Slasti a strasti prvních jízd

prohledat
60 příspěvků (zobrazeno 1 až 50) od 31.05.2012 do 02.12.2012, založil/a havevo
řadit dle data
15:42:40
02.12.2012
David29
Moje první jízda, byla někdy ve 3h ráno, bylo mi asi 16 nebo 17 let.

Byl jsem sám doma a chtěl jsem se zkusit projet - takže jsem vzal klíčky od svého Garde a objel jsem se sevřenou prdelí (kvůli policajtům) sídliště. Pak jsem ho objel ještě dvakrát 3

pak to bylo, když jsem čekal na vydání ŘP. Gardeti došel bezín a chtěl jsem s nim dojet domu (asi tak 1km). Pršelo, a já při odbočování vzal moc za plyn a dostal jsem smyk - otočil jsem se přes pruh a skočil na chodník. Skončilo to dvouma zkurvenejma diskama a zkurvenou přední nápravou. Klika bykla, že vedle mě nic nejelo a nejeli okolo policajti.

A pak první jízda s ŘP - skočil jsem do auta, nastartoval a rozjel se - a ono to nebrzdilo 3

Bylo to po montáži té nápravy, takže nebyly prošlápnutý brzdy.

Tak to je asi tak vše 3
15:55:18
03.06.2012
MiMa17
-> afro100 01.06.12 17:51:19:

aj ja som mala tu cest s jednym betonovym 3

aj s vysokym obrubnikom ked som kricala "kde mam penazenku,kde mam penazenku?" 3
17:51:19
01.06.2012
afro100
-> haso: betonove kvetinace su svine 47 ale ja som to nebol a vlastne o nicom neviem 40
16:25:47
01.06.2012
haso
otec mal sluzobne aro240 a robil lesnu straz, tak ked som bol snim, tak ma vzdy v lese nechal niekde "soferovat mu na kolenach", to si pamatam uz od malicka, potom asi ked som mal 12rokov, tak som si mohol aj sam sediet na sedadle vodica a otec vedla...

to som isiel so 120kou, (cast nasej rodiny vlastni pozemky a patrila nam aj cesta, takze ziadne osoby tulajuce sa a ani ine auta tam nemohli ist) a asi v 50km/h otec povedal pribrzdi, a ja som nevedel este ze jak silno mam stlacit, tak som na to dupol, ja nepriputany a baaam hlava do volantu a rozbity nos, krvavy volant 3 (odvtedy som sa vzdy priputal)

a potom som vzdy ked sme boli na tej ceste alebo v lese a tak, mohol soferovat :-)

a ked som dostal vodicak, tak asi 2-3 mesiace nato som si zarobil 21tisic na zadnom narazniku, ked som omylom nacuval kvetinac, no jo, ucime sa cely zivot 3
upraveno 1x, naposled 01.06.2012 16:28:34
14:59:09
01.06.2012
King
O svejch prvních zážitkách za volantem jsem toho napsal dost, ale napíšu o kingově pedagogickým úspěchu, kde volant taky figuruje :)

Klukovi je 11 a hučel do mě, že by chtěl zkusit aspoň se rozjet. Tož jsem ho na plácku pustil za volant cougara, zběžně jsem mu vysvětlil, kde je jakej pedál a co dělá, jak se tam nalosuje jednička atd. Úkol č.1 zněl zmáčnout spojku, zařadit jedničku a na volnoběh se rozjet. Na první pokus se plynule, bez poskakování, rozjel, až jsem nechápal - tohle je něco, na čem si vyláme zuby spousta absolventů tzv. autoškol :) Fakt to nechápu - fotr je střevo, kluk taky není zrovna typ, kterej hned zvládne všechno na co šáhne - začínám bejt optimista :)
12:01:38
01.06.2012
ochoda
-> Stvivi: v pohode ;)
12:00:27
01.06.2012
Stvivi
-> ochoda: ok, beriem s54
11:54:21
01.06.2012
ochoda
-> Stvivi: -> suri: ja to asi blbe napsal 3 autoskolu sem delal s preposilovanjema autama takze to byl nezvyk, jinak mam asi 182 a 85kg takze neni problem ukroutit feldu na miste :D
11:51:51
01.06.2012
suri
-> doking: píše 1,6tdi
11:37:16
01.06.2012
doking
-> palinator: nebyla ta octa náhodou PDTDI? Máme takvou fábii a ta spojka je taky taková ostrá,cukavá,málo kdy se mi povede 100% plynulej rozjezd. Jinak mám raději,když mě zabírá už cca v polovině dráhy pedálu,taky jsem měl problém jet s vyježděnou feldou,který spojka zabrala až po pustění pedálu.
11:22:17
01.06.2012
palinator
-> havevo:

