti našel je tohle, přenoska vypadá, že je na klasické půlpalcové uchycení, takže to by mělo být i do budoucna nahraditelné: www.aq.cz/obchod/.../bigb en-td110-2406
-> Bukaj 11.02.16 08:09:53: Každý pozná co je lepší/věrnější to mě věř, za těch 15let co jsem se tím živil jsem nenarazil na opak... Co se týče kvality nahrávek, je to napříč žánry, byť některé jsou vyloženě průserové, niméně i já si rád poslechnu oblíbenou skupinu i když není nahrána zrovna ideálně.
Co se týče investice tak jako někomu stačí kolo z marketu za čtyřku s plastovýma páčkama a někdo má kolo za cenu auta. To už je otázka priorit, nicméně o tom shitu z marketu nelze mluvit jako o něčem co je dobré a stačí to - jasně pro někoho kdo na tom dojede 500m do hospody a domů tlačí možná jo...
Co se týče investice tak jako někomu stačí kolo z marketu za čtyřku s plastovýma páčkama a někdo má kolo za cenu auta. To už je otázka priorit, nicméně o tom shitu z marketu nelze mluvit jako o něčem co je dobré a stačí to - jasně pro někoho kdo na tom dojede 500m do hospody a domů tlačí možná jo...
Nekupoval jste někdo v poslední době gramofon? Začínám o nějakém přemýšlet, pokud má smysl vůbec přemýšlet v ceně ca. 3000Kč? Zajímaly by mě nějaké tipy. V rychlosti jsem po pár kusech koukal, ale osobní reference je lepší
-> Tuner#2 - zrušená registrace 10.02.16 16:24:18: Netvrdím, že nepozná rozdíl, to je samozřejmost, ale nepozná, co je "lepší" (věrnější).
A že některé nahrávky jsou lepší a jiné horší, to je také obecná věc, ale co když člověk poslouchá právě ty "horší"?
Také netvrdím, že lepší zařízení bude hrát hůř, ale spíš, že pro normální poslech stačí 99% lidí rozumně kvalitní zařízení, které má do high-endu daleko, ale nestojí deseti/statisíce.
Prostě mi přijde nerozumné investovat do něčeho, co člověk reálně nevyužije
A že některé nahrávky jsou lepší a jiné horší, to je také obecná věc, ale co když člověk poslouchá právě ty "horší"?

Také netvrdím, že lepší zařízení bude hrát hůř, ale spíš, že pro normální poslech stačí 99% lidí rozumně kvalitní zařízení, které má do high-endu daleko, ale nestojí deseti/statisíce.
Prostě mi přijde nerozumné investovat do něčeho, co člověk reálně nevyužije

-> Tuner#2:
...a trochu si me nakopnul :-) Takze jsem to odtahnul vic do mistnosti (30cm od steny) a az bude v noci klid, jeste poladim natoceni os beden. Doufam, ze to ty dva pubertaci zaregistrujou a nebudou o bedny zakopavat :-) Nastesti nas obejvak je tak trochu oldschool s nekolika velkejma skrinema, komodama atd., coz jsou takovy prirozeny basovy pasti a nemam tady dozvuk jak ve skolni telocvicne.

