-> zajoch: jo takhle ty to máš.. v tomhle případě bych to osobně omotal dole kolem závitu a zapájel. antenou bych to celý jen přitáhnul :D
když to postavíš na zahradě, jaký to má psw? já jen jesi by nechtělo třeba jednu protiváhu přidat a pustit ji podel stožáru dolu :D přeci jen , máš antenu která funguje na základě dobrej protiváhy.
skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Tomaso435: a když to bude napajene na koaxu, tak koax bude vysílat?? Dyt jevto všecko stejne propojene ne? Je to takhle (viz foto) jinak psv uz je doma ;)
-> zajoch: no, koax by neměl jakoby vysílat.... od toho je to koax... lepší je to hodit přímo na konektor... však uvidime ;) máš už psw měřák?
-> Tomaso435: jak je ten koax zašroubovaný doctoho PLka, a já tam trčel ten zbytek stineni, tak na to jsem to napajel... Bylo to tak i předtím (na tom dřevěném prkne) a fungovalo to. Tak ja navim no.. :D
-> zajoch: slušný :) jinak jen koax...
kdoví jaké psw to bude mít :) jo a doufám že ty protiváhy máš na konektoru né na koaxu. to by nefungovalo jak má :)
kdoví jaké psw to bude mít :) jo a doufám že ty protiváhy máš na konektoru né na koaxu. to by nefungovalo jak má :)
Nějak takhle sem to zbastlil. Jsem s výsledkem celkem spokojen. Samozdrejme každé na jednu stranu
-> zajoch: jo muže...
-> Tomaso435: ok. Takže protivahy omotat na kontevi, a koax muze jít normálně trubkou přímo dolu a do stanice ne? Trubkou myšleno stožárem
-> zajoch: taky v tom mám SMD bílé led.ale dokud to svítí nehrab na to. je to prcačka... dva odpory na stojáka na tišták a na to jako hrazdu smd.. případně udělat uplně nové otvory do tišťáku na klasickou led malou a napájet je solo od někud jinud...
nevadí že budeš u toho. resp pod tím. je to spíš o pohodlí. kde dáš antenu a kde chceš bejt ty..
jinak ten koax neměj pověšenej souběžně s úrotiváhou dolu. udělej to nějak šikmo pak se to tváří jako prvek a dělá bordel.... ale moc za něj netahej at si ho neutrhneš. :D
nevadí že budeš u toho. resp pod tím. je to spíš o pohodlí. kde dáš antenu a kde chceš bejt ty..
jinak ten koax neměj pověšenej souběžně s úrotiváhou dolu. udělej to nějak šikmo pak se to tváří jako prvek a dělá bordel.... ale moc za něj netahej at si ho neutrhneš. :D
-> Tomaso435: Takže nevadí že anténa (spíš stožár) bude hned u nás, a u vysílačky?
A máš nějakou zkušenost s předěláváním toho gianta na Ledkové podsvícení?
A máš nějakou zkušenost s předěláváním toho gianta na Ledkové podsvícení?
-> zajoch: no jistě :) čim kratší koax tim lepší.... každopádně ideální dýlka 3,64m a násobek tejhle dýlky ... tech 7m je v pořádku :)
-> Tomaso435: Počkej, když budu zkracovat protiváhu, tak to bude hýbat s swr?
ještě jeden dotaz :D když mám 7m koax bude vadit když bude vysílačka ty dva metry od antény? nebo koupit delší?
ještě jeden dotaz :D když mám 7m koax bude vadit když bude vysílačka ty dva metry od antény? nebo koupit delší?
-> zajoch: cca 2,7m dolu, 2,7m nahoru a zastřihávat... nějak mi to vyšlo cca 2,65nahoře a cca 2.60 dole.. ale to záleží na kabelu a všem co použiješ. ale zkoušej zkoušej :) tim se nejvíc naučíš :D
-> Tomaso435: Takže prostě vzít 3m a zastříhávat dokud to nebude ok jo?
