DVD prehravac

prohledat
173 příspěvků (zobrazeno 101 až 150) od 09.10.2003 do 08.12.2003, založil/a
řadit dle data
09:16:40
27.10.2003
Zazaa
ja si nemuzu pomoct, ale kdyz mam data 11001101111001 na originalnim disku a vypalim je tak mam opet 11001101111001 kdyz to mechanika cte tak precte zase to same data nacpe do vyrovnavaci pameti a nejakej jitter je uz problem pouze D/A prevodniku

to same pri grabovani at grabujes jakou chces rychlosti tak furt ctes 0 nebo 1 a jestli je mezi prectenim bitu nejaka prodleva muze bejt uplne jedno
a pri paleni opet sypes na disk digitalni data takze je jedno jakou rychlosti ten laser pali do povtchu
08:52:02
27.10.2003
Tuner#2 - zrušená registrace
-> BlackSUN: Pokud je při grabování použitá vyšší rychlost, tak zcela určitě, protože jitter je přítomen i při grabování - je to to samý co obyčejné přehrávání CD.
13:04:50
26.10.2003
BlackSUN
2 Tuner#2: Takže podle tebe je z hardwarového hlediska (fyzicky) pálený cd jiný než lisovaný?
11:44:39
26.10.2003
-> CHIP: Jak jsem psal níže, tzestovali jsem na zařízení řekl bych nišší střední třídy, za čož považuji zařízení (zesilovač, cd a repro) okolo 50 - 60 tKč. Tak už jsou poznat rozdíly velmi zřetelně, ale ten rozdíl je znát troufnu si říci na každém zařízení složeném byť z těch nejlevnějších komponentů, což může být tak 20 tKč (např. nejlevněší CD a zesilovač Denon a repro MS 902) - i tam byl rozdíl slyšet a to se bavíme stále o rozdílu rychleji pálených CCD. Když na takovéhle sestavě - řekl bych hodně laciné pustíš MP 3, tak by jsi zvracel - promiňte ten výraz, ale je to tak.
11:39:09
26.10.2003
-> BlackSUN: To jo, ale algoritmus zápisu je podsatně složitější něž u CD-ROM. Tam je zápis daleko jednodušší na čtení a nejde se zmýlit (pokud není počkozená mechanika, slabý laser a nebo škrábnuté médium). Ale u CD-DA je zápis natolik složitý, že ho lze vyložit více způsoby - proto je u každého CD přehrávače opravný algoritmus (čím kvalitnější mechanika tím méně oprav) a hlavně je pak problém s tím časováním, kdy vzniká právě posun hodnot signálu v čase - neboli Jitter. Ten se významou rolí podílí na výsledné kvalitě zvuku a způsobuuje právě tu drsnost, agresivitu, špatný prostor, menší dynamiku... a proč to jsem popsal už níže na nebudu to znovu papouškovat4
12:22:22
24.10.2003
CHIP
-> Tuner#2: No nevim ... zda se mi ze hovoris o kvalite zvuku, ktery bez pochyby jiny je, ale da se poznat na reprosoustavach a zarizenich od 50000 za kus ... a protoze si nic podobneho nikdy kupovat nebudu ... klidne se spokojim s "orezanymi" MP3 a kopirovanym CD ... Doma ani v aute to nepoznam .. takze to neresim .....
Nepopiram ovsem ze to co jsi tady technologicky popsal je pravda.
