skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Fabia Iii - motory Tsi
-> vhml 07.07.15 12:46:47: A nemá ta nová už i nějaké to variabilní časování ventilů?
Ja ted jezdim s FII 63kW a jsem překvapenej jak moc to nejede oproti FIII 66kW která má 16V hlavu. Hlavně pružnost toho motoru ve všech otáčkách je úplně jinde.
-> Klubko_:
Tak ono tam toho na výběr moc není. Buď turbo nebo neturbo nebo TDI.
Tak ono tam toho na výběr moc není. Buď turbo nebo neturbo nebo TDI.
borci, vypadá to, že ženuška dostane v práci novou fábku. Jakej motor (asi benzínovej) si má vydupat, ať to trochu jede?
1.2 TSI 81 kW EA211 najeto 11500 km a už začíná po startu něco z motoru rachtat.
Projevuje se to jako vylítané hydroštely, ale vzhledem k tomu, že ta sračka klasické hydroštely nemá, tipnul bych to na štelovák sací vačky.
Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
Projevuje se to jako vylítané hydroštely, ale vzhledem k tomu, že ta sračka klasické hydroštely nemá, tipnul bych to na štelovák sací vačky.
Uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
-> Jirik_Tuňák1983: Praxe 

Reklama? 

-> Fifa: Konečně někdo jaksi silně povolanější 

-> Fifa 10.06.15 13:06:40: v česane asi nesedíš :-D
Nějaké informace o životnosti řemenů na typech motorů EA 211 bych měl. Řemen skutečně vydrží a to bez problémů.
Podle zkušeností z ježdění s Octavií III s 1.2 TSI 77kW to utáhne kolem komína i takovýhle velký auto. Ve vyšších rychlostech a na dálnici je to už slabota.
Ve Fabii s 81kW si nemyslím že to je úplněj žebrák. Vyzkouším a popíšu.
Nějakou tu mušku TSI přece jen má ale o tom nesmím mluvit ;-) Jinak je to oproti předchozím typům o dost lepší co se týká spolehlivosti. Provoz na plyn u těchto motorů nedoporučuju, sedla ventilů na to nejsou dimenzovaná a na 90% to výfuková odnesou. A to říkám jako příznivce a dlouholetý provozovatel aut na plyn.
Kdo ví co dělám uzná, že vím o čem mluvím.
Podle zkušeností z ježdění s Octavií III s 1.2 TSI 77kW to utáhne kolem komína i takovýhle velký auto. Ve vyšších rychlostech a na dálnici je to už slabota.
Ve Fabii s 81kW si nemyslím že to je úplněj žebrák. Vyzkouším a popíšu.
Nějakou tu mušku TSI přece jen má ale o tom nesmím mluvit ;-) Jinak je to oproti předchozím typům o dost lepší co se týká spolehlivosti. Provoz na plyn u těchto motorů nedoporučuju, sedla ventilů na to nejsou dimenzovaná a na 90% to výfuková odnesou. A to říkám jako příznivce a dlouholetý provozovatel aut na plyn.
Kdo ví co dělám uzná, že vím o čem mluvím.
-> Milan 136: Já vím, ale to rýpnutí jsem si odpusit nemohl
-> U-Geen: Ono stále je, jen Švédové nesmí prodávat na EU trhu, protože už 2nd gen 9-3 nesplňuje normy na ochranu chodců

-> U-Geen: Ono stále je, jen Švédové nesmí prodávat na EU trhu, protože už 2nd gen 9-3 nesplňuje normy na ochranu chodců

-> mira76 15.05.15 08:58:05: A co dělá ten řetěz třeba trojku v kopci, když prudčeji přidáš? Neozve se taky?
1,2Ts vw polo-77kw jak píše Alenka je to zdechlina, když člověk nespěchá jede fakt hezky, ale jak zatlačí na pilu tak to po 4-4,5tis.ot/min chcípa, prostě vw motor....dochází tomu dech.
Kdysi v minulosti jsem měl hondu 1,8vti, to bylo jiný kafe(jasně nesrovnávat nebe a dudy...).
Jinak klasika-studený při startu dělá řetěz kravál.
Olej měním po 15tis.
Motor má naj.90tis. zatím bez problému.
Mira
Kdysi v minulosti jsem měl hondu 1,8vti, to bylo jiný kafe(jasně nesrovnávat nebe a dudy...).
Jinak klasika-studený při startu dělá řetěz kravál.
Olej měním po 15tis.
Motor má naj.90tis. zatím bez problému.
Mira
-> U-Geen: 

-> dragon_cb_cz: kdyby to bylo na motorarich, tak by to bylo dozajista jinak.
Tady jde o to, ze se to musi co nejlevneji a ve finale jeste zmenit material na blato....
neverim tomu, ze nedokazou udelat poradnej rozvod, kterej by vydrzel dve kila
Tady jde o to, ze se to musi co nejlevneji a ve finale jeste zmenit material na blato....
neverim tomu, ze nedokazou udelat poradnej rozvod, kterej by vydrzel dve kila
-> dragon_cb_cz: kdyby bylo kam :))
-> MerHanz: -> Milan 136: Zase sem budu tahat Soba, ale je divny, ze uz pred 30ti lety sel vyrobit oturbenej benzinovej 4valec s retezovym rozvodem co zvladne bez zasahu 300 tisic km... asi by koncernovi motorari meli jet na sever na exkurzi ;)
-> MerHanz: i 1.2 je v octavce s remenem.
jinak o retezech bych radsi nemluvil.
Tech jsme vymenili...
jinak o retezech bych radsi nemluvil.
Tech jsme vymenili...
-> Milan 136: to je jasný, ale řemenáče se dávaj do OIII konkrétně 1,4TSI 103KW a ty zatím držej. A řetězy cvakaj už po pár tic. km. Ty starší to dělali dokonce i ohřátý a to je už o hubu, aby to nepřeskočilo. Ale spolehlivost ukáže čas. Zlatý větší benály bez šneka.
-> MerHanz: v současný době ano, uvidí se časem, jak budou řemenáče držet
Každopádně už bych nešel do TSI s řetězem. Ty napínáky jsou průser. Kluci to tu maj napůjčovaný přez fabriku ( i po tý udajný opravě problému ) a jak je to studený cvaká to jak dehet s hydroštělama v hajzlu. Každopádně bych šel spíš do toho novějšího s řemenem.
-> palinator: To jako až budeš spěchat abys ve frontě na výměnu motoru v záruce nebyl na chvostu? 

