skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Vysílačka
-> Stepan FUN: tak si v pátek u jednoho pána vyzvedávám tu 1/2 za 900 Kč, tak budeme čarovat

-> Antony: PL konektory jsou 2xtak velký. Musíš použít ten konektor co je na vysílačce. (2ks konektorů PL a 1ks PL spojky). Kabelovou zásuvku jsem ještě neviděl. Což ale neznamená, že ji nedělaj. Jenom si ohlídej (pokud ji někde zahlídneš, že je šroubovací a nikoli krimpovací, protože bys k tomu potřeboval speciální kleště na namáčknutí.
-> Stepan FUN: Ten PL je skoro to samy co konektory na antenach k TV, že? Měl bych ho schovaný (přidělaný) v plast. krytu na "B " sloupku. Řeším to proto, že mám celej interiér bílý a bez koberců a nechci tam volně černej kabel přes celý auto.
-> Antony: Problém to zase takovej není (samozřejmě ztráta tam bude, ale minimální). Jenom si musíš uvědomit, že PL konektory (pro tohle pásmo jediný vhodný) jsou dost velký, spojka taky není nejmenší... Takže Ti tam stejně bude koukat (po demontáži spojky navíc cinkající) docela velkej konektor...
-> Antony: vidět půjde vždy, ale některé antény se tuším dělají i 7m
-> Vojtisek: nechci kabel nastavit, ale abych měl konektor v B sloupku a tím pádem mohl antenu odpojit a sundat. Hlavně chci aby nebyl kabel vidět.
-> Antony: tobě 3,5 metru nestačí?

Měl bych dotaz. Plánuju do škudky dát CBčko. Jelikož mám ale magnetku, protože nechci dělat díru doprostřed střechy, ptám se, zdali bylo by možný přerušit antení kabel a pomocí koaxialních konektorů jí zase spojit bez nějakých velkých ztrát? Že bych kabel hodil pod tapece a takhle jí mohl rozpojit cca metr před antenou a uklidit jí? Že by mi nečuměl kabel přes calý auto. . .
Včerejší klima bylo hodně nadprůměrné.
-> Gryzly: A počkej v létě... Nejlíp před bouřkou. :-) To bude teprve mazec. :-D
-> Gryzly: tak jim zavisílej jesi slyšej :D tohle se mi stalo už 2x... docela by mě zajimalo jak se v takovehle chvili da dovolat daleko ...
Ted už tak víc jak hodinu na asi sedmi různých kanálech plno Italů.
-> Nwkt: ser na to, dej si výzvu a zavysílej.. když budeš čekat až někdo kvákne, tak se taky možná nedočkáš :D
Jsem teď jel Ro-Plz a nic, kamioňáci chrápou na odpočívadlech ...
-> Gryzly: tady na 1 kanále je vyjímka že někdo něco řekne, večinou kanál 27 je frekventovanej a to fatk dost, pak 26 20 a obačas 18 16 a 32.... jinak nic...
Tak já taky ještě nevysílal, barák máme trochu v ďolíčku, ale 500m.n.m. Magnetku jsem dal na zábradlí, cca 7m nad zemí a cca 4 metry pod střechu z pozinkovaného plechu a docela srozumitelně tu přijímám dědulu cca 32km a uplně nádherně tu chytám druhého který je cca 25km.
Jinak je tu docela klid. Ale bude to taky tím, že číhám na prvním kanále a nemám scan. Ten dědula co je 32km tak vysílá každý den v 18:30
Jinak je tu docela klid. Ale bude to taky tím, že číhám na prvním kanále a nemám scan. Ten dědula co je 32km tak vysílá každý den v 18:30
-> Tomaso435: Dělej jak myslíš... Ale vzhledem k přepravě bych to viděl lepší dozadu. ;-) Těch 2,75 by bylo ideální dodržet, ale není to dogma.
-> Stepan FUN: pant mam vyřešenej
třeba to z toho pochopíš... ale jinak jekl 40x40x3 se vejde na 31,8x2 takže tam je tak 1 - 2 mm vule někde mezi vnější a vnitřní stranou , a pak paku na šroubu jako pojistku a naklapělo by se to do boku . . .
třeba to z toho pochopíš... ale jinak jekl 40x40x3 se vejde na 31,8x2 takže tam je tak 1 - 2 mm vule někde mezi vnější a vnitřní stranou , a pak paku na šroubu jako pojistku a naklapělo by se to do boku . . .
-> Tomaso435: Tak ideální by to bylo cca 2,75 metru nad zemí (domysli si proč)... Kloub bych musel vymyslet. Trubka přerušená kloubem s přesunutím druhou trubkou... Ale na návrh bych si musel sednout a chvíli přemejšet a to se mi teď nechce...
-> Stepan FUN: proč metr nad auto?
no ty šikmý nebudou třeba, bude to svařený.. jen na zahradce to bude jištěný těma stahovačkama,,,
s tim kloubem sem zvažoval. ale nevim jak,,, asi dvě trubky a dva šrouby a jeden bude pojistnej a druhej se utahne
no ty šikmý nebudou třeba, bude to svařený.. jen na zahradce to bude jištěný těma stahovačkama,,,
s tim kloubem sem zvažoval. ale nevim jak,,, asi dvě trubky a dva šrouby a jeden bude pojistnej a druhej se utahne
-> Tomaso435: Když už takhle, tak 4 šikmý vzpěry do rohů příčníků a tak metr nad auto. Ale bude se Ti to blbě ladit... Ještě by možná (pokud si chceš hrát) stálo za to, abys tam udělal jednoduchej kloub, aby ta anténa šla sklopit třeba dozadu (přepravní a ladící poloha) a bylo by to ideální. :-)
-> Tomaso435: proto na nás lidi u Tesca tak divně čuměli, a ty prej že kvůli fáčkům, hovno leda

