skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Dobové doplňky a jiné "zlepšováky"
Tak zase jeden přírůstek do mé sbírky zajímavých zbytečností:
-> dragon_cb_cz: Tak to jsem i slyšel - a asi ano, blíž (a stručně) to trefit asi nejde..

-> Jozka 31.05.21 20:06:49: Wikipedie to hezky ilustruje jako jeden o voze, druhej o koze 

-> King: / -> dragon_cb_cz:
Něco údernýho v naší krásné mateřštině ?

-> Sita: přínos to asi nějakej má... minimálně v létě se to líp sbírá při rozjezdu, jelikož to nebere horký vzduch z pod kapoty, v nejnižším místě je prolis na odtok..... mínus je že když je chladno tak to dost dlouho škube než se to pořádně ohřeje.
-> Jozka 30.05.21 11:04:29: To jsem si musel vygooglit

-> Pavel P.. 29.05.21 23:39:48: nevsiml jsem si, ze by se to nekdy debatovalo, takze jen ve zkratce: poznal jsi nejak prinos? A jak je tam vyreseny odvod vody?
Na zdejší tangenciální myšlení si asi nikdy nezvyknu..
-> Tom Troll: asi 10let už ho mám na autě....

Tak to někdo konečně kvalitně vyfotil. Nasavač dozadu na čelo pro vozy do teplejch krajin, včetně brzo otevírajcího termostatu, chladiče oleje na všech motorech, a další. Díry na držáku patřej ke klecovkám v obvykle nevyužitejch děr v čelu. 

-> rsvancara: ono se to da prepnout. Bud tam mas 2 oranzovy pole, nebo 2 LEDky - zelenou a cervenou.
-> ZdrubT 08.04.21 09:12:46: Tenhle mam ve stovce.
-> ZdrubT 08.04.21 09:04:17: Tohle měl v autě strejda. Svítilo to oranžově. A hned vedle měl ve stejném designu indikátor dobíjení (klasicky červná, oranžová a zelená dioda).
-> Tomaso435: ja vim

-> Ikebara: no fuj, to je ale vošklivý

nejake to apri cd i ad a par otackomeru
vim jeste o dalsich 6 ruznych druzich takze ty taky musim mit

taky tu neco mam
vse mam samozrejme namontovane ve favu :)) jeste chyby sada na mlhovky tu sem jeste nesehnal

Dál by pro tohle téma mohlo bejt zajímavý origo nevybalený balení centrálu pro 742 z GB.
Tak taky rozšířím sbírku ekonoměrů. Mám tu jeden DDR pro 120LS. Novej voňavej.
-> ZdrubT: Hotový retro motoristické Vánoce 

-> Bukaj 07.04.21 23:56:10: Jako, když jsem to tenkrát viděl,tak jsem nevěřil. Pak jsem to udělal u své 120, umístil pod kličku stahování okna,je tam dlouhá oválná díra. Krmeno japonským SANYO z konce 80.let a hrálo to velmi dobře na malé papírové 4w ovály 

-> ZdrubT: Paráda, takhle nové v originálním balení jsem neviděl ani jeden z nich

-> Bobesh: U těch plasťáků z Bratislavy je průšvih právě ta plastová bedýnka - ozvučnice jak noha
Kdyby to mělo pevnější bedýnku s větším vnitřním prostorem a rozumně vytlumenou, tak to hraje o dost líp. Aktuálně mám tyhle bedýnky ve 130LPG na zadním platě, ale nezachránily to ani oválné reproduktory z Feldy (které v té Felde nehrají zle) a ta plastová kysnička vycpaná vatelínem - furt to hraje bídně oproti repro v předních dveřích. Kdyby se to namontovalo bez bedýnky do dveří nebo do plata, hrálo by to slušně, ale nechci dělat velké díry do plata a v předních dveřích mám nějaké dobové kulaté reproduktory (respektive reproduktory z Feldy nebo tak něco a mřížky dobové)

-> Bukaj 06.04.21 18:28:12: Ještě v minulém století mi přijel kámoš na dílnu s GLSou a ve dveřích měl ty ovály namontovaný (samozřejmě bez zadního krytu). Nehrálo to vůbec špatně na blbý papíráky. A jelikož jich tenkrát bylo všude jak nasráno,zkusil jsem to okopírovat a za málo peněz hodně muziky

-> Tomaso435: Je mi to jasný,ale wau efekt je zaručenej :)
-> Tomaso435: Tak ono jde spoustu věcí, třeba bez větších problémů jet se zataženou ručkou, nebo v tunelu rozpojit táhlo.
-> ondie 06.04.21 18:54:17: na tomhle skvělým zabezpečení je nejlepší to že to jde velice snadno sejmout z páky ruční brzdy a tím pádem celý zámek je stejně úplně k hovno

-> ondie 06.04.21 18:52:53: Taky ji někde mám
-> Bukaj: Ty záda budou prostě jen paráda.. když už se škodovka chlubí úložňákem za zadníma sedačkama,tak GB dealer asi naznal,že šedej plech s dírama,ze kterýho čumí molitan není dostatečně kůl. Montáž opět na oboustrannku a 98% použitejch těhlech věcí jsou rozpraskaný. U tý Feldy už je to provedení ne tak diletantský. Určitě Anglán něco takovýho dával i Fáčkům.
Ta polička na palubku - no krásy to nepobralo,na uklízení,asi taky nic moc,ale praktičnost bych klidně pochválil :)
(jinak teda tuhle poličku nemám,ostatní věci ano)
-> Eidy: No zámek :) říkejme spíš zajímavost
(kdyby došlo na lámání chleba,tak ... )
Ta polička na palubku - no krásy to nepobralo,na uklízení,asi taky nic moc,ale praktičnost bych klidně pochválil :)
(jinak teda tuhle poličku nemám,ostatní věci ano)
-> Eidy: No zámek :) říkejme spíš zajímavost

-> ondie 06.04.21 18:54:17: to je hodně hustý. První vteřinu jsem si myslel, že je to udělaný z granátu a on je to zámek. 

-> ondie 06.04.21 18:58:56: Je pravda, že eLková palubka je těžce nepraktická, ale tohle bude taky pakárna - při úklidu interiéru. kdyby to bylo sundavací (třeba na suchý zip), bylo by to fajn
-> ondie 06.04.21 19:06:38: A tohle jsem nikdy nepochopil, k čemu je dobré (zvláště u toho sedáku)

-> ondie 06.04.21 19:06:38: A tohle jsem nikdy nepochopil, k čemu je dobré (zvláště u toho sedáku)

A Anglický zádíčka k sedanovejm sedačkám jistě znají všichni...
Málokdo však možná ví,že to existuje i pro Felicii (ale to teď nemám foto)
Málokdo však možná ví,že to existuje i pro Felicii (ale to teď nemám foto)
-> Bukaj 06.04.21 18:57:54: Kód si můžeš rozborkou nastavit,po "zamčení" nejde zmáčknou ten jistící čudlík.
Polička NA eLkovovou palubku 742 (holandsko) - montáž oboustrannkou.
-> Bukaj: Jinak,super téma