skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cigani
22:03:53
30.06.2013
30.06.2013
MajoLR
Raz musí nastať tá "deratizácia"!!
!!!
21:58:58
30.06.2013
30.06.2013
castrol
20:08:09
28.06.2013
28.06.2013
castrol
-> myschaak AZNP K.Hora:
17:51:27
28.06.2013
28.06.2013
myschaak AZNP K.Hora
dneska mi gigoši v práci říkali....."Dám ti hádanku, čtyřicet mrtvejch gádžů na čtyři?.............málo&q
uot;
22:32:27
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> VeTeV: Proto říkám, že by tak měli postupovat všichni - protože tím by se jednak vyloučil efekt "přesunutí do jiné lokality" a za druhé když by tohle bylo normou a ne výjimkou, tak by to nebyl zdaleka takový voser
Tvůj přístup je to co dává smysl a máš můj respekt
Tvůj přístup je to co dává smysl a máš můj respekt
19:53:15
24.06.2013
24.06.2013
VeTeV
-> dragon_cb_cz: No ale jak říkám, není mi to moc příjemné a druhak na každý na to má žaludek a čas.
Má to i vedlejší efekt - třeba se Ti časem podaří vytvořit tlak takový, že nakonec jsou problamtičtí nuceni být vystěhováni, ale problém přesuneš do jiné lokality a bude to opět to samé.
Nicméně jedno slabé místo mají - prachy/dávky. Jak se Ti podaří buď přítok peněz omezit, případně zatížit tím, že v důsledku svého jednání jsou zavaleni pokutami, máš skoro vyhráno. Doba je zlá a postupem času jsi donucen dluhy splatit - na to dojeli komedianti, kteří jednak díky pokutám, druhak díky neplacení za služby byli nuceni několik let čelit exekucímm až je to dohnalo k prodeji baráku.
V Bene se podařilo rodinku vyloučit z družstva a podnítit družstvo k podání návrhu na soudní vystěhování z bytu. Bohužel v tuto chvíli boj graduje a končí to tím, že cokoliv co je naším majetkem a je ponecháno ve společných prostorách, je velice rychle zničeno. Minimálně jednou týdně jsi verbálně napadán. Poštu řešíš PO boxem, auto řešíš garáží jež je mimo dosah techto lidí, koupíš si bezpečnostní dveře, zabezpečíč okna proti vniknutí a neustále si dáváš pozor na to, co tě čeká za dvěřmi a co týden si dáš návštěvu buď družstva, policie, mestského úřadu nebo sociálky. Ano smyčka se utahuje, ale jak říkám jsem sám osamocený voják v poli a stojí mě to nemalé usilí, námahu a mám výhodu, že díky mé postavě na mne zatím fyzicky neútočí. V baráku jsem získal punc potížisty, nicméně na druhou stranu bojuju za ostatní. Alechápu třeba rodiny s dětmi, neb se prostě o děti bojí, nebo nechtějí být podrobeni tomuto tlaku.
Zároveň mě naprosto sere, že prodat byt v takové lokalitě je naprosto nemožný, stačí jedna rodina a rozkřikne se to všude. Někteří se rozhodli již odstěhovat, ale bohužel prodej bytu nemožný - i proto se snažím je vyštípat. Chtěl bych zmizet, ale takto to neprodám a nebo se strašnou ztrátou a na to zatím seru.
Je otázka, zdali to za tu námahu/peníze stojí, ale já jsem od přírody dost urputnej, takže se nezaleknu.
Má to i vedlejší efekt - třeba se Ti časem podaří vytvořit tlak takový, že nakonec jsou problamtičtí nuceni být vystěhováni, ale problém přesuneš do jiné lokality a bude to opět to samé.
Nicméně jedno slabé místo mají - prachy/dávky. Jak se Ti podaří buď přítok peněz omezit, případně zatížit tím, že v důsledku svého jednání jsou zavaleni pokutami, máš skoro vyhráno. Doba je zlá a postupem času jsi donucen dluhy splatit - na to dojeli komedianti, kteří jednak díky pokutám, druhak díky neplacení za služby byli nuceni několik let čelit exekucímm až je to dohnalo k prodeji baráku.
V Bene se podařilo rodinku vyloučit z družstva a podnítit družstvo k podání návrhu na soudní vystěhování z bytu. Bohužel v tuto chvíli boj graduje a končí to tím, že cokoliv co je naším majetkem a je ponecháno ve společných prostorách, je velice rychle zničeno. Minimálně jednou týdně jsi verbálně napadán. Poštu řešíš PO boxem, auto řešíš garáží jež je mimo dosah techto lidí, koupíš si bezpečnostní dveře, zabezpečíč okna proti vniknutí a neustále si dáváš pozor na to, co tě čeká za dvěřmi a co týden si dáš návštěvu buď družstva, policie, mestského úřadu nebo sociálky. Ano smyčka se utahuje, ale jak říkám jsem sám osamocený voják v poli a stojí mě to nemalé usilí, námahu a mám výhodu, že díky mé postavě na mne zatím fyzicky neútočí. V baráku jsem získal punc potížisty, nicméně na druhou stranu bojuju za ostatní. Alechápu třeba rodiny s dětmi, neb se prostě o děti bojí, nebo nechtějí být podrobeni tomuto tlaku.
Zároveň mě naprosto sere, že prodat byt v takové lokalitě je naprosto nemožný, stačí jedna rodina a rozkřikne se to všude. Někteří se rozhodli již odstěhovat, ale bohužel prodej bytu nemožný - i proto se snažím je vyštípat. Chtěl bych zmizet, ale takto to neprodám a nebo se strašnou ztrátou a na to zatím seru.
