skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> zajoch: já nabral na burze i za dvacku :D udělej si v srpnu výlet do Holic.
-> Tomaso435: na aukru a v obchodech začínají ceny na 350. A na burzu se jentak nedostanu :/ tsk mi příde zajímavější to udělat doma... A prý se to da skalibeovat podle odporu.
-> zajoch: hele... není lepší na burze koupit za kilo jetej než za 150 součástky? :)
jinak samozřejmě jde to, funguje to. ale je nutno jej "zkalibovat" dle nějakýho jinýho:)
jinak samozřejmě jde to, funguje to. ale je nutno jej "zkalibovat" dle nějakýho jinýho:)
Nazdar, máte tady někdo zkušenosti se samodomo zbastlenym psv metrem? Popr. Neporadili byste mi nějaký článek nebo rovnou schéma?? Nasel sem toho na Googlu mraky, ale Ted si vybrat :D
-> Tuxik: už je povoleno AM FM 4w na 80CH a SSB 12W na 40 CH
ale je to k ničemu. v AM se nejde nikam dovolat :D
ale je to k ničemu. v AM se nejde nikam dovolat :D
Dík za info, akorát tomu stejně nerozumím
Tedy rozumím tomu tak, že to nejde použít, což tak nějak nevadí, neb se to stejně používat nebude. Jde prostě jen o (dobovej?) doplněk a minulej majitel to měl podle všeho taky jako doplněk, instalovaný v tomto konkrétním busu, kde jsem to našel, to zjevně nikdy nebylo. Já jsem teda ani netušil, co to je, myslel jsem, že je to nějakej druh přístroje, co používaj ve špitále na JIPce
No nic, já těmhle věcem nerozumím.

-> 1560: ztratit se asi muze, protoze stejne k nicemu (vicemene) neni. Od roku 2000 je na CB povolena pouze FM, AM 99% stanic nepodporuje a krom snizeni intenzity sumu pripadne ruseni na jinych kanalech nema zadny prinos pro bezneho uzivatele CB :) Nezatracuju AM, jsou pasma, kde ma uziti (nebo modifikace AM, LSB, USB - proste SSB), ale na CB pasmu nema co delat 

No česky bys mohl. Kolega se ptá, jestli to může použít jako dobovou věc do LIAZky stovky a nebo ne. Náhodně jsem to našel při vyklízení bordelu v busu a zjevně to nikomu na nic není, tak se to může ztratit :-D
-> 1560: 1970 40 ch AM cb radio.... není :D .. teda do muzea ano :)
-> Tomaso435: Asi bych jí od tebe vzal. :D za 500 i s poštou? :D
Jinak co jsem skoušel jen tak na kus drátu poslouchat, tak nebyl problém slyšet dědulu z vedlejší vesniec (cca 75km) všechno v pohodě, a u nás celkem dost aktivních lidí. Až sem se divil :D
Uvidíme až budu moc i vysílat, ale zatím mě to celkem chytlo ;)
Jinak co jsem skoušel jen tak na kus drátu poslouchat, tak nebyl problém slyšet dědulu z vedlejší vesniec (cca 75km) všechno v pohodě, a u nás celkem dost aktivních lidí. Až sem se divil :D
Uvidíme až budu moc i vysílat, ale zatím mě to celkem chytlo ;)
-> john simple: jak se to veme.... do 50km jsi slyšet opravdu lépe z nějaké obyčejné půlky, ale nad když děláš spojení 150 250 nebo 300km tak s půlkou neslyšíš nic a ani slyšet nejsi. black to hází všechno o kus dál... a hlavně ho téměř nejde zlomit :D
black pirata nebrat, nahovno antena
-> zajoch: jesi pevnou tak doporučju president indiana (myslim že je to ona kouknu po tom) je to malá asi 60cm antena bez ničeho. a jelikož v tom je namotáno 2,75m drátu, je to čtvrtka. když ji navrtáš do prostřed střechy bude fungoval luxusně.
.. jinak magnetku klasiku od prezidenta ML145 funguje super..
kdybys chtěl něco ušetřit mám tu novou Ml145 (nějakou starší prý lepší verzy), ale jenom antenu bez magnetnu bez držáku do auta. ten by sis musel dokoupit. za 500 ji nechám.
a jesi chceš něco na barák tak asi klasiku 5/8 zpevněnou. případně black pirate :)
.. jinak magnetku klasiku od prezidenta ML145 funguje super..
kdybys chtěl něco ušetřit mám tu novou Ml145 (nějakou starší prý lepší verzy), ale jenom antenu bez magnetnu bez držáku do auta. ten by sis musel dokoupit. za 500 ji nechám.
a jesi chceš něco na barák tak asi klasiku 5/8 zpevněnou. případně black pirate :)
-> zajoch: To není uplně pravda, tak třeba na auto se půlka moc nehodí, protože má cca 6 metrů a blbě se s ní vysílá za jízdy.
-> Gryzly: vicemeňe je to jedno. :D na netu sem se docetl ze ke lepší pevná. Proč tomu tak je? :D zajo
-> zajoch: Hlavně bys ten pendrek musel otočit i se stanicí nahoru.
