DVD prehravac

prohledat
173 příspěvků (zobrazeno 51 až 100) od 09.10.2003 do 08.12.2003, založil/a
řadit dle data
19:29:38
11.11.2003
U-Geen
-> BlackSUN: 51
19:16:51
11.11.2003
BlackSUN
2 u-geen: Ty seš kůň...52
18:51:14
11.11.2003
U-Geen
-> BlackSUN: kompromis = MC :-)))))
15:24:20
11.11.2003
BlackSUN
2 Tuner#2: Tak, v podstatě shoda, v něčem zase každej jinej názor, každej má trochu pravdy trochu ne, kompomis je dobrá varianta...
10:27:30
11.11.2003
Luděk
-> Tuner#2: co k tomuhle všemu dodat,pokud abstrahuju od Tvojeho opětovného napadení systému vyztužení mých podélných ramen, tak k audiu:
mluvíš jako kniha,ale bohužel obchodní a marketingová,která má za cíl vnutit zákazníkovi co nejvíc zboží za co nejvíc peněz a to tak,že co nejčastěji.Je smutný,že takovýhle "odborníci na slovo vzatý" prodávají,ale hlavně lituju těch lidí,kteří si od nich nechají poradit a něco si koupí,ale když na to mají peníze .... ostatně o tomhle je přece obchod,já osobně jsem ještě od Tebe nezískal ani jednu informaci,která by pro mě byla užitečná,nebo měla nějakou relativně seriózní vypovídající hodnotu (snad mimo toho,že když do něčeho nasypeš hromadu peněz,že to bude určitě dost dobrý,ale to je vcelku logický,že kvalitnější věci bývají obvykle drazší).Prostě nejsi normální,protože každý normální člověk řeší všechny tyhle záležitosti porovnáváním poměru výkon/cena.
Jo a jinak,pokud by jsi audiu přecejenom trochu rozuměl,respektive byl ochoten respektovat a brát v úvahu ještě i jiný názor,než svůj,tak by jsi už dávno věděl,že největší umění je právě nazvučit otevřené prostory,nebo krabicovité haly,ve kterých se při vystoupení pohybuje mraky lidí,zatím co takřka laboratorní podmínky u někoho v místnosti 3x3 metry,nebo v autě jsou takřka pořád stejný,takže až Ti tohle dojde,tak můžeš klidně zase přijít s bezkyslíkatou mědí,nebo stříbrem v jedný ruce a vyztuženou zadní nápravou podle L/A (a někdy i víc) v ruce druhý,do tý doby si to vyprávění nech na dámský záchodky1
09:56:16
11.11.2003
CHIP
-> Tuner#2: Ano Tunere#2 voda tece nahoru .... Nic jinyho se na to co tady pises napsat neda...
Nekdo, jako treba ja ... nema na to aby si kupoval kabely, byt' by stal metr 100 Kc ... pri mem rozmeru pokoje by to bylo asi 10 metru kabelu, coz je 1000 Kc a ja vim o spouste jinejch veci do kterych by se tenhle usporenej litr dal nacpat ....
Rikej a pis si co chces ... zvuk tak jak ho clovek vnima je zcela individualni vec, kazdej vyzaduje neco jinyho. Ja jsem naprosto spokojen s tim co mam a s propojenim v medi .... Tot je vse co napisu na tve audiofilni reakce, mimochodem znam jeste jednoho podobnyho typka jako jsi ty .... muzu byt tedy klidny ... audiofilie neni nakazliva nemoc ...
Zdar, cau, sbohem, ..... a tohle je vse pratele ...
09:18:24
11.11.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
-> CHIP: Jenže oni jsou i obrovské rozdíly mezi kabelama za stejnou cenu, protože záleží na konstrukci a zapojení. Když nebudem uvažovat obyč dvoulinku, kterou já beru tak max. na vyzkoušení jestli to hraje, tak v koaxiálních kontrukcích reprokabelů jsou velmi velké rozdíly a navíc ještě záleží jak ten kabel potom zapojíš - takže to nemusí být nutně kabel za 5.000,-, ale i kvalitní kabel za 300 - 500,- může být velkým přínosem pro zvuk aparatury oproti obyč dvoulince. Bohužel kdo neslyšel nevěří a psát tady bláboly o nějakém zvukaři - jak jsem psal - těm nejde o kvalitu zvuku, ale v 99% o kvantitu...
09:08:14
11.11.2003
CHIP
-> Tuner#2: Ludek mi nekolikrat dobre poradil a neni duvod mu neverit ... vyztuhy na jeho aute funguji 35000 km a spolehlive bez vedlejsich efektu ... Tedy je rozumne predpokladat, ze budou fungovat i u me ... Tomu se rika teorie overena praxi ... A mimochodem ja nikdy nehanil tvoje reseni s LA vyztuhama ... to ty jsi zacal hanit to moje ...
Ja ti nepopiram, ze si muzes koupit lepsi kabely a ze ti to mozna bude lip hrat, ale jde o to, ze jenom blazen da za metr kabelu 5000 ... a nebo ten, kdo ma doma audio soustavu za 500k, coz ja nemam a tudiz zustanu u medi ... a med samozrejme oxiduje ... jako uplne vsechno (vcetne stribra at je v jakymkoli obalu) ale med si muzu koupit kazdej mesic novou, protoze metr stoji 10 Kc, zatimco u stribra vyjde vymena pekne draho a to je teda nevyvratitelnej fakt ...
