skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Zbraně?
-> Hurdis: 43 u mě dobrý. Pro člověka s hubenou postavou jedno z mála řešení nosit skrytě. Celkově Glock beru, byť je považuju za hrubé náčiní na práci. Teď mi prošlo docela dost různých výrobců rukama a třeba příjemně překvapil Slovenský Grand Power, který jsem doteď více-méně míjel bez povšimnutí.
Díky vhodné poloze bytu, 1500 m do dílny a garáže, 1000 m na golfové hřiště a 1100 m na střelnici je hodinka po nedělní snídani skoro pravidlem na útratu Lugerů 9mm 8g.
Sousedé jsou spíše na dlouhé, tak zkouška nějaké té brokovnice nebo AK v samonabíjecí variantě probíhá taky.
Sousedé jsou spíše na dlouhé, tak zkouška nějaké té brokovnice nebo AK v samonabíjecí variantě probíhá taky.
Oživíme?
Co u koho nového?
Jako fanda jednoduchých řešení momentálně držím Glock 17 v méně běžné verzi FS a kabelkového cvrčka 43.
Co u koho nového?
Jako fanda jednoduchých řešení momentálně držím Glock 17 v méně běžné verzi FS a kabelkového cvrčka 43.
-> Hurdis 14.07.17 19:50:11: Moc nerozumím otázce, CZ75D má kolega, rám je hliník, závěr ocel, moderně vyhlížející kompakt s mechanikou klasicke 75.... tak nějak když padne do ruky, tak není o čem... Moje Beretta se drží o poznání hůře...
-> StepaNoFUN: To bych nechtěl, jednak kvůli ráži, jednak kvůli absenci SA/DA
-> Hurdis: Darek. Já zbroják nevlastním. I když už jsem o něm přemejšlel.
cs.wikipedia.org/wiki/CZ_ 100
Na sebeobranu asi dobrý, na přesnost vzhledem k DAO žádnej hit. Zase ale to nemá žádnou pojistku...
cs.wikipedia.org/wiki/CZ_ 100
Na sebeobranu asi dobrý, na přesnost vzhledem k DAO žádnej hit. Zase ale to nemá žádnou pojistku...
-> StepaNoFUN: To máš Ty nebo Darek?
Neměl jsem v ruce, neznám, nevím k jakému Glocku by to mělo jít přirovnat.
Není 100 náhodou 9x21?
Neměl jsem v ruce, neznám, nevím k jakému Glocku by to mělo jít přirovnat.
Není 100 náhodou 9x21?
-> Hurdis: Jediný co je v baráku, tak je kopie Glocku - ČZ vz. 100...
Dotaz do fora:
je tu majitel ČZ 75D nebo vz. 61 Škorpion v úpravě na B z předchozího originálu, nebo v nové produkci jako výrobní Béčko?
Dávám žádost o povolení k nákupu na krátkou, chtěl bych ke Glocku 17 i nějakou jinou alternativu.
CZ je blízká váhou polymer/slitina, ideální ráží 9mm LUGER - přijde mi to jako dvakrát to samé
Vzor 61 je úplně jinde, legenda, ocel, ale 7.65 Browning - laciná hračka s příběhem a trochu jiným pocitem při záměrné.
je tu majitel ČZ 75D nebo vz. 61 Škorpion v úpravě na B z předchozího originálu, nebo v nové produkci jako výrobní Béčko?
Dávám žádost o povolení k nákupu na krátkou, chtěl bych ke Glocku 17 i nějakou jinou alternativu.
CZ je blízká váhou polymer/slitina, ideální ráží 9mm LUGER - přijde mi to jako dvakrát to samé
Vzor 61 je úplně jinde, legenda, ocel, ale 7.65 Browning - laciná hračka s příběhem a trochu jiným pocitem při záměrné.
dnes sa mi do ruk dostala tato hracka a chcel by spm sa opytat nemate na to zasobnik alebo neviete kde ho zohnat? na nete a v okoli vsetko vypredane
Glock je uz neaktualni. Uz je to pryc.
Nechce někdo GLOCK 17 - manual airsoft? Asi 15 let ležel bráchovi v polici.
-> ZZ__Top 14.02.16 15:25:20: sečný zbraně stojí taky ukrutný peníze ....
-> Borderer: Hádám, že s těmahle sranda tvárnicema by si poradila i kosa...
-> m8rinek: a co toto, když už kulovnici? www.stream.cz/nicenipovol
eno/10008154-kulovnice-cor
rado To by se líbilo...zabít zloděje...skrz zeď... 

