skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Mondeo mkii nebo forman black line
17:52:07
23.02.2007
23.02.2007
maajkee
o pokroku favorita (od 93) od šáde nemá smysl diskutovat, je prostě o kus dál, ale o kus míň dál než jeho současníci ze zahraničí. je to prostě takovej dobrej sluha, ví že toho nemá tolik co jeho vrstevníci, proto se snaží hodně makat 

10:24:52
22.02.2007
22.02.2007

Jirik - zrušená registrace
-> Labros: eSka byla lepší, z tý jsme dělali čopry a jezdili na ní v paneláku ve sklepě.

10:22:41
22.02.2007
22.02.2007

Labros
Favo má význam pro někoho kdo má na auto třeba 15 tisíc a může si to sám opravovat, jinak to má význam stejně jako škůdka už jenom jako nostalgické vozidlo, abych zavzpomínal na toho co jsme měli někdy před 17ti lety doma, anebo jako budoucí veterán - minimálně 50 let ale nebude mít cenu pro nikoho mimo majitele. Jako starožitnost bych si to koupil, ale neměl bych to kam dát a akorát by mi to zrezlo.
Jestli je mezi ním a škůdkou rozdíl jako mezi boeingem 747 a kluzákem - to bych spíš řekl, asi jako mezi starou eskou a starým favoritem.
Jestli je mezi ním a škůdkou rozdíl jako mezi boeingem 747 a kluzákem - to bych spíš řekl, asi jako mezi starou eskou a starým favoritem.
07:04:03
22.02.2007
22.02.2007

JoseA
-> maajkee: já si myslím, žes koupil dobře, za ty prachy neseženeš nic extra, leda rozdrbanou felicii a vo tom to je.
01:05:33
22.02.2007
22.02.2007
maajkee
když už feldu, tak aspoň po roce 98 a aspoň s dvouma airbagama, ABS, centrálem, el. oknama, ale
takovou člověk sežene kolem 100 000 a to je zas podle mě nesmysl do toho vrážet.
takovou člověk sežene kolem 100 000 a to je zas podle mě nesmysl do toho vrážet.
01:02:45
22.02.2007
22.02.2007
maajkee

01:01:44
22.02.2007
22.02.2007
maajkee
-> chooki: já teda myslím, že fávo má rozhodně mnohem osobitější design než po faceliftu s názvem felicia, to mi nikdo nevymluví, a co se týče interiéru tak od 93 je celkem pěkněj, černá se mi líbí daleko víc než felďácká nic neříkající šedá.
Dneska jsem dovez domů toho black lajna, jel jsem s ním domů asi 250 km a po dojezdu jsem se cítil kupodivu dobře, ty glx sedačky jsou celkem
pohodlný, celou cestu jsem jel na pohodu okolo 120 km, po dálnici 140 a forman krásně seděl, je znát že má nový tlumiče monroe a nový silentbloky, jel jsem už v pár feldách a tak polovina jich rozhodně nejela nějak líp, jsem teď fakt docela rád že to mondeo nedopadlo a já mám doma "auto z klubu černých elegánů", trochu ho poladím a dva roky s ním můžu krásně jezdit.
Dneska jsem dovez domů toho black lajna, jel jsem s ním domů asi 250 km a po dojezdu jsem se cítil kupodivu dobře, ty glx sedačky jsou celkem
pohodlný, celou cestu jsem jel na pohodu okolo 120 km, po dálnici 140 a forman krásně seděl, je znát že má nový tlumiče monroe a nový silentbloky, jel jsem už v pár feldách a tak polovina jich rozhodně nejela nějak líp, jsem teď fakt docela rád že to mondeo nedopadlo a já mám doma "auto z klubu černých elegánů", trochu ho poladím a dva roky s ním můžu krásně jezdit.
20:26:25
21.02.2007
21.02.2007

