skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
Kucí,
tak mě napadá. vadí něčemu když mám zdroj, ze zdroje přímo do baterie, z baterie přímo do vysílačky?
baterka se zdrojem je nonstop napojená... a diodu tam nemám ... bych asi moh dodělat co ?:)
tak mě napadá. vadí něčemu když mám zdroj, ze zdroje přímo do baterie, z baterie přímo do vysílačky?
baterka se zdrojem je nonstop napojená... a diodu tam nemám ... bych asi moh dodělat co ?:)
-> Tomaso435: mozna to mam nekde v PC kouknu
-> Tuxik 14.12.14 22:33:03:
www.cbdx.cz/clanek2736-me morial-milana-42-ebh-2015. htm
Jako každý rok, tak i letos již po 13 otevírám možnost přihlášení se do soutěže EBH 2015 a to jak elektronicky na - www.cbdx.cz/ebh/index.htm l, tak i individuálně na mail radegast@cbdx.cz . Možnost je otevřena od 1.1 2015. Stále platí při přihlašování kót, že kdo dřív přijde ten dřív mele.
Propozice jsou beze změn na- www.cbdx.cz/clanek1859-me morial-milana-42-ebh-2012. htm
Ale pro jistotu je ještě zveřejňuji :
Éter bez Hranic 2015
13. ročník Memoriálu Milana 42
Slovenský CB radioklub a sdružení CB expedic MATADOR
společně vyhlašují CB závod EBH .
1. Zúčastnit se mohou uživatelé CB radiostanic z České nebo Slovenské republiky jednotlivě nebo v týmech.
2. Termín závodu.
Sobota 16.května (maje) 2015 od 20:00 Hod do
Neděle 17.května (maje) 2015 do 08:00Hod.
3. Podmínky
a.) Soutěžící mohou vysílat z libovolného místa v České nebo Slovenské republice mimo lok. JO60LJ, JO80NB, JO80OC, JO80OB. Tyto jsou vyhrazeny pro potřeby pořadatele.
b.) Je možno použít pouze 40ti kanálový rozsah počínaje :
fre. 26,965 MHz – 27,405MHz a max. výkon 4W. QSO prostřednictvím opakovačů jsou neplatná .
4. Přihlášky.
a.) Soutěžící se mohou začít přihlašovat od 1.1.2015 nejpozději do 16. května (mája) 2015 – mailem,SMS, el.přihláškou (www.cbdx.cz/ebh/index.htm l) nebo písemně.
b.) V přihlášce uvedou jméno, příjmení a volačku. Místo soutěžního vysílání + náhradní místo.
c.) Pořadatel potvrdí přihlášku a přidělí soutěžní volací znak.
V ČR CT xx
V SR ST xx
Členové klubu MATADOR MT xx
Členové klubu Č.Lípa CL xx Členové SCBR SK xx
V případě, že přihlašované místo je již obsazeno, pořadatel potvrdí náhradní místo k Soutěži.
Rozhodující je okamžik doručení přihlášky pořadateli.
d.) Změna startovní kóty, která je uvedena v přihlášce může byt provedena jen se souhlasem řiditele soutěže nejpozději 48 hodin před startem .
5. Platná spojení.
Všechna spojení na území ČR a SR se soutěžními i nesoutěžními stanicemi
V soutěži se počítá jedno spojení s pevným QTH jedno s portejblem a jedno s mobilem pokaždé však z jiného lok.
6. Kontrola.
Sdružení MATADOR a SCBR zřídí kontrolní stanice které budou během soutěže vysílat a tak přidělovat prémiové body za spojení.
Volací znak České i Slovenské kontroly bude A xx. Po celý závod si povedou odposlechový staniční deník, který poslouží pro kontrolu
došlých soutěžních deníků.
7. Deník
Soutěžící vedou staniční deník v písemné nebo elektronické podobě
a.) titulní strana : Soutěžní volačka , místo vysílání a lokátor.
b.) Zápis : číslo spojení, čas, volačka protistanice, QTH,lokátor, vzdálenost, .Reporty jsou nepovinné .
c.) Deník výhradně ve tvaru CL6 odešlete do 14 dnů po soutěži mailem .
8. Hodnocení.
Rozhodující je délka spojení, která se určuje podle programu CL6.
Koeficienty : 1Km = 1bod
a.) spojení s nesoutěžní stanicí 1
b.) spojení se soutěžní stanicí MT x 1.2
c.) spojení se soutěžní stanicí SK x 1.2