Je otázka, zdali to za tu námahu/peníze stojí, ale já jsem od přírody dost urputnej, takže se nezaleknu.
19:34:11
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> VeTeV: Pod tohle se ti klidně podepíšu, ale pokud by všichni co na ně nadávaj kudy chodí vytvářeli ten tlak o kterém mluvíš, tak se to někam pohne - to je právě ta cesta, o které jsem mluvil. Proč se všichni bojí? No protože se bojí každý sám. Pokud s tím začneme něco dělat společně - stylem o kterém jsi mluvil - tzn neklesnout na jejich úroveň ale nedat jim pokoj - tak to má šanci na úspěch.
19:31:19
24.06.2013
24.06.2013
VeTeV
nu, takže jsme se nedostali nikam a jak tak koukám neustále řeči na téma dejme jim šanci a věnujme se jim vs. nasrat jsou stále zde, nicméně nic ideálního zatím nějak nelze nalézt. Osobně bych doporučil těm, co říkají jak je třeba se jim věnovat ozdravnej pobyt v místě, kde problém je a nebo si nějakou tu rodinku nastěhovat na půl roku domu..
víc jak 20 let vedle našich žila kolonie černokomediantů a upřímně řečeno na ty lidi neplatí nic jiného než pevné nervy, studium zákonů a hnusnobonzácké manýry..
Problém je, že tědlech lidí se jednak na ouřadě poměrně dost bojej, druhak měšťáci se tím nechtěj zabejvat a klasický pepíci dávají taky ruce pryč - proč? Jednak cokoliv podnikneš, tak se jistě obrátí proti tobě. Minimálně budeš nazván rasistou a buďme si jisti, že argumenty, komunikace, dohoda je nemyslitelná. V horším případě jednu chytneš a ještě budeš obviněn z napadení a prvotního vyvolání problému.
Na druhou stranu nyní již nějaký pátek bojuju s jednou socko rodinou (bílou) v Bene a musím nechat, že to co si dovolí oni, je opravdu síla. Bohužel poznávám v tom opět stejné znaky jednání - drzost a neochota kohokoliv cokoliv řešit.
Vždy jsi jen jako osamocený voják v poli, co se postupem času stává znalcem občanského zákoníku a klesá na úroveň pisálka/práskače, co vše řeší sepisováním desítek stížností a oznámení na orgánech příslušných.
Jediné co pomáhá je být neoblomný a nikdy se nesnížit na jejich úroveň a orgány činné otravovat a zaplavovat tak dlouho, až se začne cheba lámat. Ono to jde, ale snaha a energie na to vynaložené bohužel vede jen k tomu, že dotyční se nakonec pod tíhou okolností přesunou jinam a ty se problému zbavíš, jiný jej bohužel opět zažívá :-(
víc jak 20 let vedle našich žila kolonie černokomediantů a upřímně řečeno na ty lidi neplatí nic jiného než pevné nervy, studium zákonů a hnusnobonzácké manýry..
Problém je, že tědlech lidí se jednak na ouřadě poměrně dost bojej, druhak měšťáci se tím nechtěj zabejvat a klasický pepíci dávají taky ruce pryč - proč? Jednak cokoliv podnikneš, tak se jistě obrátí proti tobě. Minimálně budeš nazván rasistou a buďme si jisti, že argumenty, komunikace, dohoda je nemyslitelná. V horším případě jednu chytneš a ještě budeš obviněn z napadení a prvotního vyvolání problému.
Na druhou stranu nyní již nějaký pátek bojuju s jednou socko rodinou (bílou) v Bene a musím nechat, že to co si dovolí oni, je opravdu síla. Bohužel poznávám v tom opět stejné znaky jednání - drzost a neochota kohokoliv cokoliv řešit.
Vždy jsi jen jako osamocený voják v poli, co se postupem času stává znalcem občanského zákoníku a klesá na úroveň pisálka/práskače, co vše řeší sepisováním desítek stížností a oznámení na orgánech příslušných.
Jediné co pomáhá je být neoblomný a nikdy se nesnížit na jejich úroveň a orgány činné otravovat a zaplavovat tak dlouho, až se začne cheba lámat. Ono to jde, ale snaha a energie na to vynaložené bohužel vede jen k tomu, že dotyční se nakonec pod tíhou okolností přesunou jinam a ty se problému zbavíš, jiný jej bohužel opět zažívá :-(
17:21:20
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> sep: Jooo, to souhlasím, že se politická reprezentace tváří, jako že nic, to je průser velkej... tím se totiž prostor pro chytráky co nabídnou nějaký "snadný řešení" nebezpečně otevírá.
17:17:27
24.06.2013
24.06.2013
sep
Tak zas rozumně,jak říkal Švejk,jsou to taky lidi......ale nedej cikánský bůh aby na tohle téma někdy proběhlo svobodné referendum se závaznými výsledky,to by se pak děly věci a přehlížet že tyhle nálady ve společnosti prostě jsou se nemusí vyplatit.
17:13:04
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> MajoLR: Zaslouží si kriminál, stejně jako si ho zaslouží ty náckové co hodili zápalnou lahev do cikánskýho baráku... co je to za debilní otázku? Co to má společnýho s tim, že to jsou cikáni? Že to bylo rasisticky motivovaný? OK, bylo, tak na ně stejný měřítka jako na nácky...
-> palinator: Já ho mam taky, ale když se hraje fotbal, tak se teda na ulici bojím vyjít o dost víc... čím to bude, že by tou zkušeností?