Mozna to s tim Audio CD byl blabol, ale tohle jsem cetl a za tim si nestojim ....
09:01:15
11.11.2003
-> CHIP: Mimochodem ten tvůj blábol s Audio CD - více výšek - tomu se smál každý kdo tomu jen trochu rozumí...
09:00:12
11.11.2003
-> CHIP: Mě fascinuje toho, jak se Luďy ve všem zastáváš a přitom jsou to blbosti - jak ty výstuhy :o)) tak i to, že v kabelech není rozdíl. Uznáváš že každý kabel má jinou kapacitu, indukčnost...??? pokud jo - což se dá změřit, tak podle tý tvý fiziky musí každej kabel jinak "hrát" protože svými parametry jinak ovlivní zvuk. A to co jsem napsal o izolaci - což je zase ta tvá fyzika a o stříbře je také nevyvratitelný fakt a to že obyč měď oxiduje koneckonců taky - jestli tohle nejsou důkazy, tak je tady asi fakt něco špatně!!!!!!
08:47:24
11.11.2003
CHIP
-> Tuner#2: Ted bych mel asi napsat no comment ....
Nikde jsem nic od tebe necet, co by vyvratilo predevsim Ludkovu PRAKTICKOU zkusenost ....
08:23:16
11.11.2003
Jen mě trochu mrzí to, jak tady ze mě Luďa a CHIP dělají blbce a když jim předhodím fakta, která vyvrací jejich teorii, tak ani neuznají svou chybu...
08:20:31
11.11.2003
-> BlackSUN: Ano pokud máš kvalitní vypalovačku mezi které Plextor patří a budeš pálit na kvalitní médium a při grabování použiješ standartní rychlost, tak kopie bude takřka stejná jako originál. Diskuze ale byla o tom, kde se tam všude mohou brát rozdíly a né každý má kvalitní vypalovačku (mimochodem i Plextor si dopočítává nepřesně načtená data) a prakticky neznám nikoho, kdo grabuje a pálí 1 x rychlostí - všichni se mě chlubí jak mají CD hotové za 5 min. :o)) Jo a sorry za to tučně, bylo to jen velkým písmem, ale to už je jedno. Řekl bych že to můžeme uzavřít - nemám čas pořád reagovat a stejně si stojíme každý za svým - i když teď jsme se v podstatě shodli :o))
13:41:09
09.11.2003
BlackSUN
2 Tuner#2: Tučně sem bohužel nic nenašel... Každopádně pokud pálíš na dvou různých mechanikách, je možný, že každý cd vypálený bude jiný, každá mechanika může mít jinej laser, jinou intenzitu, může používat jinou strategii zápisu, proto bych si taky nekoupil vypalovačku za 1500. Osobně jedině plextor nebo pioneer z těch dostupnějších, pak je to už někde jinde... Od doby co yamaha skončila s vypalovačkama je jasnej plextor, ale to sme jinde.
Připouštím teda, že i když je kopie bitově shodná, tak pitově se to může od originálu lišit, ale pokud se to pitově liší, je to nekvalitnim médiem, nekvalitní vypalovačkou, nakonec při čtení to může bejt nekvalitní mechanikou... Všechno se to dá, myslim, ovlivnit v tom smyslu, že se daj pálit cd co hrajou stejně jako kopie.
11:13:09
09.11.2003
-> BlackSUN: Pokud bude bitově stejná, tak jo, ale ona není. Moc PC nerozumím, ale to že to v programu PC ukáže že je to stejný neznamená, že je tam někde není jednotlivý pit jiný než má být. Víš kolik pitů přečte mechanika na 1 sekundu muziky?? Několik miliónů a když z toho množství bude pár pitů jiných, tak to nepoznáš, protože to opravný algoritmus opraví a bitově se to tváří pořád stejně - nic se neztratí ale změní. Mimochodem přečti si co napsal Tomáš/rapid7: "Suhlasim s Tunerom#2, najdite si stranky s rezmi CD a uvidite rozdiel pits a gaps medzi lisovanym a palenym CD... " Takže rozdíly tam jsou i když se to bitově tváří stejně, ale pitově (tzn. jednotlivé 0 a 1 můžou být jiné) - Jak mě vysvětlíš pokus s pálením stejného CD, na stejné médium, stejný PC, stejný program, stejná rychlost, ale pokaždé jiná mechanika - už jsem to tu psal že v tom byly dost velký rozdíly. Jestli máš tu možnost vyzkoušet dvě mechaniky tak si něco vypal a pak zkus kde mají dva CD přehrávače - stejné - aby ti to pustily a aby jsi mohl rychle přepínat vstupy - uvidíš jaké budou rozdíly. A KDE SE ASI TAK BEROU?? Já už fakt nevím jak Vás přesvědčit a už je mě to jedno, protože to fakt nená ccenu - to bych tady mohl argumentovat 100 let a pořád by se našel někdo kdo má doma 100W plastové repro u PC, poslouchá MP 3 a tvrdí, že mezi pálenejma CD nemůže být rozdíl a že i MP 3 není poznat.