Kuba.K
-> chooki: a teraz golf...takze nie som nadrzany lebo mam golfa...to je tiez starsi krap. ale paci sa mi, preto ho mam... pěkná věta, proč máme asi my ty naše auta? :-)
Taky slovo normalne prosím ber s rezervou, někdo by ti mohl začít tvrdit, že už 3jka je starší a je na tom s bezpečností podobně, třeba jako Felicie, no a ten dotyčný bude mít zase jiné nároky na normální auto.
Mě to moje stačí a zrovna auto není pro mě to nejdůležitější, občas se mám požnost povozit v různých autech a to mě stačí, navíc když potřebuju něco víc, Oplík je vždy k dispozici.
Na správnou cestu nepotrebuju, ja si vyslapavam už dlouho tu svou vlastní:-)
Taky slovo normalne prosím ber s rezervou, někdo by ti mohl začít tvrdit, že už 3jka je starší a je na tom s bezpečností podobně, třeba jako Felicie, no a ten dotyčný bude mít zase jiné nároky na normální auto.
Mě to moje stačí a zrovna auto není pro mě to nejdůležitější, občas se mám požnost povozit v různých autech a to mě stačí, navíc když potřebuju něco víc, Oplík je vždy k dispozici.
Na správnou cestu nepotrebuju, ja si vyslapavam už dlouho tu svou vlastní:-)
20:18:05
21.02.2007
21.02.2007

Jarda - zrušená registrace
-> chooki: no ja si jednou koupil sieru, abych si zadriftoval a po tydnu jsem ji za stejnou cenu prodal.....

20:11:56
21.02.2007
21.02.2007

chooki
-> Kuba.K: -> Jarda: tak to si piste ze to myslim vazne...do urcitej miery vas chapem a snazim sa vas zaviest na pravu cestu...jak sa pise v bibli alebo tak..inac pre vasu info, golfik nie je moje prve normalne auto. mal som sierru, a potom skodu (kupenu len kvoli dizajnu kasni, ziadne prachy a ani nic podobne za tym nebolo) a teraz golf...takze nie som nadrzany lebo mam golfa...to je tiez starsi krap. ale paci sa mi, preto ho mam...o tom ze golf je kult tu nebudem niekoho presviedcat, to je mimo temy...
ale fatak je fakt hnus...zvonku pekne porobeny je este ako tak akceptovatelny ale zvnutra je ubohe...s mondeom alebo inym auto neporovnatelny...
inac kludne sa bavte dalej, mne to problem nerobi
ale fatak je fakt hnus...zvonku pekne porobeny je este ako tak akceptovatelny ale zvnutra je ubohe...s mondeom alebo inym auto neporovnatelny...
inac kludne sa bavte dalej, mne to problem nerobi

19:30:44
21.02.2007
21.02.2007

Kuba.K
-> Jirik : jen počkej, ti narvu ty dvě šipky ze znaku citróna víš kam:-)))
ne asi, ja to nejsem:-)))
ne asi, ja to nejsem:-)))
19:10:53
21.02.2007
21.02.2007

-> Kuba.K: Kubo, ten vošklivej s brejlema v ID kartě jsi pořád ty ?

18:59:03
21.02.2007
21.02.2007

-> Kuba.K: ja s golfem zkusenost nemam, pouze s octavkou a polem..... ale je spousta lidi, kteri tvrdi, ze nej vw vsech dob je brouk

18:53:18
21.02.2007
21.02.2007

Kuba.K
-> Jarda: ale to zas ne, chooki je v pohodě, jen poznává zázraky GIII. no a to když pak člověk porovná s Favoritem...... Jako já když jsem po čase přesedl ze Zafiry zase do Fáčka, pořád jsem kontroloval ruční brzdu jestli je uvolněná..... a v Oplu jestli mě nezhasnul motor, když jsem stál na křižovatce..... ale všechno je o tom co komu stačí ke štěstí:-)
18:44:35
21.02.2007
21.02.2007