11:16:18
24.10.2003
BlackSUN
2 Tuner#2: Jak jsou zaznamenána audio data na cd? Jsou to normální klasický pity a gapy?
11:12:38
24.10.2003
Jirik
Vy ste pajduláci, dejte si do auta gramofoun s tou troubou, a promítačku. 1
09:42:30
24.10.2003
Jak jsem psal jakékoliv digitální data a CD-ROM jsou naprosto odlišná od normy CD-DA. Jitter v muzice se vyskytuje jak při záznamu hudby, tak i při reprodukci. Ve studiu, kde vzniká nahrávka se analogový signál převádí do digitální podoby a ze sinusoidy se laicky řečenou stávají schody, které u nekvalitní normy CD-DA jsou poměrně velké (proto dodnes gramofon hraje lépe než CD a jsou nové formáty DVD audio a SACD, ale to už je jiné kafe). problém je v tom, že ke každému schodu je "přiřazen" časový údaj a tam je právě možnost vzniku chyby. U studiové techniky je to ale většinou kvalitně ošetřeno samostaným a kvalitním (a také drahým) převodníkem. Kdežto u CD přehrávačů je řídící krystal (je podobný tomu v hodinovém strojku) tou největší slabinou. jak je známo, krystal ovlivňuje spousta faktorů (vibrace, kolísání napětí, umístění...). Bohužel u levných přehrávačů je řídící obvod DA převodu umístěn většinou na společné plošné desce a tudíš je ovlivňován i jinými součástkami, vibracemi ... a to má za následek ten, že ten pomyslný schod se odehraje v jinou dobu než byl zaznamenán a tím se výrazně zhoršuje zvuk. Stává se drsným, plochým a zhoršuje se prostor nahrávky. U drahých CD přehrávačů (Accuphace, Arcam, Naim...) je to vyřešeno mohutnou konstrukcí skříně (CD váží třeba 15 - 20 kilo a né jako ty papírové tříkilové sráče) a hlavně oddělením krystalu od všech dalších součástek a samostatné napajení dogitální a annalogové části a nejlépe i mechaniky - tzn, že jsou tam tři trafa. Proto jsou u laciných CD přehrávačů, tak výrazné rozdíly a o počítačových mechanikách při grabování ani nemluvě - vždyť jsou to ty nejlevnější šmejdy a jsou ovlivňovány tolika faktory, že se divím, že to vůbec hraje (ta poslední věta byla nadsázka :o)) Doufám, že jsem Vás tímto už definitivně přesvědčil, protože čím rychleji grabujete, tím ten obvod má větší chybovost. pokud jsem Vás nepřesvědčil, tak bohužel už nemám síly ani čas na další vysvětlování a stejně by to bylo zbytečné
11:49:39
17.10.2003
BlackSUN
Tak tak, jedna mechanika musí číst stejně origo i kopii, pokud je shodná, což je, takže jitter neni o kvalitě média, nebo je?
10:18:58
17.10.2003
Saky
JITTER je tzv rychle fazove chveni vznikne jak popisujes pri seriovym razeni jednotlivejch casti retezce, nechci se nijak hadat protoze tomuhle nerozumim ale napr u SDH problem JITTERU a WANDERu je take ale neni to neco co se nejak projevi na prenosu dat jsou s tim akorad problemy pri synchronizaci, ale to se da vsechno resit bez vlivu na prenos dat, ono kazdy zarizeni v retezci urcite musi splnovat nejaka kriteria doporucovane nejakym proste treba jako v mym pripade ITU-T ale to je jedno, co se tyka dat tak si stojim za to ze ta kopie musi hrat stejne pokud ji stejne precte ta mechanika nevim jaky tam sou korekcni kody ale pri spatne prectenem vzorku napr kdyz nebude spravny kontrolni soucet nebo proste neco co pozna spatne prenesena data tak se to opravi vzdycky na spravnou hodnotu resp ne vzdycky, pokud budes mit treba blok dvaceti bitu a dva prijdou spatne tak se to jeste opravi pokud uz tri tak uz ne pak uz je otazka co z toho vzorku vznikne jenze v digitalnim svete se pocita s chybovosti nulanula nic treba u SDH je to 1chyba z miliardy az 1 z bilionu sice je to asi nesrovnatelny s poskrabanym cdckem ale ted uz nevim o cem sem mluvil-))
08:48:18
17.10.2003
-> Saky: a při grabování to CD jako nečteš?? Takže je to problém i při pálení a jsou tam rozdíly - kdo nevěří, ať tam běží 1
08:46:49
17.10.2003