-> palinator: Já ho mam taky, ale když se hraje fotbal, tak se teda na ulici bojím vyjít o dost víc... čím to bude, že by tou zkušeností?
17:08:31
24.06.2013
24.06.2013
palinator
-> dragon_cb_cz:
Navíc, někoho vystřílet řešení je, a to řekl bych konečné. A to nemluvim o cikánech. Ono na tomhle něco je.
Navíc, někoho vystřílet řešení je, a to řekl bych konečné. A to nemluvim o cikánech. Ono na tomhle něco je.
17:06:29
24.06.2013
24.06.2013
MajoLR
...nemá zmysel to tu aj tak riešiť! Idem do roboty za pol hodinu a už som nabudený až až!Veď sme na stránke o ŠKODOVKÁCH!!! Dúfam len, že raz nejaký biochemik vymyslí nejakú fajnú očkovaciu vakcínu pre našich nechcených spoluobčanov!
17:05:14
24.06.2013
24.06.2013
palinator
-> dragon_cb_cz:
Nevíš, jak je možný, že třeba já osobně, když procházim okolo skupinky cikánů, mám tak trochu strach?
Nevíš, jak je možný, že třeba já osobně, když procházim okolo skupinky cikánů, mám tak trochu strach?
17:02:05
24.06.2013
24.06.2013
MajoLR
A čo by si podľa teba zaslúžili tí, ktorí rozkopali ten pár , myslím, že to bolo u vás v Čechách? Nie postrieľať, rezať a soliť!!! ... a aj to pomaly!!!
16:58:22
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> Matthes, záškodník z TechWebu: A světe div se, já jí mám. Jen si proste nemyslím, že někoho postřílet je řešení.
16:32:19
24.06.2013
24.06.2013
Matthes, záškodník z TechWebu
-> dragon_cb_cz: Takhle proste mluvi clovek, co nema osobni zkusenost.
16:29:25
24.06.2013
24.06.2013
MajoLR
Ak to takto pôjde ďalej, raz bude musieť prísť nejaká veľká "deratizácia"!!
! To je ako s potkanmi, komármi atď.
16:26:32
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH: Když myslíš...
16:12:50
24.06.2013
24.06.2013
ZdeněkH - zrušená registrace
-> dragon_cb_cz: Zatím jsou v menšině takže pohoda. Navíc oni to nemůžou udělat kdo by na ně makal
16:10:52
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH: Jasně, to je řešení jako prase... jen si dovoluju upozornit, že pokud ti připadá v pořádku, tak dle stejné logiky je naprosto v pořádku, pokud něco takového udělaj oni.
16:10:50
24.06.2013
24.06.2013
Kaprof-Pisařík
16:07:48
24.06.2013
24.06.2013
-> dragon_cb_cz: O jednom řešení co s cikány vím, ale nemůžu ho napsat protože by mě zabanovali do konce života, ale naznačím jedná se o řešení, které už v Evropě bylo někdy kolem let 38-45.
A teď do mě
A teď do mě
16:02:13
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> Kaprof-Pisařík: No vidíš, o pár příspěvků níž se lidi diví romskejm osadám na východním slovensku - a jak je to strašný. Hovno strašný, tam si žijou po svým a po žádným začleňování netouží a pokud bysme je tam na začátku 20týho století nechali, mohlo bejt problémů výrazně míň. Jenže když jsme je vytáhli na půl cesty do civilizace (proti jejich vůli), tak teď s tím asi něco dělat musíme.
Když ne polopolicajt, tak policajt, kamery, nahrávat, nic proti tomu nemám. O nátlaku na doktory něco vím, a není to jen černá specialita , metody jsou různé, výsledek stejný.
-> ZdeněkH: Souhlas, ale řešením není tohle nějak záplatovat, řešením je zajistit těm lidim co s nima musí jednat bezpečnost. A když párkrát zjistí, že už to nefunguje, tak budou muset hledat jinou taktiku...
Když ne polopolicajt, tak policajt, kamery, nahrávat, nic proti tomu nemám. O nátlaku na doktory něco vím, a není to jen černá specialita , metody jsou různé, výsledek stejný.
-> ZdeněkH: Souhlas, ale řešením není tohle nějak záplatovat, řešením je zajistit těm lidim co s nima musí jednat bezpečnost. A když párkrát zjistí, že už to nefunguje, tak budou muset hledat jinou taktiku...
15:51:59
24.06.2013
24.06.2013
-> dragon_cb_cz: Jenže u nás se každý cikánů bojí a ty si myslíš, že by polopolicajt něco na tom úřadě udělal? Proto tam mají často i ochranky a stejně nic neudělají. Bojí se jich a následků tedy nařčení z rasismu, nepřiměřeného zákroku, apod. Prostě chlape přestěhuj se k té verbeži a uvidíš jak rychle změníš názor. Já poblíž nich bydlel skoro 10 let a od té doby jsem taky rasista a budu jím
15:49:14
24.06.2013
24.06.2013
Kaprof-Pisařík
-> dragon_cb_cz: Já vím že úřednice/doktorka je jen osoba která tlaku podlehne a v dnešní době kdy valná vetšina mužu spíš sklopí zrak než aby sebrala koule a zastala se jí to nemá lehké....Ale jak k tomu přijdou ti normalni hodni (bez ohledu barvy!) co se snažej bejt aspon trochu slušní? Dostanou v tomto státě nasráno Je mi líto já nevidim smysl v zakomponování techto lidí do Evropy.....A myslím že na tyhle ohledy jednou pekně dojedem a válečný konflikt je prostě otázkou času...Nevim proč se do Evropy pouští třeba i cizí náboženství naopak by nas vykostili... Ono cikorky už sem takhle začlenováni byli za komančů... Ale jo necháme je at si vemou co chtěj, znasilnujou nám žensky a ješte se nám tleměj do držky... Já to nedokážu posoudit jsem mladý, nezkušeny a veřím jen svým poznatkům ale přijde mi jak taky furt chcem neco přepracovávat a začlenovat a přitom je to jen nemohoucnost vymyslet něco co by fungovalo a nic se nás netyka je nám to fuk....taková normalizace tjů.... Ale oni se zas lidi probíraj pomalu...:o)
15:38:18
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> Alenka: Mluvím o lidech který pracujou v terénu, v komunitních centrech a pod. Jakou maj strukturu financování nevím, ale třeba v jednom případě jsme jim jako firma posílali sponzorskej dar...