-> Kuba.K: njn, vazne ho fakt brt nemuzes
pokud to co pise mysli vazne, tak by se mel zacit lecit....
ja mel favo ktere melo najeto pre 500tis. km a jeste bylo pouzitelne na jizdu do Italie - Calabrie.....
pokud to co pise mysli vazne, tak by se mel zacit lecit....
ja mel favo ktere melo najeto pre 500tis. km a jeste bylo pouzitelne na jizdu do Italie - Calabrie.....18:37:55
21.02.2007
21.02.2007

Kuba.K
-> Jarda: taky jsem se dozvěděl, že když mám Favorita, tak jsem člověk co bez zaluby v autach.
Taky nechápu co mají všichni se zádama, že se po delší době ve starším autě cítí špatně, taky mě napadá, jestli na tom bude třeba mondeo ve stejné cenové hladině líp, když bude mít za sebou 280tisíc, dejme tomu, 2 až 3 majitele typu, obtloustého podnikatele, to se bude sedět:-)))
Chooki prosimtě, se mě zdá, že si v přechodu, ber to trošku s nadhledem, si to bereš moc osobně, asi jako já dřív, teď se na každýho (obrazně samozřejmě) víš co můžu, ale proč bych to dělal.
Taky si tak myslím, že když člověk vráží peníze do starších škodovek, nebo Favoritů a už i Felicií, tak si něco musí léči, jestli to je nějaký komplex, to ale nevím:-))
A já mám náhodou moc pěknou palubní desku a když něco vrže aspoň vím, že mi to ještě neupadlo:-)
Taky nechápu co mají všichni se zádama, že se po delší době ve starším autě cítí špatně, taky mě napadá, jestli na tom bude třeba mondeo ve stejné cenové hladině líp, když bude mít za sebou 280tisíc, dejme tomu, 2 až 3 majitele typu, obtloustého podnikatele, to se bude sedět:-)))
Chooki prosimtě, se mě zdá, že si v přechodu, ber to trošku s nadhledem, si to bereš moc osobně, asi jako já dřív, teď se na každýho (obrazně samozřejmě) víš co můžu, ale proč bych to dělal.
Taky si tak myslím, že když člověk vráží peníze do starších škodovek, nebo Favoritů a už i Felicií, tak si něco musí léči, jestli to je nějaký komplex, to ale nevím:-))
A já mám náhodou moc pěknou palubní desku a když něco vrže aspoň vím, že mi to ještě neupadlo:-)
18:22:25
21.02.2007
21.02.2007

-> Kuba.K: njn to vis, je to bavic....
ja se tky zasmal
ja se tky zasmal
11:58:45
21.02.2007
21.02.2007

Kuba.K
-> chooki 20.02.07 09:04:05: někdy se fakt bavím:-))
22:02:00
20.02.2007
20.02.2007

-> JoseA: felda mekke tlumice, mekke ulozeni vseho na napravach, jinak zaveseni stejne..... tak co z toho vyplyva? ale je fakt pro jizika, ze 90 procent felicii ma lepsi jizdni jak 90 procent favoritu, ale je to dano pouze technickym stavem.....
21:54:32
20.02.2007
20.02.2007

-> Jirik : stopro
nemluvim o herkach s vulema na cepech a vyrvanyma ramenama z podlahy na 3. uchytu, pokud budes mit vse nove a origo, tak ma tuzsi pryzove dily na napravach, bohuzel i dochazi k rychlejsimu opotrebeni oproti felde
ver, ja ta auta znam a kdyz jsem kdysi sedl do fely z fava, tak jsem ji malem rozsekal v ostrejsi zatacce, kde s favoritem nebyl problem jet jeste o 10km/h rychleji.....
ale jednou jsem jel s favoritem, ktery nemel jizdni vlastnosti zadne a byl um ho pri 70km/h udrzet na silnici.....
nemluvim o herkach s vulema na cepech a vyrvanyma ramenama z podlahy na 3. uchytu, pokud budes mit vse nove a origo, tak ma tuzsi pryzove dily na napravach, bohuzel i dochazi k rychlejsimu opotrebeni oproti felde
ver, ja ta auta znam a kdyz jsem kdysi sedl do fely z fava, tak jsem ji malem rozsekal v ostrejsi zatacce, kde s favoritem nebyl problem jet jeste o 10km/h rychleji.....
ale jednou jsem jel s favoritem, ktery nemel jizdni vlastnosti zadne a byl um ho pri 70km/h udrzet na silnici.....20:40:56
20.02.2007
20.02.2007

