Venku, je venku...
Doporučení na nějakou dobrou střelnici na dlouhé?
Díky.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zbraně?
Vlastní někdo DD? 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Tak to nevím, já mám kamaráda, který vlastní 20 let prodejnu zbraně, střelba a lov a má veškeré licence. Až asi na 2 výjimky jsem vždy kupoval jen tam. Určitě bych nedostal nic co bych nesměl. Doma dodzuju všechny predpisy na ukládání.
Fakt jsem to B nikdy nepotřeboval. A když si někdo pořídí nějakou zbesilost (to je čím dál častěji), tak si s ním prebehnu na druhou stranu střelnice.
Metrovou repliku USA taktické pušky do kalhot stejně neschovás.
Fakt jsem to B nikdy nepotřeboval. A když si někdo pořídí nějakou zbesilost (to je čím dál častěji), tak si s ním prebehnu na druhou stranu střelnice.
Metrovou repliku USA taktické pušky do kalhot stejně neschovás.
-> Hurdis: No přebíjení a nákup nábojů třeba pro kamaráda (i když ten nákup už by dneska neměl prý být problém ani na E, ale nejsem si jist...).
-> Eidy: Na Glocky se dá spousta překvapivě fungujících a pasujících doplňků pořídit za jednotky USD na aliexpresu. Jen nekupuj automaticky zásobník. To je na kriminál. 

-> Matthes, záškodník z TechWebu 04.11.20 23:04:16: Proč? Pokud nebudu řešit na výjimku zbraň v či příslušenství v kategorii A, tak si legálně poridim i hračku kterou uveze jen nadměrný náklad.
Máš pravdu, že jsem jeden z mála lidí na okrese bez B, a možná vůbec jedinec s touto kombinaci. Ale mě ty dlouhé prostě neba. I když pumpy jsou sranda.
Máš pravdu, že jsem jeden z mála lidí na okrese bez B, a možná vůbec jedinec s touto kombinaci. Ale mě ty dlouhé prostě neba. I když pumpy jsou sranda.
-> Hurdis: Díky ohledně té reportáže. Rozneslo se to poněkud víc, než jsem čekal.
Taky nejsem militantní typ, ale loni jsem si řekl, že by to něco chtělo. Uvažoval jsem nad řidičákem na C a nebo ZP. Nakonec padla volba na ZP. Ta krásná strojařina se mi vždycky líbila a taky doba se mění. Původně jsem chtěl Glocka (byli první s polymerem a dost mě ovlivnily knihy od Kulhánka) nicméně po obhlídce trhu (a asi i kvůli nacionalismu) jsem zvolil CZ. Půjčil jsem si několik výrobců pro srovnání soustřelu a ta desina mi prostě sedla. Mimochodem mám A, B a E, takže si pořídím téměř cokoliv. Teď pokukuji po vhodném pouzdru a mám v plánu hodně natrénovat. Životnost je dle všeho dost velká.
Tak ať se daří.
Taky nejsem militantní typ, ale loni jsem si řekl, že by to něco chtělo. Uvažoval jsem nad řidičákem na C a nebo ZP. Nakonec padla volba na ZP. Ta krásná strojařina se mi vždycky líbila a taky doba se mění. Původně jsem chtěl Glocka (byli první s polymerem a dost mě ovlivnily knihy od Kulhánka) nicméně po obhlídce trhu (a asi i kvůli nacionalismu) jsem zvolil CZ. Půjčil jsem si několik výrobců pro srovnání soustřelu a ta desina mi prostě sedla. Mimochodem mám A, B a E, takže si pořídím téměř cokoliv. Teď pokukuji po vhodném pouzdru a mám v plánu hodně natrénovat. Životnost je dle všeho dost velká.
Tak ať se daří.
-> Hurdis: Prijde mi nelogicky nemit B k E, uz jen kvuli nakupu jakehokoli streliva... I kdyz uz by to udajne nemel dnes byt problem jako drive.
-> Eidy: Ahoj Eidy, já jsem velkým zastáncem 119/2002 Sb ve znění pozd.predp. Fyzicky uplatnuji denně. Jako máš peněženku, klíče, mobil, tak i ten 43 cvrcek Glock.
Mám legislativní oprávnění trochu podivné kombinace, protože mně neláká lov. Takže mám A a E. Koneckonců pod E se toho vejde. Tedy kromě kategorie A. Aby se to nepletlo.
Já nejsem militantní nosič maskacu, nejsem ani fanda zbraní. Mám rád jen krátké na které mám i profi výcvik instruovany mistrem EU. Talent to neuděla ale ten pocit.
Ale abych nezvanil.
Sportovní střelecký klub mám asi 2 km od baráku. Špičkové vedení, tvrdý vojenský přístup. Kdo něco posere, je ihned vynesen. Mám raději "zimni" sezonu, v létě jsou neděle na golf.
Ale ptáš se na Glock. Jako hloupý amatér tyhle zbraně zboznuji. Mám 19 speciální FS, 17ku, 43, ke každé nějaké příslušenství.
Ty větší jsou služební typy, absolutně jednoduché,spolehlivé, údržba minimalni. Střelba pohodlna jak statický, tak i taktický.
Ještě na žádné nemám zbrojarsky servis, ale obecně vím, že kolem 12-15.000 ran by neměl být problém.
Já jsem s nejvytizenejsi teď asi na 8000 ranách a nevidím známku opotřebení.
To byla doba než jsem se vyzvejknul...
Jo a mmch, gratuluji k reportáži na seznamu ze smyčky. super.
Mám legislativní oprávnění trochu podivné kombinace, protože mně neláká lov. Takže mám A a E. Koneckonců pod E se toho vejde. Tedy kromě kategorie A. Aby se to nepletlo.
Já nejsem militantní nosič maskacu, nejsem ani fanda zbraní. Mám rád jen krátké na které mám i profi výcvik instruovany mistrem EU. Talent to neuděla ale ten pocit.