Neřikám, že by mě nevyhovovala, ale když předtim celou dobu jezdíš na vyhoněnejch spojkách nebo na Fabiích, který to maj nahoře už od výroby, tak se trochu divíš. U tý Octy nešlo jen o to že šla hodně dole, ale taky hodně ostře, prostě zabírala dost necitlivě.
11:14:36
01.06.2012
havevo
-> palinator: Jsem asi jeden z mála lidí, kterým vyhovuje, když spojka zabírá poměrně nízko :)
09:51:50
01.06.2012
Stvivi
-> ochoda: coby si robyl na V3Ske???ked to problem roby riadenie na Filcke???3
09:39:26
01.06.2012
suri
-> ochoda: to máš 150 cm a 50kg že neutočíš feliciu ?

inak neviem ako to niektorí robíte , mne felicia prakticky nikdy nezdochla pri bežnom pohýnaní
09:36:57
01.06.2012
ochoda
hmmm ja hlavne vubec neblikal :D a byl to pro me strasnej sok prvni jizda s papirama, v autoskole sem jezdil na dieslovym golfu 4 nebo na fobii 1.4 , s feldou sem se neumel kloudne rozjizdet pac vecinu casu sem jezdil na golfu tak sem to s benzinem neumel, a hlavne felda bez posilovače :D to bylo nejhorsi sem s tim neumel zatacet :D pak sem projizdel vesnicí 50 normalne a najedou zatacka jak kráva ( doleva) sem visel na volantu lezel sem skoro u spolujezdce a nohy s pedálů vlály kdesi u dveri :D a skousel sem hrabat na zimakach na sterku :D jinak uz sem od takovyho dvoumetrovyho borce v audine malem dostal na hubu :D ze sem mu vlitl na kruhaku tam dys sem jel s vozejkem tak me zastavil a jeste ze jezdim pripasanej jinak bych ji asi mel, ale byla to moje blbost sem se mu tam mrte nasral no jinak nic zvlastniho asi
09:18:52
01.06.2012
palinator
-> havevo:

Velice ostrá, se záběrem hodně dole.
09:16:22
01.06.2012
havevo
-> palinator: Co si mám představit pod pojmem sportovní spojka? 6
23:08:10
31.05.2012
palinator
Že ste to vy...3

cca 2000 - řídil jsem strejcovi na klíně Favo 50 kW Solitaire a plácal jsem ho přes ruce, aby nedržel volant 3

cca 2007 - strejc mě naučil poprvé hnout s jeho poměrně novou Fabií MPi - od té doby jsem se hnul s naší Š120, Vectrou a lecčím

2011 - papíry, autoškolácká Octa II 1,6 TDI mě překvapila se svou "závodní" spojkou - pěkná kurva to byla - hlavně ta debilní ochrana dvouhmoty, která vypínala naftu, když jsem jen tak bublal po městě na dvojku.

2011 - rodičů Vectra B, starý zimáky, mokro a čistej řidičskej štít, kličkování a zkoušení co to snese mínus obrovský štěstí = výlet mimo "závodní" trať, probrání příkopu a vyhupnutí zpět. Z toho byla tráva až v patce pneumatiky, zničený poklice na L straně, poškrábanej práh, rozjebanej přední podběh, hlína s trávou všude možně a volant nakřivo.41

únor 2012 - zkrat palice jinak se to nedá nazvat - hecovali jsme se v noci s kámošem, předjížděl jsem ho a na poslední chvíli jsem odbočoval (takřka bezmyšlenkovitě) - na nově opravenejch plecháčích a novejch zimních gumách = přelítl jsem travnatej ostrůvek křižovatky - zula se guma a roh nárazníku jsem obtisk o stráň - límec kola na sračku, v dezénu asi 10 cm škuba - zajímavý je, že guma dodnes jezdí, ačkoliv jsem jel po prázdným kole asi 500 m domů - zmačkanej límec neutíká. Docela dlouho se mi to podařilo ututlat - jinak to přežila dobře, rozlámanej podběh i na druhý straně a vytrhal se nárazník ze cvočků, až dneska jsem to přilepil Chemoprenem.3