d.) spojení se stanicí A xx 2 e.) spojení se soutěžní stanicí CL xx 1.2
Koeficientem se násobí počet Km z daného spojení.
9.) Vyhodnocení.
Na základě došlých staničních deníků ( zaslaných podle státní příslušnosti SR na
slovenskou ADR a ČR na českou) .
Pořadatelé vyhodnotí pořadí týmů pro každou republiku zvlášť a společně stanoví
absolutního vítěze , který se stane držitelem putovního poháru pro daný rok..
a.) vyhodnocení se provádí systémem 1km=1bod
b.) v případě rovnosti bodů rozhoduje lepší průměr na 1 QSO
Výsledky soutěže budou vyhlášeny na setkání v Holicích pro ČR.
Pro Slovensko Miesto a dátum vyhlásenia výsledkov budú upresnené obvyklým spôsobom."
10.) Startovné
Soutěžící zaplatí 100Kč složenkou na adresu uvedenou v propozicích
Za Slovenské soutěžící hradí startovné SCBR
11.) Ceny.
Za vybrané startovné pořadatel pořídí ceny (poháry) v mezinárodním i národním
hodnocení..
1. místo pohár + diplom
2.místo pohár + diplom
3.místo pohár + diplom
do 5 místa diplom
V mezinárodním hodnocení Putovní pohár
12.)
Kontakt na pořadatele pro zasílání přihlášek a startovného v ČR
Václav Mestl Chotěšov 160 332 14
radegast@cbdx.cz
Tel. : 377900636
Mob. : 605588849
Kontakt na pořadatele pro zasílání přihlášek ve SR
Lasab Štefan, námestie Slobody 3, Zvolen, 96001 , SR
lasab@ppabb.sk
Pro SMS – 905365382
Čestné prohlášení
Slibuji na svou čest , že budu užívat maximální VF výkon 4W , nebudu rušit spojení ostatních soutěžících a budu zachovávat zásady sportovní chování . Jsem si vědom toho , že pokud tyto zásady poruším budu vyloučen ze soutěže
www.cbdx.cz/clanek2736-me morial-milana-42-ebh-2015. htm
Jako každý rok, tak i letos již po 13 otevírám možnost přihlášení se do soutěže EBH 2015 a to jak elektronicky na - www.cbdx.cz/ebh/index.htm l, tak i individuálně na mail radegast@cbdx.cz . Možnost je otevřena od 1.1 2015. Stále platí při přihlašování kót, že kdo dřív přijde ten dřív mele.
Propozice jsou beze změn na- www.cbdx.cz/clanek1859-me morial-milana-42-ebh-2012. htm
Ale pro jistotu je ještě zveřejňuji :
Éter bez Hranic 2015
13. ročník Memoriálu Milana 42
Slovenský CB radioklub a sdružení CB expedic MATADOR
společně vyhlašují CB závod EBH .
1. Zúčastnit se mohou uživatelé CB radiostanic z České nebo Slovenské republiky jednotlivě nebo v týmech.
2. Termín závodu.
Sobota 16.května (maje) 2015 od 20:00 Hod do
Neděle 17.května (maje) 2015 do 08:00Hod.
3. Podmínky
a.) Soutěžící mohou vysílat z libovolného místa v České nebo Slovenské republice mimo lok. JO60LJ, JO80NB, JO80OC, JO80OB. Tyto jsou vyhrazeny pro potřeby pořadatele.
b.) Je možno použít pouze 40ti kanálový rozsah počínaje :
fre. 26,965 MHz – 27,405MHz a max. výkon 4W. QSO prostřednictvím opakovačů jsou neplatná .
4. Přihlášky.
a.) Soutěžící se mohou začít přihlašovat od 1.1.2015 nejpozději do 16. května (mája) 2015 – mailem,SMS, el.přihláškou (www.cbdx.cz/ebh/index.htm l) nebo písemně.
b.) V přihlášce uvedou jméno, příjmení a volačku. Místo soutěžního vysílání + náhradní místo.
c.) Pořadatel potvrdí přihlášku a přidělí soutěžní volací znak.
V ČR CT xx
V SR ST xx
Členové klubu MATADOR MT xx
Členové klubu Č.Lípa CL xx Členové SCBR SK xx
V případě, že přihlašované místo je již obsazeno, pořadatel potvrdí náhradní místo k Soutěži.
Rozhodující je okamžik doručení přihlášky pořadateli.
d.) Změna startovní kóty, která je uvedena v přihlášce může byt provedena jen se souhlasem řiditele soutěže nejpozději 48 hodin před startem .
5. Platná spojení.