-> Nwkt 31.03.12 23:04:39: Tak polaď orientačně. Imbus 1,5-2, vázací drát a kombinačky.
-> Nwkt: jasně :-D on držel (ladičku) a ja zasouval (proutek)

-> Tomaso435: -> Vojtisek: Zasouvali jste spolu?

-> Vojtisek: ja tiež

-> Tomaso435: rád zasouvám

-> Nwkt: moje nalazený anteny vychází nejlíp uplně zasunutá.. u vojty to bylo taky tak bez zesiku
-> Tomaso435: Zatim jsem poslouchal mezi 17-21 uvidim někdy ráno až pojedu
vysílat nechci dokud nebudu mít nalazenou anténu

-> Nwkt: tady to začiná v patek a sobotu od tech 18 do 23 . . .
a pak dědci v 6 ráno
a pak dědci v 6 ráno
-> Tomaso435: Neboj, jsem si jezdil po kopcích 

-> Nwkt: mezi barákama to nic moc nebude... zkus někam na otevřenej kopec nad město....
ja tady beru kde koho...
a už tu "znám" asi 12 cbčkářů. plus další po cestě kam pravidelně jezdím...
jeden zahajuje relace 5minutovou moravankou :-D
ja tady beru kde koho...
a už tu "znám" asi 12 cbčkářů. plus další po cestě kam pravidelně jezdím...
jeden zahajuje relace 5minutovou moravankou :-D
V Plzni je fakt nějak mrtvo, jenom kamioňáci
-> Stepan FUN:
no jasny nahrada za magnetku
první viadukt a sem jasnej :D
ja to mam v planu nějak takto...
jekly trubky a k zahrádce uchycený truhlářskýma šroubama pokud nebude vychr tak to držet bude

