skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Tomaso435: Já pěkně, ale houpe se to. Ale mám tam plno czinců, rumunu a chorvatů.
-> Gryzly: hodně špatně až nesrozumitelně je slyšim
Expedice Balkán na kanále 30
-> Gryzly: no tojo, ale funkční je jenom sucháč.. teda aspon dle mojich informací... na sucháč je 56750.
-> Tomaso435:
1.generace - Faltus 2 (Kozlov)
2.generace - Faltus 1, 3, 5 a 6 (Suchý Vrch, Plzeň, Krkonoše, Polička)
3.generace - Faltus 1 (nové generace - Suchý vrch)
www.cbfaltus.cz/navody.ph p
1.generace - Faltus 2 (Kozlov)
2.generace - Faltus 1, 3, 5 a 6 (Suchý Vrch, Plzeň, Krkonoše, Polička)
3.generace - Faltus 1 (nové generace - Suchý vrch)
www.cbfaltus.cz/navody.ph p
-> Gryzly: kolik jich je v provozu? vim jen o sucháči. kterej to mrská fakt daleko..... na jaře to bylo lepší, ted přez leto to prostě vázne..
-> Tomaso435: A třeba Faltus v Poličce?
-> Gryzly: faltuse beru, ale on mě né . mam to za štítem směrem přesně naopak.
daval sem jen bumerang, docela malej, když s někym mluvim tak tvrdí že to prej tochu šumí, ale lip to vyladit nejde...
na tu velikou mrchu tu zatim nejsou podmínky. to bych dal na stožár někdy . a hlavně to nějak pořešil s hromosvodem. sem tu děsně na kopci... a stromy tu padaj běžně....
no vono by ses divil co ta antena umí :D i když nakonec zustane rovně..
sou dělaný na nějakých 130kmh
daval sem jen bumerang, docela malej, když s někym mluvim tak tvrdí že to prej tochu šumí, ale lip to vyladit nejde...
na tu velikou mrchu tu zatim nejsou podmínky. to bych dal na stožár někdy . a hlavně to nějak pořešil s hromosvodem. sem tu děsně na kopci... a stromy tu padaj běžně....
no vono by ses divil co ta antena umí :D i když nakonec zustane rovně..
sou dělaný na nějakých 130kmh
-> Tomaso435: Skoušel jsi na 23 kanále chytit Faltuse? www.cbfaltus.cz/index.php
-> Tomaso435: Cos nasadil?
Já v sobotu a v neděli dával na střechu tu 5/8 a ještě ted mě z toho bolej nohy. Střecha plechová, Uvázal jsem se na lano, horka jako prase, po kolenou jsem se odplazil od komínu k stožárku s anténama, nejdřív jsem sundal starý televizní, ty se mi pomalu sypali v rukách. Pak jsem si upravil držák z těch tele antén, na půdě jsem postupně nýtoval těch sedm prvků zářiče, všechno jsem to zaplpal silikonem aby tam neteklo, Tak ta tyč rostla rovnou jsem to strkal střešním oknem ven. Pak jsem si to uvázal na provázek a po kouskách vždycky jak jsem se posunul jsem to přitáhl k sobě. U stožárku jsem to vzpřímil, a jak jse mse postavil snažil jsem se to nasadit do držáku, který byl cca 20cm nad mojí hlavou, jednou rukou jsem se držel stožárku v druhé ruce spodek antény která měla sedm metrů a otvor v držáku jen o trochu větší. třikrát se mi to před vsazením vyklonilo, že mi to málem spadlo, nedalo se to v jedné ruce udržet. Napočtvrté se mi to podařilo zasunout. Trochu jsem to dotáhl, pak jsem se vrátil pro radiály a vždycky jsem jich tam pár přidělal a otočil kolem osy celou anténou. Těch 16 radiál mi taky dalo pěkně zabrat. Dotáhnout anténu a připojit kabel byla už brnkačka. Všechno náředí jsem si musel přivázat, protože hned na začátku mi sjela ráčna a žuchla kousek od auta, navíc se mi nechtělo ty čtyři patra furt chodit.
Barák má 12 metrů, 2 metry je stožárek a tak je vršek antény vysoko přes 20 metrů.
A v noci přišla pořádná bouřka tak mi to prověřila. Stromy se prohýbali, ale anténa asi dobrý.
Já v sobotu a v neděli dával na střechu tu 5/8 a ještě ted mě z toho bolej nohy. Střecha plechová, Uvázal jsem se na lano, horka jako prase, po kolenou jsem se odplazil od komínu k stožárku s anténama, nejdřív jsem sundal starý televizní, ty se mi pomalu sypali v rukách. Pak jsem si upravil držák z těch tele antén, na půdě jsem postupně nýtoval těch sedm prvků zářiče, všechno jsem to zaplpal silikonem aby tam neteklo, Tak ta tyč rostla rovnou jsem to strkal střešním oknem ven. Pak jsem si to uvázal na provázek a po kouskách vždycky jak jsem se posunul jsem to přitáhl k sobě. U stožárku jsem to vzpřímil, a jak jse mse postavil snažil jsem se to nasadit do držáku, který byl cca 20cm nad mojí hlavou, jednou rukou jsem se držel stožárku v druhé ruce spodek antény která měla sedm metrů a otvor v držáku jen o trochu větší. třikrát se mi to před vsazením vyklonilo, že mi to málem spadlo, nedalo se to v jedné ruce udržet. Napočtvrté se mi to podařilo zasunout. Trochu jsem to dotáhl, pak jsem se vrátil pro radiály a vždycky jsem jich tam pár přidělal a otočil kolem osy celou anténou. Těch 16 radiál mi taky dalo pěkně zabrat. Dotáhnout anténu a připojit kabel byla už brnkačka. Všechno náředí jsem si musel přivázat, protože hned na začátku mi sjela ráčna a žuchla kousek od auta, navíc se mi nechtělo ty čtyři patra furt chodit.
Barák má 12 metrů, 2 metry je stožárek a tak je vršek antény vysoko přes 20 metrů.
A v noci přišla pořádná bouřka tak mi to prověřila. Stromy se prohýbali, ale anténa asi dobrý.
děcka vysokomýtsko a okolí (možná dostanu i někde hk sem tu dost vysoko).. někdo na příjmu CB?
potřebuju to vyzoušet pořádně.. konečně to mám na baráku :D
potřebuju to vyzoušet pořádně.. konečně to mám na baráku :D
-> Gryzly: kolecka tu mame taky, rikame tomu "dedko rundy" - dedkove na kanale si popreji pekny den, poreferuji o pocasi (teplota, tlak v Dedkopascalech
), popreji si dobre traveni a po chvili je na kanale zase ticho
Nejhorsi je, ze na AMA pasmech je to podobne, na 2m kazdy den okolo poledne jsou dedkove taky 