Všechna spojení na území ČR a SR se soutěžními i nesoutěžními stanicemi
V soutěži se počítá jedno spojení s pevným QTH jedno s portejblem a jedno s mobilem pokaždé však z jiného lok.
6. Kontrola.
Sdružení MATADOR a SCBR zřídí kontrolní stanice které budou během soutěže vysílat a tak přidělovat prémiové body za spojení.
Volací znak České i Slovenské kontroly bude A xx. Po celý závod si povedou odposlechový staniční deník, který poslouží pro kontrolu
došlých soutěžních deníků.
7. Deník
Soutěžící vedou staniční deník v písemné nebo elektronické podobě
a.) titulní strana : Soutěžní volačka , místo vysílání a lokátor.
b.) Zápis : číslo spojení, čas, volačka protistanice, QTH,lokátor, vzdálenost, .Reporty jsou nepovinné .
c.) Deník výhradně ve tvaru CL6 odešlete do 14 dnů po soutěži mailem .
8. Hodnocení.
Rozhodující je délka spojení, která se určuje podle programu CL6.
Koeficienty : 1Km = 1bod
a.) spojení s nesoutěžní stanicí 1
b.) spojení se soutěžní stanicí MT x 1.2
c.) spojení se soutěžní stanicí SK x 1.2
d.) spojení se stanicí A xx 2 e.) spojení se soutěžní stanicí CL xx 1.2
Koeficientem se násobí počet Km z daného spojení.
9.) Vyhodnocení.
Na základě došlých staničních deníků ( zaslaných podle státní příslušnosti SR na
slovenskou ADR a ČR na českou) .
Pořadatelé vyhodnotí pořadí týmů pro každou republiku zvlášť a společně stanoví
absolutního vítěze , který se stane držitelem putovního poháru pro daný rok..
a.) vyhodnocení se provádí systémem 1km=1bod
b.) v případě rovnosti bodů rozhoduje lepší průměr na 1 QSO
Výsledky soutěže budou vyhlášeny na setkání v Holicích pro ČR.
Pro Slovensko Miesto a dátum vyhlásenia výsledkov budú upresnené obvyklým spôsobom."
10.) Startovné
Soutěžící zaplatí 100Kč složenkou na adresu uvedenou v propozicích
Za Slovenské soutěžící hradí startovné SCBR
11.) Ceny.
Za vybrané startovné pořadatel pořídí ceny (poháry) v mezinárodním i národním
hodnocení..
1. místo pohár + diplom
2.místo pohár + diplom
3.místo pohár + diplom
do 5 místa diplom
V mezinárodním hodnocení Putovní pohár
12.)
Kontakt na pořadatele pro zasílání přihlášek a startovného v ČR
Václav Mestl Chotěšov 160 332 14
radegast@cbdx.cz
Tel. : 377900636
Mob. : 605588849
Kontakt na pořadatele pro zasílání přihlášek ve SR
Lasab Štefan, námestie Slobody 3, Zvolen, 96001 , SR
lasab@ppabb.sk
Pro SMS – 905365382
Čestné prohlášení
Slibuji na svou čest , že budu užívat maximální VF výkon 4W , nebudu rušit spojení ostatních soutěžících a budu zachovávat zásady sportovní chování . Jsem si vědom toho , že pokud tyto zásady poruším budu vyloučen ze soutěže
děcka, nemá někdo zkušenost s nějakým allband scannerem s konektorem na externí antenu kterej to bere opravdu od nuly po XXXXmhz a am fm lsb usb , aby to fakt jelo kv vkv uhk ekv no prostě všechno kde by se dalo něco zachytit i dálkovýho použitím směrových ziskových anten:) zahraniční rádia, záchranky, a ruzná pirátská vysílání ....
-> stika87 - Maschinenführer: hergot,, nechceš mi to poslat ? nedaří se mi sthnout :-/
-> Tomaso435: hamsoft.ca/pages/mmana-ga
l.php by se ti mohlo hodit :)
-> stika87 - Maschinenführer: co to máš za program? :)
-> Tuxik: na směrovku to dáme... :)
ta promazat proletovat zapojit a jedem:)
ta promazat proletovat zapojit a jedem:)
-> Tomaso435: konkretneji lokator JN79EX
-> Tomaso435 15.12.14 22:17:17: jj Praha Radotin, na strese mam 5/8, ale neni zapojena, CBcko mam nekde kdesi v dilne, az si vzpomenu, zkusim ho najit 

