-> tunerlada: 1gal = 3,75l, 1mile = 1,609km
My jsme propálili necelých 400 galónů :-)
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cesta do Ameriky
-> MATTESS: tak to není tak hrozné ,v přepočtu cca 6 tis. jak to počítáš ? pověz
galon je nějak 3,6 litru ne ?

to vychází nějakých 284 dolarů na palivo
My jsme měli s motorem 4,3l spotřebu kolem 12l/100km
My jsme měli s motorem 4,3l spotřebu kolem 12l/100km
takovej trapnej dotázek.. jak mám aby to bylo objektivní vypočíttat co bude stát benzín ? dejme tomu že stojí rovné 4 dolary galon a trasa by měla být cca 1 190 mil a dejme tomu že auto bude mít spotřebu 14l , už sem zkoušel nějaké počty ale divně mi to vychází 

-> MATTESS: ten okružní bus by možná nebyl špatnej ale raději si vše projdu a najdu sám.. na památky kouknu jednotlivě a nějak si to sepíšu :)-> Jarda: no co já mám tak nejotřesnější zážitky co se týče ježdění mám z minulého léta z černé hory (stát) tam si každej taky jezdil jak chtěl a lidi si chodili klidně i po pseudo dálnici v plném provozu sem a tam
-> Jarda: sice jsme tam nějak moc nejezdili, ale nebylo to tak hrozný.
-> tunerlada: tak jezdit autem po NY, to musi byt zazitek :) me stacil Kyjev, rikal jsem si, ze nemam sanci se odtamtud dostat s nenabouranym autem a kupodivu se povedlo... Dobrej byl i Zahreb, vetsi prasata jsem jeste nevidel...
-> tunerlada: Ceny vstupenek si už ani nepamatuju. Koukám na sochu pro dospělého $13. Nevím, co vše chceš v NY navštívit. By si se musel podívat na ceny vstupného a pak si to propočítat. Nejvíc jsme platili do Universal studios v Orlandu, to bylo asi $33, což je obvyklá cena do takových zábavných parků. V NY jsme se byli podívat na Long island, prošli jsme Central park, Empire, prošli jsme Chinatown, Wall street, Brooklyn bridge, sochu a Ellise island, WTC, Broadway.. Takže jsme ani vstupy moc neplatili. Já byl v NY ještě před tím na výletu s kempem a to jsme si zaplatili okružní jízdu busem
-> MATTESS: a na kolik tě vyšli celkově vstupy po památkách ? já teď objevil tzv. New York pass kartu co má platit do památek ale dle toho co píšou sem to pochopil tak že nemáš památky zdarma ale že do nich můžes vícekrát po zaplacení vstupu :-/ vyjde cca na dva lidi 7 tis na 3 dny-> Sejki: děkuju :) já anglicky neumím nic jen německy takže já se doučím pár věcí a většinu za mě bude asi vyřizovat přítelkyně ale nemám ztoho až takové bobky když budu mít v ruce zpáteční letenku tak nevidím důvod proč bych měl cestovat hned zpět :) jinak diiky za odkazy :)
Tak to drzim palce, ja bych jel hned, ale anglicky moc neumim, takze by me asi vratily hnedka zpatky:-D
-> tunerlada: To se stává. My zase měli v rekonstrukci Washington monument. Je to škoda, prolézat jí je docela zábava. Jen mi udivuje, jak někteří tlouštíci to zvládali. Je to docela stísněné.
Z Empiru jsem se vrátili kolem 23 hodiny. Ale zase jsme byli vždy čtyři
Z Empiru jsem se vrátili kolem 23 hodiny. Ale zase jsme byli vždy čtyři
-> MATTESS: no to pakrování bude největší problém,takže řikíš i večer bez problému?na Empire se určitě mrknem a večer je to dobrý nápad.Co jsem slyšel tak paní je teď v rekonstrukci takže se může jen na ostrov a né do ní takže mám asi smůlu