A jinak to koncové zařízení je dost důležité a u levných CD se negativně projevuje jak mechanika - zase jsem u těch chyb a potom při DA převodu jitter a v nemalé negativní roli jsou i výstupní obvody, které nejsou kvalitní.

Prosím aby jsi mě odpověděl na tu mou tučnou otázku v prvním odstavci - díky.
12:21:50
08.11.2003
BlackSUN
Tuner#2: Ale jak může vzniknout rozdíl, když kopie i originál jsou bitově shodný? Tomu nerozumim. Kdyby to mechanika při grabování nagrabovala jinak, tak se to i jinak vypálí, ale když je ta kopie bitově stejná, tak to nemůže být v grabování, v tom se shodneme? A potom koncové zařízení co čte jinak podle druhu cédéčka neni teda nic moc..
11:59:09
08.11.2003
-> CHIP: Co je to za blbost??? CD Audio je určený do stolních vypalovaček a rozdíl je že v zaváděcí stopě má bit jak píšeš, ale ten je tam kvůli tomu, že stolní vypalovačka nebere tím pádem počítačové média, ale jen tyhle. A ROZHODNĚ TO NEMĚNÍ ZVUK. Vždyť je to blbost a to totální!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jde tam o to aby jsi musel zaplatit autorské práva a nemohl použít počítačové médium - jinak autorské práva platíš i v kazetě, minidiscu atd. Je fakt vidět, že o audiu jste slyšely jen z rychlíku a mnozí z vás ani neuznají, že to tak je i když tomu nerozumí - to je pak ztráta času tady něco psát - kašlu na to.
11:53:07
08.11.2003
-> BlackSUN: Pokud vím, tak jsme se bavily o tom jak může být kopie jiná. A já tvrdím, že záleží na kvalitě mechaniky při grabování a rychlosti - tím pak musí více či méně pravný mechanismus dopočítávat a tím vznikají rozdíly - už nevím jak bych to lépe napsal, ale vím co slyším a nebudu to už nikomu vnucovat - ať si každý pálí třeba 1000x rychlostí, mě už je to jedno - a úplně nej jsou MP 34
11:47:37
08.11.2003
-> Saky: díky za zastání a je vidět, že tomu tady jako jeden z mála rozumíš a plně s Tebou souhlasím. Jinak ta indukce a kapacita souvisí se zvukem právě moc - je to vlastně přizpůsobovací člen mezi třeba zesíkem a repro a tím pádem kabel s jinou kapacitou a indukčností se bude asi chovat jinak ne? Proto je důležité zkoušet kabaly na své aparatuře doma aproto je také zapůjčujeme na vyskoušení na víkendy a už spousta zákazníků se divila jaké že můžou být rozdíly...
11:43:21
08.11.2003
-> Luděk: To je tak když někdo někde něco slyší a pak poučuje aniž by o tom měl jen trochu základy.