-> Tuxik: takže praha? to abych nabrousil směrovku abych se na tebe dokopal. copak praha slyšet je, ale v praze není slyšet :-/
-> Tomaso435: jj, Edison Radotin (viz. www.edison-radotin.cz/ - z nostalgie jsem to nechal registrovany :)) diky za info, poznamenam a az bude nejaka akce, oprasim CBcko a zkusim se zucastnit, po letech :)
-> Tuxik: edison vid? :) ... hele éter bez hranic je někdy v květnovým vejkendu. pak je mezi soutěžícíma letní polní den někdy v červnu? a na podzim (říjen myslim) zase mezi všema podzimní éter. jinak tady ten to má udělaný dobře www.cbmonitor.cz/kalendar
má tam téměř všechno... já sem vždycky hodím termín když něco je, ale nepér to má jen v autě bobeš taky hurdis jakbysmet no a jinýho to nezajimá
má tam téměř všechno... já sem vždycky hodím termín když něco je, ale nepér to má jen v autě bobeš taky hurdis jakbysmet no a jinýho to nezajimá

-> Tomaso435: Kdyz na to tak koukam, kdy je vlastne znovu eter bez hranic nebo nejaka podobna akce ? Ze bych ozivil CBcko ? 

-> Tomaso435: zmáčknout 2+8 najednou?
"Koupil jsem si (PMR) vysílačku, abych v autě věděl kde jsou zácpy. Dočetl jsem se že informace jsou na desátém kanálu, ale na té vysílačce je jenom osm kanálu. Můžu ji reklamovat?"

- dělal tu už někdo TV antenu bi-quad pro dvb?
-> Nepér: taky tu sou, ale věčinou zadaný... resp maj fci zapisovatelky spojů partnera.. nebo vysílaj když partner de močit 

Aha, takže baby je třeba hledat jinde. 