-> tunerlada: Těžko říct, jak s parkováním. My jsme měli jednu noc auto zaparkované v Queens u Ditmars blvd. Nic se mu nestalo. Ale druhý den jsme ho vrátili, už jsme jej nepotřebovali. NY byla naše konečná. Jinak město jako takové bylo v pohodě. I jsme jezdili večer metrem po 22hod. Určitě vyjeď večer na Empire. Noční pohled na NY stojí za to. Pokud půjdeš na tu "paní s knihou" (jako že asi ano), chce to jet první nebo druhou lodí. Pak se tvoří hrozný fronty. Výživná je taky projížďka po řece na člunu Beast (pokud to ještě funguje)
-> MATTESS: moc děkuji něco jsem našel tak to přelouskám a mrknu na to jak to půjde :-)-> CHIP: a ty motely tam nejsou omezeny tím když si vezmu pokoj pro jednoho a budeme tam spát oba?nejsou ztoho problémy?auto možná nakonec budu mít půjčené na floridě od kamarádovy rodiny tak doufám že to vyjde bylo by to luxusní :) jen pojištění si zařídím a bude,nejvíce mám ztrach z NY ,ubytování na 5 nocí výjde cca do 10 tis v hostelech ale bojím se jednak o to auto no ale taky toho města 

Byl jsem ve státech .. na Floridě v roce 2008 .. s kamarádem .. dali jsme si to na 19 dní .. půjčení auta na 16 dní 690 USD .. včetně všech pojištění.
Motely jsou super .. a za hubičku .. v pokoji pro jednoho se luxusně vyspí dva .. někde je to i včetně snídaně.
Něco málo možno přečíst na chipak.wz.cz/cestopisy.ht m
Motely jsou super .. a za hubičku .. v pokoji pro jednoho se luxusně vyspí dva .. někde je to i včetně snídaně.
Něco málo možno přečíst na chipak.wz.cz/cestopisy.ht m
-> tunerlada: jsem si vzpomněl - ta služba se nazýva drive-away. V brožuře zmiňují společnosti AAACON Auto Transport, Auto Driveaway, American Auto transport... Podmínkou je věk 21 let, složení vratné zálohy. Platí se palivo (to je asi jasné). Moje info je z doby, kdy jsem tam byl a možná se ledacos změnilo.
-> MATTESS: no kdyby nás bylo víc tak bych o pujčení auta taky uvažoval ale boužel nikdo z mého okolí není schopný si na nic našetřit nebo je to materialista (proč bych někam jezdil když to můžu propít nebo si něco koupit) takže jedeme jen ve dvou tudíž sem pronájem na měsíc zavrhl.To stěhování jak popisuješ zní zajímavě slyším to teda prvně ale pokusím se to zjistit.. Labroše kontaktuji třeba mi sdělí zajímavé info :-)-> Marcius: nó tak nějak si to představuju a nebo sem si říkal poptat se kamaráda jestli nemá jeho otec pozemek kde by to bylo možno např. do příštího roku odstavit.-> Pavel P..: i tak to může zkončit ...
-> tunerlada: v roce 99 nás vyšlo půjčení Blazera na 3 týdny na 1040 dolarů včetně plného pojištění. Byli jsme čtyři, tak to docela šlo. Jak jsou ceny teď už netuším. Tehdy nejstatšímu bylo tuším 26, takže nebyl problem. Je taky možnost převozů aut, kdy se třeba někdo stěhuje a ty mu vezeš jeho auto z A do B. Máš daný termín, do kdy máš auto doručit. Ale podrobnosti neznám, jaká jsou úskalí a přesné podmínky. Tohle jsme neřešili.
Pokud se nepletu, není to dlouho, kdy tam byl Labros. Něco jsme si o tom povídali tady:
skoda-virt.cz/cz/.../5851 2-fotogalerie?gotopost=1.. .
Chce to nic nepodcenit. Nehoda je hned
Pokud se nepletu, není to dlouho, kdy tam byl Labros. Něco jsme si o tom povídali tady:
skoda-virt.cz/cz/.../5851 2-fotogalerie?gotopost=1.. .
Chce to nic nepodcenit. Nehoda je hned

Jak v Top gearu když jeli do ameriky a měli si koupit auto za 1000 dolarů a pak na konci zase prodat 

Marcius 21.02.12 22:26:44 napsal:
→ tunerlada: a co uděláš pak s tím autem ? to tam zase
někde ,,střelíš" nebo dáš do bazáče ?
nechá u cesty jako je tam zvykem
→ tunerlada: a co uděláš pak s tím autem ? to tam zase
někde ,,střelíš" nebo dáš do bazáče ?
nechá u cesty jako je tam zvykem