1. Ještě jsem neslyšel živé vystoupení a nebo diskotéku aby slušně hrála - tam jde o kravál a NÉ o kvalitu. Proto se tam používají repro s vysokou citlivostí, PA basáky, tlakové výškáče a tím pádem stačí i málo výkoně zesilovače. Vždycky mě podaví jak všude udávají kilovaty muziky a přitom tam mají 100 - 110 dB repro které honí zesíkem 2 x 100 možná 200W, protože pustit tam něco silnějšího, tak to nikdo nevydrží. Něco jiného je ozvučení venku, tak se používá víc.

2. ten člověk asi neměl fakt si nikdy sednout a poslechnout si rozdíl mezi kabelama - je to u mě fakt ignorant, protože já jsem domů ke své aparatuže vybíral z 10 kabelů něž jsem našel ten pravý a kdo tvrdí že není rozdíl, tak je u mě fakt vůl - bez urážky - to je něco jako kdyby nebyl rozdíl mezi 91 naturálem a 99.

3. nevím jestli to víš, ale měď obsahuje určité procento oxidu už při výrobě. Proto lepší kabely jsou dělané z tzv. bezkyslíkaté mědi např, 99,9998 ale určité procentíčko tam zůstává. A takové obyč PVC je zjištěno, že dokáže propustit vzduch po čase až ke kabelu a tím dochází k oxidaci - proto ten drahý ale kvalitní teflon!!!!! a proto ten drahý ale lepší vodič stříbro!!!!!

A kdo bude tvrdit, že to není pravda, tak je u mě fakt blb, protože o tom nic neví...
11:31:17
08.11.2003
-> CHIP: Je to pravda. Samozřejmě je to vždy otázka preferencí a nároků. Když vedle sebe postavíš DVD přehrávač za 10.000,-, tak ho spláchne zvukově CD přehrávač za 5 - 6.000,- většinou jako nic. Není to ale v převodníku jak mylně každý uvádí (vždyť i DVD za 5.000,- má dnes už 24/192 kHz převodníky a to na 16 bitové CD stačí až až) ale ve výstupních analogových obvodech a ty mají většinou obyč DVD velmi ošizené s vysokou výstupní impedancí - tzn. že pak se velmi projeví i vliv klabelů - čím nižší výstupní impedance přehrávače, tak tím je menší vliv propojovacích kabelů.
14:41:50
07.11.2003
CHIP
Bavil jsem se s kamaradem ... rikal ze cetl clanek o clovekovi, kterej udelal test s CD ... Okopiroval hudebni CD v pocitaci a tu kopii znovu okopiroval a tak dale (4x).
Po te vzal stolni CD player s optickym vystupem a pripojil ho k pocitaci ... data z originalniho audio disku a data na posledni kopii byla naprosto shodna ... Myslim Tunere#2 ze jsi nekde udelal chybu ...
Jak jsme se s kolegou shodli jediny mozny rozdil mezi prepalovanym CD je kdyz nepouzijes medium pro Audio ... to ma na zacatku priznak, 1 bit ... ktery pri prehravani bud vysky zesili a nebo naopak zeslabi (primitivni Dolby).... Zadny jiny rozdil se nikde nemuze vzit ..... Bohuzel ....
14:09:18
07.11.2003
BlackSUN
Jinak teda je rozdíl v kabelech co se týče průřezu např. dvojlinka a něco už normálního např průměr 2 a víc mm, ale zase nějaký stříbro vs měď rozdíl nebude..
14:07:16
07.11.2003
BlackSUN
2 Tuner#2 07.11.03 09:12:47:
rozdíly tam dělá kvalita mechaniky a systém oprav - kdo nevěří ať tam běží

