skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Tomaso435: Jo tak to jsme na tom stejně. Ale pořídil jsem antenu tak je to o trochu lepší :-)
-> yaris: když vylezu z baráku tak jo, ale to už delší dobu..... ale je to tu omezený, kopce lesy... na pce se dostanu jen okrajově... ale jinak až k přelouči to chodí, nasavrky, k litomyšli.........
-> Tomaso435: Aha takže už je tě slyšet na pmr?
a na vysílání legální tuning :) do stanice nebylo šáhnuto :) výkon stále 0,5w .. rozdíl ? z rádio 1, rádio 4 :)
trochu lazení té PMR..... pro příjem funguje na výbornou - lépe jak 5/8.
natočení fotky mi nějak nejde.. už jo...
natočení fotky mi nějak nejde.. už jo...
ted na 28MHZ v USB probíhá kv závod.... docela masakr co se tam slyší i na klasickou CB vertikál antenu.....
Rádio pánové... nevíte někdo kde by se dala sehnat tahle redukce, ale na "starý" IEC, tzn. průměr 13 mm?
www.gme.cz/redukce-cvp-23 3c-p835-022
www.gme.cz/redukce-cvp-23 3c-p835-022
-> Tomaso435: Jo tak to ja se zastavím.asi přístí měsíc bych měl jet kolem tak ti dam vědet

-> Tomaso435: 

....když žena najde lepší využití pro směrovou antenu :)))
-> yaris: se stav, mám tu jednu pulku navíc.. za nějakou cenu hliníku :)
-> Tomaso435: Copak to ja se ozvu,ale nako pořebuju antenu,tu nemam

-> Tomaso435: Vím, pár jsem jich i opravoval. Většinou stašilo napájet nový drátek, který fungoval jako pojistka.
-> Gryzly: rf 10 sou se sluchátkem :)
-> Shader: aha, no i tak je to k prdu, nejbližší sdílenej máš na 77,025mhz
-> Tomaso435: Tak máš pravdu, je to PR 22. Dnska jsem koukal na štítek. Jinak je tam vyraženo 73,125 MHz.
-> Gryzly: Můžu vyfotit, ale jak jsem psal výše, jedná se o PR 22
-> Gryzly: Můžu vyfotit, ale jak jsem psal výše, jedná se o PR 22

-> Shader: ukaž ovládací panel.
My jsme na vojně měli RF10
My jsme na vojně měli RF10
-> yaris: tak se hlavně ozvy :D
-> Shader: to bude PR22 co jede na 45MHZ stará vojenská...... což je už dneska zakázaný, takže jako kousek do muzea dobrý no :)
Doma jsem našel nějakou starou vysílačku, ví někdo kdo to své doby používal? Přikládam foto. Značka TESLA.
-> Tomaso435: Já snad budu muset zapojit cb a poslechnout si jak takový spojení vyvoláváš 

dnešní závod bohužel jen z domova. ale i tak se povedly krásný kousky :-)
jen tak z prdele koukám , kam z domova mezi stromy, to už dolítlo :)
tak tohle nechápu.... je to sice pár kilometru, ale se 100m převýšením, přez devatero lesů, centrum města... a přece je to slyšet...... né vždy ale když je po dešti tak to přeleze...
-> Matthes, záškodník z TechWebu 26.08.14 23:37:08: Tohle bych vytesal do kamene a uložil jako varování dalším generacím :o)
-> darklord: no míst porovnávání dýlky pipíšků, porovnáváme dýlku anteny no :-D je to vo štěstí... jednou to jde tak že nechápeš, jednou se nedovoláš ani 30km... a nebo jdou ty odrazy.... pro CB sou ty odrazy takový spíš nechtěný, za to ostatní radioamatéři díky nim dělaj pořádný spoje..
-> Nepér: dyt je to jedno a to samý :D
-> Nepér: dyt je to jedno a to samý :D
-> Tomaso435: PSW? Tak snad ČSV, PSV nebo SWR, ale PSW, to je poměr stojatých wln, nebo co?
-> Tomaso435: ty si mel chodit semnou na vejsku to by si byl v 7 nebi :)))
-> darklord: To je asi jako se skodovkama. Taky to smysl nema, ale lidi to bavi :-D
-> Tomaso435: no ale stale postradam zmysel toho vsetkeho, o com sa potom bavite? alebo to je len porovnavanie dlzky anteny?
-> OndraKrupi: jinak kvesle.. QSL lístek.. něco takovýho
potvrzenej spoj že opravdu proběhl.. kdo kdy kde kam na čem jak dobře a jak daleko...
potvrzenej spoj že opravdu proběhl.. kdo kdy kde kam na čem jak dobře a jak daleko...
-> OndraKrupi: nalaď si frekvencei 27 205mhz ted tam kafrá.. jak dokončí ozvy se mu kdo si kde si a jak ho bereš :D hotovo:D
-> Nwkt: kdyby slinta měl síbo v autě, a nějaký kamna, tak by to možná šlo :D
-> Nwkt: kdyby slinta měl síbo v autě, a nějaký kamna, tak by to možná šlo :D
-> Tomaso435: To bys chytil pomalu i Synyho 

-> Tomaso435: kdybych tomu tak rozumněl
dneska krásně chodí anglie.. na 10W za 57 oboustraně. Thomas Birmingham. již stálá klientela pokušející se o DX:) asi si to jednou nechám stvrdit QSL :)
jinak celorepubliková soutěž EBH vč slovenska.. velmi potěšilo :) to je kopanec na příští rok... chce to vypiplat ještě pár věcí a doladit do HB9CV na lepší než 59ohm a 1.1psw :)
-> Gryzly: zHřejmě :-D
jinak tady venca chotěšov a podepisování QSL lístků :) tak nějakých 2332km mám také :) z gibraltarského prulivu
jinak tady venca chotěšov a podepisování QSL lístků :) tak nějakých 2332km mám také :) z gibraltarského prulivu
-> Tomaso435: Asi tvrdá voda
Karel tršice se jal pípi že pré natočijó pivo.. ten tu pípu musel pustit kurva z prudka...
radioamaterské setkání holice. 25 let klubu OK1KHL. ... no a klubové setkání CL.
každý musel dostat na uvítanou
každý musel dostat na uvítanou
-> Vojtisek: to spíš :D
-> Tomaso435: toto je giant, tak je asi vybledlej od sluníčka :-)
kozákov u semil. ... nějak jsem se ani nesnažil ani do toho moc nemluvil, přišla návštěva takže se spíš kecalo a čekalo na něco delšího :) a dočkal jsem se. 311km na velký kriváň
-> Vojtisek: tak to nebude giant ale albrecht , je to uplně to samé. jenom to má dtmf na majku myslim. gianti byly černí a dřevěný.
-> Tomaso435: nene, jinačí :-), tahle je celá šedivá
-> Vojtisek: to je ten od franty n m ?