-> BlackSUN: Jak jsem napsal CD-DA není totéž co CD-ROM, kde je zápis podstatně jednodušší - má jednoduší strukturu. Ty píšeš, že rozdíly jsou jen problémem mechaniky - ano máš pravdu, ale co asi tak děláš při grabování do PC - přehráváš záznam v různě kvalitních mechanikách. Navíc v digitálním světě existuje ještě JITTER (časové roztřesení signálu - nepřesnost) a ten se velmi výrazně podílí také na kvalitě zvuku!!! A tam už opravdu záleží na kvalitě mechaniky. Jak jinak mě vysvětlíš následující situaci. Sestava složená z jednoho zesilovače, jednoho páru reprosoustav, jednoho DA převodníku a dvou CD přehrávačů, které ale slouží jen jako mechaniky, protože jsou propojeny stejným digit kabelem do DA převodníků. Na stejné CD byl zvuk odlišný a to u některých CD přehrávačů až překvapivě dost!! Čím to asi je - JITTER je ten prevít :o)) a navíc i opravné obvody jednotlivých mechanik a konstrukce jednotlivých CD přehrávačů. je to téma na dlouho a bohužel nemám čas vše tady popisovat. Stejně bych tě a ostatní nepřesvědčil - na to musí každý přijít sám - bohužel pokus si koupí lepší aparaturu, tak zapláče sám nad sebou přoč pálil vícerychlostně a nebo dokonce shit v podobě MP 3...

-> CHIP: Nemáš zač - myslím si že budeš spokojen.
10:09:26
16.10.2003
U-Geen
-> BlackSUN: no dobře. tak origo CD vs pálený.
09:55:16
16.10.2003
BlackSUN
2 u-geen: Nejde o rozdil mezi CD-DA (Compact Disc - Digital Audio) a CD-ROM (snad kazdy vi).. I palena placka muze byt CD-DA...
07:56:19
16.10.2003
U-Geen
-> MATTESS: Ja vim ono to byl joke. Po té co jsem připojil k PC zesík tak mě MP3 který si neudělam sám a nebo kerý nejsou dobře encodovany taky tahaj za usi ... ale zas tak dobrou sestavu abych slysel rozdíl mezi CDDA a CD-ROM naštěstí nemám :-)
17:50:03
15.10.2003
BlackSUN
Přesně, v principu ten zvuk jinej bejt nemůže. Pokud je kopie a originál bitově shodný, je to prostě stejná placka co se týče obsahu. Jak ji pak kterej přehrávač interpretuje ohledně kvality mechaniky je problém mechaniky a myslim si, že asi zase neni tolik různejch opravnejch mechanismů, aby to někde hralo a a jinde c jenom proto, že to mechanika jinak opravila. Navíc kdo poslouchá hudbu ze zničenejch nebo poškrábanejch placek si ji asi tolik neváží a nevim, proč řeší rozdíl. Placky originály, nakonec ani pálený, nikomu nepučuju. Pořád si ale myslim, že u kopie vypálený na kvalitní cd-audio medium v dobrý mechanice nemůže bejt poznat rozdíl, pokud je bitově shodná s originálem. Nějak se mi nechce připustit, že by opravný kód a samotná oprava například škráblý placky měla vliv na reprodukci, resp. podobu zvuku, protože to přece (dobrý algoritmus) opravý do původní podoby, takže i škráblá placka by měla bejt po opravě zase stejná jako původní bez škrábnutí. Pak by tyhle opravy asi ztrácely smysl, ne? To už lepší, aby mechanika nehrála nic než něco jinýho, co si "vymyslí" opravou.
16:05:34
15.10.2003
Saky
Jenze jak jsi napsal tak to neni problem CDcka ale problem cteni CDcka nektery mechaniky umej cist akorad lisovany original CDcka a kdyz tomu das naky paleny tak se hryze piska a kdyz mu das paleny vickrat tak ho nevezme vubec ale to neni problem CDcka
15:58:31
15.10.2003
CHIP
-> Tuner#2: Jdu do panasonica za 4200 ... diky za radu ...1
15:57:51
15.10.2003
CHIP
-> Tuner#2 15.10.03 13:32:20: No my jsme to mysleli tak, ze kdyz provedu kopii audio CD .. tzn, ze udelam jednorychlostni grabbing a pak 4 rychlostni paleni, tak jsou kopie shodne .... je jasne, ze kdyz nekdo grabuje 40x , tak je to na nic, ale s klidnym svedomim muzu rict, ze dnesni mechaniky zvladaji bezproblemove grabovani az do rychlosti 8x (pokud je CD ve 100% stavu) a paleni uz je opravdu jedno, ikdyz u audia uprednostnuju 4x, ale asi z historickych duvodu .....
