-> Bukaj: To sice byl, protoze gramodeska byla tim, cim do nedavna CD. Nase bratislavsky gramoradio stalo v 81. asi 6 litru, coz predstavovalo skoro 3 vejplaty. Jestli koupe neceho podobnyho predstavovala pro "delnickou" rodinu treba v Rakousku ci NSR podobnou zatez si nedovolim odhadnout ;-)
Jinak desku, kazetu nebo CDcko jsem si nepoustel ani nepamatuju :-) Sem tam nejsky LP, ale jinak to vetsinou vali z 2TB uloziste :-)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Domaci Audio
prohledat
2310 příspěvků (zobrazeno 651 až 700) od 19.02.2007 do 04.12.2022, založil/a Vojta - zrušená registrace
10:15:16
12.02.2016
12.02.2016
King
08:28:54
12.02.2016
12.02.2016
Bukaj
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.02.16 23:15:30: Tady bych si s prvním odstavcem zase dovolil nesouhlasit já:
Tehdy byl gramofon či gramorádio prakticky v každé "mladší" domácnosti, byť to byly většinou buď vykopávky, nebo "moderní levné" kompaktní, často přenosné plasťáky a hi-fi, které Tesla začala vyrábět až na sklonku 70. let bylo zastoupeno nevelkým podílem. Ono je vůbec blbost srovnávat v některých oborech tehdejší dobu s tou dnešní - třeba kdo dnes poslouchá hudbu? Tím nemyslím v práci nebo v autorádiu, ale v klidu domova si pustit desku, kazetu, CDčko... Možná tak desetina populace v poměru s osmdesátými lety. Dnes buď není čas, nebo lidi preferují reklamy v TV či internety.
Za další: ceny spotřebního zboží, nejen elektroniky, byly celkově vysoké, poměrově levnějších věcí moc nebylo...
No, ale když o tom tak přemýšlím, to bychom tady mohli psát romány - spíš je to na osobní debaty u kamen o dlouhých zimních večerech...
Tehdy byl gramofon či gramorádio prakticky v každé "mladší" domácnosti, byť to byly většinou buď vykopávky, nebo "moderní levné" kompaktní, často přenosné plasťáky a hi-fi, které Tesla začala vyrábět až na sklonku 70. let bylo zastoupeno nevelkým podílem. Ono je vůbec blbost srovnávat v některých oborech tehdejší dobu s tou dnešní - třeba kdo dnes poslouchá hudbu? Tím nemyslím v práci nebo v autorádiu, ale v klidu domova si pustit desku, kazetu, CDčko... Možná tak desetina populace v poměru s osmdesátými lety. Dnes buď není čas, nebo lidi preferují reklamy v TV či internety.
Za další: ceny spotřebního zboží, nejen elektroniky, byly celkově vysoké, poměrově levnějších věcí moc nebylo...
No, ale když o tom tak přemýšlím, to bychom tady mohli psát romány - spíš je to na osobní debaty u kamen o dlouhých zimních večerech...
08:08:38
12.02.2016
12.02.2016
Bukaj
05:30:34
12.02.2016
12.02.2016
M@rtin
-> King: a hele 3886, s ním jsem v r. 99 dělal maturitní výrobek.
Ještě stále funkční, nyní u segry.
Ještě stále funkční, nyní u segry.
00:05:54
12.02.2016
12.02.2016
King
-> palinator: Zas takovej hi-tec a tajemstvi to neni: www.djpeak.cz/elektrotech
nika/.../zesilovac_lm3886.
htm
...servisni manual je pro lamy bez fantazie :-)
...servisni manual je pro lamy bez fantazie :-)
23:46:52
11.02.2016
11.02.2016
palinator
-> King:
On by v týhle zakázce byl i požadavek na vyřešení poruchy jednoho kanálu, která nastane náhodně a zrovna na defaultním vstupu CD/AUX. A při pročítání náležitých témat tam zaznělo něco v tom smyslu, že některý závady na tomhle stroji umí opravit málokdo, protože málokdo k tomu má servisní manuály.
On by v týhle zakázce byl i požadavek na vyřešení poruchy jednoho kanálu, která nastane náhodně a zrovna na defaultním vstupu CD/AUX. A při pročítání náležitých témat tam zaznělo něco v tom smyslu, že některý závady na tomhle stroji umí opravit málokdo, protože málokdo k tomu má servisní manuály.
23:43:11
11.02.2016
11.02.2016
King
-> palinator: Bejvaly doby, kdy bych se i nabidnul, ale sotva stiham zakazky, ktery si v domacim audiu zadavam sam :-)
23:40:43
11.02.2016
11.02.2016
palinator
-> King:
Na druhou stranu je tady známé pořekadlo. Co funguje do toho se nehrabe. A svěřit někomu svoje AZSko na repas, no nevim komu.
Na druhou stranu je tady známé pořekadlo. Co funguje do toho se nehrabe. A svěřit někomu svoje AZSko na repas, no nevim komu.
23:38:08
11.02.2016
11.02.2016
King
-> palinator: Jenze u domaciho audia ma ta 30 let stara vec jeden hacek - bez repase je to uz jenom stin puvodni slavy. Minimalne zdrojovy elyty to budou mit navzdory teslackymu puvodu uz to nejlepsi za sebou. U nejakyho TW140, kde je elyt dokonce jeste na vystupu k bedne je to skoro jistota :-)
23:31:09
11.02.2016
11.02.2016
palinator
-> Tuner#2:
No dobře, ale pokud bych do nový věci musel dát tolik peněz, jako to stálo tenkrát (což nechci), tak v tom případě každá 30 let stará věc v poměru výkon/cena docela vede a asi není odsouzeníhodná.
Osobně ve svým pokoji televizi taky nemám (ale mám počítač což je ještě horší ), ale nevim, proč by "dětem" neměla přijít TV do ruky, když ty "děti" pravděpodobně budou v domácnosti minimálně do svých 20 a více let. Chodit ve značkových hadrech a botách - máš takovej pocit, že se dá ve stejný kvalitě oblíct a obout neznačkově? S mobilem souhlas, i když dneska už to často není jen póza ale fakt, že ty telefony lehaj jeden za druhym. Možná proto mám posledního mohykána C2-01, protože i nástupci týhle třídy telefonů stojej pěkně za hovno.