Co se týče krizovek, tak jednou mi kámoš řek že mám volno a on tam jel skůtrista, ještě že jsem se rozjížděl pomalu, pak jsem jednou Vectru při razantím průjezdu serpentýny na plnej kotel nestočil a práh si ozkoušel tvrdý rány kamení krajnice a na podobným místě jsem teď naposled se smrtí v očích dělal úhybnej manévr proti Ivecu.42

Aspoň že tu zimu jsem zvlád bez újmy na technice a zdraví a to jsem si zahrával poměrně nadstandardně (např. zimní blbnutí na serpentinách, kde jsou prudký strže bez svodidel). Mě má pánbůh rád. Klep klep.
21:34:30
31.05.2012
afro100
2002 .. cca 2km po ceste k nam do dediny, pod dozorom mamky, nas rodinny trhac asphaltu Skoda 105L s urezanou radickou.. pri 3. som skrkol zuby..

2004 .. ta sama hustokára, rozne potahovacky po dedine .. aj napriek povodnemu motoru s 200+tkm kvikali gumy .. do konca roka som vypracoval techniku natolko, ze ma krstny coby skuseny kamionak poplacaval, kam a ako natesno som sa dokazal prepchat pri parkovani etc.

2005 .. fávo, viacmenej viz 2004

2007 .. R19, viz 2004/05

2008 .. s100 .. najprv viz vyssie, neskor rozne prejazdy zakrutovitej neobyvanej casti dediny v cca 80km/h na or6, no a neskor sa to vsetko pokazilo, objavil som 110r.cz, virt a ine a uz ma mali .. co sa tyka celkovo zaciatkov, tak sa aj divim, ze som nikde nedosekal seba ani nikoho ineho .. nastastie na to chybali kone, aj ked, chyba v skodovke vie byt dost dost fatalna niekedy

to nastalo az po urcitych skusenostiach,

2009 .. s100 barum brilant .. kde sa vzal, tu sa vzal, uprostred mojho pruhu zrazu bol - 20cm hlboky neoznaceny vykop .. guma, disk, hmlovka, spojovacka, lizatko kvasiny K.o.

2010 .. s100, or6, dazd, kolaje, prvy vylet mimo asphalt, pokial nepocitam troska pochrumane ego tk, aj napriek stromoradiu vedla cesty bez nasledkov.. nebolo mi to jedno

2011 .. s100, matador st(r)ella ... namrznuty most, 70km/h, .. rozsekane dva disky na srot, ohnuty bubon, polos, drziaky prednej napravy, spodny cap napravy a nejake blbosti .. vzhladom k stylu jazdy v tej dobe (nie v ten moment) som to bral ako posledne varovanie .. zvolnil som, odvtedy, tuk tuk na drevo, klud ..
21:10:55
31.05.2012
tonek.favo
První jízdu jsem jel se svojí škodovkou užovkou pro benzín 1 Dojel jsem k tátovi, ten řekl co to je za vrak ( rv 79' a hnilý jak papír, ale byla moje no :D )a jeli jsme druhej den pro fanouše 3 Jel jsem pro něj až do Prahy, což je od nás 120km. Táta mi nechával hodně ,,prostoru" za volantem takže se divím že jsme dojeli 1 Ale v pohodě a autí už mám 4 rokem. Za tu dobu jsem jen jednou při couvání po cestičce, kterou znám jako svoje boty, přehlídl sousedovo auto. No jen škrábanec ale i tak mě to pučilo. Jinak to musím zaťukat5
17:12:33
31.05.2012
darkstar93 - zrušená registrace
-> suri: to ked sa s ocom nudíme tak sa vozíme po všetkcýh dedinách naokolo. určite aj tade som šiel neraz.
17:05:38
31.05.2012
-> suri: jo tam dali nejaké prenosné semoafory a nekonečná červená a v protismere nikoho... oco odtial pochádza. starká tam bývala tak sme boli v dome pozrieť a potom na cintorine jej sviečku zapáliť... ked už tam šiel tak som si šiel zas nejaké diely pobrať na škodovku. tam toho vždy nájdem dosť. čiže taký výlet... celkom často tam chodím.
17:01:27
31.05.2012
suri
-> darkstar93: tam stávajú furt , a čím viac robia ten most tak tým častejšie ... a čo vo Vlachoch také zaujímavé ?
16:52:57
31.05.2012
-> suri: ano po 18tke. neni dialničná a cestou s5 schádzať pri ivachnovej na ten kúsok dialnice som tiež nechcel kedže neni nálepka a policajti tam možno stáli. iba zbytočné zdržanie možno. :D