-> m8rinek: to už by podmínka asi neuhrála
-> Jarda/felda: Pěkný, ale k hovnu... Navíc některejm lidem ani tohle do rukou nepatří...
-> ZZ__Top 14.02.16 15:25:20: myslíš že by to mělo takovej efekt ?
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005956-kresadlova-ka rabina
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005946-kresadlova-pu ska
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005956-kresadlova-ka rabina
www.stream.cz/nicenipovol eno/10005946-kresadlova-pu ska
-> Jarda/felda: takovou ČZ70 pořídíš od 800Kč, 83 od 2tkč a 75 od bůra... není to tak strašlivé...
-> Jarda/felda: no nebo sečnou zbraň na ty taky netřeba ZP 

-> ZZ__Top 14.02.16 15:16:02: pořid si křesadlovou mušketu ta je taky vražedná a nejni potřeba ZP 

-> m8rinek: k podmínce nebo psychině? Ale jinak díky za gratulaci. Holt to tak někdy je no
-> m8rinek: fajn. to ještě skousnu.
-> ZZ__Top: To Ti gratuluju, máš se čím chlubit ;).
-> Tomaso435: Pořízení ZP 3skupin vč. placenejch příprav a střeleb je cca 5tkč.
-> Tomaso435: vrah ne, ale podmínka za napadení a nebyla jen jedna
Plus psychouš kde jsem diagnózu raději nikdy nečetl (deprese, sebepoškozování, sklony k no k něčemu, ale pedofilie to vážně není)
Takže ve výsledku to zkoušet nebudu to bych si raději jednodušeji zbraň sehnal jinou cestou

mě by zajímalo na kolik to výjde takovej komplet "kurs" lze li tomu tak říkat....
-> ZZ__Top: O tom rozhoduje doktor, jestli tě tam pošle ne
-> ZZ__Top: si vrah?
nebo vrah blázen?

Do háje jsem jen já v prdeli a nemůžu mít legálně zbraň?
brnensky.denik.cz/z-regio nu/chci-zbrojni-prukaz-boj im-se-znelo-loni-v-kraji-c asteji-20160214.html
Záznam v RT plus by asi neprošla psychina
brnensky.denik.cz/z-regio nu/chci-zbrojni-prukaz-boj im-se-znelo-loni-v-kraji-c asteji-20160214.html
Záznam v RT plus by asi neprošla psychina

-> Antony: Tak ono tam spíš šlo o kombinaci snadného a "bezpečného" nácviku manipulace s RPG a zamiřování s RPG. Nehledě na fakt, že střelba cvičnou hlavicí s raketovým motorem bude předce jen stát nějaký jiný balík peněz než střelba ze cvičná hlavice s vložnou hlavní, kde střílíš klasický náboj. Je třeba si uvědomit, že to patřilo do vševojskového výcviku, kterým prošel každý voják - čili reálně si to měl minimálně osahat a min. 2 x vystřelit každý kdo byl ve výcviku. V počtu vojáků, které měla kdysi armáda by ta cena za hlavice s raketovým motorem vs. cena náboje do cvičky s vložkou byla asi někde úplně jinde... Navíc spousta lidí si myslí, že to stačí jen hodit na rameno a zmáčknout spoušť, což vlastně stačí, ale chce to předci jen trochu nacvičit to míření, protože trefit s tím taky není úplně jenoduché... Navíc, pokud jsi z toho reálně nikdy nestřílel a neznáš k tomu další fakta, tak si můžeš udělat velmi veselá zranění způsobená vlastní neznalostí dané zbraně. K tomu připočti fakt, že většina "nováčků" má strach co to udělá, křečovitě to svírá v častějším případě při zmáčknutí zavře oči, nebo je přihmouří a tímpádem nemíří... Ty nácviky měly smysl prostě byť to bylo s vložnou hlavní. 

-> King: Může být, se zbraněma jsem se moc nebratřil, jen mě zaujalo, že se ráže vložný hlavně zmenšila - do zvětšený ráže kanonu oproti T-54 a derivátům.
E: Prázdnou nábojnici asi doma mít nebudu.. :).
E: Prázdnou nábojnici asi doma mít nebudu.. :).
-> Jozka: Vlozka do T-72 kanonu mela 14,5mm...sakra, kdysi jsem ji dal detem na hrani (nabojnici) a uz se s ni asi neshledam :-)
-> Antony - zrušená registrace 27.10.15 10:35:39: Z tanků se taky střílelo místo 100 a 125 mm jen vložkama 20 a 14 (?) mm..
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík 27.10.15 08:49:33: Jo, vzal jsem nad ránem první, co mi padla do ruky..