A když někdo designem žije jako ty žiješ třeba audiem, ať si za to ty peníze dá.
K tomu autu bych jenom dodal, že třeba u nás to není jenom dopravní prostředek do práce, ale tu a tam se opravdu jede dál, což by v případě krátký Feldy a plnýho obsazení bylo dost nedostačující vozidlo.
Jediný,o čem si myslim, že se asi shodnem, je to, že oba nemáme rádi pozérství, kdy jsou lidi schopný nakupovat ani ne pro sebe, ale kvůli tomu, aby se mohli před druhým vytáhnout. O to mi fakt nikdy nešlo a řek bych, že někdy je to i dost poznat v negativním slova smyslu.
No dobře, ale pokud bych do nový věci musel dát tolik peněz, jako to stálo tenkrát (což nechci), tak v tom případě každá 30 let stará věc v poměru výkon/cena docela vede a asi není odsouzeníhodná.
Osobně ve svým pokoji televizi taky nemám (ale mám počítač což je ještě horší ), ale nevim, proč by "dětem" neměla přijít TV do ruky, když ty "děti" pravděpodobně budou v domácnosti minimálně do svých 20 a více let. Chodit ve značkových hadrech a botách - máš takovej pocit, že se dá ve stejný kvalitě oblíct a obout neznačkově? S mobilem souhlas, i když dneska už to často není jen póza ale fakt, že ty telefony lehaj jeden za druhym. Možná proto mám posledního mohykána C2-01, protože i nástupci týhle třídy telefonů stojej pěkně za hovno.
A když někdo designem žije jako ty žiješ třeba audiem, ať si za to ty peníze dá.
K tomu autu bych jenom dodal, že třeba u nás to není jenom dopravní prostředek do práce, ale tu a tam se opravdu jede dál, což by v případě krátký Feldy a plnýho obsazení bylo dost nedostačující vozidlo.
Jediný,o čem si myslim, že se asi shodnem, je to, že oba nemáme rádi pozérství, kdy jsou lidi schopný nakupovat ani ne pro sebe, ale kvůli tomu, aby se mohli před druhým vytáhnout. O to mi fakt nikdy nešlo a řek bych, že někdy je to i dost poznat v negativním slova smyslu.
23:28:05
11.02.2016
11.02.2016
King
-> palinator: Mechanika na DIY uz do kapsy leze dost a kdyz to ma trosku vypadat, litaj v tom tisice za krabici. Jako samozrejmost beru 10mm panel z kartacovanyho hliniku a pokud mozno hlinovy dekly (v mym pipade cerneny). Modushop sice neni designova spicka, ale ani neurazi.
23:20:42
11.02.2016
11.02.2016
King
-> palinator: Tohle je uz starsi Sinclairuv post z audiowebu a tyka se spis oprav vintage techniky. Pokud jde o bastleni - Sanken porad vyrabi. Slusny vykonaky dela treba i semelab (nebo jak se to jmenuje). Nedavno jsem delal tu vykonejsi variaci na DPA222 s trema parama MAG6332/9412 - macek 200V/30A/60MHz. Pri Uce 100V snese kratkodobe 3A! Cca 300Kc/par. Budice onsemi MJE1500xx normalne u Farnela, rozkmit treba od hochu z customworks (maj tam i parovany nizkosumovy jfety K77/J74). V mosfetaku mam treba dosud vyrabeny IRF540/9540 od Vishay, ktery jeste nejsou optimalizovany pro spinani, takze slapou v audiu. Parovany Sankoše vedou v AME Hk, ale je potreba promerit, uz se tam prej nekdo spalil...
23:15:30
11.02.2016
11.02.2016
Tuner#2 - zrušená registrace
-> palinator 11.02.16 22:19:33: Ty woe Ty seš demagog... To kdo na co dosáhne, to je každého věc. Nicméně když gramec s repro stál tehdy 3 platy, tak prostě dneska taky musíš dát ty tři platy aby jsi si koupil věc "na podobné" úrovni. To, že v té době to tehdy měla jen hrstka lidí a dneska si gramo z bakelitu může za trojku koupit kde kdo se jaksi už zapomnělo a jen se tady vybudovalo falešné podvědomí, že ta Tesla to byla tenkrát kvalitka to co se koupí dnes v marketu stojí za hovno. OMYL, dneska jsou daleko lepší stroje neb za tři platy si koupím slušné regálovky, zesík a gramec jen musím otevřít oči a nebýt ovlivněn komercí...
To, že dnes jsou lidi ovce a musí mít "vše co má soused" a neumí s penězma hospodařit a zvolit za ně tu správnou kvalitu - o tom mě přesvědčuje z mého okolí neustále větší počet lidí. Ale holt je potřeba mít dnes doma 3 TV (nechápu proč, neb do ložnice nepatří, dětem taky ne a bohatě stačí jedna kvalitní ve společné místnosti), chodit ve značkových hadrech a botách, v kapse mít vždy poslední model telefonu apod. To samé platí i o baráku. Jsou věci, kde jsem investoval do prakticky toho nejlepšího co jde na trhu koupit ať už šlo o topení, okna, zateplení podlahy a stropu, ale třeba dlažbu jsme vybírali tu nejlevnější (respektive dle poměru výkon cena), vanu a umyvadlo jsme vybírali spíš dle velikosti/vs. cena a vzhled byl až na posledním místě. Když pak vidí, že kámoš/jeho paní musel/a mít umyvadlo za 20tKč (takový ten moderní nepraktický škopek na prkně), ale přitom v podlaze má zalité nějaké noname trubky s hliníkem neb to byla výhodná koupě, tak jen člověk kroutí hlavou...