15:36:09
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> Kaprof-Pisařík: Vidíš, já když teď byl na sociálce kvůli rodičovskému příspěvku pro manželku, tak jsem tam cikánky potkal dvě, obě dvě slušný, tichý a naprosto v klidu... čímž neříkám, že nemáš pravdu, podobné story samozřejmě znám, včetně výlevů typu "ty píčo, ty mi to dáš" - ovšem z toho mi nevyplává nic jiného, že problém není ve špatných zákonech, ale v tom jak moc trváme na jejich dodržování...
Hlavně mi ale nejni jasný, jakej teda na to nabízíš recept - pokud si u vás cikáni vyřvou sanitu na cokoliv, tak chceš zrušit sanitky pro cikány za každejch okolností? Nebylo by lepší víc tlačit na to, aby si to vyřvat nemohli? Stejně jako na tej sociálce - OK, bavme se o tom, aby tam ty úřednice měly k ruce městskýho policajta, kterej může řvoucí lůzu pacifikovat - proti tomu nic nemám. Ale říct "nemáš nárok, jsi cikán" není řešení...
Mám trochu pocit, že tu všichni uvažujete v příliš krátkým horizontu a máte pocit, že je nějaký magický řešení, co to za dva roky všechny srovná...a cokoliv co má šanci na úspěch v dlouhodobym horizontu vám nevoní.
Hlavně mi ale nejni jasný, jakej teda na to nabízíš recept - pokud si u vás cikáni vyřvou sanitu na cokoliv, tak chceš zrušit sanitky pro cikány za každejch okolností? Nebylo by lepší víc tlačit na to, aby si to vyřvat nemohli? Stejně jako na tej sociálce - OK, bavme se o tom, aby tam ty úřednice měly k ruce městskýho policajta, kterej může řvoucí lůzu pacifikovat - proti tomu nic nemám. Ale říct "nemáš nárok, jsi cikán" není řešení...
Mám trochu pocit, že tu všichni uvažujete v příliš krátkým horizontu a máte pocit, že je nějaký magický řešení, co to za dva roky všechny srovná...a cokoliv co má šanci na úspěch v dlouhodobym horizontu vám nevoní.
15:30:27
24.06.2013
24.06.2013
sep
-> dragon_cb_cz: :no my si pořád nerozumímev jedné věci,já prostě nevidím důvod vymýšlet nejlepší možné a nemožné cesty aby se ekonomická imigrace mohla lépe přizpůsobit prostředí které se rozhodla ve své valné většině vysávat ( což se ostatně samozřejmě týká obecně i místních parazitů bez ohledu na barvu kůže),jelikož to prostě nefunguje resp. touto cestou to bude trvat dalších 150 až 300 let a to tahle společnost a země prostě nedá,za nás a Evropu to stejně jednou vyřeší Čína až se dá na pochod na západ a ta podobné akceptory systému pořeší velmi rychle.
15:30:26
24.06.2013
24.06.2013
Alenka
-> dragon_cb_cz: a jsi si jisty, ze nekdy videli z blizka ziveho cmouda?
Takovych slunickovych lidi placenych z eraru, kteri "klienta" videli jen v prezentaci na skoleni znam taky...
Takovych slunickovych lidi placenych z eraru, kteri "klienta" videli jen v prezentaci na skoleni znam taky...
15:22:06
24.06.2013
24.06.2013
Kaprof-Pisařík
-> dragon_cb_cz: Neřikám že ne ale neviděl jsem že by bíla osoba naběhla na sociálku a vyřvala tam všechny mlady maminky co tam delaj zrovna ted když ona potřebuje prachy , uřednice počastovala mnohými vulgarismy a chovala se jako prase ..Nemám chut si s někym kdo je naprosto mimo dění kazit náladu.... A upřimně zneuživá-li jeden bílej z deseti dávek..Furt je to jen jehla v kupce sena proti týhle chásce.....Ono vidět jak lidem v poslednim stádiu rakovin a maminám po porodech odmítaj psát sanitky ačkoliv si celej život platej pojištění a dřeli.. A tyhle svině když si jejich fakan udělá bebí si to prostě vyřvou a delaj si z nás tágo....No coment jsem asi hnusnej ,zlej rasista a jsi-li příslušníkem oné menšiny..Hluboce se Ti omlouvám...
Doporučuji týdenní pobyt někde mezi nima... To bude sladke probuzení...:-)
Doporučuji týdenní pobyt někde mezi nima... To bude sladke probuzení...:-)
15:15:28
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> Alenka: Vidíš, já mám ve svém okolí naopak několik lidí co se práci s touhle menšinou věnují intenzivně několik let a překvapivě stále rasisti nejsou...
15:12:09
24.06.2013
24.06.2013
MajoLR
Tlieskam Alenke!!!!