Tady sám píšeš kdo dělá rozdíly. Cédéčka ale nesou stejnou informaci!! A o tom byla původně diskuse. Kde se bere ten rozdíl, pokud se teda bere.
11:28:59
07.11.2003
Luděk
-> CHIP: yes chlapše a pokud nemáš doma všechno od Beng & Olafsonn a ponožky od Versace,taxi naprosto méněcenný Škodovkář a nikdo už s Tebou nepromluví ani slovo,alespoň luxusní kondomy Durex si pořiď,nejlépe s mátovou příchutí,aby byl pořádný průvan při výměně genetických informací1
11:25:17
07.11.2003
Saky
ja tady nijak neobhajuju draty za 5000 ani za 1000 bych si drat nikdy nekoupil ale kdyz si vezmes ze vetsina repraku ma impedanci 4ohmy a ty k tomu pridelas dvolinku ktera na tech svejch treba 10metrech ma impedabci ohm tak si asi kazdej dokaze spocitat k cemu to je proto se taky pouzivaj tlusty kabely, samozrejme kazdej kabel ma jeste indukce a kapacity ale jak moc to souvisi s kvalitou zvuku nevim, pokud ma treba basak zatizitelnost 100W/sinusovejch a budes k tomu mit zesilovac kterej to ukrmi tak do toho repraku tech 5A potece, kdyby teklo min tak ten vykon proste nebude 100W kde by se asi tak vzal? jenze to jsem vzal priklad protoze 100W uz je dost na pousteni v panelaku je dost 5W
11:14:52
07.11.2003
CHIP
-> Saky: Jenomze ja jako normal clovek si v panelaku, presto ze mam 100W zesilovac, muzu maximalne pustit walkmana a to jeste sousedka rve ... Hele me je celkem jedno, jestli si nekdo koupi 1 metr dratu za 5000, ale ja za takovy blbosti vyhazovat nehodlam ... radsi si koupim treba drazsi televizi nebo tak ... tohle jsou vyhozeny prachy ....
Jeden muj kamarad, sem se smal a jeste se smeju, kdyz si na to vzpomenu, mel komponenty od Sony a porad mi vnucoval jak to skvele hraje ... no hralo to strasne ... zdalo se jako by ty bedny vubec neumely pozivat basaky ... kdyz jsem mu to rekl, tak se se mnou mesic nebavil ... pozval me za mesic a rika a co ted ted je to bomba co ... nechapal jsem, protoze komponenty zustaly stejny, ale koupil si nejakej specialni drat k reprakum za 500 metr ... zasmal jsem se a sel jsem pryc ... nic jinyho se delat neda a nedalo ...
Bavil jsem se s fyzikama a bylo mi jasne receno, ze je jedno, z ceho ten drat je, dulezitej je jeho prurez ... aby zvladl proudy, ale klidne muze byt z medi stejne jako ze stribra .... ale nic se nezmeni ... to je proste fyzika ... HOWG ...
11:08:48
07.11.2003
Luděk
-> Saky: tos mě zase pobavil,víš on hudební výkon ve W je zase trochu něco jinýho,tenhle zvukař zvládá 5-8 kW muziky,repráky jsou běžně 500 Watový a žádný ocelový lana k tomu nejdou
11:00:22
07.11.2003
Saky
jakej maj kabely vliv nebo nemaj o tom diskutovat nehodlam ale zrovna ty proudy tam tecou docela podstatny kdyz si vezmes jakej maji nektere repraky vykon tak si to spocitej pri 100W a odporu 4ohmy ti tam tece 5A to by si mel kazdej rozmyslet kdo taha kabely k reprakum dvoulinkou-)
10:41:16
07.11.2003
Luděk
-> Tuner#2: s těma kabelama zrovna,to jsou takový kecy,že se opravdový zvukař,který zvučí kapelám,vždycky směje,až se za břicho popadá,když se s ním o tom bavím,copak tam tečou nějaký proudy,aby se kabel vypaloval a docházelo k jeho oxidaci v izolaci,to jsi krapet přehnal.Něco jinýho je kvalita konektorů a průřez a samozřejmě optický vlákno
09:42:49
07.11.2003
CHIP
-> Tuner#2: No nevim .. porad mi prijde lepsi koupit si medenej kabl za 10 Kc metr, nez metr neceho za 5000 ... Tu med muzu treba kazdej pul rok vyhodit a koupit si novou ... to je jednoduche a velmi, velmi levne reseni ...
Mimochodem ... hrabal jsem se tema DVD a ruzne se jeste ptal ... nekteri lide tvrdi, ze DVD pod 10000 neumi kvalitne prehrat audio CD ... pry spatne, nedostatecne prevodniky ... co je na tom pravdy ???
09:12:47
07.11.2003
-> Zazaa: Je pravde, že občas jsou v různých časopisech kraviny a na testy se vůbec nesmíš dívat (reklama!!), ale tohle nemám vyčtený ale vyzkoušený. Jestli si myslíš, že drahé kabely jsou píčovina, tak jsi asi nikdy neslyšel rozdíly a jsou opravdu velké. Je ale pravda, že je píčovina testovat kabel v časopise, protože každý kabel má jiné hodnoty kapacity, indukce... a tím pádem se z něj stává přizpůsobovací člen a u každé aparatury se bude chovat jinak - některé pomůže a některé naopak uškodí. např. když budeš mít doma sestavu od Sony s hrozným zvukem (agresivní a syntetické výšky), tak této sestavě pomůže kabel, který bude mít větší kapacitu a tím bude ubírat výšky. Když ale takový kabel dáš do sestavy např. Denon, tak výšek bude málo a bude to hrát jakoby pod dekou. A to že kabel za 5.000/metr je nesmysl není vůbec pravda - to jsi to asi fakt nikdy neslyšel a např. stříbrný kabel v teflonové izolaci nemůže stát míň a rozhodně bude lepší než obyč měď v obyč izolaci, která časem mění vlastnosti - oxiduje...