Co se týče auta, tak nikde jsem nepsal, že Felda je super stroj a že nemá cenu si kupovat lepší... Jen to opět vidím z racionálního pohledu. Je to spotřebák (věc co nemusí vypadat, věc co má jezdit za ideálně 00 nákladů a věc co má hlavně sloužit), stálo to 10tKč, veškeré opravy jsou nové desky a střední a koncový díl což je náklad 2tKč. Věc co bez problému startuje v -18ti, než obuju a obleču malého, tak nemusím škrabat neb to topí jak blázen aneb co více od spotřebáka do práce chtít? Ano nová a zejména větší auta jsou co do komfortu lepší, hlavně jízda na dálnici je v nich o větší pohodě a bezpečnosti (to jsem nikdy nezpochybnil), ale je otázka zda za adekvátní cenu a o cenách dílů ani nemluvě, ale o tom jsem se tady bavil už jinde a dál to rozvádět nehodlám...
To, že dnes jsou lidi ovce a musí mít "vše co má soused" a neumí s penězma hospodařit a zvolit za ně tu správnou kvalitu - o tom mě přesvědčuje z mého okolí neustále větší počet lidí. Ale holt je potřeba mít dnes doma 3 TV (nechápu proč, neb do ložnice nepatří, dětem taky ne a bohatě stačí jedna kvalitní ve společné místnosti), chodit ve značkových hadrech a botách, v kapse mít vždy poslední model telefonu apod. To samé platí i o baráku. Jsou věci, kde jsem investoval do prakticky toho nejlepšího co jde na trhu koupit ať už šlo o topení, okna, zateplení podlahy a stropu, ale třeba dlažbu jsme vybírali tu nejlevnější (respektive dle poměru výkon cena), vanu a umyvadlo jsme vybírali spíš dle velikosti/vs. cena a vzhled byl až na posledním místě. Když pak vidí, že kámoš/jeho paní musel/a mít umyvadlo za 20tKč (takový ten moderní nepraktický škopek na prkně), ale přitom v podlaze má zalité nějaké noname trubky s hliníkem neb to byla výhodná koupě, tak jen člověk kroutí hlavou...
Co se týče auta, tak nikde jsem nepsal, že Felda je super stroj a že nemá cenu si kupovat lepší... Jen to opět vidím z racionálního pohledu. Je to spotřebák (věc co nemusí vypadat, věc co má jezdit za ideálně 00 nákladů a věc co má hlavně sloužit), stálo to 10tKč, veškeré opravy jsou nové desky a střední a koncový díl což je náklad 2tKč. Věc co bez problému startuje v -18ti, než obuju a obleču malého, tak nemusím škrabat neb to topí jak blázen aneb co více od spotřebáka do práce chtít? Ano nová a zejména větší auta jsou co do komfortu lepší, hlavně jízda na dálnici je v nich o větší pohodě a bezpečnosti (to jsem nikdy nezpochybnil), ale je otázka zda za adekvátní cenu a o cenách dílů ani nemluvě, ale o tom jsem se tady bavil už jinde a dál to rozvádět nehodlám...
23:01:57
11.02.2016
11.02.2016
King
-> StepaNoFUN: V GME risknu jenom odpory max. nejaky prepinace a spol. na neco, jak rikas, na cem moc nezalezi. TME je na tom udajne o trosku lip, ale uz se na nasi audioscene taky vyskytly hlasy, ze se vyskytnul nejakej ten fake. Objednaval jsem tam spickovy operaky AD797 a kupodivu prisly originaly. Vim, ze tam nakupujou i domaci audiofirmy, tak snad OK. Ale ten Farnel nebo mouser je jistota (zatim :-)
22:54:50
11.02.2016
11.02.2016
palinator
-> King:
S tou dostupností jsem vycházel z tohohle:
"Díky chlapi. Protože vím, co mi narostlo v mozku a nemá to tam co dělat, další zakázky beru opravdu jen sporadicky a to jenom takové,které je schopen s mým dozorem a radami zvládnout můj značně mladší kamarád, kterého to neskutečně baví a nejradši by se pustil do všeho, co tady je, což je ovšem problém - ne od všeho existují servisní manuály a ne každý přístroj, např. Denon, Pioneer a další, si nechají líbit to, co bez potíží zvládá třeba ten "hloupý" TW140 Studio. Mnoho těchto strojů má tak sofistikovaně řešené výkonové části, že stačí jeden zapomenutý přerušený odpor a je možno v přístroji napáchat víc škody, než tam původně bylo. I co se týká náhradních dílů - stačí zapomenout, že v ČR se prostě NEDÁ koupit značkový servisní díl a máte problém jak sviňa, protože např. Sankeny sice jsou "venku" k mání, ovšem pochybnosti o jejich původu jsou pořád, zvláště pokud je na Ebay prodává člověk se značně exoticky znějícím jménem. Pak už zbývá jedině Farnell, RS, Digikey, na Ampslabu už jsem se jednou spálil-člověk, který ovládal angličtinu ještě hůř než já mě ale ujišťoval, že jsou to všecko originály. Jó originály. Pokud pokládají za originál šmejd z CDIL nebo PMC, tak to je pak těžký...Některé věci umí sehnat i Ryston, ovšem minimální odběrové množství jsou tam tuším dvě tyče TO220, nebo 100ks TO126 a pokud se nemáte s kým podělit, zůstanou Vám ve skladě ležet pěkný prachy...Na Lhotského už kašlu, tomu jsem musel dvě zásilky vrátit, protože pokud Vám udělá na 10ks tranzistorů mix od tří výrobců, jeden horší než druhý, tak nelze postupovat jinak.
Značně se zlepšil GES, kde už se dají semtam koupit i NOS originály, sice za těžký money, ale furt lepší, jak drátem do voka od Lhotského. Materiál od CDIL nebo PMC nejde použít ani na nenáročné bastlení, natož tak kvalitní servisní práci, protože máte přístroj do měsíce znovu doma, důvěra v servisáka je zpoloviny v prdeli a tak bych mohl pokračovat. Dopadá to i tak, že Sankeny starších řad, které nemají novější náhradu /A1695-C4468/ nahrazuju sice zbytečně předimenzovanými, ale spolehlivými MJW1302A/MJW3281A. Někdy je sice potřeba přehodit kmitočtové kompenzace u budičů, ale to už je spíš taková sranda, když škopkem zjistíte, že vysíláte muziku výkonem třeba 200W na kmitočtu 3MHz :-)
Nemám to moc jednoduché, protože když nádor zatlačí kam nemá, tak je to na RZS a zhruba pět dní na onkologické JIPce.
