skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
já se tam ještě vlezu ale jinak už se nikam nevejde fakt nic :D
jinak já mám téměř naloženo. chybí jen jeden stožár naložit, měřák stanice a oblečení... no a zejtra 10 rohlíků a jedem... jen se mi nevejde lednička už no :D snad někdy až si koupím věčí auto.....
-> zajoch: tak aby ti nevysílal i ten drát a ladil si fakt jenom antenu tak jo :)
-> Tomaso435: Půjdu, náhlá změna plánů.. :D a k tomu dipolu bych měl dát taky ten ferit na ten drát?
-> zajoch: přijdeš o hodně :) takovej frmol je jen jednou za rok :-/
-> Tomaso435: Mít někoho kdo by šel, ať tam nejsem sám, tak bych šel. Ale samotnému se mi tam moc nechce :D
-> zajoch: snaz se .... Dneska mam na 4W anglii francii a rusko... A konecne sem pouzil svoje oscar kilo one papa mike romeo :D. Ebh je nutnost... Budes litovat :D
-> Tomaso435: Tak dneska nic no, celý den tu pršelo. Tak se nic nepodařilo udělat. A EBH se taky asi nezůčastním, nemá být tak pěkné počasí, navíc jedeme do brna. :/
-> john simple: samozhřejmně že je propojenej konec se vstupním napětím
-> zajoch: bejt tebou bych si naměřil abys tech 2,8m měl na max vytaženou antenu....
-> Tomaso435: takže 2,5 a napajim antény. Ok. Zítra se ozvu jak to dopadlo :D
-> zajoch: no když si vemeš drát a na konec dáš tu antenu od rádia tak máš tolik možností :)
jinak zasekneš se zhruba na 2,65m
jinak zasekneš se zhruba na 2,65m
-> Tomaso435: tak rozšířena stanice už by byla... Takže zkracovat oboje stejně jo? :D tak snad se to nějak povede :D
-> zajoch: oboje stejně zkracuj
na tohle je dobrý rozšířená stanice... začneš na áčku na prvním a zkončíš na efku na posledním a krásně najdeš kde ti to rezonuje :)
na tohle je dobrý rozšířená stanice... začneš na áčku na prvním a zkončíš na efku na posledním a krásně najdeš kde ti to rezonuje :)
-> zajoch: dle frekvence. když to změříš na nižší frekvenci a pak na vyšší (třeba 1 a 40 kanál a porovnáš kde bylo psw horší, tak pokud je PSV na kanálu č.1 horší = tj. vyšší, jak na kanále 40, anténu nepatrně prodluž...
-> Tomaso435: a ještě jedna věc, jak poznambkdy je treba zkrátit nebo prodloužit zaric nebo protivahu?
-> john simple: změřením do zátěže :)))))
ve čtvrtek půjdu na kopec to všecko připravit ;) tak schválně jestli se dovolám na suchý vrch :D Radši si ale nebudu dělat iluze :D
-> zajoch: zářič vždy nahoru :)
-> Tomaso435: Protíváha dolů? nebo hore?
-> zajoch: tak 45° šikmo dolu když už to jinak nejde :)
-> Tomaso435: Docela si ale nadokážu představit jak s tím koaxem?
Dyť sí říkal že v pravém úhlu k anténě. a ve výšce kolem 2,7m to asi nepůjde :D Co s tím?
Dyť sí říkal že v pravém úhlu k anténě. a ve výšce kolem 2,7m to asi nepůjde :D Co s tím?
-> zajoch: to spíš kdybys měl 2,5m a k tomu ty anteny :D
-> Tomaso435: Mám leda tak po 20cm a to se s tím asi drbat nebudu... :D
-> zajoch: nebo jesi máš alu trubičky tak to udělej z toho... do každej šroubek, koax zapájet v očko a pos šroubek a na konce ty anteny z radia a máš antenu celkem myslim slušně fungující :D
-> Tomaso435: :D To je asi fakt... Postavím dipol a kašlu na to.. snad to pofrčí dobře 