K tomu Bedinimu - máme ho v práci a fakt to funguje - dokonce tak, že když si šéf teď pořídil po třech letech domů aparaturu (né nadormo se říká, že kovářova kobyla chodí bosa .o)), tak si ho půjčil domů na víkend a už ho nepřinesl. Nevím jak to funguje, ale byla o tom jednou diskuze a CD v hliníkové vrstvě obsahuje kovové a tím pádem magnetické částice. Ty když jsou různě zmagnetované (např. od reproduktorů a všemožných spotřebičů), tak ovlivňujou paprsek laseru a ten nepřesně načítá a tím pádem si mechanika více vymýšlí. Když to dáš do toho demagnetizéru a pak si to znova přehraješ, tak nestačíš žasnout nad rozdílem - já to slyšel a funguje to!!!! a tím se potvrzují má slova.

Ta fólie funguje i u originálních CD!!! a i originální CD je průhledné - zkus si to s tou žárovkou proti CD a uvidíš vždy vlákno a někdy i světlo - já jsem se v tu chvíli nebavil jen o vypálených CD, ale i o lisovaných a tím jsem chtěl dokázat, že při grabování i origio CD jsou rozdíly dané načítáním a není to o tom že by byla vadná mechanika - rozdíly tam dělá kvalita mechaniky a systém oprav - kdo nevěří ať tam běží 4
08:56:26
07.11.2003
-> BlackSUN: Já tvrdím, že každá mechanika přečte stejné CD jinak, protože je jinak kvalitní a tím musí opravný mechanismus zasahovat více či méně a tam jsou právě ty rozdíly při grabování.
08:55:31
03.11.2003
Zazaa
-> Tuner#2: a to je presne ten duvod proc sem prestal kupovat Stereo a podobne casaky pac me prestalo bavit cist o tom jak silene jsou rozdily zvuku CDcka ktere vyndas z jakehosi demagnetizeru (kdyz je to opticke snimani tak fakt nechapu proc) pripadne z mraznicky, filtry ktere ze sitoveho napeti 50Hz udelaji dokonalou sinusovky, kabely v cenach 5000,- za metr a vic ..... a podobne pi**viny