-> palinator 14.05.15 15:31:39: Jj, žmoulat ležérně párek v rohlíku a řvát na něj z okna dělej pojeď. 

-> Jirik_Tuňák1983:
Už se těšim až Vítka pojedu s tříválcem.
www.autorevue.cz/vw-pripr avuje-motory-10-tsi-272-k- 60-tsi-608-k-a-20-tdi-300- k
Už se těšim až Vítka pojedu s tříválcem.

www.autorevue.cz/vw-pripr avuje-motory-10-tsi-272-k- 60-tsi-608-k-a-20-tdi-300- k
-> dragon_cb_cz 14.05.15 14:07:39: To už budeš moct hrát v Rychle a zběsile 8. 

-> Jirik_Tuňák1983: 184kW, 370Nm... ale už kuš, nebo dostanu vynadáno, že všude tahám Soby.
-> JoseA 14.05.15 11:29:56: 38 000 km, mám to tady přesně v tabulkách. 

-> Jirik_Tuňák1983: Po přestavbě na LPG bude jiříku jaká životnost motoru? 

-> Luky 14.05.15 11:06:57: Ta ne, myslím jeho Sobola. 

-> Jirik_Tuňák1983: -> Alenka 13.05.15 18:43:27:
-> dragon_cb_cz 14.05.15 10:07:43: Kolik že to má těch kilowatůch a ňůtnůch? 

-> Jirik_Tuňák1983 13.05.15 19:52:16: Není cesty zpět
-> Milan 136: Neseděl jsem v tom, takže se nebudu pouštět do soudů, ale ty čísla mě prostě nadějí, že by to měla být nějaká střela, úplně nenaplňujou.

-> Milan 136: Neseděl jsem v tom, takže se nebudu pouštět do soudů, ale ty čísla mě prostě nadějí, že by to měla být nějaká střela, úplně nenaplňujou.
-> Alenka: 

-> Milan 136: ideální by bylo, kdyby měl parametry 2.0 TSI v poslední generaci Octavie RS, takže 165k kW a 350 Nm?
V kombinaci se samosvorem nebo 4x4 by to mohlo být tak akorát na ježdění kolem komína a člověk by předjíždění nemusel plánovat na dva kilometry dopředu.
Tohle jsi chtěl slyšet?
Prostě je to nákupní taška do města a nejede to :)
V kombinaci se samosvorem nebo 4x4 by to mohlo být tak akorát na ježdění kolem komína a člověk by předjíždění nemusel plánovat na dva kilometry dopředu.
Tohle jsi chtěl slyšet?

Prostě je to nákupní taška do města a nejede to :)
-> Milan 136: dle prodejce je ta predvadecka 63kw. Vyrobena 11/2014. Trojkova v dobre vybave.
-> dragon_cb_cz 13.05.15 19:10:59: Nesmíš přepočítávat na sobíky. 

-> dragon_cb_cz: no jasně, ale jako zdechlina mi nepřijde
-> Milan 136: 81kW z 1.2 není špatně, to neznamená, že ten celek je dobře...
-> JoseA: ve trojce je jen 66 a 81 ne?
63kW má dvojka
-> Alenka: 81kW z 1.2 je zdechlina?
kolik by to mělo mít?
63kW má dvojka
-> Alenka: 81kW z 1.2 je zdechlina?
kolik by to mělo mít?
TSI 81 kW (ve VW Polo) jsem měl na brzdě a reálně má 85 kW a 195 Nm, ale stejně je to auto v sérii zdechlina.
Aspoň spotřeba docela ujde, dá se s tím jezdit za 5 - 5,5 l, když se to moc nehoní.
Aspoň spotřeba docela ujde, dá se s tím jezdit za 5 - 5,5 l, když se to moc nehoní.
Ne je to vsechno trojkova fab. Dvojku ani zadarmo
63kW obratem načipuješ na cca 90 :-)
-> JoseA: ta predvadecka 63 kW je dvojka predpokladam? Tak tak je retez a je to osmiventil.
trojka ma remen a 16V
trojka ma remen a 16V
Ať hledám jak hledám, nic moc o nové fabii jsem tu nenašel. Jaký motor vybrat do nové fabie? V podstatě asi jde jen o to, kterou verzi 1,2 TSi. Máme možnost vzít předváděčku v plné palbě, ale ještě s motorem 63kW nebo si 12 týdnů počkat na novou s 66kW. Až na nějaké strohé testy VW pola jsem nic o těch motorech nenašel. Novější 66kW by měl mít snad jen nižší emise, ale jestli je tam i jiný rozdíl nevím. Celkem pozitivně psali o 77kw, kterou však do nových fabii nedávají a připlácet za šestikvalt s 81kw se nám nechce. Je to ale asi trochu naivní chtít zkušenosti na nové motory.