-> Nepér: stejně jako favorit je jen taková zábava :D jinak je to uplně hovnu a nic to nepřináší... stejně jako favorit :D
-> Nepér: a je k něčemu dobrý mít třeba škodovku?
Slušný. Jo a je to k něčemu dobrý, nebo jen taková ta zábava? 

level 3. 3 prvková yagi pro CB :) psw 1.1 - 1.0 :) zesílení o 2S. zisk 8dB, no a ty moje 4w ze stanice jsou ve výsledku kolem 40W .. :) klásnééééé :)
... slyšitelnost toho, co na klasice považuju jen za změnu šumu :), ted už jen vlastně pořešit to, aby se to dalo stavět v jednom člověku.. což moc dobře nejde no :D ale už se na tom pracuje :) 3m nevodivého lamino stožáru, zbytek železo.
... slyšitelnost toho, co na klasice považuju jen za změnu šumu :), ted už jen vlastně pořešit to, aby se to dalo stavět v jednom člověku.. což moc dobře nejde no :D ale už se na tom pracuje :) 3m nevodivého lamino stožáru, zbytek železo.
prej + 11dB ... nemusim ani vycházet ven a berem se s kdekým na 40km 

-> Tomaso435: Jo protože on ma smerovku namiřenou na pce tudiž tvym smerem

-> yaris: já ho chytám, oni mě ne. já jedu legál výkonem, to je ten nedostatek
-> Tomaso435: Tak když ho chytnu ja tak ty taky...sem tam se nekdo spolu nepohodne a nebo už se taky moc nepohybujou,je to ruzny
-> yaris: stačí když ho chytneš na pásmu :) ... jinak ono se to dost dělí co ? plno lidí se nemusí společně.. :D
-> Tomaso435: Jo v pce tech koumáku je vic....hele ale težko snim budu mluvit,mynule jsme se o tom bavili a on ke kapitanovi na sraz nejezdi,možná kdybych jel do medlesic ale to nevim 

-> yaris: jestli budeš někdy mluvit z václavem polabinským zeptej se ho na dýlku alu trubičky kterou přigumyčkovává k anténě.. myslim že to bude pruměr 8mm dýlka 35cm.. ale rači bych to věděl.. on je na tohle děsnej koumák
-> Tomaso435: Do medlešic jsem jezdil dřív.ted už jen pce a včera jsem zrovna nebyl

-> yaris: jezdíš do medlešic? nebo pardubickej včera večer v hospodě?
-> Tomaso435: No jo tak to je potom jasny,když jsem se ho na to ptal tak nebyl moc sdílnej oproti mynulým srazům :-)
-> yaris: vede asi Kapitán pardubice.. na toho vlitly pa rušil v celý baráku televizi :-D
-> Tomaso435: Tak tady unás určitě ne to bych o tom vědel.tady vysíla samej dědek a ty jsou horší než drbny :-)
-> yaris: je to dva roky co na cb dostalo 5 lidí pokuty za výkon... pmr nevím :D
-> Tomaso435: Jinými slovy.asi to moc neřešej :D
-> yaris: jak se to veme no... v okolí máš celkem blízko monitoring... a funguje to docela zajímavě... když porovnávaj to co jim ukážeš (legální staničku s homologací) a to z čeho maj záznam, poznaj vše.. stanici, mikrofon, operátora, výkon..... :-D sou to svině no :D
-> Tomaso435: jo tak v tom máš pravdu ale víš jak to je: není žalobce není soudce.pač kdyby sem vlítlo čtu na kontrolu asi by se nestačili divit :-)
-> Nepér: jasně , mi lazíme vy lazíte
Jinak HB9CV verze 2... bytelnější, s větším rozsahem frekvence.. už jen nalazit

Jinak HB9CV verze 2... bytelnější, s větším rozsahem frekvence.. už jen nalazit

Hele a to všechno ty ladíš, nebo lazíš? Nebo co je to to lazení? 

-> yaris: to mám taky, ale ten legální 0,5W prostě neproleze , narozdíl od pardubáků kterou lezou všude pač maj minimálně 2w ale věčina 25w :D