Těch pět dní na JIPce plus následná rekonvalescence mi pak logicky někde chybí..."
Pak byl ještě jeden příspěvek někde, ale to už nevim kde.
S tou dostupností jsem vycházel z tohohle:
"Díky chlapi. Protože vím, co mi narostlo v mozku a nemá to tam co dělat, další zakázky beru opravdu jen sporadicky a to jenom takové,které je schopen s mým dozorem a radami zvládnout můj značně mladší kamarád, kterého to neskutečně baví a nejradši by se pustil do všeho, co tady je, což je ovšem problém - ne od všeho existují servisní manuály a ne každý přístroj, např. Denon, Pioneer a další, si nechají líbit to, co bez potíží zvládá třeba ten "hloupý" TW140 Studio. Mnoho těchto strojů má tak sofistikovaně řešené výkonové části, že stačí jeden zapomenutý přerušený odpor a je možno v přístroji napáchat víc škody, než tam původně bylo. I co se týká náhradních dílů - stačí zapomenout, že v ČR se prostě NEDÁ koupit značkový servisní díl a máte problém jak sviňa, protože např. Sankeny sice jsou "venku" k mání, ovšem pochybnosti o jejich původu jsou pořád, zvláště pokud je na Ebay prodává člověk se značně exoticky znějícím jménem. Pak už zbývá jedině Farnell, RS, Digikey, na Ampslabu už jsem se jednou spálil-člověk, který ovládal angličtinu ještě hůř než já mě ale ujišťoval, že jsou to všecko originály. Jó originály. Pokud pokládají za originál šmejd z CDIL nebo PMC, tak to je pak těžký...Některé věci umí sehnat i Ryston, ovšem minimální odběrové množství jsou tam tuším dvě tyče TO220, nebo 100ks TO126 a pokud se nemáte s kým podělit, zůstanou Vám ve skladě ležet pěkný prachy...Na Lhotského už kašlu, tomu jsem musel dvě zásilky vrátit, protože pokud Vám udělá na 10ks tranzistorů mix od tří výrobců, jeden horší než druhý, tak nelze postupovat jinak.
Značně se zlepšil GES, kde už se dají semtam koupit i NOS originály, sice za těžký money, ale furt lepší, jak drátem do voka od Lhotského. Materiál od CDIL nebo PMC nejde použít ani na nenáročné bastlení, natož tak kvalitní servisní práci, protože máte přístroj do měsíce znovu doma, důvěra v servisáka je zpoloviny v prdeli a tak bych mohl pokračovat. Dopadá to i tak, že Sankeny starších řad, které nemají novější náhradu /A1695-C4468/ nahrazuju sice zbytečně předimenzovanými, ale spolehlivými MJW1302A/MJW3281A. Někdy je sice potřeba přehodit kmitočtové kompenzace u budičů, ale to už je spíš taková sranda, když škopkem zjistíte, že vysíláte muziku výkonem třeba 200W na kmitočtu 3MHz :-)
Nemám to moc jednoduché, protože když nádor zatlačí kam nemá, tak je to na RZS a zhruba pět dní na onkologické JIPce.
Těch pět dní na JIPce plus následná rekonvalescence mi pak logicky někde chybí..."
Pak byl ještě jeden příspěvek někde, ale to už nevim kde.
22:51:00
11.02.2016
11.02.2016
King
-> palinator: Opet si dovolim rozporovat - i zahranicni velkodistributori typu Farnela ti bezne prodaj jednotky kusu, protoze si muzou dovolit drzet to skladem. Kdyz dneska objednam ze skladu v GB pozejtri to mam u jejich partnera v Pardubicich, kde se pri osobnim odberu neplati postovny (jinak se plati jenom bezny postovny po Cechach). Z ulozenkovejch teslackejch elytu (nekterejch typu) se da urcita cast vybrat, kdy se pri opatrnym zformovani, da dosahnout slusnej vysledek a vydrz. Nektery maj uz zpuchrely izolace, jiny maji problemy s kontaktama folie na vyvody, velky svody. Obvykle maj ale slusnou rezervu kapacity do plusu. Ovsem rec je o kondech puvodne pro prumyslovy aplikace, ktery staly tenkrat majlant. Kvalitni Nippony nebo Paňaci se snap-in vyvodama v "prumyslovejch" radach prijdou od desitek Kc do rekneme 200 a neni to loterie po strance vydrze ci zivotnosti.
Nevim sice o kterejch "nasich" soucastkach s "velkou rezervou" je rec, ale jedna vec je jista - pokud je rec treba o vykonovejch tranzistorech, do r. 89 slavna tesla nezvladla technologicky vyrobu poradnyho vykonovyho PNP tranzistoru, takze bud se tady smolily kvazikomplementarni konce nebo se vymerovaly 607/617 a honily se na hrane SOA a Uce.
Obecne se vetsina teslacky produkce na audioaplikace nehodi, protoze to jsou technologicky vykopavky ze 70. let, s dnesniho pohledu s mizernou linearitou.
Nevim sice o kterejch "nasich" soucastkach s "velkou rezervou" je rec, ale jedna vec je jista - pokud je rec treba o vykonovejch tranzistorech, do r. 89 slavna tesla nezvladla technologicky vyrobu poradnyho vykonovyho PNP tranzistoru, takze bud se tady smolily kvazikomplementarni konce nebo se vymerovaly 607/617 a honily se na hrane SOA a Uce.
Obecne se vetsina teslacky produkce na audioaplikace nehodi, protoze to jsou technologicky vykopavky ze 70. let, s dnesniho pohledu s mizernou linearitou.
