skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
Tak nic... zadal sem tomaso a je jich tam snad milion :D vyskoušej ty mě.. "zajoch" a na profilu je fotka červené felicie (staré)
-> zajoch: normálně tam sem jako Tomaso :D nebo tak něco :D
prostě to zkus a uvidiš :D
prostě to zkus a uvidiš :D
-> Tomaso435: Tak internet mi ještě funguje :D S tím skypem by to asi bylo rozumné
Je tu toho celkem dost :D takže tak. já zrovna nemám u sebe svůj pc ani mobil, ale když tady zanecháš svůj skype tak si tě přidám ;) když tak ho napiš třeba i SZ, je to celkem fuk

-> zajoch: ono by asi bylo lepší si na sebe vzít skype.. se koukni kolik příspěvků vo hovně tu je
zejtra dáme qso ;) tak 73!

-> Tomaso435: To je dost možné no. :D Tak já už se přesouvám ;)
Kdybych tě tu náhodou už nezastihl tak teda zítra dobře dojěď a všechno postav jak má být ;) a kdybych tě tu nezastihl ani zítra ráno, tak poklábosíme potom na kopci :D Zatím ahoj ;)
Kdybych tě tu náhodou už nezastihl tak teda zítra dobře dojěď a všechno postav jak má být ;) a kdybych tě tu nezastihl ani zítra ráno, tak poklábosíme potom na kopci :D Zatím ahoj ;)
-> zajoch: tak mužu to propojit do majku, vstup tam na to mám udělanej, ale nezní to tak pronikavě jako když to bere mikrák :D
-> Tomaso435: To by chtělo nějaké udělátko přímo do majku nebo stanice. :D zmáčkneš čudel, a ono by to za tebe mluvilo :D
-> zajoch: kolem 3 ráno věčinou nemužu mluvit. nahrávám si výzvy do mobilu a pouštím do majku
-> Tomaso435: A nebolí tě z toho trochu papula? :D
-> zajoch: jinak já budu plných 12hodin na přímu a dávat výzvy... chci bejt aspoň v první desítce :)
-> Tomaso435: Tak to je paráda :D už se těším jak malé děcko. .:D Nabíjím tady baterku už celý den aby sežrala co nejvíc miliampér hodin, i když je stejně asi nebudu potřebovat :D
Já se přesouvám z garáže dom, tak pak můžeme navázat hovor kde sme skončili ;)
Já se přesouvám z garáže dom, tak pak můžeme navázat hovor kde sme skončili ;)
-> zajoch: je tam ruch celý odpolko. piplaj se stanice, zkoušej se anteny a navazujou se nesoutěžní spoje aby se upoutala veřejnost před samotnou soutěží.. no a padne osmá a není kanál volnej :-D
-> Tomaso435: :) tož já to v uchu ještě určo namám :D
Jinak jak to bývá s provozem před EBH? Che semnou jít jeden známý se podívat, jenže večer musí být doma kvůli práci :/ tak aby viděl co a jak :D Je to prostě normální den nebo je tam už nějaká ruch před bouří? :D
Jinak jak to bývá s provozem před EBH? Che semnou jít jeden známý se podívat, jenže večer musí být doma kvůli práci :/ tak aby viděl co a jak :D Je to prostě normální den nebo je tam už nějaká ruch před bouří? :D
-> zajoch: první jak slyšíš 1 AŽ 5 .. DRUHÝ to kolik čárek máš na stanici.. ale ja na to už nekoukám... celkem dobře se to dá odhadnout :D
-> Tomaso435: a to druhé číslo ukazuje stanice :D a první to ze stanice a pak to o té čitelnoti, je tak?
-> zajoch: no a rádio 5 čisto, rádio 4 lehce šumu Rádio 3 víc šumu ale ještě rozumím, rádio 2, rozumím jen něco, Rádio 1 pouze změna tónu šumu... ale i z toho se nechá odezírat, obzvláště tehdy, kdy si přepneš na jinou modulaci potlačíš nosnou a odezíráš.. :-D
-> Tomaso435: koukal sem zrovna na to. a ten neruda mi teda zní líp jak norbert. takže já mám jasno co budu používat 