-> Bukaj 09.02.16 23:44:27: Tak rozdíl pozná to naprosto každý (všichni co přicházeli s tímto nesmyslným zažitým pořekadlem, odcházeli s jasným resumé, že budou investovat více než plánovali a že ten rozdíl za to opravdu stojí) a rozhodně naplatí, že nějaká skladba bude hrát lépe tam a jiná tamhle. Na dobrém aparátu se jen vyselektujou nahrávky na ty dobré s přirozenou dynamikou a pak na ty shit ploché nahrávky.
-> King 09.02.16 23:58:52: 20cm od zdi není nic moc, ale měl jsem to taky a dá se to s pár úprava a když to zkombinuješ s pozicí posluchače ne úplně u zdi proč ne... Roh je to nejhorší co může být a ještě když je v rohu jen jeden kanál, tak je lepší bedny opravdu vyměnit za sluchátka...
-> palinator 09.02.16 23:50:29: Tak pokud posloucháš MP3 "nejlépe" stažené z netu, tak asi Tesla může za skřípění zubů vyhovovat, nicméně i vlastní tvorba v 320kbps jde od CD celkem slušně rozeznat v její neprospěch. S velikostí dnešních uložišť mě překvapuje, že někdo může v dnešní době mít o MP3 ještě vůbec nějaký zájem...
-> Bukaj 10.02.16 00:01:33: Hi-Fi puritan club to tady rozhodně není, to se pohybujeme v částkách za které tady nemá většina lidí auto, natož Hi-Fi...
-> King 09.02.16 23:58:52: 20cm od zdi není nic moc, ale měl jsem to taky a dá se to s pár úprava a když to zkombinuješ s pozicí posluchače ne úplně u zdi proč ne... Roh je to nejhorší co může být a ještě když je v rohu jen jeden kanál, tak je lepší bedny opravdu vyměnit za sluchátka...
-> palinator 09.02.16 23:50:29: Tak pokud posloucháš MP3 "nejlépe" stažené z netu, tak asi Tesla může za skřípění zubů vyhovovat, nicméně i vlastní tvorba v 320kbps jde od CD celkem slušně rozeznat v její neprospěch. S velikostí dnešních uložišť mě překvapuje, že někdo může v dnešní době mít o MP3 ještě vůbec nějaký zájem...
-> Bukaj 10.02.16 00:01:33: Hi-Fi puritan club to tady rozhodně není, to se pohybujeme v částkách za které tady nemá většina lidí auto, natož Hi-Fi...
-> palinator: 

-> Bukaj: Hele, hi-fi / hig-end puristi - to je uplne jina liga :-) Tam jde rozum uplne stranou :-)
-> palinator: Kompresi belossky udelanejch mp3 nezatracuju. Jsou zanry, kde CBR 256-320kbps nijak nevadi, ale zalezi, kdo na cem a z ceho delal rip.
-> palinator 09.02.16 23:50:29: Právě, no...
...téma se jmenuje domácí audio, nikoli hi-fi puritan club
takže by bylo asi vhodné zde upřesňovat dotazy. Ale z toho, co psal Shader jsem pochopil, že mu nejde o hi-fi, ale o poslech hudby na pozadí při nějaké činnosti, nebo třeba o svolávání rodiny na večeři... (jeden reproduktor v místnosti, ve třetí místnosti stereo pro "lepší" soustředěný poslech).
...téma se jmenuje domácí audio, nikoli hi-fi puritan club

takže by bylo asi vhodné zde upřesňovat dotazy. Ale z toho, co psal Shader jsem pochopil, že mu nejde o hi-fi, ale o poslech hudby na pozadí při nějaké činnosti, nebo třeba o svolávání rodiny na večeři... (jeden reproduktor v místnosti, ve třetí místnosti stereo pro "lepší" soustředěný poslech).
-> King: to je nejlepší hifi a Smetana tak složil Mou Vlast.
-> Tuner#2: Jasne, ale moh by to dohnat treba tou room ekvalizaci v prehravaci (dohnat, ne uplne vyresit). Taky si nemuzu dovolit mit B&Wcka dal nez 20cm od steny a neduni to. S tim rohem uz je to horsi...
-> Bukaj: Uplne nejlepsi prej je, kdyz je clovek takovej bourak, ze si vezme partituru Labutiho jezera a "prehraje" si to to v hlave - dost to setri prachy :-) Taky mi neco takovyho kdysi stacilo, i smažák jsem kdysi povazoval za pochoutku a feldu za pohodlny auto - zivot je ale kratkej :-)
-> Bukaj:
Pak na tom stejně pustíš zkreslenou MP3
Pak na tom stejně pustíš zkreslenou MP3