15:54:38
15.10.2003
MATTESS
-> u-geen: Ten kamos, o kterem T#2 pise neni zadny maniak jako T#2 a i on co by laik ten rozdil poznala dost presvedcine. Az tahle zkusenost ho presvedcila. Do te doby taky neveril.51
13:45:10
15.10.2003
U-Geen
-> Tuner#2: problém je že ty máš netopejří uši :-)
13:36:54
15.10.2003
-> CHIP: Pokud by jsi to měl jen na poslech DVD, tak jak říkám s přimhouřením očí jo, ale na poslech muziky NE. A kdyby jsi měl kino za 30 a výš, tak už máš samostatné komponenty, které můžeš obměňovat jak chceš (podle fin. možností) a pokud Ti odejde DVD, tak jsi vyhodil jen 4 tKč a zesík s bednama ti zůstanou. A to že by odešel zesík se prakticky nestává a repro také ne - pokud je tedy neodpálíš 4 Jinak ten Pana za 4.200 je slušná cena.
13:33:08
15.10.2003
Jo a sorry za chyby - píšu to na rychlo z kavárny a nenám čas to kontrolovat4
13:32:20
15.10.2003
to All ohledně CD-R:

Jestli někdo z vás zná rozdíly mezi CD-ROM a CD audio, tak by jste tady nepsaly takové bludy a servr CDR vedou počítačoví maniaci, kterí tomu opravdu nerozumí a poslouchají hudbu na plastových bedýnkách u počítače. Je to tiž obrovský rozdíl mezi CD-ROM a CD audio. U CD-ROM je každá chyba znamená nefunkčnost (třeba programu) a neexistuje tam systém oprav jako u CD Audia. a navíc je tam podstatně jednodušeji dáno v jakém sledu 1 a 0 co ten program udělá. To u CD Audia dáno není, protože záznam hudby je podstatně složitější a proto každý přehrávač má opravný algoritmus, který dopočítává chyby vzniklé při čtení a tím se mění právě charakter zvuku. Jakmile chyb je víc projeví se to přeskakováním a nebo výpadkem reprodukce. Dělaly jsme několik pokusů a vždy na slepo - tzn. dva stejné CD přehrávače naposledy Denon DCD 755 na stejný zesík Rotel RA 02 a bedny B&W 603 S3. Nikdo z poslouchajících nevěděl v kterém přehrávači je CD-R vypálené 1x a kde je 20x (rychlost) a vždy jsme se všichni nezávisle schodli kde je to vícerychlostně vypálené CD - a to né že by jsme se domluvily, ale každý to pak v soukromí napsal, kde bylo to horší CD a všeni se vždy schodli. ono také není divu, protože rozdíly odzvláště na středech a výškách a naprostoru nahrávky byly velké. po debate s jední PC maniakem, jsme došli k závěru, že chyby nevznikají ani tak při pálení, ale při načítání (stejně jako když si přehráváte CD v CD přehrávači). Když budete grabovat 1 x s kvalitní mechanikou, tak rozdíl oproti originálu téměř nejde poznat, ale jakmile grabujete 4x a nebo dokonce vícerychlostně, tak pravný mechanismus musí zasahovat častěji a tím se zhoršuje zvuk. Při pálení už si to kvalitní mechanika ohlídá a rozdíl mezi 1 x a nebo 4 x už není - zvyšuje se totiž i intenzita laseru a pokud by to nestačilo, tak mechanika zpomalí. Ovšem pokud někdo pálí 40x, tak samozřejmě jsou i rozdíly způsobené samotným procesem vypalování. O kvalitě MP 3 se ani nebudu vyjadřovat, protože když jsou rozdíly při různých rychlostech pálení, tak jak asi dopadne zvuk při kompresi signálu???