Anténu co nejdelší. Chceš magnetku nebo pevnou?
Anténu co nejdelší. Chceš magnetku nebo pevnou?
-> Tomaso435: Ok, ok. Provedu pane. :D ještě by mě teda zajímala věc jakou zvolit délku? :D díky zajo
-> zajoch: vyser se na pendrek, na to neuslyšíš nic ani za roh baráku :D
normálně sežen nějakou antenu za 500 z bazoše a není co řešit.
nebo magnetku za pár šupů.
hlavně ten pendrek nejde nijak prižpusobit a má velmi nevalné psw.
normálně sežen nějakou antenu za 500 z bazoše a není co řešit.
nebo magnetku za pár šupů.
hlavně ten pendrek nejde nijak prižpusobit a má velmi nevalné psw.
Kdyby to někoho zaujalo tak máme na prodej radiopřijímač AOR AR5000... cenovka kolem 10tkč. vyzkoušený v Elixu.
-> Gryzly: kouknu u mas v krámku. :D třeba něco seženu.. :D ale asi se na to setreni vyseru koupim tu čínu. A později něco lepšího. :D
jiná nemate někdo nějakou skusenost s tou vysilackou?? Co od ni mam cekat?
jiná nemate někdo nějakou skusenost s tou vysilackou?? Co od ni mam cekat?
-> zajoch: Leda bys sehnal redukci, ale ta tě s poštovným vyjde na tolik co nějaká čínská anténa.
-> Gryzly: tovje fakt. :D to mi nedošlo jak jsem to psal ;) za to se omluvuju
-> zajoch: Pranděpodobně tam ten pendrek nepřipojíš, protože to má jinej konektor.
Tak sebasi za chvíli stanu majitelem stabo xm4082 ne uplne umyslne ale je to moje první CB...
Co si mam o té vysilace myslet? Nikde sem o ni nic nenašel, jen ze je v "našich" frekvencich..
Taky mw zajima jestli by ji vadilo kdybych ji nějakou dobu provozoval na "pendrek"?
Diky -Zajo- 73!
Co si mam o té vysilace myslet? Nikde sem o ni nic nenašel, jen ze je v "našich" frekvencich..
Taky mw zajima jestli by ji vadilo kdybych ji nějakou dobu provozoval na "pendrek"?
Diky -Zajo- 73!
tak včera test opravenýho black pirata. tož dobře to čistí :)
a štvou mě pražáci plzeňací a podobná verbeš, která je slyšet všude, ale neslyší nic :D , nevadí jim že jedou 4 stanice dohromady pač se bavěj přez ulici:D mohlo bejt ještě tak o 10 spojů více... a počkat na ranní kolečkáře tak dalších 10 tam je...
a štvou mě pražáci plzeňací a podobná verbeš, která je slyšet všude, ale neslyší nic :D , nevadí jim že jedou 4 stanice dohromady pač se bavěj přez ulici:D mohlo bejt ještě tak o 10 spojů více... a počkat na ranní kolečkáře tak dalších 10 tam je...
-> Tomaso435: stahuju :-D
zello.com/data/ZelloSetup
.exe
kdyby se někomu zastesklo po tom že nemá nebo nemuže mit vysílačku, stahněte si ZELLO :)
funguje přesně jako vysílačka po netu. zmáčknu mluvim, pustim mluví druhej :D
kdyby se někomu zastesklo po tom že nemá nebo nemuže mit vysílačku, stahněte si ZELLO :)
funguje přesně jako vysílačka po netu. zmáčknu mluvim, pustim mluví druhej :D
-> Stepan FUN: ano zkoušel. měl jsem ho tu pár dní na stole... prostě neslyšel tolik co jiný stanice... a jak řikám, vše mám po 100% servise a pokud to někde o chloupek ujíždí tak je to o čtvrtý desetinný místo ve frekvenci
-> Tomaso435: Presidenta George jsi zkoušel? Měl jsem tu čest a za Shoguna bych neměnil. Nikoli kvůli parametrům (obě stanice co jsem měl možnost porovnávat prošly dílnou onoho již nežijícího člověka, takže chodily skoro stejně - rozdíly v řádu procent), ale kvůli uživatelskýmu komfortu...
-> Stepan FUN: emperoro je jediná stanice z rodu prezidentů, která slylší daleko... měl sem možnost porovnávat . rukama mi prošlo už dost kusů... zkončil sem u elix 77s , Giant, 295ka formelky a shogun. :D
jedný co bych rád je jedno stabo, pač to má citlivost 0,2.... a toho albrechta no
jedný co bych rád je jedno stabo, pač to má citlivost 0,2.... a toho albrechta no
-> Tomaso435: Emperoru jsme nikdy nějak nepřišel na chuť... Zlatej George..