JoseA
-> Jirik : řekl bych že víceméně stejné.
20:09:33
20.02.2007
20.02.2007

-> Jarda: Favo lepší jazdní vlastnosti než Felda ? 

19:04:37
20.02.2007
20.02.2007

-> chooki: a jeste nevim, ze kazdy tak rad porovnavate auta, ktere jsou tridou jinde, porovnej treba polo a favo, stryc ma polo r.94, jet s tim vic jak 120 je sebevrazda, odpovida to asi rychlosti 180km/h v mem rapidu, ale vim, ze to je vec technickeho stavu vozu....
18:59:31
20.02.2007
20.02.2007

-> chooki: favo je to same, co felda 95
tak nevim, co to zas plodis, hranatejsi tvary se nekumu libi nekomu ne no, interier vede felda, ale favorit v serii, podotykam ve vybornem stavu ma lepsi jizdni vlastnosti nez zminovana felda, u ktere bylo vsazeno na pohodli.... atak bych mohl pokracovat, vse ma sve, ale s jistotou mohu tvrdit, ze line mnohe feldy predci 
tak nevim, co to zas plodis, hranatejsi tvary se nekumu libi nekomu ne no, interier vede felda, ale favorit v serii, podotykam ve vybornem stavu ma lepsi jizdni vlastnosti nez zminovana felda, u ktere bylo vsazeno na pohodli.... atak bych mohl pokracovat, vse ma sve, ale s jistotou mohu tvrdit, ze line mnohe feldy predci 
18:54:39
20.02.2007
20.02.2007

-> Jirik : mily jiziku jezdim s octavkou 1.9 tdi asi stejne jako s rapidem, sice ne tak dlouho, ale je to s kazdym pres 2 tis. km/mesic a jediny, co se mi libi vic je vybava a akcelerace na dalnici pri 130km/h jinak octavka je linejsi na rozjezdy a hlucnejsi, boli me z ni vic hlava, jak strasne duni, pri prijezdu nerovnosti to je tak desne duneni...., v rapidu jen zacinka
proste 743 4ever
proste 743 4ever17:14:39
20.02.2007
20.02.2007

JoseA
-> chooki:
Ta palubka ve feldě je sice z půlky stejná, má nový jenom "přehoz", ale je pravda, že ve výsledku to vypadá mnohem líp. Podle mne je tady nejaké polemizování o tom, jaké auto ano a jaké ne uplně o ničem. Každém vyhovuje neco jiného. Já bych taky rači koupil feldu, ale stejně bych si od fáčka moc nepomohl a když ne teď, tak za rok bych na ní neco vyvařoval. A pokud mi fáčko splní stejnou službu a je 5x levnější, tak proč ne. Fakt fáčko je dneska asi nejlevnější auto, které trochu za pár korun poléčíš a jezdíš. Jinak jak psal tuším M.A.R.I, tak auta čímdál rychleji klesají z ceny, dřív to tak bleskové nebylo. Nekoupím si auto za 150tis Kč, když jezdím do práce 3km, semtam do města 10km. V létě jezdím z 80% na motorce, z 10% na kole a z 10% autem. Tak mám pocit, že je jedno jestli měsíc před barákem stojí fáčko nebo octávka a jedu autem až když prší. Já sem sa rozhodl, že jestli projdu STK, tak si fáčko na dva roky nechám pokud to vydrží a peníze využiju rači užitečnějším způsobem
Ta palubka ve feldě je sice z půlky stejná, má nový jenom "přehoz", ale je pravda, že ve výsledku to vypadá mnohem líp. Podle mne je tady nejaké polemizování o tom, jaké auto ano a jaké ne uplně o ničem. Každém vyhovuje neco jiného. Já bych taky rači koupil feldu, ale stejně bych si od fáčka moc nepomohl a když ne teď, tak za rok bych na ní neco vyvařoval. A pokud mi fáčko splní stejnou službu a je 5x levnější, tak proč ne. Fakt fáčko je dneska asi nejlevnější auto, které trochu za pár korun poléčíš a jezdíš. Jinak jak psal tuším M.A.R.I, tak auta čímdál rychleji klesají z ceny, dřív to tak bleskové nebylo. Nekoupím si auto za 150tis Kč, když jezdím do práce 3km, semtam do města 10km. V létě jezdím z 80% na motorce, z 10% na kole a z 10% autem. Tak mám pocit, že je jedno jestli měsíc před barákem stojí fáčko nebo octávka a jedu autem až když prší. Já sem sa rozhodl, že jestli projdu STK, tak si fáčko na dva roky nechám pokud to vydrží a peníze využiju rači užitečnějším způsobem09:04:05
20.02.2007
20.02.2007