-> zajoch: ty seš tam kde seš...
já budu JO80EH.. najdi si list JO80 E z hora H z boku a ten čvereček kde se sejdeš vidíš kiláky.. 153km mezi náma..
jinak si nacvič aspoň to svoje JN99BM Josef Neruda devět devět Božena Marie (teda N je norbert, ale neruda je zažitej z minulých časů)
já budu JO80EH.. najdi si list JO80 E z hora H z boku a ten čvereček kde se sejdeš vidíš kiláky.. 153km mezi náma..
jinak si nacvič aspoň to svoje JN99BM Josef Neruda devět devět Božena Marie (teda N je norbert, ale neruda je zažitej z minulých časů)
a jak se s tím vlastně pracuje? :D
Edit: už mi to asi došlo.. sou tam první 4 lokátorové znaky vlevo nahoře a pak ty poslední dva najdu v tabulce a odečtu vzdálenost. :D ok. díky moc ;)
Edit: už mi to asi došlo.. sou tam první 4 lokátorové znaky vlevo nahoře a pak ty poslední dva najdu v tabulce a odečtu vzdálenost. :D ok. díky moc ;)
aha. -_- :D
-> zajoch: né. jako že se koukni do schránky, máš meil 

-> Tomaso435: V profilu ;)
-> zajoch: máš meil
JN99BM
-> zajoch: takže budeš kde přesně?
abych ti to udělal na tvuj lokátor
abych ti to udělal na tvuj lokátor
-> Tomaso435: Ty tabulůky by se hodily :D bys byl hodný no. :D díky předem 

-> zajoch: dej si do google výškopis a na stránkách cbpmr to je :)
vem si blok a piš si
čas - číslo spojení - kdo - jak ho slyšíš - kde - jak slyší od tebe - lokátor.. a kilometry..
jesi chceš tabulky abys věděl jak daleko to je... tak ti udělám a pošlu. mužeš si je vytisknout..
vem si blok a piš si
čas - číslo spojení - kdo - jak ho slyšíš - kde - jak slyší od tebe - lokátor.. a kilometry..
jesi chceš tabulky abys věděl jak daleko to je... tak ti udělám a pošlu. mužeš si je vytisknout..
-> Tomaso435: Příhlášeno. :D
Neříkal sem že půjdu hned jak tě uslyším :D Kde si sehnal tu mapku (nebo jak tomu říkat) na obrázku? Si někde najdu nějaký blok, nebo vytisknu přímo tabulku a psát to budu :D snad nebude moc kosa a na kopci mě nesežerou za to že si tam udělám táborák :D
Neříkal sem že půjdu hned jak tě uslyším :D Kde si sehnal tu mapku (nebo jak tomu říkat) na obrázku? Si někde najdu nějaký blok, nebo vytisknu přímo tabulku a psát to budu :D snad nebude moc kosa a na kopci mě nesežerou za to že si tam udělám táborák :D
-> zajoch: tak to pojedeš domu asi hned
Jinak pokud vydržíš od tech 20h do cca 00:00 a budeš mit chut si to psat nebo nahravat na diktafon, tak pak se asi budš divit co na kus drátu lze :)
... jo a nechceš se přihlásit?

... jo a nechceš se přihlásit?
-> Tomaso435: Schválně si počkám na kopečku, a neodejdu dřív než tě uslyším :D
-> zajoch: jelikož jedu krom memoriálu i ligu, jedu fér plej... mám na to i funglovky stanice homologovaný :) ale pokud máš zájem o 500W lampa , tak umím taky 

-> Tomaso435: štípačky stačí ne? 
A ty budeš vysílat se 4 watama? nebo máš nějakou upravenou staničku? :D