kôli tomu kúsku sa neoplatilo.. radšej pomaly tade vedla :D
upraveno 1x, naposled 31.05.2012 16:56:56
16:49:16
31.05.2012
suri
-> darkstar93: znám , išli ste po D1 čo po 18tke ? resp . teda na Bešeňovú a tade
upraveno 1x, naposled 31.05.2012 16:49:54
16:48:16
31.05.2012
-> suri: Vlachy. pod hrádzou rovno :D
16:47:10
31.05.2012
suri
-> darkstar93: kam na liptov?
16:21:15
31.05.2012
Moje prvé jazdy. no. mal som možno 7 rokov. na pedále som nedočiahol. oco robil v autoškole (aj stále robí) tak ked mu niekto neprišiel na trenažér tak ma zobral nech si skúsim. raz som sa nahánal s kamošm okolo baráku so samopalmi v rukách. a tak iba došiel či idem skúsiť cvičisko na fabii.. hovorím si ok.. na pedále som nedočiahol. ked som zošliapol spojku musel som pozerať popod volant alebo tak nejako.. potom časom ma zobral aj zajazdit si na škodovke niekde mimo mesto... pár krát s kamošmi atd... nedávno som si dorobil vodičák.. nemal som za sebou ani prvý trenažér a oco ma už nahováral či ideme po meste skúsiť.. vodičák som dostal pred týždnom. prvá official jazda cez vikend. avšak cez mesto a von z mesta na Golfe 5 s automatickou prevodovkou. čiže celkom nuda :D.. dnes šiel oco na liptov tak som sa vykašlal ísť do školy na turistiku a šiel som s ním. 120km minimalne cez mestá a aj mimo mestá. všetko pohoda. len raz predomnou typek zbrzdil prudko. naštastie som bol v pozore a zbrzdil som to tak na polmetra od neho. čiže nič hrozné iba taký čudný pocit že či ten za mnou to stihne tak ako ja :D:D...oco ako inštruktot povedal že v pohode. musím byť pripravený na všetko a že ked sa nič nestalo tak pohoda.. mama vedla v panike mi diktovala každú smerovku ako keby som bol nejaký narušený alebo čo.. čo ma aj dosť nasieralo :D som zvedavý na prvé jazdy na škodovke.. no zatial sa nejako nie a nie ku tomu dostať :D ..
upraveno 1x, naposled 31.05.2012 16:25:11
16:08:49
31.05.2012
havevo
-> Ultim: Jj, jak se chová Škodárna ve smyku už jsem si trošku vyzkoušel. Když jsem jel poprvý po silnici (ještě bez papírů), bylo zrovna náledí jako prase. Naštěstí mi to zklouzlo na silnici, kde projede tak jeden traktor za týden. Zabořil jsem to do kupy sněhu, ale mně ani autu se naštěstí nic nestalo.