-> zajoch: třeba cívka... jak je někde cívka, moc se mi nedaří.
-> Tomaso435: Proč nejistý výsledek? je tam něco co by se nemělo povést?
-> zajoch: třeba moc složitý a nejistej výsledek :-D
-> Tomaso435: u toho matcheru se mi moc nelíbí že nevysílám plným výkonem, ale aspoň by to mohly být ty 4W s tím giantem :D Takže buď je to dipol s anténama od rádia na koncích nebo králíka. :D nějaký důvod proč né králíka?
-> zajoch: obojím samozřejmě :) a nebo na to ser a per to přez matcher :)
-> Tomaso435: zajímavá nápad. a ladí se to jen zářiřem? nebo i protiváhou?
-> zajoch: .... ono to bude plus minus stejný.. a proč bys kabel nepřidal? napájíš kousek no :)
nebo si rovnou na konce napájej uraženou antenu z radia a dolaď si to vždycky :)
nebo si rovnou na konce napájej uraženou antenu z radia a dolaď si to vždycky :)
-> Tomaso435: No jo, jenže ten dipol si pak uzpusobím na psv na jednom místě (zkracováním) a když ji budu chtít dát i jinam, tak budeu muset udělat další ne? bo kabelu nepřidám.. u toho králika se mi libil ten poťák tam, a nevypadá ani složitá na sestavení ;)
-> zajoch: na to se vyser. udělej si obyčejnej dipol ze silnýho kabelu. pověs ho vlascem na něco, kabel od toho pověs pod 45stupněma pryč dolu když to nepude na 90° aspon 3 metry a přozpůsob to tím psvákem a po prdeli :)
-> Tomaso435: na tu už sem se vysral, ale chtěl sem udělat nějakou 1/2 třeba tuvs kralikovou cívkou.... Nebo tu cos mi o ni psal ty.. Na tucautobsem se už vysral, a je na aute :D
-> zajoch: tak ji neřeš, udělej si drátovej dipol vysílej na to :) bohatě postačí. a pokud vydržíš dlouho do noci, na ten dipol dáš dálky jak svině :)
na tu autoantenu se vyser. tomu stejně kloudnou protiváhu neuděláš a bude rezonovat někde jinde než je CB.
na tu autoantenu se vyser. tomu stejně kloudnou protiváhu neuděláš a bude rezonovat někde jinde než je CB.
-> Tomaso435: Jééé, to už je tuhle sobotu?
Já ještě nemám vyřešenou tu anténu :D
Edit: koukám že na Velkém javorníku už taky je nějaká expedice. :D paráda :)

Edit: koukám že na Velkém javorníku už taky je nějaká expedice. :D paráda :)
-> john simple: tak danitu :)))
EBH 2015 ... již tuto sobotu ve 20:00 na CB :)))
EBH 2015 ... již tuto sobotu ve 20:00 na CB :)))
-> Tomaso435:
do škodovky moc velikej
do škodovky moc velikej

-> zajoch: nemá smysl :D ta druhá byla zadarmo :D
-> Tomaso435: třeba se v ní pohrabat, a dodělat si to. :D třeba zkřížit obě dohromady :D
-> Nwkt: jedna mi ted z ničeho nic odešla... mám už jen jednu... bohužel starší typ, takže nepodporuje zapojení autoadapteru..... :-/
-> Tomaso435: Nemáš tam nějakou ručku?
-> zajoch: né, jenom redukuju zásoby
stačí mi 8 stanic a 12 anten a 5 zdrojů
stačí mi 8 stanic a 12 anten a 5 zdrojů

-> Tomaso435: končíš s CB pásmem nebo jak? :D schovál bys mi ten zesik? Mít víc peněz, bych i nakoupil no... Ale přísun je pomalý :D
-> zajoch: zatim aktuálně bych měl toto skoda-virt.cz/cz/.../1833
26-cb-vysilacky-a-jine
a až mi sejky vrátí antenu , bude k mání i ta. je to 6r 5/8.
teoreticky by byl k mání i kolíčkovej stožár zkrácenej o tenký díly má asi 9m. je to lehkej dural.
a až mi sejky vrátí antenu , bude k mání i ta. je to 6r 5/8.
teoreticky by byl k mání i kolíčkovej stožár zkrácenej o tenký díly má asi 9m. je to lehkej dural.
-> Tomaso435: co vše v té "sbírce" máš? :)