15:10:17
24.06.2013
24.06.2013
Alenka
-> dragon_cb_cz: nemyslel jsem to ad hominem, chtel jsem rict jen to, ze kdyby sis zkusil realnou praci onou mensinou, velmi rychle by te akademicke reci o "rasismu" presly a rady "rasistou" bys kvapem rozsiril. Zkusenost je to vsak neprenositelna a z teplicka ofisu ponekud obtizne ziskatelna. To je vse :)
14:56:42
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> Kaprof-Pisařík: Máš pocit, že ke zneužívání dávek na péči o nemohoucí v bílejch rodinách nedochází? To asi žiješ v jinej realitě. Invalidní důchody a nemocenská to samý - o lidech co se pravidelně "házej marod" vím osobně o několika...
14:55:09
24.06.2013
24.06.2013
dragon_cb_cz
-> Jozka: Jen zkratkovitě:
- Příspěvěk na bydlení není vázán na majetek, podstatné je pouze výše příjmů, výše nákladů na bydlení a výše normativních nákladu na bydlení v dané lokalitě. Tzn. pokud žádal o příspěvek na bydlení a úřednice mu řekla ať prodá Formana, tak s ním úřednice vyjebala, což není nic neobvyklého, ale je jeho problém že se nechal.
- Asi bys se divil, kolik bílejch má invalidní důchod na věci, na který by ho fakt mít neměli. Tohle není žádné specifikum hnědých, jelikož je máma praktickej lékař tak o tomhle trochu povědomí mám. Chlapík má plnej invalidní na kvůli chronickejm bolestem zad, ale pak se v ordinaci svěří, že pomáhal na chalupě synovi dělat překlady... hmmm...
- Tohle není druh sociální práce kterej mam na mysli, adopce/pěstounství nejni sociální práce. Jde o sociální pracovnice, který maj do těch rodin docházet, hlídat jestli se rodiče o děcka staraj jak maj a mimo jiné třeba kontrolovat, jestli náhodou rodinka na tom nejni líp než na úřadě tvrdí.
-> Alenka: Kecy o teplíčku offisu na dobrej adrese si nech od cesty, na argumenty ad hominem nemám náladu a ta tvoje konstrukce je tak imbecilní, že se mi to ani nechce komentovat. Až budeš příště nadávat na policajty, mám ti říct, že se máš stát policajtem a zlepšit to? Asi by ti to taky přišlo jako blbost ne?
-> sep: Zaplatili bychom to my skrze daně a věř mi, že by to vyšlo o dost levnějc, než ty sociální dávky...
- Příspěvěk na bydlení není vázán na majetek, podstatné je pouze výše příjmů, výše nákladů na bydlení a výše normativních nákladu na bydlení v dané lokalitě. Tzn. pokud žádal o příspěvek na bydlení a úřednice mu řekla ať prodá Formana, tak s ním úřednice vyjebala, což není nic neobvyklého, ale je jeho problém že se nechal.
- Asi bys se divil, kolik bílejch má invalidní důchod na věci, na který by ho fakt mít neměli. Tohle není žádné specifikum hnědých, jelikož je máma praktickej lékař tak o tomhle trochu povědomí mám. Chlapík má plnej invalidní na kvůli chronickejm bolestem zad, ale pak se v ordinaci svěří, že pomáhal na chalupě synovi dělat překlady... hmmm...
- Tohle není druh sociální práce kterej mam na mysli, adopce/pěstounství nejni sociální práce. Jde o sociální pracovnice, který maj do těch rodin docházet, hlídat jestli se rodiče o děcka staraj jak maj a mimo jiné třeba kontrolovat, jestli náhodou rodinka na tom nejni líp než na úřadě tvrdí.
-> Alenka: Kecy o teplíčku offisu na dobrej adrese si nech od cesty, na argumenty ad hominem nemám náladu a ta tvoje konstrukce je tak imbecilní, že se mi to ani nechce komentovat. Až budeš příště nadávat na policajty, mám ti říct, že se máš stát policajtem a zlepšit to? Asi by ti to taky přišlo jako blbost ne?
-> sep: Zaplatili bychom to my skrze daně a věř mi, že by to vyšlo o dost levnějc, než ty sociální dávky...
14:30:38
24.06.2013
24.06.2013
sep
-> Jozka: :ten cíl jasně,ale tahle cesta k němu prostě nevede a to je ten problém..
14:25:30
24.06.2013
24.06.2013
Jozka
-> sep: …a hlavně proč? - aby parazitující organismy nezpůsobily svým přemnožením smrt hostitelského..
11:41:14
24.06.2013
24.06.2013
sep
-> Jozka: :" tak do 13 let věku průměrně (s jednou vyjímkou, holkou, co to dotáhla až na gympl), no a pak se ohlásily geny a bylo po ptákách"- doporučuju knížku Rok kohouta,docela poučné čtení.
"možná do každý rodiny přidělit jednoho pracovníka, aby na ně působil 24 hodin denně celoročně.. Ale kdo by to dělal a kdo platil..?" ...a hlavně proč?
"možná do každý rodiny přidělit jednoho pracovníka, aby na ně působil 24 hodin denně celoročně.. Ale kdo by to dělal a kdo platil..?" ...a hlavně proč?
11:25:54
24.06.2013
24.06.2013
Alenka
dragon_cb_cz 22.06.13 21:31:55 napsal:
→ Alenka: Nejsem zapálený cikánofil, ani náhodou, ale
rasistický pindy který se nezakládaj na pravdě mi vadí úplně stejně jako
humanistický kecy. K sociální práci nemám žádnou kompetenci, můj obor
je úplně jiný, ale pár lidí co se tím zabývaj znám a věř, že koruna
vynaložená na skutečnou práci s těma lidma se vyplatí daleko víc než
koruna kterou jim nacpeš na dávkách.