Problém byl to, že ta silnice vedla do kopce, takže když se tam člověk zastavil, už se na tom ledu nerozjel. Tak jsme museli couvat 2 km z kopce na čistej asfalt :D
16:06:00
31.05.2012
havevo
-> Don_pepe: Děkuju za pochvalu témátka a pěknej příspěvek :)
16:04:47
31.05.2012
havevo
Mě se instruktor zeptal, jestli už jsem jezdil. Tak jsem mu řekl, že něco málo už mám za sebou, ale přece jen jsem ho z toho dvora autoškoly, odkud se poměrně blbě vyjíždí, nechal poprvé vyjet. Zajeli jsme na cvičiště v podobě parkoviště u Hypernovy, ukázal jsem mu, že se umím rozjet a hned jsme jeli přes okraj města pryč do nějakejch dědin v okolí. Tam jsme zkoušeli rozjezdy do kopce a tak ... No pak jsem měl ještě pár jízd po okrajích města a v okolích a pak už furt jen město :)
16:01:45
31.05.2012
Durnbach
Ačkoliv to není tak dávno (cca 4 roky) tak si na svou první jízdu nepamatuju. 6
15:15:28
31.05.2012
Matthes, záškodník z TechWebu
-> m8rinek: Heh to mate dobry vazeni. Ja si sedl do auta, ucitelka se zeptala jestli sem uz jezdil a s cim. Tak sem rekl ze se skodovkou. Ona rekla ze kdyz se rozjedu se skodovkou tak se rozjedu i s fabii (htp 40kW). Ja si pomyslel o prdeli a jeli sme 3
15:14:30
31.05.2012
Don_pepe
-> Ultim: Hezký, já viděl cvičák jen z venku, mě tam dovezl a říká: "Tady je cvičák, no seš z dědiny tak řídit umíš, sedni za to a jedem pro benzín." já chudák ve fábii za volantem poprvý navíc ve městě3
14:53:58
31.05.2012
m8rinek
-> Ultim: Opravdu slušná autoškola, to my si projeli takovej cvičáček, rozjeli se do kopce a jelo se...
14:31:01
31.05.2012
Ultim
-> m8rinek: Tak zakladne na cvicaku mezi kuzelama, osmicky, oval a do toho ti to instruktor obcas zatahl rucku. Nerikam, ze me to neco dalo, ale zkousel to na nas.

Stejne co si nevyzkousis sam, jako by ses nenaucil 4
14:00:57
31.05.2012
m8rinek
Moje paměti jsem kdysi sepsal tady skoda110r.eu/?page=popel. .. tak kdyby se to někomu chtělo louskat :D.
13:58:54
31.05.2012
Don_pepe
Super téma!

No taky sem, jako každej kluk z dědiny před řidičákem řídil kdeco, auta, traktory, náklaďáky i kombajn... první nehoda v 16-ti kdy sem vyjížděl s traktorem na silnici a borec ve fáčku v protisměru... střep z jeho světla mám schovanej pro štěstí1

No ale první jízda s papírama? Vyzvedl sem řidičák, přijel busem domů a ukazuju ho tatíkovi: "No konečně, tyvole tam se mračí venku, bude pršet, vem auto a jedem zkopčit seno." no a po cestě: "Kur*a jeď trochu!" Dělej dělej nebo to zmokne!" hnal mě jak nadutou kozu3
13:57:47
31.05.2012
m8rinek
-> Ultim: ehm a Tebe v autoškole učili jak se ve smyku chová Fabie? Slušná autoškola...
13:56:18
31.05.2012
doking
Když to vemu hopem,měl jsem strašnej problém s rozjezdama na ruční brzdu do kopce a jeden takovej případ jsem si zapsal navždy do paměti. Auto nacpaný rodinou,jedem na den na lyže,u Rajský zahrady je taková velká křižovatka,když se jede od Kyjí je to do kopečka...

Křižovatka prázdná,ale najednou vedle druhý auto,no nic říkám si pohoda,no a jakmile si to dořeknu,rozmyslí si to,nacouve si za mě.... no a oranžová zelená...a já místo toho abych tam dal jedničku,tak nějakým záhadným způsobe tam šla zpátečka (Oct 1,je pod jedničkou),no a jelikož rozjezd už mi zas až tak problém nedělal,tak taťka byl rád,že stihnul tu ručku hned zas zvednout 3

Adruhej takovej případ na zabití 3 (už tu padnul protisměr,tak já přidám taky). Nevím proč ale ze zvyku,že když odbočuju vlevo najíždím do levýho pruhu (více proudé křižovatky...)ta kde jsem to udělal byla jen dvouprodá,(směr proti směr),naštěstí nic nejelo...jednoduše řečeno zapích jsem to na červenou v protisměru v křižovatce s úmyslem odbočit vlevo...Jezdím od roku 2007,nehodu vlastní vinou jsem měl jednu,sjetí do škarpy (2009) jinak jsem byl účastníkem ještě jedný,ale jako spolujezdec...tak asi tak,jinak jezdím bezpečně,nikam se nehoním...
13:51:23
31.05.2012
Ultim
-> havevo: Sic trochu OT, ale tak jak psal Luky. , bacha na to prvni divoceni. Dnesni autoskoly toho moc o rizeni zadohradu nenauci, tak abys pak nebyl prekvapeny, ze 105 se chova ve smyku jinak nez Fabia 4