-> zajoch: .. když máš psw metr, doladíš si ji zastříháváním případně prodlužováním kabelu....
a tim matcher netřeba. ale když máš prostějen hrubou dýlku, tak zbytek dotáhneš tim matcherem no :)
a tim matcher netřeba. ale když máš prostějen hrubou dýlku, tak zbytek dotáhneš tim matcherem no :)
-> Tomaso435: když si udělám tu anténu z toho drátu, co jsi mi poradil ty. Tak budu potřebovat matcher? Uvažuju že bych jí taky vzal, a dal na ní třeba tu allamatku.
-> zajoch: micgain na max, squelch na minimum. a hlavně pracovat v pásmu C. pomocí XQ a TON si to ruzně pofiltruješ....
-> Tomaso435: Tak to není problém tam dodat (ferit)
Takže upevnit šnůrou na prádlo a přichytit k ní drát jako protiváhu, píšu si ;)
Jinak giant už je doma, a docela sem koukal :D všechno na balíku technickým písmem, pojištěná a docela dobře zabalená :D Ještě se s ní naučit pracovat :D
Takže upevnit šnůrou na prádlo a přichytit k ní drát jako protiváhu, píšu si ;)
Jinak giant už je doma, a docela sem koukal :D všechno na balíku technickým písmem, pojištěná a docela dobře zabalená :D Ještě se s ní naučit pracovat :D
-> zajoch: pokud budeš mít šňůru na prádlo s lanke tak klidně tu :D ono ten kabel e vytahá a praskne... ideálně ten kabel uchytit na tu šňůru :)
no ferit www.tme.eu/html/.../ramka _1914.jpg
no ferit www.tme.eu/html/.../ramka _1914.jpg
-> Tomaso435: "nejakej ten ferit" :D na me musíš ceksy ců:D ok píšu si. 22m kabelu a zbytek snura na prádlo :D
-> zajoch: tak nějakej ten ferit by to asi chtělo aby ti nevysílal kabel :)
no a když bys to měl v 5m vejšce tak 4x 5,5m kabelu a zbytek klidně provaz by mohlo fungovat :)
no a když bys to měl v 5m vejšce tak 4x 5,5m kabelu a zbytek klidně provaz by mohlo fungovat :)
-> Tomaso435: nemam tam Nic, mel bych tam něco strčit?
proste Jen pripajeno a nasroubovane. Když seženu tolik kabelu, tak nebude problem.
proste Jen pripajeno a nasroubovane. Když seženu tolik kabelu, tak nebude problem.
-> zajoch: tyjo bych se obával aby ti nevysílal i kabel.. máš na konci nacvaklej aspoň nějakej ferit ?
ty protiváhy bych zkusil nějak... třeba jako kotvení. 3 nebo 4 kabely k zemi za který přikotvíš stožárek a budou propojený z kostrou anteny... a dýlku bych si v tomhle případě už neřešil
ty protiváhy bych zkusil nějak... třeba jako kotvení. 3 nebo 4 kabely k zemi za který přikotvíš stožárek a budou propojený z kostrou anteny... a dýlku bych si v tomhle případě už neřešil
-> Tomaso435: presne takhle
-> zajoch: jesi jedeš z baterky tak nezemnit ..
jak máš napojenou tu antenu? na kabelu PL se závitem napájeno a na to jen přišroubováno?
jak máš napojenou tu antenu? na kabelu PL se závitem napájeno a na to jen přišroubováno?
-> Tomaso435: takových 5m na plastových trubkách + až po zem protiváhu by stačit mohlo ne? a protiváhu uzemnit nebo ne?
-> zajoch: s tou autoantenou když bude mít dobrou protiváhu to pujde samozřejmě dobře :) začínal sem tak :) jenom je dobré ji mít co nejvejš a co nejvěčí protiváhu...
takže auto naloženo.
CB 3 anteny
77mhz 2 anteny
VHF UHF 2 anteny
a několik PMRek
3 stožáry, dvoje kotvení, zdroje notebok papíry propisky .. škoda že se mi tam nevejde lednička s jidlem nebo stoleček a židlý rozkládací :/ ...
auto sedlo na HP asi o 5cm
CB 3 anteny
77mhz 2 anteny
VHF UHF 2 anteny
a několik PMRek
3 stožáry, dvoje kotvení, zdroje notebok papíry propisky .. škoda že se mi tam nevejde lednička s jidlem nebo stoleček a židlý rozkládací :/ ...
auto sedlo na HP asi o 5cm
-> Tomaso435: Tak asi půjdu s velkou :D dostal jsem novou 12/7.2Ah Nabiju a odpolko zajdu na poštu pro gianta a v sobotu vylezu někde na kopec :D snad ta baterka vydrží dlouho :D
Ja bych šel i v noci, ale to bude docela už kosa :D Leda někho přemluvit a udělat to jako "odreagovácí stanování" oheň, buřty atp.
myslíš že to půjde nějak kloudně i s tou anténou co mám od tebe dovolat?