-> tunerlada: a co uděláš pak s tím autem ? to tam zase někde ,,střelíš" nebo dáš do bazáče ?
-> Dieter Bonrath: no zpáteční letenky jsou samozřejmost takež snad mi to pomůže :) jinak to je právě ten problém že krom samotného pronájmu bych platiil ještě za každej den polatek že mi je 21 let co sem čet i 30 dolaru,takže raději na tak dlouhou dobu bych volil koupě nějakého vozu což by mohlo vyjít na polovic.Kamarád co tam byl před vánocemi na oněch 90 dnů říkal co si pamatuji snad kolem 23 kč nebo tak ( Florida)
-> tunerlada: Mě půjčovna vyšla na pakatel, protože jsem využil jednoho našeho klienta, tudíž cena velmi přijatelná, ale nevím s půjčováním klientům kolem 21. Imigrační úředník by měl být v pohodě, stačí mu ukázat zpáteční letenku a mile se usmívat :) Jinak mě překvapila cena, která už není 15kč za litr, ale trochu vyšší, tak je vhodné s tím počítat při tolika kilometrech.
-> ZdeněkH:
ale komedie dobrá to se musí nechat
-> Nwkt: -> Dušan: volové
nebo se vyfotit jak pálím vlajku že

-> Dieter Bonrath: no Esta splňuji , pohovor u uředníka si myslím by neměl být problém ,ptají se tam na normální věci dle toho co jsem čet.Pronájem auta.. na kolik tě vyšlo a na jak dlouho si to měl? Jelikož mě bude 21 let a pujčovny nejčastěji pujčují od 25 let a navíc tam jedeme na měsíc tak tak jako tak to je dle mě nerentabilní.. protože dát 40 tis když dobře za pouhý pronájem auta je dle mě nesmysl.
-> Nwkt: pripadne, uz se tesim jak nam cestou spadne letadlo 

A nezapomeň těsně před odletem napsat na facebook, že ameriku zničíš 

Vízum je třeba také, pakliže nemáš pas s biometrickými údaji! Jestliže ho máš, tak Ti stačí ESTA - předběžné vízum za 14 dolarů (formulář), pak Tě samozřejmě čeká na letišti v USA imigrační úředník. Doporučuji nastudovat pár stránek, kde se dozvíš i drobné detaily, které můžou přičíst pár vrásek na čele, www.cestovani-po-usa.cz/, já přepravu po USA vyřešil zapůjčením vozidla.
-> Nwkt: no vízum není potřeba,vízum se vyřizují jen pokud jedeš na dýl jak 90 dní a to je už jedno jestli pracovně,studijně nebo soukromě.Vyplní se jen formulář na amerických stránkách a zaplatí se poplatek.Ale každopádně z tou ambasádou to špatný nápad není.
Já bych spíš začal od začátku, vyřízením všech víz a podobných ... nejlíp kdyby sis udělal čas a zajel na ambasádu. Tam ti to určitě všechno vysvětlí
Tak pánové je to tady :) aneb Láďa se chce vydat konečně do světa tam kde ho srdce táhne 
nenašel jsem podobné téma takže zakládám nové a doufám že v létě už bude i z fotkami.Chci se zeptat zda tu není někdo povolaný a nebo nemá někoho známého kdo v Usa již byl nebo nejlépe je.Moje představa je týden v NY a potom zakoupeným vozem do Detroitu,kousek po Route 66,dále Indianapolis,poté do Washingtonu (města) a zpět do NY a odlet.Nebo je ještě trasa místo změt do NY na Floridu.Na cestování přes celý kontinet nejsou zatím finance nebo si to spíše netroufnu.Cesta by měla být ve dvou lidech já a mladá,trvání cca měsíc.Bydlení je představa týden v NY a potom už jen ve stanu nebo v autě popř. za nepřiznívých podmínek občas v síti Motelů.Rád bych od vás jakékoliv rady a připomínky pokud už někdo zvás má obdobné zkušenosti.Vím že jsem si kdysi o tomhle psal z jedním členem který tam byl ale boužel už nevím.Největší dilema je zatím koupě samotného vozu jelikož pronájem nepřipadá skrze cenu v úvahu ale pořádně jsem se zatím nedopátral jak je to tam z přepisem nebo ze samotnou koupí.Co jsem se dočet tak stačí pro provozování jen Bill of sale – doklad o koupi vozu, že jste jeho majitel,Insurance – pojištění, něco jako u nás povinné pojištění,Tag – SPZ (zřejmě přenášitelná z auta na auto jen cena 400 dolarů mě zaráží a Title – něco jako techničák, tento doklad zůstává s vozem.O žádném přepisování nebo tak jsem se nic nedočet ale čert ví hlavně dle toho jak to má zařízený každý stát... Budu vděčný za jakoukoliv radu či připomínku a postupně sem budu přidávat zjištěné informace nebo dotazy