-> palinator 09.02.16 23:37:58: To je právě to, co nepoznáš - respektive to, co je hodně subjektivní. Můžeš porovnávat různé sestavy, něco se Ti bude líbit víc, něco míň, nebo určitá skladba bude super na jedné aparatuře, jiná na tomtéž zařízení bude bída...
...dle hifistů je dobré to, co nemá v ideálním případě zkreslení - takže můžeš měřit, jestli to, co do toho pouštíš na vstupu vychází i na výstupu...
...ale stejně Ti nakonec bude vyhovovat něco, co k ideálnímu hi-fi má daleko
...dle hifistů je dobré to, co nemá v ideálním případě zkreslení - takže můžeš měřit, jestli to, co do toho pouštíš na vstupu vychází i na výstupu...
...ale stejně Ti nakonec bude vyhovovat něco, co k ideálnímu hi-fi má daleko

-> King 09.02.16 23:34:17: I pri poslechu z blizkeho pole bude bedna co je v rohu proti te druhe mit zduraznene basy kolem 100Hz a vyrazne to ovlivni i prostorovou lokalizaci. Poslech z blizkeho pole eliminuje vliv mistnosti na stredech a vyskach, nicmene se zase projevi vetsi osova vzdalenost a vetsi rozfazovani vyskac/stredobas - konstrukce beden na blizky poslech pocita i s timto...
-> King: Nevědomost žije šťastně
Ale ač dle zdejších odborníků na hi-fi dělám vše špatně (výběr techniky, umístění beden, členění prostoru, pozice posluchače atd), tak si rád večer pustím nějakou desku a užívám si, dokud neusnu
A asi na tom nejsem tak špatně, když většina populace poslouchá "hudbu" z plastových rádií, z mobilů a z PVC PCB(edýnek) a neremcá

Ale ač dle zdejších odborníků na hi-fi dělám vše špatně (výběr techniky, umístění beden, členění prostoru, pozice posluchače atd), tak si rád večer pustím nějakou desku a užívám si, dokud neusnu

A asi na tom nejsem tak špatně, když většina populace poslouchá "hudbu" z plastových rádií, z mobilů a z PVC PCB(edýnek) a neremcá

-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.02.16 23:29:41:
Spíš by mě zajímalo, jestli jsem schopnej poznat, co hraje dobře a co špatně.
Spíš by mě zajímalo, jestli jsem schopnej poznat, co hraje dobře a co špatně.

-> Tuner#2: Kdyz bude poslouchat v near-fieldu, tak by ta blizkost steny nemusela zas tolik vadit (?)
-> Jirik_Tuňák1983:
-> Bukaj:
...to mas tezky, treba ja patrim navic do kategorie, ktera pro uplnou spokojenost potrebuje, aby to bylo navrzeny a postaveny v souladu se soucasnym stavem poznani a aby to splnovalo i nejaky minimalni standardy po strance mereni. Bohuzel zrovna TW140 by moh bejt v "elektrocitankach&qu
ot; jako krasna pripadova studie na tema "jak nenavrhovat preamp a koncovej stupen"
Koncovej par tranzistoru je sice uz komplementarni, ale v cisty tride B, coz i na tehdejsi pomery docela masakr :-) Sice to dokazalo za rozumnej peniz udelat hodne muziky, ale spektralni analyza byť jenom cistyho sinusu 1kHz na vystupu nemuze nezpusobit technikovi daveni skrze priserny prechodovy zkresleni :-) To je mozna taky duvod, proc se dlouho tradovalo, solid state zesilovace maji proste "tranzistorovej zvuk" a neni nad lampy...

-> Bukaj:

