skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Pozemní kolová technika Čsla (aČr)
Chemik - ex 157. záchranný prapor Hlučín, nyní ZÚ HZS Hlučín
ex 157. záchranný prapor Hlučín, nyní ZÚ HZS Hlučín, 3. záchranná rota ve Zbirohu
Stejný vůz, jako na té fotce, kde má modré kryty majáků RZ - 4T9 1964
-> mischicka: Je to moje oblíbené auto, mám v plánu si ho někdy pořídit, ale protože AČR je ve velkém valí překupníkům a ti 10 let stojaté vraky prodávájí kolem 50 000,- hned tak to nebude 

-> Domajz: Dobrá sbírka UAZů, prakticky všechny, co dělá SPK a to už jsem si skoro myslel, že některé snad nikdy nemohly jezdit
www.skpmodel.eu/product.p hp?id_product...

www.skpmodel.eu/product.p hp?id_product...
Biele Uazy som zažil v Seredi.Prvé misie išli odtial do YU(bývalej).
-> mischicka: Jj, souhlas... jen já nepsal, že lidé z roku 1968 v armádě slouží.
Já napsal, že v roce 1968 byly zlikvidovány poslední zbytky vojenských elit, které přežily předchozí čistky. Takže nové generace vojáků neměl kdo "vychovávat"... .
Já napsal, že v roce 1968 byly zlikvidovány poslední zbytky vojenských elit, které přežily předchozí čistky. Takže nové generace vojáků neměl kdo "vychovávat"... .
-> Domajz: Tohle je diskuze někam do hospody, a ne do obrázkového topicu, takže se tu moc nerozvášňujme, ale myslím si, že s roky 1938, 1945 a 1968 nemá dnešní stav v armádě nic společného.
Spíš jde o to, že se ještě úplně nevyměnili ti, kteří byli v armádě před rokem 1989, potažmo 1993, z roku 68 už fakt nikdo neslouží.
Spíš jde o to, že se ještě úplně nevyměnili ti, kteří byli v armádě před rokem 1989, potažmo 1993, z roku 68 už fakt nikdo neslouží.
-> King 15.12.13 22:53:19: Jojo, taky už vím, že hledat náznaky logiky v organzaci, která je vyhlášená tím, že jakoukoliv logiku postrádá je něco jako čekání na Godota...
aneb kde končí blbost, začíná vojenská logika
Jinak si myslím, že pes bude zakopaný v tom, že lidé, kteří byli v armádě na úrovni velitelů čet a rot v době kdy jsi byl na vojně ty, jsou v dnešní době na gen. štábu a MO a celý tenhle ansámbl v podstatě řídí. Pak to taky jako před 20 - 30 lety vypadá. I když posun k lepšímu asi je, ale nevím jak moc. Jako nevoják nemohu hodnotit. Když k tomu připočítáme systematickou likvidaci vojenských elit v letech 1938 -1945, po roce 1948 a i toho zbytku po roce 1968, je 45 let na generační obměnu žalostně málo. Pak se nemůžeme divit, že to vypadá jak to vypadá.