22:23:06
11.02.2016
11.02.2016
StepaNoFUN
-> King 11.02.16 19:49:04: Když už je tu o tomhle řeč - v GES a GM běžně nakupuju, ale jenom spotřebku (sem tam nějakej vypínač, ledku, nějakej odpor na kterým nezáleží a podobně), nicméně jakej je Tvůj názor na TME (od těch občas objednávám díly do jeřábů)? Tam to moc nevypadá na úplný sra*ky...
22:19:33
11.02.2016
11.02.2016
palinator
...ale ono bavit se o něčem tady, to vlastně ani nemá cenu, protože 99% částí včetně kvality komaxitu na deklu je u KVALITNÍHO APARÁTU uplně jinde a jinak a nemá vůbec cenu řešit nějakej mainstream nebo to, co na co průměrnej člověk má šanci dosáhnout, když si chce udělat aspoň trochu radost, ale nechce se na všem vykrvit.
Možná bys to moh přiznat i Ty, že mít všechno v prvotřídní kvalitě bude problém nejspíš i pro toho, kdo by se dal dneska řadit do vyšší střední třídy ve společenským žebříčku. Protože mít kvalitní TV nejlépe ve 3 kusech, kvalitní audio, kvalitní PC, kvalitní vybavení všeho, kvalitní barák a kvalitní auto, to by se člověk asi do 10 milionů nevešel.
A když Tobě někdo řekne, že Felda je sračka, tak se začneš rozčilovat, že je to super stroj a nemá cenu si dneska cokoliv novějšího koupit, přitom je to ještě větší blbost než co tady "plácám" s tou Teslou.
Možná bys to moh přiznat i Ty, že mít všechno v prvotřídní kvalitě bude problém nejspíš i pro toho, kdo by se dal dneska řadit do vyšší střední třídy ve společenským žebříčku. Protože mít kvalitní TV nejlépe ve 3 kusech, kvalitní audio, kvalitní PC, kvalitní vybavení všeho, kvalitní barák a kvalitní auto, to by se člověk asi do 10 milionů nevešel.
A když Tobě někdo řekne, že Felda je sračka, tak se začneš rozčilovat, že je to super stroj a nemá cenu si dneska cokoliv novějšího koupit, přitom je to ještě větší blbost než co tady "plácám" s tou Teslou.
22:18:30
11.02.2016
11.02.2016
-> palinator 11.02.16 22:13:01: Reaguju na tohle:
"Ale je fakt že dřív sis moh koupit jeden tesláckej kondík a dneska za stejný peníze máš bednu číny"
To je prostě pitomost a nemáš pravdu. Ano je tady i levný balast, ale zároveň jsou tady součástky jak jsem jmenoval s daleko lepší úrovni než měla Tesla před 30ti lety i s pořádnou výdrží. Bohužel masa je už totálně zblblá komercí... Tuhle jsem přesvědčoval známého co taky zamrznul před 30ti lety o tom, že dnešní Hi-Fi je úplně, ale úplně někde jinde, ale procitnul až po návštěve jednoho studia v Praze kam si donesl své oblébené Floydy. Už mě ale unavuje se tady neustále opakovat a vyvracet tyhle bludy...
"Ale je fakt že dřív sis moh koupit jeden tesláckej kondík a dneska za stejný peníze máš bednu číny"
To je prostě pitomost a nemáš pravdu. Ano je tady i levný balast, ale zároveň jsou tady součástky jak jsem jmenoval s daleko lepší úrovni než měla Tesla před 30ti lety i s pořádnou výdrží. Bohužel masa je už totálně zblblá komercí... Tuhle jsem přesvědčoval známého co taky zamrznul před 30ti lety o tom, že dnešní Hi-Fi je úplně, ale úplně někde jinde, ale procitnul až po návštěve jednoho studia v Praze kam si donesl své oblébené Floydy. Už mě ale unavuje se tady neustále opakovat a vyvracet tyhle bludy...
22:18:04
11.02.2016
11.02.2016
MATTESS
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.02.16 22:13:17: to jsem potřeboval vědět na co se zaměřit
22:13:17
11.02.2016
11.02.2016
-> MATTESS 11.02.16 22:08:44: Až něco najdeš, klidně pošli link mrknu co je to zač ;) V zásade je potřeba aby to mělo půlpalcové uchycení přenosky a klasický cinch výstup. Pak není s připojením problém.
22:13:01
11.02.2016
11.02.2016
palinator
-> Tuner#2:
Nevim proč sem pleteš to, že se 10x všechno zdražilo a 10x víc se vydělává, o tom se tu pokud vím, nebavíme.
Nevim proč sem pleteš to, že se 10x všechno zdražilo a 10x víc se vydělává, o tom se tu pokud vím, nebavíme.
22:11:14
11.02.2016
11.02.2016
-> palinator 11.02.16 21:56:43: Ale Ty to pořád vidíš zkresleně a mylně... Dneska kvalitní kondík stojí 10x tolik co dříve ten teslácký (kupovat bednu šrotu z číny do kvalitního aparátu může jen blbec) - ono se taky vše totiž 10x zdražilo a taky se 10x tolik více vydělává... (toho 10x se příliš nechytej, určitě se tady nejde někdo kdo vypočte jinou konstantu, ale tady jde o princip).
22:08:44
11.02.2016
11.02.2016
MATTESS
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.02.16 17:17:13: ano, k té věži bych ho chtěl. Phono vstup má. Škoda, že nejde napojit ten náš starý; další repro není kam dát, navíc dvoje repro by vypadalo v pokoji divně.
Sem tam bych si desku poslechl. Asi bude nutné prohledat bazary
Sem tam bych si desku poslechl. Asi bude nutné prohledat bazary
21:56:43
11.02.2016
11.02.2016
palinator
-> Tuner#2 - zrušená registrace 11.02.16 19:54:32:
V tom pojednání šlo o to, že ty skutečně kvalitní součástky s určitejma specifickejma parametrama, který zrovna v daným zapojení potřebuje (o něčem konkrétně mluvili, ale už nevim o čem), v ČR není člověk schopnej sehnat, aniž by toho objednal z ciziny bednu.