-> palinator 09.02.16 23:24:53: To je pak tezky s takovym pristupem...
Jinak ohledne umisteni pro kvalitni stereo poslech je to vse spatne. Jak poslech z 1,5m, tak repro blizko steny a nedej boze jeden v rohu. To proste tak zasadne ovlivni kvalitu prednesu, ze je lepsi k PC poridit slusna sluchatka... Bedny musi byt v prostoru, stejne jako posluchac nesmi sedet az u zdi, ale tohle je na dlouhe povidani a jdu spat. Ono stejne tady se to mine ucinkem, neb na konci vysvetlovani stejne napises, ze nic menit nehodlas.
Jinak ohledne umisteni pro kvalitni stereo poslech je to vse spatne. Jak poslech z 1,5m, tak repro blizko steny a nedej boze jeden v rohu. To proste tak zasadne ovlivni kvalitu prednesu, ze je lepsi k PC poridit slusna sluchatka... Bedny musi byt v prostoru, stejne jako posluchac nesmi sedet az u zdi, ale tohle je na dlouhe povidani a jdu spat. Ono stejne tady se to mine ucinkem, neb na konci vysvetlovani stejne napises, ze nic menit nehodlas.
-> Tuner#2 - zrušená registrace 09.02.16 23:06:46:
Já dneska nechci dát 2-3 platy za bedny, já chci dát "tolik", kolik stojej Tesla bedny DNES.
A nevim teda, proč by mělo být umístění tak jak je mám a chci mít, ABSOLUTNĚ NEVHODNÉ. Kvůli tomu, že je poslouchám z necelýho metru pade? Nebo že je jeden v rohu? Nebo že jsou blízko u zdi?
Jaký jsou podmínky pro umístění beden? Co jsem viděl na netu tak šlo o to aby šly zejména vejškáče v ose s ušima a aby posluchač a bedny tvořily rovnostranný trojúhelník.
Já dneska nechci dát 2-3 platy za bedny, já chci dát "tolik", kolik stojej Tesla bedny DNES.
A nevim teda, proč by mělo být umístění tak jak je mám a chci mít, ABSOLUTNĚ NEVHODNÉ. Kvůli tomu, že je poslouchám z necelýho metru pade? Nebo že je jeden v rohu? Nebo že jsou blízko u zdi?
Jaký jsou podmínky pro umístění beden? Co jsem viděl na netu tak šlo o to aby šly zejména vejškáče v ose s ušima a aby posluchač a bedny tvořily rovnostranný trojúhelník.
-> King 09.02.16 22:17:08: Hlavně byly tak hnusný, že to snad ani nebylo možný.
A jak říká Jeník, ty spařený uši z toho. Já jsem si je často narazil, když jsem vylezl z vany a jak jsem byl ještě rozehřátej, tak to za chvíli bylo jako kdybych ty uši vytáhl z botanický zahrady s 99% vlhkostí.

-> King 09.02.16 22:17:08: "frekvenčně začínají někde u 80Hz a končí před 9kHz" = takže na rokec co končí na 6ti kilech to vlastně stačí?
Nj začátky měl každý krušné.
-> palinator 09.02.16 22:30:03: Na naši diskuzi si už moc nepamatuju (ohledně Hi-Fi píše nespočet lidí) nicméně pokud si vybavuju, tak podmínka byla absolutně nevhodné uspořádání beden a blízký poslech. Jako vybrat se dá pokud prostě vezmeš ten potaz, že vysněné Tesla bedny dřív stály dva/tři platy, tak když je dáš dnes, tak myslím, že zvukově budeš hodně překvapen...

Nj začátky měl každý krušné.

-> palinator 09.02.16 22:30:03: Na naši diskuzi si už moc nepamatuju (ohledně Hi-Fi píše nespočet lidí) nicméně pokud si vybavuju, tak podmínka byla absolutně nevhodné uspořádání beden a blízký poslech. Jako vybrat se dá pokud prostě vezmeš ten potaz, že vysněné Tesla bedny dřív stály dva/tři platy, tak když je dáš dnes, tak myslím, že zvukově budeš hodně překvapen...
-> King: Ono 80% lidí stačí, že se někde nějak ten vzduch vlní, 18% lidí se spokojí s příjemným, ušinervoucím zvukem a zbylé 2% jste vy - hifisti
Eit: Mně plně postačuje Tranziwatt 140 a ARS 9206 :)