Ale abych nezvanil.
Sportovní střelecký klub mám asi 2 km od baráku. Špičkové vedení, tvrdý vojenský přístup. Kdo něco posere, je ihned vynesen. Mám raději "zimni" sezonu, v létě jsou neděle na golf.
Ale ptáš se na Glock. Jako hloupý amatér tyhle zbraně zboznuji. Mám 19 speciální FS, 17ku, 43, ke každé nějaké příslušenství.
Ty větší jsou služební typy, absolutně jednoduché,spolehlivé, údržba minimalni. Střelba pohodlna jak statický, tak i taktický.
Ještě na žádné nemám zbrojarsky servis, ale obecně vím, že kolem 12-15.000 ran by neměl být problém.
Já jsem s nejvytizenejsi teď asi na 8000 ranách a nevidím známku opotřebení.
To byla doba než jsem se vyzvejknul...

Jo a mmch, gratuluji k reportáži na seznamu ze smyčky. super.
-> Hurdis 02.09.18 20:00:52: Kolik jsi toho "spálil" v Glocku za tu dobu? Já si před 2 týdny pořídil P 10C a jsem velmi spokojený. Zkusil jsem si i Alien a je to velká pecka. Nicméně P 10C vyhovuje mé představě a těším se, až zase otevřou střelnice.
-> Eidy: Dík .. jedna je předražená bez obrázku, druhá bez ceny a bez obrázku a třetí je v Karlových Varech o té vím, ale tam se nedostanu.
Ještě mám jednu vyhlídnutou v Praze, asi mi nezbude nic jinýho, než si pro ni zajet.
Ještě mám jednu vyhlídnutou v Praze, asi mi nezbude nic jinýho, než si pro ni zajet.
-> CHIP: www.zbrane.cz/bazar/.../c
z-27-482
Já sháním ČZ 27 .. neví někdo o něčem ?
CZUB už vraj dlhodobo nemá, aspoň to mi bolo povedané, keď som chcel ešte jedného...
Náhodou netušíte někdo zda ještě má CZUB vykastrovánky Škorpionů, nebo musím vzít vz61 od ZS (jaký je +/- stav zbraní?) mam na něj nějakou chuť :D.
-> Hurdis: 43 u mě dobrý. Pro člověka s hubenou postavou jedno z mála řešení nosit skrytě. Celkově Glock beru, byť je považuju za hrubé náčiní na práci. Teď mi prošlo docela dost různých výrobců rukama a třeba příjemně překvapil Slovenský Grand Power, který jsem doteď více-méně míjel bez povšimnutí.
Díky vhodné poloze bytu, 1500 m do dílny a garáže, 1000 m na golfové hřiště a 1100 m na střelnici je hodinka po nedělní snídani skoro pravidlem na útratu Lugerů 9mm 8g.
Sousedé jsou spíše na dlouhé, tak zkouška nějaké té brokovnice nebo AK v samonabíjecí variantě probíhá taky.
Sousedé jsou spíše na dlouhé, tak zkouška nějaké té brokovnice nebo AK v samonabíjecí variantě probíhá taky.
Oživíme?
Co u koho nového?
Jako fanda jednoduchých řešení momentálně držím Glock 17 v méně běžné verzi FS a kabelkového cvrčka 43.
Co u koho nového?