Vejmluvy. Kdybys chtel, tak si tu kompetenci opatris, ale mudrovat o "rasismu" z teplicka ofisu na dobre adrese je jednodussi, to je fakt
→ Alenka: Nejsem zapálený cikánofil, ani náhodou, ale
rasistický pindy který se nezakládaj na pravdě mi vadí úplně stejně jako
humanistický kecy. K sociální práci nemám žádnou kompetenci, můj obor
je úplně jiný, ale pár lidí co se tím zabývaj znám a věř, že koruna
vynaložená na skutečnou práci s těma lidma se vyplatí daleko víc než
koruna kterou jim nacpeš na dávkách.
Vejmluvy. Kdybys chtel, tak si tu kompetenci opatris, ale mudrovat o "rasismu" z teplicka ofisu na dobre adrese je jednodussi, to je fakt
10:50:28
24.06.2013
24.06.2013
Jozka
-> Kaprof-Pisařík: Zajímavý že lidi, co s nima musí přicházet do styku profesně, jsou "rasisti" všichni.. Moje sestřenice doktrorka (relativně malý okresní město) je opravdu, ale opravdu miluje skoro stejně jako bezdomovce. Onehdy na mě vychrlila během nějakých 5-ti minut takovejch historek, že se mi obracel kufr.. a navrch přidala, že musela přendat dítě na jinou základku, což začalo zjištěním, že synek píše již druhý týden opakovaně tu samou písemku - důvod: k původním dvěma cikánům přibyli další dva, stali se ve smečce neovladatelní a protože by bylo politicky nekorektní, aby neprospívali, tak tu písemku prostě napsat musí.. a ostatní s nima znova a znova - dobrý, ne?
10:21:35
24.06.2013
24.06.2013
Kaprof-Pisařík
dragon_cb_cz 22.06.13 22:25:24 napsal:
→ ZdeněkH:
Většina dávek není o libovůli úředníka ale o přesně
definovaných podmínkách. A máš pocit, že ty úřednice na sociálce se
předháněj v tom, aby jim to nabídnuly a bílým zamlčely?
Tak tohle mě fakt dojalo Pane někdy si tam dojdete (já měl čest jednou s čerstvou maminkou která si svého potomka nepořídila kvůli neznalosti antikoncepce či chuti na rodinného příslušníka, nýbrž že by jej už nemusela mít nikdy....Co tam tyhle předvaděli a jak se chovali...To je i na mě jinak poměrně tolerantního člověka přespříliš . V zaměstnání je to naprosto to samy...Z toho mě vyléčil jeden kšeft do místního gheta ...Když mi dvě mlade řekli že nám po dvou patrech otevřou dveře a pomůžou bábu uložit a bába která hrála strašnou mrtvolu najednou plna sil zvola "nechte toho oni si to udělaj to je jejich práce!"..To byla fakt pecka....Nejsem xenofobni měl jsem ve třídě kluka kterej byl bombovej,jeho táta podnikal a choval se skvěle jenže takový tuhle naprostou vetšinu sami nesnašej a jsou pro ně "zrádci"
Ale budme na ně hodni dávejme jim desátky,obvinme se jak jsme na ně nejzlejší a kájme se.. Ještě čekám kdy tu nekdo začne stavět ve velkym mešity a bude ješte veseleji ..Multi-kulti ija-ijaou :o)
→ ZdeněkH:
Většina dávek není o libovůli úředníka ale o přesně
definovaných podmínkách. A máš pocit, že ty úřednice na sociálce se
předháněj v tom, aby jim to nabídnuly a bílým zamlčely?
Tak tohle mě fakt dojalo Pane někdy si tam dojdete (já měl čest jednou s čerstvou maminkou která si svého potomka nepořídila kvůli neznalosti antikoncepce či chuti na rodinného příslušníka, nýbrž že by jej už nemusela mít nikdy....Co tam tyhle předvaděli a jak se chovali...To je i na mě jinak poměrně tolerantního člověka přespříliš . V zaměstnání je to naprosto to samy...Z toho mě vyléčil jeden kšeft do místního gheta ...Když mi dvě mlade řekli že nám po dvou patrech otevřou dveře a pomůžou bábu uložit a bába která hrála strašnou mrtvolu najednou plna sil zvola "nechte toho oni si to udělaj to je jejich práce!"..To byla fakt pecka....Nejsem xenofobni měl jsem ve třídě kluka kterej byl bombovej,jeho táta podnikal a choval se skvěle jenže takový tuhle naprostou vetšinu sami nesnašej a jsou pro ně "zrádci"
Ale budme na ně hodni dávejme jim desátky,obvinme se jak jsme na ně nejzlejší a kájme se.. Ještě čekám kdy tu nekdo začne stavět ve velkym mešity a bude ješte veseleji ..Multi-kulti ija-ijaou :o)
09:52:01
24.06.2013
24.06.2013
Jozka
-> dragon_cb_cz: Nechci se do toho vůbec zapojovat, ani dělat historický exkursy, řešení stejně jako všichni včetně kompetentních neznám, ale fakticky má spousta tmavočechů třeba invalidní důchody na postižení, kde by bílej neměl nárok (kdo bude riskoat nějakou mstu, že), u nás na sociálce místo rady řekli kamarádovi v nouzi (2010), když chtěl nějakej příspěvek na bydlení, ať prodá televizi a Formana a pak že teprv může přijít..