-> Stepan FUN: tak muj emperor má minimum 1 max 11. ještě od něj nikdo nehrabal :) a jelikož už víc jak rok je AM 4w a USB LSB povoleno na 12W tak se to i hodí :)
ale tak pro prdel bych ji koupil taky
ale tak pro prdel bych ji koupil taky

-> Tomaso435: Já vím. Radši 10-15W a možnost SSB. :-D No každopádně tohle funguje oproti sérii na 200%. Do dneška je zájemce o koupi, protože ví co to umí.... :-D
-> Stepan FUN: joo tak tohle dělal ještě myslim že albrecht. je to taková licence pro všechny :D stanička má ale 8w. do auta se hoděj ale na stabil bych rači.... no ... :))
-> Tomaso435: YT-07 (Yosan Turbo) alias Alamat 297 v původní verzi...
-> Stepan FUN: no já každou stanici nechám taky u petra špíny vypiplat maximálně k dokonalosti. mimochodem co je to zač co ti tam leží ladem ? :)
-> Sejki: Jak jsem psal - nějak citlivost neřeším... Vzhledem ke sqelchi vytaženým běžně přes polovinu je to dneska celkem jedno a trávení nocí na kopcích mě drželo tak před 10ti lety... Pokud se domluvím na 10-30km před sebe, tak je to OK...
-> Tomaso435: MImochodem - na papírový údaje si nehraju... Stanice "nic moc" byla po "tuningu" od člověka kterej věděl co dělá jinou stanicí... (ten člověk dnes už bohuřžel nežije)... Ale jestli si chceš vyzkoušet nic moc stanici, která chodí jak má tak se zastav. Leží tu v šupleti a není pro ní (zatím) využití, takže není problém na nějakou dobu zapůjčit...
-> Stepan FUN: rekl bych ze uz Mášu neuslysis :)
-> Tomaso435: DXy mě netrápě už nějakejch pár let... Potřebuju vědět co je pár km předemnou... A docela přemejšlím, že tohle nakuchám do formana. Za cenu kousek přes litr i se Siriem to nešlo nevzít...
-> Stepan FUN: UF, už jsem se lek že máš dvojáka od blaupunkta :)))
Citlivost: 1,0 microV/20 dB SINAD FM .. no, do auta na krátký spoje dobrý no :)
osobně mám raději pod 0,5microV/20dB
Citlivost: 1,0 microV/20 dB SINAD FM .. no, do auta na krátký spoje dobrý no :)
osobně mám raději pod 0,5microV/20dB
V tejdnu jsem asi koupil docela raritu... Stabo XRC Twinstar - Rádio a vysílačka v jednom, v 1 din pozici, hrající do repro od rádia... :-) Uviídme jak to bude fungovat. Dojedu pro to asi příští tejden.
-> Sejki: tentokrát sem byl na Libecině, přímo pod vysílačem. je to široko daleko asi nevyšší a nejotevřenější bod. Jinak jezdím na Šerlich do orl hor, občas Spálava na havlíčkobrodsko, a ruzně pokouším štěstí....
OKčka nejedu vubec, ty tlachy co tam mezi sebou maj, nic moc :D Jedu pouze volné frekvence a postupně to piluju... Teď už zase nemám sdílenky VHF ani UHF jen CB a PMR.... na to plánuju nějakou lepší dualbandovku nebo snad někdy i allbandovku abych do toho zahrnul i osmdesátku či 35mhz.
OKčka nejedu vubec, ty tlachy co tam mezi sebou maj, nic moc :D Jedu pouze volné frekvence a postupně to piluju... Teď už zase nemám sdílenky VHF ani UHF jen CB a PMR.... na to plánuju nějakou lepší dualbandovku nebo snad někdy i allbandovku abych do toho zahrnul i osmdesátku či 35mhz.
-> Tomaso435: na jakej kopec lezes? ja posloucham dvoumetr ok0f a sedumdesatku ok0bbf, obcas je prdel poslouchat ty prevadece :)
tak dneska na PMRku 197,8 km to jde :-))))
doufám že někdy trumfnu dvoustovku :)
doufám že někdy trumfnu dvoustovku :)
sice žádný dálky, ale za to z 90% vyzobaný aktivní okolí který to používaj i na víc než na dobrý ráno co si měl k snídani :)
By se někomu mohlo hodit.
Praha, 12. ledna 2015 – Lidé už nemusí riskovat uložení pokuty za nesprávné využívání kmitočtů. Český telekomunikační úřad totiž dnes spustil beta verzi webové interaktivní aplikace mapující využití celého rádiového spektra. Na webu spektrum.ctu.cz je možnost aplikaci otestovat.
Další podrobnosti najdete zde: www.ctu.cz/aktuality/tisk ove-zpravy.html?action=det ...
Praha, 12. ledna 2015 – Lidé už nemusí riskovat uložení pokuty za nesprávné využívání kmitočtů. Český telekomunikační úřad totiž dnes spustil beta verzi webové interaktivní aplikace mapující využití celého rádiového spektra. Na webu spektrum.ctu.cz je možnost aplikaci otestovat.
Další podrobnosti najdete zde: www.ctu.cz/aktuality/tisk ove-zpravy.html?action=det ...