A ty budeš vysílat se 4 watama? nebo máš nějakou upravenou staničku? :D
-> zajoch: sebou bereš pájku nebo máš tam ty proutky?
-> Tomaso435: Vzhledem k tomu že sme rybáři (já a otec) tak by prut byl.. :D ale lámat z něho nic nemůžu.. :D nějak to ještě pořeším
-> Tomaso435: Sám si psal že cokoliv v okolí mi to psv rozhodí... tak to doladím až tam.. :D Vyrazíme někdy odpoledne. :D čas by na to snad mohl zbýt. :D
-> zajoch: však uvidíš sám.. čim dál od čehokoliv tim lip. hlavně pokud bude strom vlhkej bude to uplně na hovno celý. rozhodí ti to psw... trubky sou trubky :)
a ja mam misto očka na tom danou čokoládu. v jednom řádku je antena. v druhým provázek za kterej to věším :D
bejt tebou to doladim do na co nejlip... tam na to nebudeš mit čas :D:D
nebo si sežeň rybářskej prut... kus tyčky do hlíny a k tomu ho přivaž pořádně.. a stožár je hotovej.. :D
akorát tomu ulámej ty očka kovový na vlasec
a ja mam misto očka na tom danou čokoládu. v jednom řádku je antena. v druhým provázek za kterej to věším :D
bejt tebou to doladim do na co nejlip... tam na to nebudeš mit čas :D:D
nebo si sežeň rybářskej prut... kus tyčky do hlíny a k tomu ho přivaž pořádně.. a stožár je hotovej.. :D
akorát tomu ulámej ty očka kovový na vlasec
-> Tomaso435: Místo toho blbého očka. .:D když to budu mít u baráku tak to nebudu mít na stožáru.. :D
Edit: a fakt to je kvůli tomu stromu tak hrozné? :D
Edit2: nemám kinder vajíčka.. :D u nás se nic takého nekupuje.. :D silonem tam bude kelímek od jogurtu s kamínkama.. :D
Edit3: sem na swr 1,5:1,9 takže celkem slušné... líp to doladím asi až na javorníku :D
Edit: a fakt to je kvůli tomu stromu tak hrozné? :D
Edit2: nemám kinder vajíčka.. :D u nás se nic takého nekupuje.. :D silonem tam bude kelímek od jogurtu s kamínkama.. :D
Edit3: sem na swr 1,5:1,9 takže celkem slušné... líp to doladím asi až na javorníku :D
-> zajoch: nač ti je na konci napájená matka? :-D jesi chceš těžítko cvakni si na to kus indrvajíčka naplněnýho modelínou :D je to nevodivý aspoň.
-> Tomaso435: a pak po tmě dom, v ofroadu na kole s trubkama.. :D No, uvidím co se dá dělat.. :D
Edit: 32, nějaká expedice netopýr je taky na javorníku :D
Edit2: když na konec té antény napájím nějakou matku, tak to taky vadit nebude ne?
Edit: 32, nějaká expedice netopýr je taky na javorníku :D
Edit2: když na konec té antény napájím nějakou matku, tak to taky vadit nebude ne?
-> zajoch: v podstatě díky tomu stromu budeš uplně v prdely :-D
... nevim běžně sem krad ze staveb prkna přivázaný na rám kola a jel s tim domu
myslim že 2 trubičky 2,5m sou uplně v pohodě.. plus nějakou gelovku. staničku, a 3 klidně vlasce na ukotvení a tradá.
... nevim běžně sem krad ze staveb prkna přivázaný na rám kola a jel s tim domu

-> Tomaso435: Nechce se mi to tahat, a je to docela štreka. A navíc bych chtěl jet na kole.. :D takže dlouhé trubky nejsou asi to pravé ořechové.
Šak ten strom nebude mít až tak zásadní vliv ne?
Šak ten strom nebude mít až tak zásadní vliv ne?
-> zajoch: šteluje se to dýlkou rovnýho kabelu... jo ty chceš vysílat z pod stromu ? ... nebudou ty trubky lepší ? :)
-> Tomaso435: Nepotáhnu sebou dvě dvoua půl metrové plastové trubky, které se ještě kymácejí ve větru sem a tam.. :D radši ji hodím silonem na strom.
No já jen jestli by se to nedalo štelovat těma očkama? že by se nic nestříhalo, ani nenadstavovalo ;)
No já jen jestli by se to nedalo štelovat těma očkama? že by se nic nestříhalo, ani nenadstavovalo ;)
-> zajoch: zkus změř a kdyžtak zkrať :-D
a na co očko? dyt máš plastovej stožár ne ? to k tou přilep izolačkou :)
a ja myslel že tam dáš ty antenky :D
a na co očko? dyt máš plastovej stožár ne ? to k tou přilep izolačkou :)
a ja myslel že tam dáš ty antenky :D
-> Tomaso435: a ještě jedna věc. když na konci zpájím očko. (odizoluju konec, a kousek kabelu a zapájím na očko) i u protiváhy i u zářiče, s jakou délkou mám počítat? jakoby tam očka nebyly? nebo s bodem nejdál od čokoládky?
-> zajoch: no hlavně aby ti vysílal v pásmu C tak dlouho jak ho budeš jen držet... pokud to bud tohle dělat... odešel ti konec. ono na psw 3 není radno ani mluvit
-> zajoch: fnuguje se v pásmu C. okrajově v B. ale to neřeš :)
tak to zakrať na 2,65 oboje a zkoukni co to udělalo
tak to zakrať na 2,65 oboje a zkoukni co to udělalo
-> Tomaso435: ttj jo. :D já zrovna dostavěl anténu. pověsíl ji zu balkooonu na strom a při 2,74m mám swr na kanále 20. 3. :D Co s tím? bude fungovat zkracování když má 3 skoro všude?.. parádní a hlavně jednoduchá anténa. Je dobře že sem se vysral na králíka ;)
Funguje se v pásmu C a D že?
Edit: Teď sem přišel na to že ten elix mi v Pásmech A a F vysílá dycky jen po zmáčkutí a pak ten výkon postupně klesá až do nuly... Je to vlastnost?? nebo chyba?
Funguje se v pásmu C a D že?
Edit: Teď sem přišel na to že ten elix mi v Pásmech A a F vysílá dycky jen po zmáčkutí a pak ten výkon postupně klesá až do nuly... Je to vlastnost?? nebo chyba?