skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Tomaso435: A jak to chodí?
plastový trubky hold nedržej tak rovně železný :D
-> Tomaso435: Máš to nějaký křivý
-> Tomaso435: Není to nějaký šejdrem? :)
poslední uprava stožáru bude násadou vod lopaty a cajk :) chodí to skvěle :)
-> Gryzly: taky fakt... ted už jenom někde pučit kompas :))
jednou zkusim ze šerlichu tam jezdim často, jednou mužu z domova protože šahá až sem , a jednou z oho chlumu...
jednou zkusim ze šerlichu tam jezdim často, jednou mužu z domova protože šahá až sem , a jednou z oho chlumu...
-> Tomaso435 01.06.14 20:44:02: Právě že pro spolehlivý určení potřebuješ aspon tři náměry. Máš určitý úhel v kterém nepoznáš při otáčení anténou změnu síly signálu. I kdyby to bylo 5°, tak na pár kilometerech už to udělá dosti.
když si do mapy uděláš tři přímky, každou z jednoho místa s různým azimutem, tak se ti to sejde potom na ploše 100x100 metrů a tam už to pak najdeš.
když si do mapy uděláš tři přímky, každou z jednoho místa s různým azimutem, tak se ti to sejde potom na ploše 100x100 metrů a tam už to pak najdeš.
mimochodem, mam tu nějaký gelovky... je kravina v rámci "filtru" pouštět proud do nich ze stabilizovanýho zdroje a pak teprve do stanice? asi by mohlo ne? já mám totiž pocit že když to jde přímo z z trafa tak to brumle.. a trafem nabíjet gelovku, to ji asi oddělám
-> Gryzly: moh bych to víš že jo.... asi by i stačilo vyjet na chlum asi 5km za hk... tam máš hk jak na dlani... tak ten směr by se asi dal přibližně určit.
-> Stepan FUN: myslíš že to vyruší všechny kanály síba?
-> Stepan FUN: myslíš že to vyruší všechny kanály síba?
-> Tomaso435: ČTU se n to vyse_e... :-/ Spíš bych to viděl na vysílačku z vyřazenýho nefunkčního autíčka na DO do blízkýho okolí (neuslyší, tudíž ho nebude bavit mazat) nebo ten špendlík do koaxu...
-> Tomaso435: A nechceš si udělat pár náměrů s tou směrovkou?
Mapa, kompas a je to.
Mapa, kompas a je to.
-> Gryzly: přišel sem na něj náhodně a to tak že sem vytáhnul ručku bez anteny na kanále 39, kde po 22H povídaj hradečáci.. a hle za 9+30 což se zadaří více méně jen pár desítek metrů od anteny.. i když vzhledem k výkonu to se mužu mejlit v lokalitě, ale sem si na tuty jistej že je to z HK.
-> Tomaso435: Ztichne jeden, tak pujdeš dál a postupně to budeš eliminovat. ;-)
Přišel jsi na něj tou tvojí směrovkou?
Přišel jsi na něj tou tvojí směrovkou?
-> Gryzly: tak jasně to by asi šlo. a abych se ujistil že je to on, tak mu zkusim propíchnout koax špendlikem.. a když to utichne byl to on.. když utichne někdo jinej tak pardooon ale bylo to pro dobrou věc :D
-> Tomaso435: Tak to by ho šlo najít podle antén, ne?
Taky tu máme gumovače, ale zas tak moc neprudí.
Taky tu máme gumovače, ale zas tak moc neprudí.
-> jourin: ¨je to rozložitelné. všechny míry mám označeny :) když to rozeberu a udělám kupičku tak to má 1500 na vejšku a asi 60x60 svazek. sgumičkuju to do kupy a do auta v pohodě:) horší je 4m nevodivého stožáru, už to mám téměř hotové jenom sem se zasek na silonové tyči pruměru 45. nikde to nemaj ihned ke koupení..
jinak s tim mamlasem je to o to smutnější, že je to prý koncesiovaný radioamater, tvrdí místní se kterejma sem o tom včera mluvil.... proto má asi i takový zařízení a takový výkony...
jinak s tim mamlasem je to o to smutnější, že je to prý koncesiovaný radioamater, tvrdí místní se kterejma sem o tom včera mluvil.... proto má asi i takový zařízení a takový výkony...