taková perlička na závěr. kamarád taky nevěřil a tam jsem mu řekl aby mě jedno CD nagraboval a vypálil 1 x a vzal k tomu to své 40x. Když slyšel ten rozdíl tak nechápal a říkal to i Mattessovi, který celou tu historku může potvrdit.

Jinak poslouchalo se u mě doma na zesilovači Denon PMA 735, CD přehrávači Denon DCD 835 a repro B&W DM 603 S3 v běžně zatlumené místnosti bez akustických úprav.

Uff, to jste mě ale daly zabrat a doufám, že mé argumenty alespoň některé přesvědčily
13:15:55
15.10.2003
CHIP
-> Tuner#2: No ale na normalni stereo mam doma "poradny" repro a stereo zesilovac ... takze jsem si rikal, ze by tohle nemuselo byt spatny... Jo ten Panasonic co jsi mi doporucoval jsem nasel za 4200 ... coz je asi slusna cena...
Jinak ja si myslim, ze prave tady je priklad toho, ze kdyz se to posere, tak to chytnu a vyhodim ... stalo to 8000 cert to vem, ale koupit domaci kino za 30000 a pak z toho neco vyhazovat, tak to by me teda nasralo ....
13:10:23
15.10.2003
-> Hamry: No právě - ten zesík je největší slabina řetezce a repro taky moc velká výhra není - pár Dantaxů jsme taky měly a byly jsme rádi, že jsme se jich zbavily...-> CHIP: Nikdy nic takového nekupuj a kdo Ti to doporučil byl pěknej blb a né odborník - a to myslím vážně. Vždy je lepší mít všechny části audiořetězce oddělené. Za prvé zvukově se dostaneš úplně do jiných dimenzí kvality a za druhé, když ti za dva či tři roky odejde DVD přehrávač, tak ho prostě vemeš a vyhodíš (opravy se již dnes nevyplatí a poruchovost je opravdu velmi vysoká - asi bych to neměl říkat, ale snažím se být solidní prodejce a tak co tady píšu říkám každému zákazníkovi. další věc je na co to chceš - pokud přes to budeš poslouchat jen filmy, tak to s mřimhouřením všech očí jde snést, ale jakmile na takovéhle sestavě pustíš stereo, tak je to děs!!! A zkus se zamyslet nad tím, kolik času budeš poslouchat CD nebo tuner stereo a kolik času tam poběží nějaký film v DD nebo dts?? Jistě řekneš, že 80% bude muziky a já potom nevím, proč se všichni hrnou do takových šlupek, který stereo hrajou tak, že bych zvracel... promiň mě ten nadsazený pohled, ale už mě to fakt štve každýmu tohle vysvětlovat - vadí mě, jak lidi nejsou schopni dnes (myslím to všeobecně) posoudit kvalitu za vynaložené peníze. Každý jde jen po cené, slevách, funkcích, které nikdy nevyužije, ale zvuk je na posledním místě - já to nechápu a kino do 30.000,- komplet považuju v přirovnání k autům za koloběžku, protože i trabant je lepší...
10:48:41
15.10.2003
CHIP
Panove vyskytla se nova otazka ... bylo mi doporuceno spis zakoupit nejaky levnejsi system domaciho kina nez samotny DVD... nabizi se Finlux HCS 4000. Na www.hifishop.cz ho maji za 8928,- coz mi pripadne jako dobra cena. Co si o tom myslite ..
20:19:10
13.10.2003
BlackSUN
2 juris: Jasně, sem rád, že se to vyjasnilo a všichni to správně chápou...