A ta sociální práce.. u nás jedna paní (učitelka) byla hodně alturistická a idealistická, byla sama se synem a postupně měla v péči tuším 12 těhle dětí.. až se z toho i zadlužila. A dítka v pohodě, ve škole standart, učily se, chovaly se.. tak do 13 let věku průměrně (s jednou vyjímkou, holkou, co to dotáhla až na gympl), no a pak se ohlásily geny a bylo po ptákách.. docela beznaděj, možná do každý rodiny přidělit jednoho pracovníka, aby na ně působil 24 hodin denně celoročně.. Ale kdo by to dělal a kdo platil..?
A ta sociální práce.. u nás jedna paní (učitelka) byla hodně alturistická a idealistická, byla sama se synem a postupně měla v péči tuším 12 těhle dětí.. až se z toho i zadlužila. A dítka v pohodě, ve škole standart, učily se, chovaly se.. tak do 13 let věku průměrně (s jednou vyjímkou, holkou, co to dotáhla až na gympl), no a pak se ohlásily geny a bylo po ptákách.. docela beznaděj, možná do každý rodiny přidělit jednoho pracovníka, aby na ně působil 24 hodin denně celoročně.. Ale kdo by to dělal a kdo platil..?
22:25:24
22.06.2013
22.06.2013
dragon_cb_cz
-> ZdeněkH:
1) Většina dávek není o libovůli úředníka ale o přesně definovaných podmínkách. A máš pocit, že ty úřednice na sociálce se předháněj v tom, aby jim to nabídnuly a bílým zamlčely? Nezlob se na mě, ale neznalost zákona neomlouvá ani v tomto případě, zjevně máš přístup na internet a zjistit si jaké existují možnosti podpory od státu a jaké jsou podmínky pro její získání je otázka 5 minut s googlem.
-> sep: Já reagoval na to, že "na tahu jsou oni od chvíle co sem přitáhli". To jsou stovky let, během kterých bylo např. zcela legální je zabíjet (to jistě jejich integraci neprospělo), nesměli vykonávat naprostou většinu povolání (pak se divíme, že nemají pracovní návyky) atd.
Jsem rád, že jsi zmínil tu Anglii - je zajímavý, že romský děcka v anglii dosahujou ve školách naprosto standardních výsledků, v průměru úplně stejnejch jako jakýkoliv jiný. Stejný děcka který by tady v lepším případě skončily max s učňákem, ale pravděpodobně by jejich vzdělání začalo i skončilo ve zvláštní škole. Zajímavý, že tam to jde a tady ne... jestli náhodou neděláme nějakou chybu i my.
1) Většina dávek není o libovůli úředníka ale o přesně definovaných podmínkách. A máš pocit, že ty úřednice na sociálce se předháněj v tom, aby jim to nabídnuly a bílým zamlčely? Nezlob se na mě, ale neznalost zákona neomlouvá ani v tomto případě, zjevně máš přístup na internet a zjistit si jaké existují možnosti podpory od státu a jaké jsou podmínky pro její získání je otázka 5 minut s googlem.
-> sep: Já reagoval na to, že "na tahu jsou oni od chvíle co sem přitáhli". To jsou stovky let, během kterých bylo např. zcela legální je zabíjet (to jistě jejich integraci neprospělo), nesměli vykonávat naprostou většinu povolání (pak se divíme, že nemají pracovní návyky) atd.
Jsem rád, že jsi zmínil tu Anglii - je zajímavý, že romský děcka v anglii dosahujou ve školách naprosto standardních výsledků, v průměru úplně stejnejch jako jakýkoliv jiný. Stejný děcka který by tady v lepším případě skončily max s učňákem, ale pravděpodobně by jejich vzdělání začalo i skončilo ve zvláštní škole. Zajímavý, že tam to jde a tady ne... jestli náhodou neděláme nějakou chybu i my.
21:55:59
22.06.2013
22.06.2013
sep
-> dragon_cb_cz: :jak souvisí kdy sem přišli moji předci s tím jak se chovám?Upřímně netuším kdy ale že se minimimálně 4 kolena zpátky kam sahá nějaká dochovatelná pamět chováme tak jak je tu zvykem vím zcela bezpečně a o to tu jde a opakuju že na barvě kůže mi prd sejde,pro názornost,proč vietnamci (teď neberu v potaz pěstitele a distribuci) nemají jako životní cíl rodit děti a fungovat z toho co dostanou a věř že spousta z nich sem došla z prostředí hodně podobných osadám na slovensku,ale snaží se ,nedřepí na prdelích a nečekají co jim kdo dá.Chtějí oni sem a ne my tam ,od toho se to celé odvíjí , ostatní jsou jen plané řeči.
Znovu opakuju není to o kůži,znám tolik bílé svoloče a leckdy horších než jsou cikáni,nicméně tohle etnikum je problém obecně,proč netuším a neřeším,jen konstatuji a jestli to umí konkrétně pojmenovat ve Francii,Anglii,Itálii atd tak na co si tu budeme hrát my.
Znovu opakuju není to o kůži,znám tolik bílé svoloče a leckdy horších než jsou cikáni,nicméně tohle etnikum je problém obecně,proč netuším a neřeším,jen konstatuji a jestli to umí konkrétně pojmenovat ve Francii,Anglii,Itálii atd tak na co si tu budeme hrát my.
21:41:29
22.06.2013
22.06.2013
dragon_cb_cz 22.06.13 21:35:49 napsal:
Jinak pokud se ty cikáni maj tak skvěle, můžete mi vysvětlit
následující věci?:
Když je tak snadný a super žít na dávkách, proč to neděláte
i vy?