-> Tomaso435: No tahat bych to sebou nechtel :-)
Jinak debila bych bez pardonu ohlasil spravne instituci.. :-) Oni sice negarantujou cistotu pasma na CB, ale pokud prekracuje vyzareny vykon tak by mohl mit slusny problem
Jinak debila bych bez pardonu ohlasil spravne instituci.. :-) Oni sice negarantujou cistotu pasma na CB, ale pokud prekracuje vyzareny vykon tak by mohl mit slusny problem
tak konečně jsem odhalil lokalitu "místního" rušáka gumáka, co má asi dialera přivedenýho přímo kabelem do mikrofonu a je neuvěřitelně silnej... (odhadem 500w vzhledem k tomu od kud a kam je slyšet) je to z hradce králové - slezské předměstí. protože není normální aby mi na ručku bez anteny byl za 9+30. normálně došáhne až na moravskou třebovou kde na ručku je solidně za 57, chrudimsko maže s přehledem celý, orlické hory též. směrjičín nevím. je to ten samej co na ch10 pouštívá přez den hudbu (v mejtě mi vypne celkem fest zataženej skvelč) a v hk je jediná varianta se odladit na 2 kanály jinam protože slušně prolejzá a stahnout na max nepomuže. Gumování kolečkářů je jeho zábavou od rána do noci, jelikož co si povídá náchodsko od 5 do 9 ráno tak nenechá nikoho říct ani slovo a neustále jen klíčuje nebo pípá dialerem. občas taky používá opakovač kde se nahraje asi 20sec relace kterou okamžitě posílá zpátky. zajimavý je, že ho to baví natolik, že si relace i nahrává, a když některý den někdo není slyšet, pouští ho do eteru z nahrávky.... co se s nim dá dělat? kontaktovat čtú at ho sejmou za použití slinějšího konce?
jaky sou řešení na tyhle kokoty?
jaky sou řešení na tyhle kokoty?
HB9CV nalazeno :) CH1 psw1.3 , CH 10 psw1.2 , CH20 psw1.1 , CH24 psw1.0 , CH40 psw1.0 :-)
-> jourin: zakázaný jsou horizontální směrovky, vlastně všechny hoizontální anteny protože to ty signály se pak nesejdou a akorát to ruší, tohle je vertikál a proti tomu nikdo nic nemá :)
-> Tomaso435: není to náhodou zakázány?
Tysi ďábel! 

hotovo :-) už jen naladit... teda vlastně ještě 3m nevodivého stožáru :)
a příště, už budeme lépe slyšet a být lépe slyšeni :))) aneb rozprcaná výroba HB9CV pro CB :-)
-> Gryzly: ze začátku kanál 37, pak 25... a pak už sem lital po pásmu a hledal... jinak Charlie Lima 81 a byl sem JO80EH šerlich. ono se to k tobě asi nevohne.. navíc podmínky k ničemu.. kdyby bylo jasno a byl měsíc, tak ten spoj uděláme. do rapotína sem se už nejednou dovolal... sice rádio mizerná 3 signál 2 ale šlo to...
-> Tomaso435: Na kterým jsi byl kanále? Já tě neslyšel, ale pobral jsem expedici vedle tebe na JO80FF na kótě Pustý a pak Kočího kopec na JN89DO.
O Dlouhých Stráních se nemusím ani zminovat.
O Dlouhých Stráních se nemusím ani zminovat.
vzhledem k nepřejícímu počasí a podmínkám ač bez rušení, tak katastrofálním, bylo spojů sice méně než by bylo jindy, ale za to kilometry tam lítaly vostošest :)
výsledek toho byl ten, že jsem na sobě měl všechno promočený tak, jako byh vylez z řeky. jenom ty slipy byly suchý, a tak jsem vysílal ve slipech a ostatní věci u topítka sušil :-D
no nic, dojel sem nahoru, "zaplatil" energie uspořádal přístroje, ustavil topítko a postavil antenu... sice nepršelo jako dole, ale mžilo jak na koupališti u vstupu do bazenu v takový tý sprše aby ste nelezly do bazenu špinavý...
sobotní éter bez hranic... cesta na šerlich. všude slejvák jak blázen... a v deštným vidim že nahoře to bude opravdu skvělý
Na služebáku mám tohle: www.president-electronics
.cz/president/.../19-Presi
dent-ALABAMA a naprostá spokojenost - teda až na to, že nerez vede zvluk líp, než železo, takže je ve vyšších rychlostech slyšet a cvrnknutí anténou někde v podjezdu je hroznej kravál.
Akorát by se k ní musel dokoupit zvlášť magnet, protože ji jako magnetku nedodávaj.
Edit: Tak asi dodávaj, jenom pod názvem Dakota
Akorát by se k ní musel dokoupit zvlášť magnet, protože ji jako magnetku nedodávaj.
Edit: Tak asi dodávaj, jenom pod názvem Dakota
-> Hurdis: jesi mužu doporučit tak prezident ML 145 black export. stojí litr už, ale to je antena nad anteny...
-> Tomaso435: Není ani tak problém, že by to rezlo. Koupil jsem si je v PL na zkoušku pro min. použití kdy to oxidaci nezažije. Ale to prostě není schopné udržet kontakt. To už je i základní magnetka 63cm od space.com za 3kila oproti nim luxus. Ta sice shnije za sezonu, ale funguje a není třeba si jí všimnout ani sundávat. Prostě napojit a po sezoně sundat a zahodit.