Jinak si myslím, že pes bude zakopaný v tom, že lidé, kteří byli v armádě na úrovni velitelů čet a rot v době kdy jsi byl na vojně ty, jsou v dnešní době na gen. štábu a MO a celý tenhle ansámbl v podstatě řídí. Pak to taky jako před 20 - 30 lety vypadá. I když posun k lepšímu asi je, ale nevím jak moc. Jako nevoják nemohu hodnotit. Když k tomu připočítáme systematickou likvidaci vojenských elit v letech 1938 -1945, po roce 1948 a i toho zbytku po roce 1968, je 45 let na generační obměnu žalostně málo. Pak se nemůžeme divit, že to vypadá jak to vypadá.
Jsem si myslel, že co se tater v naší armádě týká, nic mne nepřekvapí, ale asi nikdy neříkej nikdy:
-> Domajz: Rád bych věřil, že za těch 20 let, co utekly od mojí služby vlasti, se něco v armádě změnilo, ale zkušenost mi říká, že hledat v tomhle prostředí jakoukoliv logiku je pošetilost :)
-> conwoy69: FUGy se mi zdály oproti BRDM takový ošklivý... BRDíci byli takoví elegantnější
-> Domajz: To je velmi pravděpodobné, protože v Písku, v těchto měsících už dávno žádné tanky nebyly. Tenhle FUG zase stál dlouho v Selibově. Stejný majitel, jako voj. výprodej v Písku.
-> conwoy69 14.12.13 13:04:26: No já nevím, ale ono je to celý záhadný, jedná se o rok 2004 jak psal -> conwoy69: , a jde o to, že tank na obrázku je asi nejspíš T-72 M4 CZ - a těch bylo prvních 9 kusů dodáno k 73. tpr do Přáslavic koncem roku 2003. Jak by se tedy tento typ tanku ocitl u rušeného útvaru v Písku? Tím chci říct, že možná tam byl dovezen z Moravy na ukázku civilní firmou...
-> conwoy69 14.12.13 13:04:26: Tahač vypadá na 815 TP.
-> mischicka: Našel jsem ještě jednu fotku. Já se zajímal víc o T-72, ale tady je vidět na boku podvalu reklama nějaké transp. fa.
-> mischicka: To je přesně to co mě zajímá, podle jaké logiky fungují vojenské výprodeje. Kolikrát vypadá technika nabízená k odprodeji jako 1 A kvalita a pak člověk vidí jak vojáci jezdí ve starých mrdkách...
-> conwoy69 14.12.13 08:52:17: Vypadá to tak, právě proto se ptám.
-> Domajz 13.12.13 22:16:12: Dneska s osmsetdesítkama je to jasné, proč šly dřív těžko říct - nejspíš je jen málokdo měl na tabulkách, záměna za osmi- či šestikolu bývala problém, takže možná i proto.
Anebo jako s mostními tanky - ty nejlepší se prodaly do civilu a šroty se pak generálkovaly.
Anebo jako s mostními tanky - ty nejlepší se prodaly do civilu a šroty se pak generálkovaly.
-> conwoy69 14.12.13 08:52:17: To byl asi ten slavny autsórsing 

Od majitele jsem v roce 1990 koupil svého prvního MB-190 D (1968).
-> Domajz: Je to Písek směr Smrkovice. Zajímavá je tato fotka vyfocená tamtéž, z září 2003 BTM/ETR-409 a za ním Tatra Schwerer Wehrmachtsschlepper.
-> mischicka: Pokud si vzpomínám, tak Tatra byla 815 žlutá a myslím, že byla i s podvalem od civilní ho přepravce (proto jsem to možná nefotil), ale možná se pletu.
-> Enggik: jojo, to bude. Mě osobně se to auto moc nelíbí, ale raritka to bude. No ona v podstatě už je. Vyrobenejch bylo 21 kusů, dodáno armádě 15... 

-> Domajz 13.12.13 17:28:12: Ovšem tohle je v Hrobech, že? Letos přes léto jich tam ,,pár" bylo. Jsem si tak říkal, že by to časem mihl být ,,perspektivní veteránek" 

ROSSy z Hlučína
Jinak AČR jich bylo dodáno 15, doteď se mluví o tom, že díky zrušení dalších objednávek ROSS zkrachoval... Dokumentaci pak odkoupila Tatra a automobil se stejně dostal do výzbroje, ale trochu modernizovaný a pod označením Tatra 810
Jinak AČR jich bylo dodáno 15, doteď se mluví o tom, že díky zrušení dalších objednávek ROSS zkrachoval... Dokumentaci pak odkoupila Tatra a automobil se stejně dostal do výzbroje, ale trochu modernizovaný a pod označením Tatra 810