ty folie by teoreticky mohly fungovat, ale kdyz se podivas na qalitni medium tak pruhledne neni vubec takze to muze mit vyznam u noname za 5,- ale zase nevim kterej "hi-end-ovej" nadsenec by na to palil :)
21:53:03
31.10.2003
BlackSUN
2 Tuner#2: Klidně s tebou budu souhlasit, že za rozdíly může opravný mechanismus mechaniky, jak píšeš. Ale nemůže za to medium. Že mechanika přečte jinak dvě media a jiná mechanika je přečte stejně (bitově stejně), pak je to chyba mechaniky a ne media.
No a k tý folii. Je pravda, že může zlepšit odrazivost, ale asi tak u nekvalitních cd, které sou víc průhledné než by mohlo být zdrávo, nebude to takový rozdíl jako u kvalitnějšího. Za kvalitní JÁ považuju green multidisky (viz test cdr server, ale i moje zkušenost - data) a modré verbatimky (audio, protože mi je věž če nejlíp).
09:29:33
31.10.2003
sorry bedini je demagnetizér...
09:03:19
31.10.2003
-> Zazaa: OK máš pravdu že Jitter při grabování je nesmysl - už jsem se do toho úplně zamotal a v zápalu vysvětlování jsem přestřelil - v tom s Tebo souhlasím, ale v tom, že to bude 1:1 rozhodně ne. Jak mě potom vysvětlíte, že funguje třeba demagnetizér od Bedini (je to gemagnetizér na CD a v práci ho máme a je to poznat hooodně moc - více na www.bedini.com/ ) a nebo fólie na CD od EGO studia??? Vždyť třeba ta fólie funguje na principu lepší a méně chybového načítání dat, protože CD když si vemeš proti svítící žárovce, tak vidíš vlákno. Když ale na jeho horní stranu dáš tu folii, tak vlákno nevidíš. Z toho plyne, že laser má tudíš 100% odrazivé médium a lépe čte rozdíly mezi 0 a 1 a tím se to projeví na zlepšení zvuku a funguje to i při grabování - s fólií a bez fólie při stejném způsob následného vypalování jsou rozdíly A KDE SE TAM ASI TAK BEROU? Podle mě za to může právě opravný algoritmus každé mechaniky a nebo jsou v tom kouzla??? :o)))) Co vy na to?
19:51:59
28.10.2003
PPP
Skoda ze tu nie je nejaky odbornik na CD mechaniky, ale z toho co viem, tak opravne data CDckach sluzia na uplne opravenie a nie len ciastocne. Ak mechanika nie je schopna precitat v poriadku data, to zisti lahko cez crc, vyhodnoti to ako chybu a zavisi od softu cim vyplni/nevyplni hluche miesto. Potom to moze vyzerat ako ked stracate signal na mobile, ked vypadavaju cele datagramy a vy pocujete dost chrciaceho volajuceho. V pripade cdciek je jeden shybny usek velkosti myslim 2kB co pri stereou 44khz znamena asi stotinu sekundy, ale nie som si isty ci opravne a crc kody nie su este na mensich blokoch lebo na jeden 2kB usek pripada asi 300B tychto kodov.
Ale kym je cdcko napalene dobre a hlava na cdmechanike je OK, tak je rozdiel nepostrehnutelny, pretoze tam ziaden nie je. Samozrejme ak ma niekto super hitek smazicku a nasmazi vam cdcko na rychlosti 40+ a este ho predtym pre istotou posype vlastnymi lupinami a este obdaruje zarucene pravym a vlastnym otlackom ukazovaku a prostredniku, tak ho niekedy neprecitaju ani odbornici na zacharnu dat :) a nie to este cd prehravac.
Ono ak chcete super palene cdcka, tak palit co najnizsou rychlostou, aj ked som uz pocul/cital ze niektore najnovsie mechaniky zase naopak nezvladaju tu najnizsiu rychlost. Osobne odporucam palit max 1/4 z max rychlosti pri ktorej este pali cele cecsko rovnakou ryzhlostou co je myslim 16x z toho 1/4 je 4x.
Raz som palil na verbatim s dvojitou ochranou 32x data a ono malo fakt dvojitu ochranu. Jednu proti poskriabaniu a druhu proti precitaniu :))))))).
11:00:00
27.10.2003
Tomáš SK
Prave to, ze JITTER je fazove chvenie a pouzivate konstantny vzorkovaci signal, tak v hodnote, ktora sa ma vyhodnotit ako napr. jednicka, sa moze objavit nula. Je to tym, ze signal je vzorkovany az na nabeznej ci dobeznej hrane, kde sa moze dostat do zakazaneho pasma medzi logickou jednickou a log. nulou... Je to to iste ako pri prenose dat a ide len o to, aka presna je vzorkovacia frekvencia a tvar vstupneho signalu.
10:55:23
27.10.2003
Tomáš SK
Suhlasim s Tunerom#2, najdite si stranky s rezmi CD a uvidite rozdiel pits a gaps medzi lisovanym a palenym CD... na tom, co pouzivam na prehravanie CD ja, mi je to absoluuuutne jedno, ale ak chcete kvalitny zvuk na kvalitnej sustave a mate dobry sluch, tak rozdiel pocitite...
09:57:47
27.10.2003
BlackSUN
JJ, taky si myslim že kopie 1:1, která je bitově identická, nese stejná data. Pak je to už věc přehrávače či čtecí mechaniky jak to interpretuje... Souhlasis se Zazoouu.
09:57:06
27.10.2003
Zazaa
kdyz si totiz prectes moji prvni reakci tak sem ji psal kvuli tomu ze tvrdis ze jinej zvuk kopie je danej jitterem pri grabovani vyssima rychlostma coz je pico*ina
09:50:52
27.10.2003
Zazaa
k tomu prispevku

27.10.03 09:45:31 Protože to přečte špatně a algoritmus oprav si něco dopočítá

potom to ale neni problem kopirovani CD ale problem toho CD prehravace ze NEUMI spravne precist medium !!!!!!!