-> Hurdis: jo ty polský repliky to je nářez... to rezne uplně celý, naladit to pořádně nejde.. :D nechápu jak to muže někdo prodávat.
kdybys měl nějakou stabilku -antenu tak nabídni ;) třeba ji ještě nemám :)
kdybys měl nějakou stabilku -antenu tak nabídni ;) třeba ji ještě nemám :)
-> Tomaso435: Tak toho se zřejmě nezúčastním, já jsem obyčejný pasivák. Minulý týden jsem větší část nadbytků rozprodal. Mimo sbírky kamínek. Nechal jsem si jen Aresku v Rapidu, zabudovanou D440 v Rejži, ručku ve FF a vlajkovku Intec vytažená z FII (která se mi asi zase vrátí - se těch aut zřejmě nezbavím :-D) - šla do bublinek do krabice. Zbytek byl hned fuč. Nejspíš asi vyházím i všechny polské repliky anten President a vyměním za pravé. Je to peklo. Jako semafor. Jde/nejde/jde/nejde...
-> Hurdis: právě že ne, od 20h do 8 ráno je soutěž :) takže povině zapnout a ozvat se volačce CL81 :)
fajn že funguje ;)
já mám stabilně ch10. skvelč uměrně tomu abych slyšel. no a z pár šumů pod vedením se nepoprdim.
fajn že funguje ;)
já mám stabilně ch10. skvelč uměrně tomu abych slyšel. no a z pár šumů pod vedením se nepoprdim.
-> Tomaso435: Tvl, dobrý nápad. Trošku éteru, možná bych se poprvé za tři týdny vyspal :-D
Jinak ručka ručkuje, jen je to lehce (čti těžce) nepohodlné oproti mobilce. Zvlášť chci-li se zapojit do diskuze, zastavit skenování za sedačkou a nahodit relevantní kanál předtím než vezmu do ruky majk - to je porod.
Ale to je můj problém, mám to na odposlech a pro případ nutnosti. Dnes na 600 km jsem se 2x vyhnul koloně kvůli nehodě kamionu, takže účel plní i ručka na podlaze zanténovaná přes to trafotopení.
Jinak ručka ručkuje, jen je to lehce (čti těžce) nepohodlné oproti mobilce. Zvlášť chci-li se zapojit do diskuze, zastavit skenování za sedačkou a nahodit relevantní kanál předtím než vezmu do ruky majk - to je porod.
Ale to je můj problém, mám to na odposlech a pro případ nutnosti. Dnes na 600 km jsem se 2x vyhnul koloně kvůli nehodě kamionu, takže účel plní i ručka na podlaze zanténovaná přes to trafotopení.
v sobotu 20:00 éter bez hranic :) kdo může, nechť zapne stroje :)
-> Hurdis: To FF nemá z vrchu místo na palubce? :-D
-> Hurdis: mam tu elix dragon sy 101 vč zesilovače 25w -ten je místo accupacku a je s redukcí na velkou antenu a napájením na 12V...
Kuci, nemáte někdo navíc na prodej pěknou fungující ručku s veškerým příslušenstvím vč. napájení na 12V? Standartní stanici do FF kabiny nedám ani při největší fantazii. Leda bych chodil ladit kanály do kufru.
tak šup, kdo může, zapnout stanice.. pomalu pakuju :) jsem JN79US - Spálava. 7m 5/8 v 5,5m.
-dneska ozkoušena vysílačka stožár i antena... vše po zimním spánku funkční :)
-> Bobesh: nojo, tak to sem si nevšim že tam sedíš ty :o)))) tak dodatečně zdravím :-D tam se blikává často, jelikož se tam občas měřívá 30ka, jelikož přejezdu bíle nebliká modré světlo :)
-> Tomaso435: Ten modrej Pažout kombi,co na tě blikal za přejezdem
vezl jsem kolegu jeho autem do Karosy,nejhezčí Fáčko na okrese jsem si nemohl splíst

-> Bobesh: jojo jel jel :) v čem si seděl ?
-> Tomaso435: Tome,dneska po půl druhý,nejel jsi v Mejtě od Leštiny okolo Karosy přes šraňky?
já jen aby to tu neutichlo :D
19.4 memoriál milana 42. , takže bude živo,
17.5. éter bez hranic, takže bude taky živo,
26.7. Letní polní den CZ. takže bude taky živo :)
... Kdo může, nechť zapne stroje :)
19.4 memoriál milana 42. , takže bude živo,
17.5. éter bez hranic, takže bude taky živo,
26.7. Letní polní den CZ. takže bude taky živo :)
... Kdo může, nechť zapne stroje :)