Jako fanda jednoduchých řešení momentálně držím Glock 17 v méně běžné verzi FS a kabelkového cvrčka 43.
-> Hurdis 14.07.17 19:50:11: Moc nerozumím otázce, CZ75D má kolega, rám je hliník, závěr ocel, moderně vyhlížející kompakt s mechanikou klasicke 75.... tak nějak když padne do ruky, tak není o čem... Moje Beretta se drží o poznání hůře...
-> StepaNoFUN: To bych nechtěl, jednak kvůli ráži, jednak kvůli absenci SA/DA
-> Hurdis: Darek. Já zbroják nevlastním. I když už jsem o něm přemejšlel.
cs.wikipedia.org/wiki/CZ_ 100
Na sebeobranu asi dobrý, na přesnost vzhledem k DAO žádnej hit. Zase ale to nemá žádnou pojistku...
cs.wikipedia.org/wiki/CZ_ 100
Na sebeobranu asi dobrý, na přesnost vzhledem k DAO žádnej hit. Zase ale to nemá žádnou pojistku...
-> StepaNoFUN: To máš Ty nebo Darek?
Neměl jsem v ruce, neznám, nevím k jakému Glocku by to mělo jít přirovnat.
Není 100 náhodou 9x21?
Neměl jsem v ruce, neznám, nevím k jakému Glocku by to mělo jít přirovnat.
Není 100 náhodou 9x21?
-> Hurdis: Jediný co je v baráku, tak je kopie Glocku - ČZ vz. 100...
Dotaz do fora:
je tu majitel ČZ 75D nebo vz. 61 Škorpion v úpravě na B z předchozího originálu, nebo v nové produkci jako výrobní Béčko?
Dávám žádost o povolení k nákupu na krátkou, chtěl bych ke Glocku 17 i nějakou jinou alternativu.
CZ je blízká váhou polymer/slitina, ideální ráží 9mm LUGER - přijde mi to jako dvakrát to samé
Vzor 61 je úplně jinde, legenda, ocel, ale 7.65 Browning - laciná hračka s příběhem a trochu jiným pocitem při záměrné.
je tu majitel ČZ 75D nebo vz. 61 Škorpion v úpravě na B z předchozího originálu, nebo v nové produkci jako výrobní Béčko?
Dávám žádost o povolení k nákupu na krátkou, chtěl bych ke Glocku 17 i nějakou jinou alternativu.
CZ je blízká váhou polymer/slitina, ideální ráží 9mm LUGER - přijde mi to jako dvakrát to samé
Vzor 61 je úplně jinde, legenda, ocel, ale 7.65 Browning - laciná hračka s příběhem a trochu jiným pocitem při záměrné.
dnes sa mi do ruk dostala tato hracka a chcel by spm sa opytat nemate na to zasobnik alebo neviete kde ho zohnat? na nete a v okoli vsetko vypredane
Glock je uz neaktualni. Uz je to pryc.
Nechce někdo GLOCK 17 - manual airsoft? Asi 15 let ležel bráchovi v polici.
-> ZZ__Top 14.02.16 15:25:20: sečný zbraně stojí taky ukrutný peníze ....
-> Borderer: Hádám, že s těmahle sranda tvárnicema by si poradila i kosa...
-> m8rinek: a co toto, když už kulovnici? www.stream.cz/nicenipovol
eno/10008154-kulovnice-cor
rado To by se líbilo...zabít zloděje...skrz zeď... 