ja to mam v planu nějak takto...
jekly trubky a k zahrádce uchycený truhlářskýma šroubama pokud nebude vychr tak to držet bude
-> Tomaso435: A pak s tím jet domů... Ideální mobilní anténa... :-D Spíš jsem tohle vymejšlel na tažný. Ale nakonec zvítězil skládací stožár s kotvením do země. ;-)
-> Vojtisek: už mam na tuhle mrchu vymyšlený uchyt na auto,
dam zahradku, na zahradku přičniky, na přičniky do prostředka střechy dvaatřiciku trubku tak 50cm všechno to svařit natřit . na to přitáhnu tuhle mrchu v klídku se posadím do auta a začnu vysílat :D
dam zahradku, na zahradku přičniky, na přičniky do prostředka střechy dvaatřiciku trubku tak 50cm všechno to svařit natřit . na to přitáhnu tuhle mrchu v klídku se posadím do auta a začnu vysílat :D
-> Vojtisek: Na jakýkoli expedice dobrý. :-) On ten rozdíl ve vzdálenosti není ani tak o anténě, jako o místě, který si vybereš. Ideální je mít možnost vyzkoušet víc antén. Každá chodí v určitejch podmínkách jinak... Občas jsme měli na akcích několik antén a jenom se přepínaly... Ale to bylo na docela velkejch akcích...
-> Stepan FUN: čili na takový ty domá expedice dobrý?

-> Vojtisek: Nikdy jsem neměl nic jinýho (pár testů jinejch půjčenejch antén nepočítám) a jezdil jsem s tím na akce celkem běžně. ;-) 2,5m trubky, 6 stanovejch kolíků, kus provázku a už se jelo. :-) Takže odpověď - ANO DÁ. Výhoda půlky je to, že Ti vysílá i "dolu" a ne jako 5/8 šikmo nahoru (hlavní vyzařovací lalok), takže z kopce je o něco lepší do okolí, ale neuděláš s ní zase takovou dálku. Každopádně otevřenej kopec je nejlepší anténa. ;-)
-> Stepan FUN: jedna technická otázka, dá se s anténou 1/2 už dělat nějaká expedice nebo portejbl?
-> Tomaso435: Já gianta znám. Sice jsem nikdy osobně nevlastnil, ale na několika akcích (portable a expedice) jsem ho používal, takže vím co to umí. Třeba ty tlačítka na mikrofonu jsou jestli si to dobře pamatuju programovatelný.
-> Stepan FUN: on to má už chvilku, ale kupoval to jako nový .. ale prej to má taky plno much :-D
-> Tomaso435: Tohle ještě dneska má takovou cenu? :-O Citlivostí to není žádnej hit, vybavením je to docela slušný... Ale jinak - klasická dost vybavená CEPT vysílačka. Čekal jsem za ty peníze např President George... :-) www.cbradio.cz/cb/.../geo
rge.jpg
-> Tomaso435: A co to je za hračku?
-> Stepan FUN: nojo jasný. ale orientačně stačí....
kolega má takovou už lepší s displayem a má tam na jemno všechno co chce.... a veškerý ovládání na majku masakr ... bodejt by ne za buro :-D
kolega má takovou už lepší s displayem a má tam na jemno všechno co chce.... a veškerý ovládání na majku masakr ... bodejt by ne za buro :-D
-> Tomaso435: Správně. Ale jenom v "hrubým" rozlišení... Já měl na stanici 10 dílků displaye a jako doplněk ručičkovej s-metr...
Edit: konkrétně to byla tahle stanice... www.cbradio.cz/cb/.../yt0 7.jpg
Edit: konkrétně to byla tahle stanice... www.cbradio.cz/cb/.../yt0 7.jpg
-> Gryzly: To jde ke každý stanici. ;-) Ale vývod z výroby nemá. :-)
-> Stepan FUN: Smetr se dá dodělat. NA kterýsi odpor napojíš drátek, na zadní stranu přiděláš konektor a připojíš k tomu třeba ručičkovej mikroampermetr.