-> Labros: Já to teda pochopil drobátko jinak

Ty závěry nejsou tak úplně mimo, problém je v tom, že silnice není závodní dráha a nejsme na ní sami. Taktéž rallye nejezděj obvykle typické vzorky populace :) Navíc absenci ABS není potřeba obhajovat, protože je fakt, že ten cit pro řízení (bez všemožnejch asistenčních systémů) jde všeobecně do kopru. Mám odježděno na Mondeu s ABS asi 40tkm a ABS mě za tu dobu "zkopalo" asi 5x. Jednou v Brně, kdy mi před čumák na kostkách vlítnul bez rozhlídnutí před auto domorodec (asi by nebyl problém i bez ABS :) a jednou před STOPKou, kde byl rozsypanej písen na silnici. Zbytek byly jenom takový přátelský ťuknutí, že jsem na hranici skluzu :) Uvidíme v zimě. Každopádně zaplaťpámbů za ABSko i ESP - i když i taby bych moh napsat, že ač jako servisák nejezdím zrovna "411tkově", ESP mi problikne obvykle jenom při razantnějším nájezdu z vedlejší na hlavní, jinak se mi snad do řízení nemotá, pokud vím :) Ale zase, zaplaťpříroda za něj. Řek bych, že za to vděčím právě shade (100, 105), protože právě tyhle stroje dokážou naučit pokoře k fyz. zákonům, "manuálnímu" ABS na sněhu a citu pro "analogový" bržďení tzn. tak aby se shade nezablokovaly kola, protože pak se obvykle dějou věci :)