-> Antony: To už je holt takovej relikt doby, kdy ty zbraně vznikaly. Sovětští jestřábové nikdy na přesnost moc nehráli. Spíš na množství, takže z těch kvant pancéřovníků, co by lo vysláno do (proti)útoku by někdo ten kapitalistický tank určitě trefil. Hlavní bylo ty prosté kluky ze zemljanek s tím aspoň naučit manipulovat, aby to měli otočené na správnou stranu. To, že náboj nebude mít stejné vlastnosti jako reaktivní granát už je jedno...
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: zajímavý, bych neřekl, že bude mít náboj 7.62 stejný balistický vlastnosti jako hlavice RPG 

-> Bukaj: Zajistí se to, vloží do RPG a můžeš střílet... ale vyletí jen ten náboj 7,62... 

-> Bukaj: Normálně se do toho vloží ten náboj...
-> Bukaj: Takto to konkrétně vypadá - nahrazuje to prostě klasickou ostrou munici do RPG (hlavice s raketovým motorem). Vložná hlaveň je jen vzhedově podobná, uvnitř toho všeho je klasická hlaveň 7,62.
-> Bukaj: A tady to přímo s vložnou hlavní fotka (žlutá hlavice).
-> Jozka: No, úplně přesně ten náboj patří do vložné hlavně do RPG-7
-> Bukaj: A on ten samopal patří ještě pořád do výbroje i AČR, takže nejen ČSLA...
-> Bukaj: A on ten samopal patří ještě pořád do výbroje i AČR, takže nejen ČSLA...
-> Antony - zrušená registrace 26.10.15 19:27:10: Tak to jsem tipoval dobře, že do samopalu čsla
-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: A do té zbraně se to strká celé i s tím plechovým držákem?
Jinak díky za vysvětlení, jen ještě co znamená zkratka RPG? Já si pod tím vybavím jen Role Playing Game, ale to asi nebude to ono...

-> su.tech – nezodpovědný hajzlík: A do té zbraně se to strká celé i s tím plechovým držákem?
Jinak díky za vysvětlení, jen ještě co znamená zkratka RPG? Já si pod tím vybavím jen Role Playing Game, ale to asi nebude to ono...

-> Antony: Zleva doprava názvy některé ne zcela odborně řekl bych, ale k čemu to je se z toho pozná...
- klasika ostrá
- klasika svítící
- zápalný
- průbojně-zápalný
- školní (prolisy na bocích tuším 3 x taková prolisovaná čára na nábojnici svisle) - na nácviky zakládání munice a nabíjení zbraně (nic to neumí, zápalku a prach to nemá)
- cvičný v plechu (staré provedení - stará klasika)
- cvičný v mosazi (nové provedení - poměrně novodobá záležitost)
- redukovaný (menší prachová slož)
- redukovaný svítící - do vložné hlavně pro cvičnou RPG (normálně RPG s vloženou hlavní 7,62 jen místo rakety to vystřelí jen svítící a můžeš tímpádem vidět dopad na cíl a vyhodnotit míření s RPG)
plus mínus nahrubo napsáno

- klasika ostrá
- klasika svítící
- zápalný
- průbojně-zápalný
- školní (prolisy na bocích tuším 3 x taková prolisovaná čára na nábojnici svisle) - na nácviky zakládání munice a nabíjení zbraně (nic to neumí, zápalku a prach to nemá)
- cvičný v plechu (staré provedení - stará klasika)
- cvičný v mosazi (nové provedení - poměrně novodobá záležitost)
- redukovaný (menší prachová slož)
- redukovaný svítící - do vložné hlavně pro cvičnou RPG (normálně RPG s vloženou hlavní 7,62 jen místo rakety to vystřelí jen svítící a můžeš tímpádem vidět dopad na cíl a vyhodnotit míření s RPG)
plus mínus nahrubo napsáno

-> Pavel P..: Já jsem si taky něco přivezl. Doma mám 3 ostrý a pár slepých, holt jistota kdyby člověk nějakej ztratil . .
taky mám jeden plnej pásek... tatik si to dotáhl z vojny, sloužil v Aši na čáře