-> Gryzly:

Každej den ráno po šesté tu začíná šumperské kolečko, kdy se důchodci vítají do života atd. a ve čtvrtek ráno se do kolečka dovolala jeden z nich kterej, ale zrovna odjel na dovolenou do Turecka a CB si vzal sebou.
Slyšel jsem ho jako hodně slabo, ale slyšel.
Slyšel jsem ho jako hodně slabo, ale slyšel.
-> Tuxik: Právě, že ač jsem na horách tak v dolíku. Tak uvidíme
-> Gryzly: pekna, to by mohlo chodit dobre. ja mam 5/8 s 3 radialama, u mne v udoli chodi lip jak pulka
jsem si pořídil anténu. V utery by měla dorazit. Vochovka 5/8
Vida, vysilacky :-)
Ja byvam v Praze na poslechu na 18k CB (Edison Radotin), pripadne OK9TUK (CTU neumi cist, puvodne jsem chtel OK9TUX, ale co uz).. Jinak jsem i na OK0N na 70cm, pripadne si mne muzete zkouset vyvolat na 80m CW, ale malokdy na mne narazite :)
Ja byvam v Praze na poslechu na 18k CB (Edison Radotin), pripadne OK9TUK (CTU neumi cist, puvodne jsem chtel OK9TUX, ale co uz).. Jinak jsem i na OK0N na 70cm, pripadne si mne muzete zkouset vyvolat na 80m CW, ale malokdy na mne narazite :)
Tomaso435 29.05.12 18:01:30 napsal: .....tak vám nevim jesi si někdo z vokolí dělá prdel, nebo sem fakt měl spojení s mexikem.. nějakej thomas a lokator sem porozuměl DL80JI což mi vyšlo na mapě mexico vedle nějakýho jezera… je to možný ? :-D
pochybuji.
měl si po něm chtít QSL lístek
pochybuji.
měl si po něm chtít QSL lístek
-> Hurdis: Starý HW... Je tu anténa a stanice... Zdroj nedám ani za zlatý prase (13,8V, cca 25A čistejch, nicméně na trvalej provoz docela potíž vzhledem k odběru naprázdno). :-D Ale ten by měl dneska bejt otázkou pár stovek...
-> Tomaso435: Věřím tomu. Počasí je na DX (rozuměj dálkový spojení) docela slušný. ;-)
-> Tomaso435: Věřím tomu. Počasí je na DX (rozuměj dálkový spojení) docela slušný. ;-)
.....tak vám nevim jesi si někdo z vokolí dělá prdel, nebo sem fakt měl spojení s mexikem.. nějakej thomas a lokator sem porozuměl DL80JI což mi vyšlo na mapě mexico vedle nějakýho jezera... je to možný ? :-D
-> Stepan FUN: Hele, tak mě napadlo, jestli máš nějaký starý HW na stacionární staničku, můžeme zapojit na firmě na barák či na dílnu. Auta se točí kolem v dosahu několikrát denně.
... no zespoda je to dělaný na trubku pruměr kolem 40mm a na napojení koaxu
-> Stepan FUN: ono tenhle typ se prej da použít na víc frekvencí a ted je naladěná takhle že umí i ty volný. a misto 5w má 10w.
uvidime co z toho vyleze :D
ted jenom vymyslet kam postvit antenu..
je to taková malá trojnožka.. asi ji někde píchnu na kůl
uvidime co z toho vyleze :D
ted jenom vymyslet kam postvit antenu..
je to taková malá trojnožka.. asi ji někde píchnu na kůl
-> Tomaso435: Na 145MHz jsou nějaký volný frekvence, ale z hlavy si to nepamatuju... Zkus pohledat GP ve kterým by to mělo bejt. Pokud to jede na těch volnejch, tak to je opravdu něco jako CB a kecá se tam o čemkoli. ;-) Já myslel, že máš něco profi, kde se většinou řešej jen krátký relace a pokusy o spojení na větší dálky, než aby se víc kecalo "jen tak"... ;-)
-> Stepan FUN: jede to na tehlech, a prej od desíky níž to povolení mit taky nemusíš... takže kdyby náhodou ozkouším to dole....
ještě teda kam dat antenu no :-D
ještě teda kam dat antenu no :-D
tudle ve felde uz vozim 2 roky ale ted resim docela problem s antenou
-> Tomaso435: Ono záleží na jakejch frekvencích. Tak to zapoj a poslouchej. Dokud nezmáčkneš mikrofon, nikdo Ti nemůže nic říct i bez zkoušek... ;-)
-> Stepan FUN: někde mam v pdf otázky :-D ale tak tam de vo to že na tom jede víc lidí co znám. začinali na cb a pak přešli k radioamaterum aby zustali v kolektivu... ...chceš říct že tam nekecaj dědci v 5 ráno proč nemohli usnout? :-D :-D :-D
jinak tady je ten perpetuvmobile :-D
jinak tady je ten perpetuvmobile :-D
-> Tomaso435: a už jsi o těch zkouškách někdy něco slyšel? :-D Nicméně tam se nekecá o kravinách jako na CB a hovorová kázeň tam není jenom nic neříkající výraz...
-> Bobesh: o moc si nepřišel. spíš tam dědci prodávali to, co se normálně zahazuje . . . ale ja si nakonec vybral... dvoumetr vč anteny za 1350 :-D ted už jen zkoušky na okáčko a třeba bude online více lidí :)
-> Tomaso435: Dopr...,zrovna jsem pryč.
holice 4-5,52012 cb sraz s burza........prej sraz síbíčkářů... ani jeden se cbčkem už x let nezabejvá
dobrý borci

