skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Leštění? Lakování? Váš názor
prohledat
103 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 02.12.2006 do 12.03.2007, založil/a Vita ze Sudet
-> Vita ze Sudet: Jo,jasný napsal jsem to blbě,myslel jsem ze stejného kraje
jinak díky za radu,zajedu si je tam koupit a nevíš jak se jmenujou ty pasty?

-> Pavel Korbelář: Přímá vysokootáčková bruska...já tím leštil jen růžky

-> xtuner: Nejsem. Já sem z okresu LOUNY. Ale rád ti odpovím. Kotouč jsem zakoupil u YSSEN TOOLS v Záluží (hadrák) a ten chlupatej sem mel po dedovi. Pasta jak mazlavá tak ta zelená se dá sehnat v Baumaxu přímo v Mostě

-> Pavel Korbelář: jeden je handrovej a ten druhej je takovej chlupatej hadr,tak jestli je to filc,ale asi jo...
-> Borin: co to je dreml? vyhladi to trochu drazky?
-> Pavel Korbelář: Já takový měl na dremla a sou to filcáky...

-> Crack: ja se te ptam na ty male nastavce z jakeho jsou materialu...
-> Vita ze Sudet:Ahoj,koukám že jsi ze stejného okresu,nevíš kde se dá sehnat v našem okolí ta leštící pasta a ty filcové kotouče?
-> Pavel Korbelář: vždyt říkám to ještě není nic,je to tak jak sem to koupil a na podzim to sundal z auta...si to skus přečíst celý ještě jednou,pak to možná pochopíš...
-> Crack 09.03.07 16:12:21: no skusim se zeptat jeste jednou tohle je taky hadrove nebo co to je?
-> Pavel Korbelář: no co cože,prostě sem je ještě nepřelešštil...co se ti nezdá?
-> Crack: ty wole coze?

-> Pavel Korbelář: ne to ještě není nic,to jsou kola po podzimu,jak sem je sundal z auta...na to se teprv dám
-> Crack 09.03.07 16:12:21: tohle je taky hadrove?
-> Crack: Ten na fotce je hadrak. Je dobrej na konecny dolesteni. Tema malejma to pojezdi nejdriv a posleze to vem tim hadrakem. A postup jak sem psal. Nanes, načmárej tu zelenou pastu na kolo a nato jeste nanes tu mazlavejsi pasticku,,,, pokud ji nesezenes tak by teoreticky mohlo byt podobnym slozenim nejaka jina srajda( v krajnim pripade ten silichrom nebo tempo) Čim horší základ tím rychlejš to matovatí. Čím horší základ tím horší je docílit hyperlesku

Na zadní jsem ještě nesahal a vypadaj takhle...prostě takový matný
-> Crack: silichrom se vubec nato nepouziva. Mohu doporucit nejdriv nacmarej zelenou pastu na kolo, pak nato jeste naplacej takovou pastu neco mezi lestici patou a tempem. Maj ji v takovym malej kalíšek v BAUMAXECH to naneses a vemes kotouc ale !!hadrák!! a behem chvilky hyperlesk
zkus to

-> Vita ze Sudet: můj postup byl takovej:koupil jsem leštěný kola,když byly na podzim koupený tak to bylo jako zrdcadlo,pak mě to mladá v zimě vzala jednou do soli,ještě než jsem koupil zimáky....rychle sem je omyl,ale udály se na nich trošku mapy a trochu zešedly,tak jsem je ted trošku přeleštoval tvrdým kotoučem a zelenou pastou...foto dodám,druhý kolo už jsem dál jen silichromem a výsledek uplně stejnej...jinak ty rejhy nejsou moc hluboký,je to hlavně od tyho silichromu
-> Matsoft: to máš stejný jako borbet T dělá několik firem s menšíma odchylkama a jinejma názvama
-> havlik: vypadaj velmi podobne jako ALUTEC JAVA... proto se ptam... Czert ma sice Alutec GT(S) ale...
-> Matsoft: RH cup rozměr by viděl tak na 7x15
-> Crack: Delal si to jak? Postup.... 60, 300, 600, nebo tak nejak nebo jenom jednou smirkem a pak lestis? Navic newim jakej si pouzil kotouc nemohu tedy radit. Nafot kotouc

-> Pavel Korbelář: mohu vedet co to je za kola? znacka, typ, rozmer?
dik
dik
-> Pavel Korbelář: kde na středu přesně myslíš?ty rejhly právě dělá už ta zelená pasta
-> Crack: jak koukam na ty stredy tak tam mas ryhy od smirglu jak prase, mas spatnou pripravu...
Čím to mám ještě přeleštit,nebo co dělám špatně že to mám takový matný?Tenhle výsledek je po zelený pastě a silichromu...

-> Pavel Korbelář: Nádhera
-> Pavel Korbelář: hezký

Kdyby nekdo chtel tak mu jednu sadu udelam, potreboval bych si jako studënt prividelat na sadu vrtani 78:-)
Tak co se týče leštění sem fertig. A jde se na lakování středů a zadku

-> Urbi: lehký to neni, to by měl jinak každej fšechno leštěný

-> Vita ze Sudet: Ta poslední fotka co más v karte auta uz je finální? Je to nádhera.
Mám filcák taky u dědy a ani to nemusim tak moc brousit nekdy de to tim fakt dobre to zelenou pastou a filcákem ale jebačka jak cip.

Tak uz mam vsechny prebrouseny 1200 a mam celkem dost :-) az sezenu pastu tak to jeste finalne vylestim..
-> Pavel Korbelář: neboj to přejde
-> Vita ze Sudet: jak pri rotaci? jako krouzit kolem do kola v limci? kuwa ty jsi me tak nadchnul ze jsem dnes uklidil motor do policky a zacal delat uchyceni na kolo do frezy

-> Pavel Korbelář: Držet kolo a zároveň můžeš leštit i při rotaci např límec, ale to pak neni takovej lesk. Lepší je to leštit kůsék po kůsku, ale zase je to hroznej hypermegawopruz. Už nikdy ĺeštit nebudu. Tedy max ještě sání + intercooler....

-> Tuxik: Díkec. Sem byl zvyklej že se sami fotky upravovali, tak sem to neresil

-> Vita ze Sudet: Doprdele ty si leštič
.Fakt mazanec.Obdivuju tvojí trpělivost

-> Pavel Korbelář: držet kolo
-> Vita ze Sudet: a co to ma jako delat?
-> Vita ze Sudet: trosku jsem ten obrazek zmensil