chooki
-> Labros: som si vyberal feldu alebo golf...favo by som nexcel ani zadarmo, ta hnusna palubovka,...az ma zatrasie ked si na nu spomeniem...to auto je stelesneny hnus...co sa tyka dizajnu a spracovania...to nejaka pekna rapidka je ine kafe...
favo by som mozno (ja teda urcite nie) ale keby som bol iny clovek-bez zaluby v autach, nemam peniaze a potrebujem auto na obcasne jazdenie s rodinou, je dneska suverejne najlacnejsie na prevadzku, to je vsetko.
Inac ked pises, ze nemozem porovnavat favo a golfa III, tak majkee porovnava favo a mondeo...to su dva svety...mondeo je normalne auto, kdezto favo je latrina na kolesach.
favo by som mozno (ja teda urcite nie) ale keby som bol iny clovek-bez zaluby v autach, nemam peniaze a potrebujem auto na obcasne jazdenie s rodinou, je dneska suverejne najlacnejsie na prevadzku, to je vsetko.
Inac ked pises, ze nemozem porovnavat favo a golfa III, tak majkee porovnava favo a mondeo...to su dva svety...mondeo je normalne auto, kdezto favo je latrina na kolesach.
07:37:45
20.02.2007
20.02.2007

Martin2705
-> Jirik : no co se týče hluku, tak škodovka je tak dvakrát hlučnější, ale zas dvakrát línější, takže se to vyrovná

19:13:47
19.02.2007
19.02.2007

-> Martin2705: A Favo je kluzák se šicím strojem na palubě. 

19:09:43
19.02.2007
19.02.2007

Martin2705
-> chooki: no favorita si asi nikdy neměl, ale když je solidně zajetej, tak těch 130 neni vůbec nepříjemná rychlost, taková pěkná cestovní a ta spotřeba je taky solidní, podle zkoušek ze škdoovky má faorit 136 nejlepší otáčky při REÁLNEJCH 111 kilometrech za hodinu, takže tak 125 tachometrovejch. Ale fáčkům se tu každej jen směje, přitom proti škodovkám je tam rozdíl asi jako mezi boeingem 747 a kluzákem