Tak abych jenom nepsal, že jsem měl vysílačku (to DNT Rallye visící od stropu ve verandě, ale po připojení na anténu funkční nějak nepočítám), tak jsem se dokopal k tomu, abych se zastavil u kamaráda a vyzvednul si svoji původní stanici... Třeba to nacpu do Formana. Ale to bych musel sehnat ještě jeden středovej panel...
Edit: Mikrofon není origo. Původně to byl kompresorovej (zesilující) mikrofon s Roger beepem, nicméně po několika letech přestal pracovat, tak byl předělán na lepší klasickej mikrofon a doplněn o tlačitka UP/DOWN, nicméně regulaci zisku jsem už nezprovozňoval, protože ji má stanice a Roger zvládá selektiva (od který už bohužel nevím ovládání, ale snad ho někde dohledám)
Edit: Mikrofon není origo. Původně to byl kompresorovej (zesilující) mikrofon s Roger beepem, nicméně po několika letech přestal pracovat, tak byl předělán na lepší klasickej mikrofon a doplněn o tlačitka UP/DOWN, nicméně regulaci zisku jsem už nezprovozňoval, protože ji má stanice a Roger zvládá selektiva (od který už bohužel nevím ovládání, ale snad ho někde dohledám)
-> Pivodak: 29 bude zahajeni klubu tam probehne ostry test :) do ted jezdila u kamose :) koupil novou tak se vratila ke me :)
-> stika87: Já mám dnt rallye a maximální spokojenost

-> Vojtisek: vratila se ke me po 2 letech :)
-> Pivodak: je
-> stika87: Není to náhodou dnt?
-> stika87: :-D ty formeli se ňák množej :D
-> stika87: óóó, taky formelka

Tak jsem dnes příkůpil další staničku. Historickej kousek DNT Economy 22FM . Má to teda jen 22 kanálů, ale je plně funkční a hlavně z počátku osumdesátých let, takže se mi hodí do auta. Cena 200Kč a dojel jsem si pro ni 50km.
-> castrol: moc daleko

-> Tomaso435: vojtisek 

-> Vojtisek: tak to je samozřejmí..někdo dál ? :-D
-> Tomaso435: ty

5,5,2012 cb burza v holicích. bude někdo ?