A co je sice možná nepodstatný, ale v praxi se to možná pozná je to, že obvykle naše součástky snesly větší přetížení, než je tomu dneska. Dneska prodává papír, takže se katalogový hodnoty zvedly aniž by se na křemík sáhlo. A co se týče elektrolytů Tesla, tak mi říkal vedoucí práce, ať je nikdy nevyhazuju bez proměření, protože i po 30 letech maj parametry lepší, než průměrnej dnešní kondík s životností 6 let.
Ale je fakt že dřív sis moh koupit jeden tesláckej kondík a dneska za stejný peníze máš bednu číny.
V tom pojednání šlo o to, že ty skutečně kvalitní součástky s určitejma specifickejma parametrama, který zrovna v daným zapojení potřebuje (o něčem konkrétně mluvili, ale už nevim o čem), v ČR není člověk schopnej sehnat, aniž by toho objednal z ciziny bednu.
A co je sice možná nepodstatný, ale v praxi se to možná pozná je to, že obvykle naše součástky snesly větší přetížení, než je tomu dneska. Dneska prodává papír, takže se katalogový hodnoty zvedly aniž by se na křemík sáhlo. A co se týče elektrolytů Tesla, tak mi říkal vedoucí práce, ať je nikdy nevyhazuju bez proměření, protože i po 30 letech maj parametry lepší, než průměrnej dnešní kondík s životností 6 let.
Ale je fakt že dřív sis moh koupit jeden tesláckej kondík a dneska za stejný peníze máš bednu číny.
20:22:20
11.02.2016
11.02.2016
-> M@rtin 11.02.16 20:01:12: A jaké?
-> King 11.02.16 20:02:45: NJ, ale to je se vším. Fejky jsou v každém odvětví a holt je třeba v tom mít přehled.
-> King 11.02.16 20:02:45: NJ, ale to je se vším. Fejky jsou v každém odvětví a holt je třeba v tom mít přehled.
20:02:45
11.02.2016
11.02.2016
King
-> Tuner#2: Jenze na trhu bohuzel i spousta fejku uvedenech znacek. U Sankošů nebo Toshib je to na ceskym trhu docela loterie, pokud neni clovek uplne v obraze.
20:01:12
11.02.2016
11.02.2016
M@rtin
-> Tuner#2: Regálovky ale chci je slyšet než je koupím ...
19:55:37
11.02.2016
11.02.2016
-> M@rtin 11.02.16 19:40:07: Co to? Co bude nástupce?
19:54:32
11.02.2016
11.02.2016
-> palinator 11.02.16 18:56:17: Co je tohle za blbost? Dnešní výběr na poli součástek plně dostupných je zcela, ale zcela někde jinde. Tranzistory od špičkových firem jako Sanken, Toshiba, kondíky Mundorf, Jensen, relátka Takamisawa apod. To jsou součásty na míle daleko od toho co bývalo a navíc do kvalitních aparátů je dobrým zvykem je měřit a párovat k sobě.
19:49:04
11.02.2016
11.02.2016
King
-> palinator: Tohle bych si dovolil poopravit v tom smyslu, ze dneska je na trhu k dostani ledacos - originaly dobovejch polovodicu susenejch firmama na opravy (NOS), znackovy soucastky, ktery se sice uz vyrabej v Cine a spol. - ovsem pod dohledem bilyho muze, takze v belossky kvalite :-) A pak jsou samozrejme na trhu soucastky znaceny podle znamejch prumyslovejch vzoru, ale upeceny z kdovijakyho hnoje a ty pak koncej na pultech bastlirskejch shopu typu GM, kam chodej kolenovrti, ktery by si kvuli korunovymu rozdilu v cene tranzistoru nechali drtit koule ve sveraku. Treba na poli koncovejch bipolarnich trandu je dneska k dipozici spousta "parnich" typu, ktery slapou do desitek MHz, s betou plochou jak korejska skolacka a kolektorovym proudem treba 25A, ktery prakticky neni nutny parovat. Ne jako v teslackejch dobach, kdy KD607/617 staly mordu a kvuli dvou parum se jich musela vymerovat hromada. Problem jsou tranzistory do rozkmitovejch stupnu zesilovacu, protoze s koncem vyroby CRT, je nabidka chudsi a chudsi, ale sehnat se daj. Pokud se budeme bavit o DIY stavbe zesiku ve "stredni tride", je to to v pohode, protoze ne kazdej potrebuje mit k pocitu spokojenosti v rozkmitu zesilovace trandy s meznim kmitoctem 300MHz :-)
Zakladem je, nepodlehnout pokuseni nakupovat klicovy polovodice v baslirskejch shopech (GM, GES....) a lehce si priplatit u velkejch distributoru, ktery nakupujou primo u solidnich vyrobcu soucastek (Farnel, Semic, Ecom, Mouser...) Cena soucastek v maloobchode za poslednich 25 let vlastne stagnuje nebo dokonce klesa, coz znamena ze jsou x-krat lacinejsi, nez tenkrat. Treba kvalitni koncovej zesik (z diskretnich trandu, zadny integrace nebo Dcko) vyjde dneska na 30-100 litru (u slovutnejch znacek ve statisicich) a ubastlit se to da zlomek. Ale clovek nesmi pocitat vlastni cas....ale to je jako s autama :-)
Zakladem je, nepodlehnout pokuseni nakupovat klicovy polovodice v baslirskejch shopech (GM, GES....) a lehce si priplatit u velkejch distributoru, ktery nakupujou primo u solidnich vyrobcu soucastek (Farnel, Semic, Ecom, Mouser...) Cena soucastek v maloobchode za poslednich 25 let vlastne stagnuje nebo dokonce klesa, coz znamena ze jsou x-krat lacinejsi, nez tenkrat. Treba kvalitni koncovej zesik (z diskretnich trandu, zadny integrace nebo Dcko) vyjde dneska na 30-100 litru (u slovutnejch znacek ve statisicich) a ubastlit se to da zlomek. Ale clovek nesmi pocitat vlastni cas....ale to je jako s autama :-)
18:56:17
11.02.2016
11.02.2016
palinator
-> King:
No co jsem tak zaslech, tak pro nějaký bastlení je dneska součástková základna horší, než byla. To, že dneska je cena všeho elektronickýho řádově nižší, je věc jiná.