takze chyba neni v kopirovani ale v prehravaci a nemuzes rict ze kopirovanim ztracis kvalitu ale jen to ze mas blbej prehravac kterej neumi spravne cist :)
09:46:15
27.10.2003
Zazaa
-> Tuner#2: ale kdyz grabujes CD tak zadne opravne algoritmy nepouzivas
pokud mas neposkozene CD tak jednoduse bit po bitu prectes obsah a uplne stejne ho zase vypalis takze vznikne kopie 1:1
tu potom musi prehrat prehravac uplne stejne jako original !!!

pokud ji prehraje jinak tak je to problem prehravace a ne spatne kopie jak sam pises ze nektere firmy resi oddelene pohony a prevodniky, napajeni atd
to je snaha omezit jitter kterej jak taky spravne pises je spatna synchronizace, ale ten vznikne pouze pri prevodu D/A protoze tam je synchronizace dulezita pri obnove analogoveho signalu
pri cteni cistejch digitalnich dat jitter nema zadnej vyznam !!!!
protoze to je jako bys rekl ze tenhle prispevek je necitelnej protoze mezi kazdym stiskem klavesy sem udelal jinou mezeru a ze by byl lepsi kdybych busil 100 uhozu presne synchronizovanejch :)))))))
09:45:31
27.10.2003
-> BlackSUN: Protože to přečte špatně a algoritmus oprav si něco dopočítá - já už nevím jak bych to vysvětlil...
09:38:40
27.10.2003
BlackSUN
2 Tuner#2: Já ti neberu co slyšíš, mě jde o to, jak je to z hlediska média možné... Podle mě totiž není. Neberu ti, že to může bejt v mechanice, ale ne v médiu a jeho čtení a zápisu.
09:37:44
27.10.2003
BlackSUN
2 Tuner#2: Ale jak se může z média načíst něco jiného než tam je?
09:32:39
27.10.2003
-> BlackSUN: Asi to nemá cenu se hádat - vím co slyším a několikrát jsem zde uvedl pádné argumenty, které jsou mimochodem poublikovány i v některých našich odborných časopisech - např. Stereo a video a nebo Audio a jeden z časopisů dokonce na předloňském Top audiu dělal ukázky rozdílů vypálených CD. Jeden hufista z Plzně mě kdysi říkal, že zkoušely pálit na stejném PC, stejnou rychlostí, stejným programem na stejné médium, akorát vyměnily mechyniky. Jednou to pálil Plextor a podruhé Teac a když to zkoušely poté přehrát, tak v tom byly jednoznačně rozdíly - a kde se tam asi tak vzaly??? To jsou pro mě pádné důvody a už několikrát jsem psal i o testech u nás na krámu a to je pro mě směrodatný - a to že ty testy byly regulérní si můžete přečíst níže jak probíhaly.
09:25:49
27.10.2003
-> Zazaa: Nechci se hádat, ale tohle je přesně přístup člověka, který to nikdy neslyšel a o funkci CD přehrávače má jen hrubou představu. Vyrovnávací paměť mají pouze discmany a některá autorádia, ale to s tím nemá nic společného. Opravný algoritmus obsahují všechny CD přehrávače včetně mechanik v počítači a jak už jsem psal několikrát - CD-DA není totéž co CD-ROM - tam je zápis strukturově mnohem jednodušší a prakticky ho nelze vyložit jinak ani když dojde ke špatnému načtení některých nul a jedniček - prostě to udělá totéž narozdíl od audio CD.
09:21:37
27.10.2003
BlackSUN
Jéé, Zazaa je na mojí straně...
2 Tuner#2: Nejde o rychlost, prece nemuze byt kopie hardwarově jiná než originál, nemůžou tam bejt jinak jedničky a nuly, to bys přece nikdy neměl kopii... Od toho je to digitální a od toho 1 a 0, aby to bylo jednoznačný a pořád stejný. Na to opravdu nemůže mít rychlost vliv. Možná když to nasmažíš vyšší rychlostí, můžou bejt ti pity rozmázlejší, ale tomu taky moc nevěřim, kdo by dělal vyšší rychlost když by tim ztrácel hodně kvality, asi žádná firma... Jitter neboli ten časovej posun pak může bejt u toho D/A převodníku jak píše Zazaa, ale ten s médiem v podstatě nemá asi moc co dělat...
Extreme Tyres