Ted o vikendu jsem neco pojezdil kolem Lipna na pujcenym MTB s lanovejma kotoucovyma brzdama, ktery asi leta nikdo neudrzoval, ale nebrzdilo to teda vubec. Rozhodne hur nez moje spalkovy. Vyhoda je, ze to nepribrzduje, neskrta, i kdyz to kolo trosicku osmu melo...
Jinak teda kdyz uz se vykecavam o kolech, tak moje zkusenost je, ze aby cloveka kolo chytlo, tak mu musi sednout. Nejsem zadnej odbornik, ale ze svy zkusenosti vim, ze to neni jen o velikosti ramu, ale spis o jeho geometrii. Me se nejlip dupe na manzelky zanovnim jednoprevodniku, ktery je mi na prvni pohled maly, ale tak dokonale se mi na tom funguje, ze me bavi vic jezdit nahoru kopce, nez rovinky nebo sjezdy :D Zajimavy je, ze ji se na tom dobre nejezdi, boli ji na tom kolena a vzpomina na svoje predchozi kolo ktery ji bylo na prvni pohled velky. Podotykam, ze tohle kolo ji poradili v prodejne... Jiny kola co jsem zkousel (vic predchozi odstavec, ze to delam) me nechytly a radsi si skoro stejnou vzdalenost zabeham nez to odslapat... Faktem je, ze mam disproporcnich 190cm...