No co jsem tak zaslech, tak pro nějaký bastlení je dneska součástková základna horší, než byla. To, že dneska je cena všeho elektronickýho řádově nižší, je věc jiná.
18:51:10
11.02.2016
11.02.2016
King
-> Bukaj: Ono taky zalezi, co na tom poslouchas. Na rock, metal nebo nejaky tuc-tuc, kde vlastne nikdo nevi, jak to zni "live" a vyslednej zvuk nastroju je "tunenej" zamerne kreslicima zesikama (lampy), efektama atd., muze TW140 predstavovat prinos ;-) Na netu jsou k dispozici mereni repasovanyho kusu a spis nez do skatulky zesilovac, by se se dalo zaradit jako hudebni nastroj, protoze krome zesilenyho vstupniho signalu to generuje pestrou paletu zvuku - od artefaktu sitovych 50Hz az po pestrou smes intermodulacnich produktu vyssich harmonickych. A to mluvime o masine repasovany chlapkem, kterej se tim zabejva desitky let. TWcka v "puvodnim stavu" jsou diky nestastne resenymu odvodu tepla plny vyhratejch elytu a kondiku "hovňáků" s popraskanou izolaci a svodem jako bonus. Nicmene neohrnuju nad tim nos, nekomu se takovy "obohaceni" zvuku libi (viz napr. lampisti). Ovsem pri poslechu akusticky hudby, nedej boze celyho symfonaku, se pak clovek divi, jak zvlastne ty nastroje znej (tedy pokud se je podari rozlisit nebo dokonce lokalizovat :-) a ze ten šum na konci je vlastne potlesk :-) Osobne bych pod AZS224 nesel - to uz je aspon rozumna symetricka topologie (obslehnuta od zlych zapadnich vzoru :-) Janda a jeho konstrukce jsou sice legenda, ale bylo to proste umeni moznyho v bide teslacky soucastkovy zakladny s astronomickejma cenama polovodicu. Ale pro jistotu jeste jednou - proti gustu, zadnej disputat :-)
-> MATTESS: V dany cenovy hladine bych se novejm gramcum vyhnul a sledoval spis Bazos a spol.
-> MATTESS: V dany cenovy hladine bych se novejm gramcum vyhnul a sledoval spis Bazos a spol.
17:35:37
11.02.2016
11.02.2016
cPetan
-> MATTESS: Teslu
17:17:13
11.02.2016
11.02.2016
-> MATTESS 11.02.16 11:58:59: Nový/starší? K čemu to bude zapojené? K té věži co máš? Má to phono vstup?
Jinak ze současné produkce jednoznačně český Pro-Ject, tohle je základní, ale slušný model: www.aq.cz/obchod/.../esse ntial-ii-om-5e-1995
Z těch bakelitů s automatickým provozem za trojku - nevím, tam není moc na výběr. Většinou to má přenosku na jedno použití. Jediné co jsem v rychlosti našel je tohle, přenoska vypadá, že je na klasické půlpalcové uchycení, takže to by mělo být i do budoucna nahraditelné: www.aq.cz/obchod/.../bigb en-td110-2406
Jinak ze současné produkce jednoznačně český Pro-Ject, tohle je základní, ale slušný model: www.aq.cz/obchod/.../esse ntial-ii-om-5e-1995
Z těch bakelitů s automatickým provozem za trojku - nevím, tam není moc na výběr. Většinou to má přenosku na jedno použití. Jediné co jsem v rychlosti našel je tohle, přenoska vypadá, že je na klasické půlpalcové uchycení, takže to by mělo být i do budoucna nahraditelné: www.aq.cz/obchod/.../bigb en-td110-2406
17:13:46
11.02.2016
11.02.2016
-> Bukaj 11.02.16 08:09:53: Každý pozná co je lepší/věrnější to mě věř, za těch 15let co jsem se tím živil jsem nenarazil na opak... Co se týče kvality nahrávek, je to napříč žánry, byť některé jsou vyloženě průserové, niméně i já si rád poslechnu oblíbenou skupinu i když není nahrána zrovna ideálně.
Co se týče investice tak jako někomu stačí kolo z marketu za čtyřku s plastovýma páčkama a někdo má kolo za cenu auta. To už je otázka priorit, nicméně o tom shitu z marketu nelze mluvit jako o něčem co je dobré a stačí to - jasně pro někoho kdo na tom dojede 500m do hospody a domů tlačí možná jo...
Co se týče investice tak jako někomu stačí kolo z marketu za čtyřku s plastovýma páčkama a někdo má kolo za cenu auta. To už je otázka priorit, nicméně o tom shitu z marketu nelze mluvit jako o něčem co je dobré a stačí to - jasně pro někoho kdo na tom dojede 500m do hospody a domů tlačí možná jo...
11:58:59
11.02.2016
11.02.2016
MATTESS
Nekupoval jste někdo v poslední době gramofon? Začínám o nějakém přemýšlet, pokud má smysl vůbec přemýšlet v ceně ca. 3000Kč? Zajímaly by mě nějaké tipy. V rychlosti jsem po pár kusech koukal, ale osobní reference je lepší
08:09:53
11.02.2016
11.02.2016
Bukaj
-> Tuner#2 - zrušená registrace 10.02.16 16:24:18: Netvrdím, že nepozná rozdíl, to je samozřejmost, ale nepozná, co je "lepší" (věrnější).
A že některé nahrávky jsou lepší a jiné horší, to je také obecná věc, ale co když člověk poslouchá právě ty "horší"?
Také netvrdím, že lepší zařízení bude hrát hůř, ale spíš, že pro normální poslech stačí 99% lidí rozumně kvalitní zařízení, které má do high-endu daleko, ale nestojí deseti/statisíce.
Prostě mi přijde nerozumné investovat do něčeho, co člověk reálně nevyužije
A že některé nahrávky jsou lepší a jiné horší, to je také obecná věc, ale co když člověk poslouchá právě ty "horší"?