09:22:20
13.10.2003
CHIP
-> Tuner#2: No podivam se, jestli ten panasonic sezenu za nejakou rozumnou cenu a kdyz jo vyuziju tve rady. Jinak ja doma Mascom mam ... televizi .. ta je super, video ... nahrava lip, nez tatova toshiba za 15000 ... a s obema zarizenima jsem tedy hodne spokojenej. Nic o poruchovosti jsem nikde neslysel, takze nemuzu potvrdit ani vyvratit, ale kazdopadne jdu prozkoumat panasonic.
07:22:57
13.10.2003
juris
-> BlackSUN: Ted uz mi to jasný je.V tom pripade to muselo byt z MP34
22:15:16
12.10.2003
BlackSUN
Jo, Saky mi v podstatě potvrdil to, co sem řikal, že nepoznáš bitovou kopii nebo i kopii přes komp s tim, že to nebude modifikovaný nějakym audio softem, což komprese do mp3 je. Přes wavy se to nezmění, stejně jako kopie jedna k jedný, z mp trojek tam rozdíl určitě je, což sem ani netvrdil že ne. Juris začal s tim, že kopie hraje jinak než originál. Cédéčku vypálenýmu z mp3 já neříkám kopie... Takže snad je to teď jasný.
19:55:01
12.10.2003
juris
-> Saky: no to je to co si myslim,ze ten borec co mi to palil to mel nejak orezaný,s toho duvodu co tady popisujes a potom se to opravdu neda poslouchat,alespon me to teda vadí,takhle "orezanej" zvuk.Jak ríkam v audiu se vyznam,ale palení cd v pocitaci a podobne akce jsou mi cizí.4
18:22:03
12.10.2003
Saky
tak panove uvedu vas trosku do obrazu jak to je da se rict ze oba mate pravdu ale je kopie a kopie, pokud ti nekdo prepali CDcko nekde z pujcovny tak ta kopie je identicka a hraje to uplne stejne proste 001010 se vzdycky precte jako 001010 a to vzdy i kdyz se mechanika v uvozovkach splete (zasrany CD, skrabanec atd) tak je to jedno jsou tam korekcni a detekcni kody ktery to zase opravej na spravnou datovou posloupnost, rozdil je samozrejme v jednotlivych aparaturach tam uz se to muze lisit ale pokud vezmes takovehle CDo a vypalene ktere je jeho kopii nemuzes poznat rozdil pokud to prehravas na identicke aparature, pak je ovsem jeste dalsi vec a to ze malokdo kdo si pujcuje CDcka si je kopiruje jako waw soubor v plne kvalite ale pouziva komprese MPEG ktere vyuzivaji rozdeleni datoveho toku na vzorky rozdeleni na kmitoctova pasma ktere jsou postupne kvantovany podle nejvetsiho vzorku cimz se usetri velikost v urcitych mezich podstatneji se da ale usetrit velikost prave oriznutim napr malych signalu nebo signalu na vyssich kmitoctech tim docilite napr zmenseni velikosti 1:10 proto taky MP3ky 128kbit 64kbit atd.. a jen pro usetreni mista si to nikdo nenakopiruje na disk v plne kvalite ale jako MP3ky cimz na stejne misto nacpe treba 5-10 CDcek podle kvality a pokud ti pak nekdo vypali CDcko ktery vytvori z MP3ky uz nikdy nemuze byt ta kvalita verna pokud je teda MP3ka z ktere se waw soubor vytvari ztratova
coz vetsinou je..
takze pro shrnuti originalni kopie je vzdy stejna a hraje stejne jako original ale palene CDcko ktery je paleny z MP3 uz hraje jinak, resp 99pct posluchacu to nepozna ale nejaci s hudebnim sluchem to poznat mohou a vetsinou i poznaji
17:47:52
12.10.2003
juris
-> BlackSUN: já nic nechci obhajovat,ale proste na tom vypalenim byli jen hnusný agresivní stredy a nic víc.Zkusim si jeste pojcit ten origos a nahrát to na emdecko a potom posoudit,ale at se do zeme propadnu,fakt to hraje hrozne z toho pocitace10
17:33:42
12.10.2003
BlackSUN
2 juris: To sou právě argumenty jak za korunu pí*a, když to řeknu až takhle přehnaně (jinak v klidu), chce to porovnávat na jednom přístroji jednoho interpreta jednu skladbu origoš s vypálenym na normální funkční vypalovačce, nejlépe bitovou kopii např. programem CloneCD... Ale i jinak si myslim, že neni možný to poznat bez úpravy v nějakym audiosoftu.
