www.auto.cz/osm-veci-kter
e-nova-skoda-octavia-dosta
va-vubec-poprve-a-jedna-kt
erou-prekvapive-ne-132000?
utm_source...
Dynamické blinkry - to považuju za největší moderní debilitu, kde dyzajn má přednost před funkčností.
Kdyby majáky na sanitkách byli dynamické, nikdo by se jich moc nevšim. S blinkrem to je obdobné.
Prostě varovky/blinkry budou vždy lépe viditelné, budou li blikat naráz, a ne postupně - zejména při rozsvěcování.
Což je mimochodem nesmírná výhoda diod -žárovka má tendenci se rozvěcet postupně, což lidské oko tak neupozorní. Ale takhle ten význam diod úplně zabijou.
A dotykové ovládání všeho? Taky debilita. Tlačítkové věci se daj ovládat poslepu po zpaměti - tohle akorát odtrhává pozornost od řízení. Zkuste si napsat SMS na tlačítkovém telefonu a dotykovém. Na tom tlačítkovém to jde skoro poslepu, na dotykovém ani náhodou
To je furt bezpečnost, vymýšlení nových systémů a já nevím co ještě... Ale unikaj jim základní věci. A to není jen tohle, to je samozřejmě víc automobilek.
Já třeba ve Volvu nemám hlášení pravidelného servisu - že to prej odtrhává pozornost, m,usím to mít v knížce. Ale že na mě každou minutu řve sklopení kabiny a musím to odmačkávat (a sklopenou ji nemám, jen se vysralo čidlo), to je v pohodě - jako by nestačilo to odmáčknout po nastartování