Proč maj ty „utlačovaný“ bílý potřebu šířit občas dost
nehorázné lži (typu „cikánům co nikdy nepracovali se důchod vypočte
z průměrné mzdy, což je skoro 28 tisíc“)? Jak moc dokážete podobný
lži odlišit od pravdy?
Bod 1. protože tobě jako bělochovi nikdo neřekne a nedá tak lehce všechny možné a nemožné dávky.
K bodu 2 se nebudu vyjadřovat neznám nevím. Jen se mi vždy líbí kolik cikánů řídí, ale ať zvedne ruku ten kdo někdy viděl cikána v autoškole. A tím nemyslím ten vtip o cikánovi kdy instruktor mu řekne co to tam bylo za značku? A on odpoví: Hliníková. Vrátíme se pro ni?
Jinak pokud se ty cikáni maj tak skvěle, můžete mi vysvětlit
následující věci?:
Když je tak snadný a super žít na dávkách, proč to neděláte
i vy?
Proč maj ty „utlačovaný“ bílý potřebu šířit občas dost
nehorázné lži (typu „cikánům co nikdy nepracovali se důchod vypočte
z průměrné mzdy, což je skoro 28 tisíc“)? Jak moc dokážete podobný
lži odlišit od pravdy?
Bod 1. protože tobě jako bělochovi nikdo neřekne a nedá tak lehce všechny možné a nemožné dávky.
K bodu 2 se nebudu vyjadřovat neznám nevím. Jen se mi vždy líbí kolik cikánů řídí, ale ať zvedne ruku ten kdo někdy viděl cikána v autoškole. A tím nemyslím ten vtip o cikánovi kdy instruktor mu řekne co to tam bylo za značku? A on odpoví: Hliníková. Vrátíme se pro ni?
21:35:49
22.06.2013
22.06.2013
dragon_cb_cz
Jinak pokud se ty cikáni maj tak skvěle, můžete mi vysvětlit následující věci?:
1) Když je tak snadný a super žít na dávkách, proč to neděláte i vy?
2) Proč maj ty "utlačovaný" bílý potřebu šířit občas dost nehorázné lži (typu "cikánům co nikdy nepracovali se důchod vypočte z průměrné mzdy, což je skoro 28 tisíc")? Jak moc dokážete podobný lži odlišit od pravdy?
1) Když je tak snadný a super žít na dávkách, proč to neděláte i vy?
2) Proč maj ty "utlačovaný" bílý potřebu šířit občas dost nehorázné lži (typu "cikánům co nikdy nepracovali se důchod vypočte z průměrné mzdy, což je skoro 28 tisíc")? Jak moc dokážete podobný lži odlišit od pravdy?
21:31:55
22.06.2013
22.06.2013
dragon_cb_cz
-> sep: Hele a jsi si jistej, že většina tvejch genů do tohodle geografickýho prostoru přišla dřív než cikáni? Já vzhledem ke svýmu příjmení si tím teda fakt jistej nejsem... A není to o tom že většina (etnická) živí menšinu, je to o tom, že většina obecně živí menšinu - a mezi tou menšinou oni jsou význačnou skupinou, ale rozhodně nejsou jediný...
-> U-Geen: Tohle je snad nejrozšířenější omyl - že produkováním dalších dětí si výrazně pomůžou. Přídavek na dítě je 500-700 podle věku dítěte, trochu stoupnou i jiné dávky, ale rozhodně to není tak že s dalším dítětem si přijdou na úplně závratné sumy.
-> Alenka: Nejsem zapálený cikánofil, ani náhodou, ale rasistický pindy který se nezakládaj na pravdě mi vadí úplně stejně jako humanistický kecy. K sociální práci nemám žádnou kompetenci, můj obor je úplně jiný, ale pár lidí co se tím zabývaj znám a věř, že koruna vynaložená na skutečnou práci s těma lidma se vyplatí daleko víc než koruna kterou jim nacpeš na dávkách.
-> U-Geen: Tohle je snad nejrozšířenější omyl - že produkováním dalších dětí si výrazně pomůžou. Přídavek na dítě je 500-700 podle věku dítěte, trochu stoupnou i jiné dávky, ale rozhodně to není tak že s dalším dítětem si přijdou na úplně závratné sumy.
-> Alenka: Nejsem zapálený cikánofil, ani náhodou, ale rasistický pindy který se nezakládaj na pravdě mi vadí úplně stejně jako humanistický kecy. K sociální práci nemám žádnou kompetenci, můj obor je úplně jiný, ale pár lidí co se tím zabývaj znám a věř, že koruna vynaložená na skutečnou práci s těma lidma se vyplatí daleko víc než koruna kterou jim nacpeš na dávkách.
09:28:08
22.06.2013
22.06.2013
sep
Hloupá otázka,proč by se majorita měla strhat aby se měly dobře minority ?Proč má vynakládat úsilí,prostředky,čas atd atd aby naučila svým způsobům někoho kdo přišel aniž by ho kdo zval s cílem mít se dobře?Tohle je převrácené naruby,jestli tu chceš fungovat tak se budeš muset snažit a přizpůsobit se ty,ty a zase jen ty,takhle to prostě je,žvásty co bysme mohli a měli a nesmíme,proč?Na tahu jsou oni a jsou na něm od doby co sem přitáhli a že by se někam svépomocí posunuli jsem si nevšiml,je mi fuk jakou má kdo barvu,o tom to prostě není ale zkrátka oni jsou zvyklí žít jinak,což jim nijak neberu ale pokud nehodlají respektovat pravidla těch co je živí,budou to muset zkusit tam kde to ostatním nebude vadit.