skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Hurdis: Přesně tuhle Danitu 440 mám taky
-> Tomaso435: Takže "kompresor"... Já neměl kolečko, ale posuvník a ještě měl ten mikrofon vestavěnej "roger beep". JInak pokud nejsi s tím origo slyšet, tak je někde něco špatně. Pravděpodobně to má ta dynamika už za sebou...
-> Stepan FUN: aktivní mike na tužkovou se štělovacím kolečkem hlasitosti . . . s tim origo nejsem prej zkoro slyšet
-> Tomaso435: Co to zanmená "spešl"? Echo, kompresor, obojí, či jenom nějakej normální mikrofon se slušným předzesilovačem?
-> Tomaso435: hujer, metelesku...

-> Vojtisek: s original majkem sem jak když vysíláš ze studny... tenhle je spešl a prorazí víc
-> Hurdis: taky o danitě 440 uvažuju, tomaso mi ji ukázal v akci
Jináč dnes se po dvou měsících vrátila Formela z opravy

O víkendu jsem objevil na aukru svou oblíbenou Danitu 440 včetně topení. Inzerce zastávárny na druhém konci čtvrti. No tak co s tím. Dneska vyzvednout a připravit k instalaci do TéeSÍčka.
Takže momentálně v autech k provozu mám 2x sestava Danita 440 s topením, 1x Ares a 1x Stabo XM bez.
Na domácí stabilku se nechystám, CBčko mě bere jen v autě. Mít přístup k éteru.
Takže momentálně v autech k provozu mám 2x sestava Danita 440 s topením, 1x Ares a 1x Stabo XM bez.
Na domácí stabilku se nechystám, CBčko mě bere jen v autě. Mít přístup k éteru.
-> Vojtisek: V červnu jsem poskládal na půdě skoro sedmi metrovou 5/8minu a pak jsem lezl bna střechu ju namontovat. To byl neskutečnej porod. někde tu níž to je popsaný. Doufám, že ji nebudu muset nikdy sundávat.
-> Tomaso435: hele tohle je maximum

-> Vojtisek 17.02.13 16:59:04:
určitě uděláš dobře když ještě povýšiš :-D :-D :-D

-> Gryzly: no hele, my jsme ve dvou měli problém vztyčit můj stožár, jsme pobíhali po louce, jak jsme s tím balancovali

jinak... dětská hračka PMR za 99 od někud . . . 115 km :-D
-> Vojtisek: měli jste to dát tam nahoru.
-> Vojtisek: No vidíš to. Jenom trochu poladíš anténu, vybereš pro ní místo, natáhneš kabel jak má bejt a ejhle - již není potřeba "topit". Takže další level bude spojení na "direkt". :-)
-> Stepan FUN: se 4W na opakovač na Karasín nedošáhnu :-D jojo, už to jdu roztahat po pokoji
EDIT: tak na opakovač došáhnu i bez zesíku, no :-D

EDIT: tak na opakovač došáhnu i bez zesíku, no :-D
-> Vojtisek: To víš... Přes železobetonovej barák a na "prdel" směrovky to prostě nefunguje... Teď Ti předpokládám budou stačit i 4W...
Ten kabel roztáhnout, nebo lépe ustřihnout na potřebnou dýlku. Takhle se v něm tvoří indukce (což je nežádoucí) a navíc - každej metr kabelu je úbytek výkonu. ;-)
Ten kabel roztáhnout, nebo lépe ustřihnout na potřebnou dýlku. Takhle se v něm tvoří indukce (což je nežádoucí) a navíc - každej metr kabelu je úbytek výkonu. ;-)
-> Tomaso435: a kudy? už i tak máme malej pokoj

-> Vojtisek: jenom ten namotanej kabel natáhni :-D
-> Gryzly: provedeno, přemístěno, z dvojko-trojky rádia se stala pětka

-> Vojtisek: Tak to přidělej provizorně a zkus to.
-> Stepan FUN: to mě napadlo též, ale problémem je, že na straně k opakovači mám pokoj s oknem, ale na jih mám velkej balkon s kovovým zábradlím. A pochybuju, že mě majitel nechá zasáhnout do parapetu. Nevím, jak by se to jinak bez následků dalo namontovat
-> Vojtisek: Stávající anténu na druhou stranu baráku. ;-) A bude to znát. ;-)
-> Stepan FUN: bumerang mám směrem na jih, ale opakovač na sever

-> Vojtisek: Tohle Ti nikdo nedokáže říct... Rozdíl by byl třeba jenom posunutí antény o pár metrů vedle. Antény jsou duchařina. Jenom otázka - kterým směrem od antény je ten opakovač? Bumerang je totiž částečně směrovka - funguje nejlíp ve směru protiváhy - tudíž přímo ve směru toho spodního prvku. ;-)
Kluci potřebuju poradit. Mám na balkoně anténu bumeranga. Díky 80W zesilovači se z Brna dokážu spojit s opakovačem na Karasíně a pak s Tomasem. Problém je v tom, že on mě slyší tam 2-3 rádiem. Kdybych sehnal velkem 1/4 bumerang, bude to lepší? Díky.
Namontováno, utaženo, naladěno (CH40=1,1; CH1=1 PSV) a už máme první spojeníčko 20 km dlouhé
Bumerang 4ever!

-> Stepan FUN: krucis :) to by bylo kočko lap
...hele, ukážu ti kouzlo

-> Vojťas: Na přímej kontakt s anténou, když tu trubici dášsouběžnš s ní, tak by to fungovat mělo. Ale na 4W nepočítej s nějakým zázrakem. Tohle funguje pořádně až od mnohonásobně vyššího výkonu. ;-)
-> Stepan FUN: a co je dobrej vykon, s klasickou vysilackou typu Alamat co je treba v aute to pujde? 

-> Vojťas: Při dobrým výkonu se jen přiblížíš/ dotkneš antény a pak už to svítí až do určitý vzdálenosti "samo"... :-D Doutnavka funguje podobně...
-> Tomaso435: zkouseli ste to s tou velkou antenou na poli? :D
-> Tomaso435: To jsi ty? :-D Sem myslel, ze jsi mladsi.
-> Stepan FUN: hej to jako fakt? jak se to dela ? :D
-> m8rinek: To jo, známe. Ale na těch 150W stačilo tu trubici přiblížit k anténě na cca 30cm a pak už jsi stál vedle auta a používal to jako meč rytířů Yedy. :-D
-> Stepan FUN: rozsvítit zářivkovou trubici není problém, to šlo i zaklíčováním obyčejnou ručkou s antenou u trubice...
-> Vojtisek: To jsi počítal jak? Jako soušet udávanejch výkonů na všem? :-)
-> Stepan FUN: my měli k dispozici cca 115 W

-> Matthes, záškodník z TechWebu: To by tam musel bejt trochu výkon. Tohle nic nedělá... Jo 300W lampa bylo jiný kafe. :-D To nehrála televize v půlce vesnice a smrk rostoucí pod anténou se od instalace oho zesilovače začal ohýbat směrem od antény... A na 150W z auta mi svítila zářivková trubice v ruce. :-D
Tam proletet holub tak padne pecenej ne? 

-> Stepan FUN: směrovka nesměrovka, my jsme se spojili nejdál 18 km

-> Stepan FUN: tak jak potom odcouval a taky ne e... ale na boice sme byly cca stejně od sebe.. a šlo to :D
-> Tomaso435: Ty antény takhle blízko sebe dělaj slušnou směrovku. ;-) Chce to alespoň 20m...