17:47:04
19.02.2007
19.02.2007

-> chooki: Mno, jenže ono se cítíš lépe nejen po delší jízdě, ale i ve městě. V tom je to, že už neplatí, že do města stačí tohle a tamto a lepší auto jedině když jezdíš dálky.
Takhle se to nedá brát, ono už jen v tom městě na rozbitých silnicích má novější a třídou lepší auto podstatně menší podíl vibrací a hluku, parkuješ za asistence posilovače řízení.
Člověk tak zpohodlní, že dnes by mě unavovalo jezdit i s tou 120kou po městě.
Hrát si s ní ano, ale jinak už bych to nechtěl.
Bůh ví, zda ji ještě zvládnu nastartovat, až do toho na jaže vlezu.
Takhle se to nedá brát, ono už jen v tom městě na rozbitých silnicích má novější a třídou lepší auto podstatně menší podíl vibrací a hluku, parkuješ za asistence posilovače řízení.
Člověk tak zpohodlní, že dnes by mě unavovalo jezdit i s tou 120kou po městě.
Hrát si s ní ano, ale jinak už bych to nechtěl.
Bůh ví, zda ji ještě zvládnu nastartovat, až do toho na jaže vlezu.

17:45:14
19.02.2007
19.02.2007

Labros
-> chooki: když teda nechceš porovnávat Mondeo a Favo, tak neporovnávej ani Golf III a Favo, protože Golf III se vyráběl až od 92, kdy favo skoro končilo.
16:39:36
19.02.2007
19.02.2007

chooki
a najviac ma pobavili pohadkari co jazdia trvalo na skode 130-140 alebo fatakoch 130-160 za 7 litrov...zas si tu niekto lieci komplexy
16:36:53
19.02.2007
19.02.2007

chooki
no zaujimava tema...ak mam byt uprimny, cely cas sa cudujem, ze v dnesnej dobe je este niekto schopny porovnavat mondeo a favo...favo by som kupil jedine, ked by som na lepsie nemal...
ja som pred casom riesil, ci felda alebo Golf III...vybral som si golfa a nelutujem...minule som sa viezol na fave, nexcel by som...ide o to, malokto si to uvedomuje, ze ako sa citis po dlhsej jazde na nejakom favom alebo pohodlnom mondeu..ked teda chces jazdit na 400 km daleke cesty...to je uplne neporovnatelne...vsetko, hluk, vibracie, slaby motor,
ja som pred casom riesil, ci felda alebo Golf III...vybral som si golfa a nelutujem...minule som sa viezol na fave, nexcel by som...ide o to, malokto si to uvedomuje, ze ako sa citis po dlhsej jazde na nejakom favom alebo pohodlnom mondeu..ked teda chces jazdit na 400 km daleke cesty...to je uplne neporovnatelne...vsetko, hluk, vibracie, slaby motor,
16:09:10
19.02.2007
19.02.2007

rolls
nema niekto foto ako sa odpaja, alebo teda zaslepi EGR na mondeu? ze ktoru to hadicku konkretne treba zaslepit, aby sa vyradilo EGR z cinnosti. dik
16:04:32
19.02.2007
19.02.2007

-> Martin2705: visi jim sytic
na lpg jsem dokazal jezdit za 7
ted jezdim teda na lpg za 8,5 styl brzdy / plyn
na lpg jsem dokazal jezdit za 7
ted jezdim teda na lpg za 8,5 styl brzdy / plyn15:23:22
19.02.2007
19.02.2007

Martin2705
-> Sušenka: nevim jak ty, ale já jezdim s favoritem z Budějovic do prahy konstatntní rychlostí 140 dle GPS (155 tachometrovejch) a spotřeba my vychází 7,09. Ale asi je to kus od kusu, znám fáva, který se pod 10 nedostanou
15:22:18
19.02.2007
19.02.2007

Martin2705
-> maajkee: dobrá volba

20:49:10
18.02.2007
18.02.2007

-> maajkee: Tak ty toho Favorita opravdu chceš ? 