Uvidíme, večer to ještě zkusím domluvit, a přinejhorším vylezu na ten náš malý kopeček
Ja bych šel i v noci, ale to bude docela už kosa :D Leda někho přemluvit a udělat to jako "odreagovácí stanování" oheň, buřty atp.
myslíš že to půjde nějak kloudně i s tou anténou co mám od tebe dovolat?
Uvidíme, večer to ještě zkusím domluvit, a přinejhorším vylezu na ten náš malý kopeček
-> zajoch: pokud máš chuť, jdi na kopec až v noci kdy opadne rušení na cb. jinak zde se volám Tomáš Sruby (+ CL81 někde )
-> Tomaso435: :D s tou malou ručkou toho asi moc nechytnu, a abych šel s velkou, na to si ještě počkám :D
Nebudu si dělat iluze že bych tě chytil, ale jakou máš volačku? už koukám na vhodné místo kam zajít ;)
Nebudu si dělat iluze že bych tě chytil, ale jakou máš volačku? už koukám na vhodné místo kam zajít ;)
radio.i-logout.cz/viceboj
Doporučuju si v sobotu vyjít na kopec :)))
všechny volné frekvence se oživý :)))
krom 34mhz jsem na všude :)
Doporučuju si v sobotu vyjít na kopec :)))
všechny volné frekvence se oživý :)))
krom 34mhz jsem na všude :)
-> zajoch: zhruba tak ;)
-> Tomaso435: :D tak třeba nebude zmrvená.. :D a u špíny zhruba 500? +pošta :D
-> zajoch: jesi jeho češťyn je stejná jako jeho dovednosti ji seřídit, tak myslim že se s ní nepokoušej ani vysílat dřív než to hodíš do servisu :D
Ta čeština toho od koho sem kupoval tu staničku, je děsná... dneska mi přišlo tohle "Dobrý den dneska sem odeslal staničku zítra bisteji mohl dostat takmi řekli napoště s pozdravem Horák"
-> Tomaso435: Nepojede na plný výkon, ale sehnal sem ho skoro zadarmo. stejně ho asi prodám a koupím max nějakou 50... :D nějakou kl-35 nebo kl-60 nebo něco takového ;)
-> zajoch: ... řikám až bude komplet hotovo :D
jinak 200w nevim, prasárna docela ne ? :D
jinak 200w nevim, prasárna docela ne ? :D
-> Tomaso435: myšleno spíš s humorem. :D ale klidně se vyjádři ;)
-> Tomaso435: Našetřím, a pošlu. :D první radši swr měřák ;)
Jinak, copak se stalo? :D
S 200W bych se na suchý vrch už mohl dovolat ne? :D
Jinak, copak se stalo? :D
S 200W bych se na suchý vrch už mohl dovolat ne? :D
Jina dneska se odehrálo něco, čím se všechno zase posralo 

-> zajoch: no takže to pošli špínovi.. péťa ti to dá do kupy;) řekni že tě doporučil p Coufal. ;)
-> Gryzly: Tak to potěš. Asi hned jak dorazí, tak ritualne zabiju ovci :D
-> zajoch: za 800 je to dobrá cena, já toho svýho kupoval za litr a po půl roce odešel.
-> Tomaso435: tak sem volal tomu borcovi s tim giantem, a říkal ze si tu opravu dělali sami..(jeste s nějakým kamarádem) znělo to jako takový starai pan, a říkal ze se v tom prý pohybuje, ze děla okolo těch počítačů. Hmm, tak snad :D co na to povis? Popr. Není zase tak drahé dat to jeste ke spinovi na omrknutí, ne?
-> Tomaso435: uvidíme.:D proto to chci vyskoušet
-> zajoch: s takvým výkonem..... myslim že tech 6km v tomhle bordelu neproleze :D