Eit: Mně plně postačuje Tranziwatt 140 a ARS 9206 :)
-> Bukaj: Tak samozrejme proc ne - ze zadani vyplyva, ze to ma v ruznych mistnostech zpusobovat vlneni vzduchu pravdepodobne bez nejakych vyraznych naroku na vernost :-)
-> palinator: Ono tech alternativ je asi vic. Taky se hudbou kocham v hifisticky naprosto katastrofalnim usporadani panelakovyho pokoje. Akustiku dohanim knihovnama, polickama, obrazama a vubec vsim, co zenska akceptuje :-) O zbytek se stara sw ekvalizace mistnosti v prehravaci na HTPC (RoomEQ plugin ve Foobaru).
-> palinator: Ono tech alternativ je asi vic. Taky se hudbou kocham v hifisticky naprosto katastrofalnim usporadani panelakovyho pokoje. Akustiku dohanim knihovnama, polickama, obrazama a vubec vsim, co zenska akceptuje :-) O zbytek se stara sw ekvalizace mistnosti v prehravaci na HTPC (RoomEQ plugin ve Foobaru).
-> palinator: 

-> King 09.02.16 21:41:50:
Já se zrovna považuju za jednoho z těch, který si vysvětlit leccos nechaj a to v širokým spektru oborů, jimž zrovna nevládnu. Co se týče zesilovačů, tak myslim, žes to byl zrovna ty, kterej na AZS224 nepohlížel zrovna jako na totální krám. A co se týče repra? To už jsme si tady asi vysvětlili, sám jsem už poznal limity tesláckejch kalot s tim, že na slušnou bednu je to neřešitelnej problém. Co dořešeno nezůstalo, je jejich náhrada v rozumné cenové relaci a v rozumným stavu. Když jsem tohle řešil s T2, tak mi řek jedinou možnou alternativu (která mi přišla nesehnatelná) s tim, že mám celej pokoj uplně blbě, takže se s tim nedá takřka nic dělat. Jenže jelikož všechno poslouchám u PC, tak nechci o situační změně nic slyšet.
A pokud je takovej problém Tesla bedny nahradit něčim jiným, tak asi zase tak strašný nejsou - nebo si to nedovedu vysvětlit.
Já se zrovna považuju za jednoho z těch, který si vysvětlit leccos nechaj a to v širokým spektru oborů, jimž zrovna nevládnu. Co se týče zesilovačů, tak myslim, žes to byl zrovna ty, kterej na AZS224 nepohlížel zrovna jako na totální krám. A co se týče repra? To už jsme si tady asi vysvětlili, sám jsem už poznal limity tesláckejch kalot s tim, že na slušnou bednu je to neřešitelnej problém. Co dořešeno nezůstalo, je jejich náhrada v rozumné cenové relaci a v rozumným stavu. Když jsem tohle řešil s T2, tak mi řek jedinou možnou alternativu (která mi přišla nesehnatelná) s tim, že mám celej pokoj uplně blbě, takže se s tim nedá takřka nic dělat. Jenže jelikož všechno poslouchám u PC, tak nechci o situační změně nic slyšet.
A pokud je takovej problém Tesla bedny nahradit něčim jiným, tak asi zase tak strašný nejsou - nebo si to nedovedu vysvětlit.
-> King 09.02.16 21:41:50: A to jsem zrovna chtěl Shaderovi doporučit Tranziwatta, kterej má výstupy na čtyři (šest) reproduktorů s možností zapnout/vypnout jeden či druhý okruh...

-> Tuner#2: Tak na "legendarni" S2 existujou i objektivni recenze od pametniku - realistu - treba Sinclair:
"...Tyhle sluchátka byly už ve své době naprostá hrůza a katastrofa, frekvenčně začínají někde u 80Hz a končí před 9kHz. Kovopodnik Brno si do nich dělal sám i měniče a tak to taky dopadlo. V té době srovnatelné Tesly ARF300 je přehrály o dvě třídy.
Vhodné pouze s uštípnutým kabelem jako chrániče sluchu, jsou elegantnější, než ty traktorové hliníkové"

Jako studý chudent jsem to vyresil zabudovanim vlozek z telefonniho sluchatka do dvou vanicek od Termixu, hlavovej most z navohejbanyho plexiskla a usinal jsem s tim pri legendarnim Nocnim proudu na stanici Hvezda (?) ve stereu na rmgf International za dva litry od Vetvi :-) Odhaduju to na podobnou tridu zvuku jako S2 :-)
"...Tyhle sluchátka byly už ve své době naprostá hrůza a katastrofa, frekvenčně začínají někde u 80Hz a končí před 9kHz. Kovopodnik Brno si do nich dělal sám i měniče a tak to taky dopadlo. V té době srovnatelné Tesly ARF300 je přehrály o dvě třídy.
Vhodné pouze s uštípnutým kabelem jako chrániče sluchu, jsou elegantnější, než ty traktorové hliníkové"