17:30:15
12.10.2003
juris
-> BlackSUN: no reknu ti to takhle.Chtel jsem cd nove metallici ale nemel jsem prachy a tak jsem si to nechal vypalit at to mám aspon do auta.Ale ten zvuk je silenej.Tak jsem si poslechl v obchode original a je to uplne jiný.To je to co nechapu125
16:59:33
12.10.2003
BlackSUN
2 juris: Data nebo hudba na CD nemůžou být z principu jejich uložení zkreslená, pokud je někdo mezi načtením do počítače a následným vypálením nemodifikuje. Prostě nemůžou. Neni kde by se vzal slyšitelný rozdíl. Omluvám to u lidí, co si to myslí, že to slyší a nedají si ty vysvětlit tim, že mají vsugerované, že originál musí hrát líp jak kopie. Tolik asi k tomu. Sem samozřejmě přístupný objektiovním argumentům, to, že to někdo prostě slyší neberu, to taky můžu řikat že moje auto má 100 koní a druhej se sveze a žekne ne, má to jenom 90. Prostě to chce nějaký podklady, u motoru třeba odbrždění. Jinak co se týče digitální cesty zvuku, nejde prostě zkreslit, pokud to neni šunka mechanika co pálí laserem šejdrem od boku...

Už od tématu: Nechápu, kde se vzalo slovo kompl. Je to taková pro mě hnusná zkomolenina. U nás se řiká komp, prostě jako zkráceně computer [kompju:tr], slovo kompl mi dycky rve uši, když ho slyšim, oči, když ho vidim.

To sem se rozkecal
16:23:57
12.10.2003
juris
-> BlackSUN: Já mám na mysli cejda co nekdo pálí na komplu,ale samozrejme nekdy to opravdu je minimalni rozdil,ale nektere kusy jsou opravdu zkreslene a nedaji se poslouchat,nechapu cim to je kdyz jsou to jen 1a0,ale bohuzel je to tak.Já osobne vypalovacku nemam,takze pálení nerozumim,ale usi mam dobry1 .No a jak rikas uz jen ten pocit ze posloucham origos cd a ze si koupim neco víc nez jen kolecko za 12.-korun.Pro me je poslech hudby o tom ze si treba prectu booklet a texty atd. urcite my rozumis jak to myslím.Vím ale ze dnes je to z cenou cd fakt na hovno,ale ja uz jsem proste takovej.Mám rád novy veci,protoze mám ten dobrej pocit ze jsi prvni kdo tu vec vlastní a je no proste nová4 1
13:41:48
12.10.2003
BlackSUN
2 juris: Dost jsem o tom rozdílu pálené vs original audio cd přečetl, mám na to svůj názor, jenž byl i objektivně potvrzem na CDR serveru a to, že pokud je kopie a originál bitově identická kopie, což až na např. údaje o médiu je, tak ten rozdíl prostě nepoznáš. Neni prostě kde by se vzal. Pak už by se dalo mluvit o nekvalitní mechanice, která dělá rozdíl mezi páleným a lisovaným médiem, což je už hodně špatná varianta, ale jinak tam ten rozdíl podle mě bejt nemůže. Budu rád, když mi to vysvětlíš tak, aby se to případně objektivně posoudit, případně si rád přečtu další článek na podobné téma, podložený určitý měřením a podobně. Jinak je to jenom subjektivní pocit z toho, co dáš do plackovače a věřim tomu, že když by ti nevědomky někdo médium vyměnil, nepoznáš to.
13:07:38
12.10.2003
Hamry
-> Tuner#2: Tam je akorát základ od technicse. Přesněji DVD Pioneer, AV Technics, a ještě je tam nějakej převodník či co. Přední sloupy Dantax zadní taky akorát menší.