21:33:30
17.02.2007
17.02.2007
maajkee
dám ho pořádně do pucu a 2 roky s ním budu jezdit, potom třeba koupím ještě něco lepšího. díky všem za rady a úvahy
21:31:54
17.02.2007
17.02.2007
maajkee
no takže, dneska ve 14:00 jse měl koupit od kámoše to mondeo, ale ráno mi přišla sms, že prej si to rozmyslel a že ho neprodá 
takže jdu do blek lajna
nemáte někdo na prodej palubku z feldy, asi jí tam dám, samozřejmě láklou na černo :)

takže jdu do blek lajna

nemáte někdo na prodej palubku z feldy, asi jí tam dám, samozřejmě láklou na černo :)
21:14:05
16.02.2007
16.02.2007

Max
-> maajkee: black lina nebo silver lina jsem taky vždycky chtěl....
Ale asi bych volil forda. Ikdyž je nijak zvlášť nemiluju..
za 3 roky bude orezlej jako forman tak mondeo :-)
jeslti je od kámoše a znáš to auto,je tam vše udělaný...tak bych asi neváhal. To je dost podstatná věc. Znát historii auta hlavně mít spolehnutí,že ten olej a rozvody jsou fakt udělaný....
Ale asi bych volil forda. Ikdyž je nijak zvlášť nemiluju..
za 3 roky bude orezlej jako forman tak mondeo :-)
jeslti je od kámoše a znáš to auto,je tam vše udělaný...tak bych asi neváhal. To je dost podstatná věc. Znát historii auta hlavně mít spolehnutí,že ten olej a rozvody jsou fakt udělaný....
15:23:01
16.02.2007
16.02.2007

Sušenka
-> Kuba.K: Nevim, no. Sice zalezi na aute, ale takove rozdily... Ja mel 43kW a 130 konstantne jsem moh jet treba na D11, na D1 znamenal kazdej vetsi kopec pokles na 120 a ty nejvetsi jsem jezdil na ctyrku neco pres 100. No a vzhledem k tomu, ze pri 140 tacho (cca132 dle otackomeru) jsem tam mel 4500 ot., tak 160 bych s tim fakt nedal...
14:50:50
16.02.2007
16.02.2007

Kuba.K
-> Sušenka: :-))) pobavil si mě, ale nesouhlasím
14:41:53
16.02.2007
16.02.2007
maajkee
ninak jedná se o tohohle formana :)
skoda.stable.cz/cz/index. php?id=8&i...
skoda.stable.cz/cz/index. php?id=8&i...
13:26:30
16.02.2007
16.02.2007

Sušenka
No ja mel 4,11 a k za sedm litru jsem jezdil na petku pri rychlosti kolem 90ti km/h. Jestli dokazes jet s nakym favem 130 -160 za 7 litru, tak to auto patri do muzea jako bozi vteleni. Uz jenom ta rychlost je trochu z rise snu...
12:48:45
16.02.2007
16.02.2007

Kuba.K
-> JoseA: záleží na stavu, tyhle starší aut, to je příběh sám pro sebe kus od kusu, někdo má spotřebu 7, někdo 8, třeba já už jí neřeším vůbec.
3.89 měly ty starší, tuším že Forman se s tímhle převodem nevyrobilani jeden, jak co jezdí záleží taky na stavu
3.89 měly ty starší, tuším že Forman se s tímhle převodem nevyrobilani jeden, jak co jezdí záleží taky na stavu
12:38:28
16.02.2007
16.02.2007

Labros
-> JoseA: no dobře, buď za to rád... Ale myslim že na tom 40kW BMM jsi neměl převod 3,89, ale 4,11 nebo tak něco a s tim 3,89 je to po D1 stejně na pikaču, protože to má tak těžkou pětku že budeš podřazovat ;)
12:34:17
16.02.2007
16.02.2007

JoseA
-> Labros: To sa mi zdá moc, dyť 120km/h jedeš s převodem 3,9 s lehkou nohou plynule a po dálnici se vejdeš krásně pod 7l
12:31:32
16.02.2007
16.02.2007

Labros
-> JoseA: Jj a zapomněl jsem říct že mám karbec z fáčka, takže spotřeba bude podobná. Ale nevěřim, že fáčko s karbecem by mělo taky 7, vem si že podle fabriky (což nikdy není nadsazenej údaj) má 130ka spotřebu 8,2 při rychlosti 120. Což je vždycky měřeno při optimálních podmínkách.