Jako studý chudent jsem to vyresil zabudovanim vlozek z telefonniho sluchatka do dvou vanicek od Termixu, hlavovej most z navohejbanyho plexiskla a usinal jsem s tim pri legendarnim Nocnim proudu na stanici Hvezda (?) ve stereu na rmgf International za dva litry od Vetvi :-) Odhaduju to na podobnou tridu zvuku jako S2 :-)
-> palinator: Teda, ne ze bych chtel T2 delat advokata, ale predpokladam, ze stejne jako v mym pripade, nejde o nejaky pohrdani, ale spis o rezignaci na snahu vysvetlit fakt, ze nostalgie nedostatky v navrhu (topologie, navrh PCB, nedostupnost kvalitnich polovodicu...) proste nevykompenzuje ;-) To se netyka jenom produkce Tesly - proste dneska jsme technologicky trosku dal, i pro amatery jsou k dispozici merici a navrhovy technologie, o kterejch se tenkrat navrharum jenom zdalo atd. Je to castecne i klasika "po bitve kazdej generalem", protoze diky dostupnosti informaci na netu, dostupnosti simulacnich programu se da presne ukazat, co je na vykopavkach z osmdesatek spatne. Samozrejme, ze "vericim" se pak nelibi, kdyz se ukaze, co vsechno je spatne na uzasnym Tranziwattu, ze legendarni "Tesla" MC902 neni tak uzasnej CD prehravac nebo ze basy teslackych basaku ARN zbytek reprobedny proste nezachranej ;-)
-> palinator 09.02.16 21:02:57: Raději ne...
-> Shader 09.02.16 21:12:40: Však nastínil jsem dvě cesty. Taky záleží zda chceš novotu a nebo bazar? Levnější bude jednoznačně AV receiver se Zonou2 a zapojit to na ní s ohledem na dodržení minimální impedance třeba serio/paralelně.
-> King 09.02.16 21:13:10: NJ já byl vyléčen nepoměrně dříve. My máme doma S2jky a nejen, že je to na hlavě těžké jak prase, člověk se pod těma koženkama potí jak dveře vod chlíva, ale hlavně ten "zvuk" to je něco příšerného... Bohužel na netu se dá vyčíst jak jsou to legendární sluchátka

-> Shader 09.02.16 21:12:40: Však nastínil jsem dvě cesty. Taky záleží zda chceš novotu a nebo bazar? Levnější bude jednoznačně AV receiver se Zonou2 a zapojit to na ní s ohledem na dodržení minimální impedance třeba serio/paralelně.
-> King 09.02.16 21:13:10: NJ já byl vyléčen nepoměrně dříve. My máme doma S2jky a nejen, že je to na hlavě těžké jak prase, člověk se pod těma koženkama potí jak dveře vod chlíva, ale hlavně ten "zvuk" to je něco příšerného... Bohužel na netu se dá vyčíst jak jsou to legendární sluchátka

-> Tuner#2: To proto, ze z "teslomanie" jsem se vylecil pomerne nedavno a dokazu se do teslofilu jeste "vžít" :-) Obcas z nostalgie neodolam a nasadim "hi-fi" sluchatka ARF310, ktery jsou hifi jenom po strance mech. provedeni a dobovy maloobchodni ceny, ale zvuk maji jak z prdele :-) Ovsem ve spojeni s otcovou televizi je to pro slabnouci sluch duchodce idealni kombinace, ktera je pro sousedy v baraku hotovym pozehnanim :-)
-> Tuner#2: Já to nechci řešit nijak složitě. Zkrátka tam potřebuju nějaký zesilovač k tomu nějaké repro a to mi bohatě stačí. Jen nevím co zvolit!?