12:32:40
12.10.2003
juris
-> Tuner#2: jo fajn. mej se4
12:30:44
12.10.2003
juris
-> Tuner#2: no tak ja jsem je teda neslysel,ale to co jsem o nich cetl mi stacilo,ale je to jak rikas pokud je clovek neuslysi,tak nemuze posudit.Ale jak rikam to uz jsou cenove relace ktere se me netykají3 .Jsem ted moc spokojenej s tema kefama,posloucham je pres reciver Onkyo 575x a dvd panasonic A160,je to uz starej model,kterej ani nehraje paleny cd,ale to me nesere,protoze kdyz si chci poslechnout hudbu kvalitne,tak si stejne musim pustit original a reci lidi kteri tomu nerozumi a rikaji ze to nejde poznat,tak musim rict ze to opravdu poznat jde a nekdy je to opravdu hruza,ale to se nikomu nesnazim vnucovat,kdyz vim ze ten clovek tomu nerozumi,tak to nemá vubec cenu.jinak s tim technicsem ti davam za pravdu. Mám sice od nich MD,nehraje sice exluzivne,ale byl za 8000.- novej jen mel trochu skrablej displej a tak jsem ho vzal.mel jsem sony 5 radu,ale ten my za rok odesel10
12:25:37
12.10.2003
-> juris: Nějak jsem odběhly od tématu :o)) už musím a až zase někdy budu na netu rád si s Tebou pokecám. Ahoj.
12:23:26
12.10.2003
-> juris: Je to fakt, ale zrovna Nautily bych nemusel - šlyšel jsem je třikrát a ani jednou mě nepřesvědčily - to takové Nautilis 801 nebo 800 hrajou 3x lépe a stojí polovic a nebo 1/4. Mě v poslední době ohromily Acony - dělá je na slovensku šéfovo bratranec a takové Divusy nemají chybu a s cenou necelých 400tKč porazily i zmiňované Original Nautilis - test byl v časopise Watt a můžu osobně říct, že nic lepšího jsem zatím neslyšel...
12:20:07
12.10.2003
juris
-> Tuner#2: no tak Cody byli hodne dobry. já mel moznost se setkat je ze sedmickama,ale fakt jsem cumel a jeste k tomu ta cena..............4
12:18:54
12.10.2003
-> juris: To se mě taky stalo :o)) a jak říkám je to škoda, protože Kefy považuju za vcelku dobrou značku a sám jsem před lety začínal na Kef Coda 8...
12:18:23
12.10.2003
juris
-> juris: no jo o tech penezich to je8 . Kdyby byli prachy tak si klidne koupim Nautily a zapojim si je pres koncaky,na kazdy pasmo jeden,ale to je jen sen3
12:16:22
12.10.2003
juris
-> Tuner#2: ty jsi me nepochopil.Já ted mam Kefy,cresty 3,ale chtel bych ty Eposy.Jo o tom problemu s dovozem Kefu vím svoje,kdyz jsem si je tenkrat kupoval,tak zrovna prebiral zastoupeni Emos,kterej je tady u nas v Prerove a kdyz mi je kamos co ma obchod s audiem chtel u nich odjednat,tak na nej koukali jak na blbce a vubec nevedeli co to je3 3 3
12:15:23
12.10.2003
juris: Máš pravdu, že vše je otázkou vkusuu, poslouichaného žánru a v neposlední řadě místností, ale Phonary jsem měl možnost slyšet u nás v poslechovce a nic moc a nebojím se říct, že Dvořák to tam má nějak pochybně zapojený - víc k tomu psát nebudu4 Repro by si měl každý vybrat dle svého vkusu a nejlépe na své aparatuře ve své místnosti, což mnohdy nejde. Já mám výhodu v tom, že si domů můžu půjčit co chci a v relaci do 40 tKč mě doma nejlépe hrály B&W DM 603 S3 a mám je už rok a naprostá spokojenost. Teď pokukuji po nové řadě 703, ale to bych už asi musel jít výš i v komponentech a vyměnit Denona za něco lepšíího a na to nejsou prachy :o((
Extreme Tyres