-> m8rinek: to už by podmínka asi neuhrála
-> Jarda/felda: Pěkný, ale k hovnu... Navíc některejm lidem ani tohle do rukou nepatří...
-> ZZ__Top 14.02.16 15:25:20: myslíš že by to mělo takovej efekt ?
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005956-kresadlova-ka rabina
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005946-kresadlova-pu ska
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005956-kresadlova-ka rabina
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005946-kresadlova-pu ska
-> Jarda/felda: takovou ČZ70 pořídíš od 800Kč, 83 od 2tkč a 75 od bůra... není to tak strašlivé...
-> Jarda/felda: no nebo sečnou zbraň na ty taky netřeba ZP 

-> ZZ__Top 14.02.16 15:16:02: pořid si křesadlovou mušketu ta je taky vražedná a nejni potřeba ZP 

-> m8rinek: k podmínce nebo psychině? Ale jinak díky za gratulaci. Holt to tak někdy je no
-> m8rinek: fajn. to ještě skousnu.
-> ZZ__Top: To Ti gratuluju, máš se čím chlubit ;).
-> Tomaso435: Pořízení ZP 3skupin vč. placenejch příprav a střeleb je cca 5tkč.
-> Tomaso435: vrah ne, ale podmínka za napadení a nebyla jen jedna
Plus psychouš kde jsem diagnózu raději nikdy nečetl (deprese, sebepoškozování, sklony k no k něčemu, ale pedofilie to vážně není)
Takže ve výsledku to zkoušet nebudu to bych si raději jednodušeji zbraň sehnal jinou cestou

mě by zajímalo na kolik to výjde takovej komplet "kurs" lze li tomu tak říkat....
-> ZZ__Top: O tom rozhoduje doktor, jestli tě tam pošle ne
-> ZZ__Top: si vrah?
nebo vrah blázen?

Do háje jsem jen já v prdeli a nemůžu mít legálně zbraň?
brnensky.denik.cz/z-regio nu/chci-zbrojni-prukaz-boj im-se-znelo-loni-v-kraji-c asteji-20160214.html
Záznam v RT plus by asi neprošla psychina
brnensky.denik.cz/z-regio nu/chci-zbrojni-prukaz-boj im-se-znelo-loni-v-kraji-c asteji-20160214.html
Záznam v RT plus by asi neprošla psychina

-> Antony: Tak ono tam spíš šlo o kombinaci snadného a "bezpečného" nácviku manipulace s RPG a zamiřování s RPG. Nehledě na fakt, že střelba cvičnou hlavicí s raketovým motorem bude předce jen stát nějaký jiný balík peněz než střelba ze cvičná hlavice s vložnou hlavní, kde střílíš klasický náboj. Je třeba si uvědomit, že to patřilo do vševojskového výcviku, kterým prošel každý voják - čili reálně si to měl minimálně osahat a min. 2 x vystřelit každý kdo byl ve výcviku. V počtu vojáků, které měla kdysi armáda by ta cena za hlavice s raketovým motorem vs. cena náboje do cvičky s vložkou byla asi někde úplně jinde... Navíc spousta lidí si myslí, že to stačí jen hodit na rameno a zmáčknout spoušť, což vlastně stačí, ale chce to předci jen trochu nacvičit to míření, protože trefit s tím taky není úplně jenoduché... Navíc, pokud jsi z toho reálně nikdy nestřílel a neznáš k tomu další fakta, tak si můžeš udělat velmi veselá zranění způsobená vlastní neznalostí dané zbraně. K tomu připočti fakt, že většina "nováčků" má strach co to udělá, křečovitě to svírá v častějším případě při zmáčknutí zavře oči, nebo je přihmouří a tímpádem nemíří... Ty nácviky měly smysl prostě byť to bylo s vložnou hlavní.