Také netvrdím, že lepší zařízení bude hrát hůř, ale spíš, že pro normální poslech stačí 99% lidí rozumně kvalitní zařízení, které má do high-endu daleko, ale nestojí deseti/statisíce.
Prostě mi přijde nerozumné investovat do něčeho, co člověk reálně nevyužije
19:59:19
10.02.2016
10.02.2016
19:47:59
10.02.2016
10.02.2016
King
-> Tuner#2: ...a trochu si me nakopnul :-) Takze jsem to odtahnul vic do mistnosti (30cm od steny) a az bude v noci klid, jeste poladim natoceni os beden. Doufam, ze to ty dva pubertaci zaregistrujou a nebudou o bedny zakopavat :-) Nastesti nas obejvak je tak trochu oldschool s nekolika velkejma skrinema, komodama atd., coz jsou takovy prirozeny basovy pasti a nemam tady dozvuk jak ve skolni telocvicne.
16:24:18
10.02.2016
10.02.2016
-> Bukaj 09.02.16 23:44:27: Tak rozdíl pozná to naprosto každý (všichni co přicházeli s tímto nesmyslným zažitým pořekadlem, odcházeli s jasným resumé, že budou investovat více než plánovali a že ten rozdíl za to opravdu stojí) a rozhodně naplatí, že nějaká skladba bude hrát lépe tam a jiná tamhle. Na dobrém aparátu se jen vyselektujou nahrávky na ty dobré s přirozenou dynamikou a pak na ty shit ploché nahrávky.
-> King 09.02.16 23:58:52: 20cm od zdi není nic moc, ale měl jsem to taky a dá se to s pár úprava a když to zkombinuješ s pozicí posluchače ne úplně u zdi proč ne... Roh je to nejhorší co může být a ještě když je v rohu jen jeden kanál, tak je lepší bedny opravdu vyměnit za sluchátka...
-> palinator 09.02.16 23:50:29: Tak pokud posloucháš MP3 "nejlépe" stažené z netu, tak asi Tesla může za skřípění zubů vyhovovat, nicméně i vlastní tvorba v 320kbps jde od CD celkem slušně rozeznat v její neprospěch. S velikostí dnešních uložišť mě překvapuje, že někdo může v dnešní době mít o MP3 ještě vůbec nějaký zájem...
-> Bukaj 10.02.16 00:01:33: Hi-Fi puritan club to tady rozhodně není, to se pohybujeme v částkách za které tady nemá většina lidí auto, natož Hi-Fi...
-> King 09.02.16 23:58:52: 20cm od zdi není nic moc, ale měl jsem to taky a dá se to s pár úprava a když to zkombinuješ s pozicí posluchače ne úplně u zdi proč ne... Roh je to nejhorší co může být a ještě když je v rohu jen jeden kanál, tak je lepší bedny opravdu vyměnit za sluchátka...
-> palinator 09.02.16 23:50:29: Tak pokud posloucháš MP3 "nejlépe" stažené z netu, tak asi Tesla může za skřípění zubů vyhovovat, nicméně i vlastní tvorba v 320kbps jde od CD celkem slušně rozeznat v její neprospěch. S velikostí dnešních uložišť mě překvapuje, že někdo může v dnešní době mít o MP3 ještě vůbec nějaký zájem...
-> Bukaj 10.02.16 00:01:33: Hi-Fi puritan club to tady rozhodně není, to se pohybujeme v částkách za které tady nemá většina lidí auto, natož Hi-Fi...
14:45:39
10.02.2016
10.02.2016
Bukaj
-> palinator:
14:04:31
10.02.2016
10.02.2016
palinator
00:10:25
10.02.2016
10.02.2016
King
-> Bukaj: Hele, hi-fi / hig-end puristi - to je uplne jina liga :-) Tam jde rozum uplne stranou :-)
00:03:52
10.02.2016
10.02.2016
King
-> palinator: Kompresi belossky udelanejch mp3 nezatracuju. Jsou zanry, kde CBR 256-320kbps nijak nevadi, ale zalezi, kdo na cem a z ceho delal rip.
00:01:33
10.02.2016
10.02.2016
Bukaj
-> palinator 09.02.16 23:50:29: Právě, no...
...téma se jmenuje domácí audio, nikoli hi-fi puritan club
takže by bylo asi vhodné zde upřesňovat dotazy. Ale z toho, co psal Shader jsem pochopil, že mu nejde o hi-fi, ale o poslech hudby na pozadí při nějaké činnosti, nebo třeba o svolávání rodiny na večeři... (jeden reproduktor v místnosti, ve třetí místnosti stereo pro "lepší" soustředěný poslech).
...téma se jmenuje domácí audio, nikoli hi-fi puritan club
takže by bylo asi vhodné zde upřesňovat dotazy. Ale z toho, co psal Shader jsem pochopil, že mu nejde o hi-fi, ale o poslech hudby na pozadí při nějaké činnosti, nebo třeba o svolávání rodiny na večeři... (jeden reproduktor v místnosti, ve třetí místnosti stereo pro "lepší" soustředěný poslech).
00:01:05
10.02.2016
10.02.2016
Mr.Lumpy
-> King: to je nejlepší hifi a Smetana tak složil Mou Vlast.
23:58:52
09.02.2016
09.02.2016
King
-> Tuner#2: Jasne, ale moh by to dohnat treba tou room ekvalizaci v prehravaci (dohnat, ne uplne vyresit). Taky si nemuzu dovolit mit B&Wcka dal nez 20cm od steny a neduni to. S tim rohem uz je to horsi...
23:53:08
09.02.2016
09.02.2016
King
-> Bukaj: Uplne nejlepsi prej je, kdyz je clovek takovej bourak, ze si vezme partituru Labutiho jezera a "prehraje" si to to v hlave - dost to setri prachy :-) Taky mi neco takovyho kdysi stacilo, i smažák jsem kdysi povazoval za pochoutku a feldu za pohodlny auto - zivot je ale kratkej :-)