Treba moje prvni zima: Uz jsem mel neco z leta najezdene,ale ten prvni snih. Jel jsem do skoly a rikam si "Sak to neni tak hrozne ten snih" a trochu jsem na to slapl, v tom okamziku me to ustrelilo a ja slisoval sousedovu popelnici o strom. To bylo asi 500m od baraku.

Skodovka je svine zakerna, bud nezatoci a kdyz uz zatoci, tak se zase zadek utrhne.

Ale proto ji mame radi ne? Tak bacha na to 4
13:43:05
31.05.2012
havevo
Taky jsem najezdil něco už před získáním řidičáků. Lítal jsem na zdejší osmičce (bývalé cvičiště autoškoly ve tvaru čísla 8), pak jsem lítal po staveništi a jednou jsem byl bez papírů i na normální silnici. No a pak už jen autoškola a včerejší premiérová jízda :)
13:37:42
31.05.2012
Karlos (WIO46)
Tak já jsem jezdil už poblíž bydliště bez papírů, po těch vedlejších uličkách. No.. první jízdy s ŘP nic zvláštního, ale spíš první hodina v autoškole.

Instruktor se mě zeptal jestli umím řídit. Jsem řekl že jo. Tak mi řekl ať jedu. A byli jsme někde na Slintáku.3 Z toho jsem měl bobky.

A první ťukanec jsem po nějakejch 2,5 letech, kdy jsem pánovi dal 400 za odřený nárazník a jel domů.
13:35:14
31.05.2012
Matthes, záškodník z TechWebu
Prvni jizda s papirama byla trasa od mamy z prace domu. Jel sem jak ponocnej, brzdil daleko pred retarderem atd. No ale dobry.

Prvni nehoda byla asi 3 roky po tom co sem dostal papiry. Nastesti jen drobnej tukanec. Kazdopadne neprijemny pocit.
13:30:35
31.05.2012
Kaprof-Pisařík
2002...VAZ 2101... JZD stezka pod dozorem ...to byly časy..:))
13:26:47
31.05.2012
ZdeněkH - zrušená registrace
-> darklord: 3 daleká jízda
13:23:32
31.05.2012
havevo
-> darklord: 3 3
13:18:30
31.05.2012
darklord
Prva jazda s papiermi? 3 To bol gol, ani som nevysiel z ulice uz som pichol kolo 3
13:17:35
31.05.2012
ZdeněkH - zrušená registrace
-> havevo: No jo víčko no. Ale stejně když na to vzpomínám nebylo to špatné svezení a špatná doba. Například mnohem levnější benzín a i tak jsme remcali jak je drahej a teď? Platy skoro stejné a ceny mnohonásobně vyšší.

Smutné bylo, že první auto tedy škodovku jsem měl asi tři měsíce a pak mi ji šlukli. A to měla plno dír a nebyla ťip ťop
13:16:39
31.05.2012
suri
-> havevo: Tak začátky , to bylo nekdy v 2003-4 na Fábii , s dozorom , mimo premávky . V 2006 som si kúpil vlastné auto na lúku - Škoda 110L na ktorú len tak nezabudnem , a tam do cca 2007 boli prvé skúsenosti , dojmy , pojmy , starostlivosť o vozidlo a tak . Potom do 2010 som prakticky neskúšal nič , iba občas nejaké blbosti na Felicii za dedinou . V 2010 v léte som sa dolámal na motorke , to som mal parádne problémy a utrum . A potom som už sedel v aute asi len legálne v léte 2011 v autoškole , a potom už teda vo "vlastnom" ... takže od 22.9.2011 sa začína moja legálna šoférska kariéra . Vrátane menšieho nezavineného ťukanca ...
upraveno 1x, naposled 26.11.2012 12:14:11
Extreme Tyres