skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
odhlučnění motorového prostoru
-> Tuner#2: Ale prdlajs, bez zatížení ten plech tvoří ozvučnici. Tak je to myšleno...
-> m8rinek 22.06.14 09:54:08: To je blbost u tlumení jde o to aby jsi rezonanci plechu přilepením těžšího tlumícího materiálu posunul do jiného spektra. Pokud bys tvořil ozvučnici, asi by se Tě to moc nelíbilo, neb rezonance by se znásobila.
-> Bukaj: Pokud to udělá podle návodu tak se to odlepovat nebude.
-> m8rinek: Dělá se s tím dobře.Jen to chce pořádně prohřát.
-> m8rinek: Dělá se s tím dobře.Jen to chce pořádně prohřát.
-> m8rinek: Jen aby se to neodlepovalo - na svislých plochách v horku "stéká" i originál natavený asfalt, o střeše ani nemluvě...

-> Vojťas: Mám to za zadní sedačky, jen jsem využil téma ;).
-> Bedřich: Ono to bude vždy něco podobného, jde jen o to zatížit plochu, která může tvořit ozvučnici. Tak s tím snad bude dobrá práce...
-> Bedřich: Ono to bude vždy něco podobného, jde jen o to zatížit plochu, která může tvořit ozvučnici. Tak s tím snad bude dobrá práce...
-> m8rinek: Kupoval jsem jiný materiál,ale majitel auta je s výsledkem spokojený.
-> m8rinek: zajímavy, ale co tohle? Teplotní odolnost: stanovena na 2 h 80 °C , materiál je samozhášivý. neni 80 stupnu malo na motorovej prostor?
-> Bedřich: Na tyhle stránky už jsem koukal, nicméně dík za pošťouchnutí, naměřil jsem plochu k olepení, vyšly mi cca 3 desky tohohle www.tlumicimaterial.cz/ka
talog/00010-anti-vibromat-
wave.html a tak jsem to zrovna objednal...
-> m8rinek: Foerch i Wuerth prodávají pláty. U Foerchu se dá koupit ještě černá u Wuerthu už jenom bílá potažená jakousi látkou.
Já jsem nakupoval odsud.
www.tlumicimaterial.cz/
Já jsem nakupoval odsud.
www.tlumicimaterial.cz/
Už dlouho se to tu neprobíralo. Stále jsem jsem se neodhodlal nakoupit drahé odhlučnění (tecsound atp). Jako alternativu vidím IPU a až dnes mě napadlo hledat ji samolepící, jako třeba tuhle www.mpl-stavebniny.cz/lep
enka-dehta-mod-elastolep-p
r3-samolepici-10-m2-p-8363
4.html
Co vy na to?
Co vy na to?
-> dragon_cb_cz: 1075 pasuje na normální řemenici. V tom je to kouzlo.
,,zimní" řemenice je na řemen 1150
,,zimní" řemenice je na řemen 1150
-> Adam59 18.11.12 12:37:47: viac než polepovanie motorového priestoru odhlučňovacími bazmekmi by pomohlo potlačenie príčiny hluku, než utlmovať vzniknutý následok. Väčšina hluku je rezonovanie karosérie, tenké plechy vibrujú. Riešením je mäkké zavesenie motora, to ale u kyvky možné nie je. Potom už len polepiť celú karosériu (strechu, stĺpiky), to by pomohlo viac.
-> dragon_cb_cz: není to dokonce i v Baťoj (zimní řemenice)
-> dragon_cb_cz: na byvalych vyskovo (skoda100.cz) strankach to bolo kedysi ..
-> vhml: Kde je nějaký výkres potřebné řemenice k tomu řemenu 1075? Někde už jsem to viděl, ale teď si nemůžu vzpomenout kde...
-> Adam59: s origo vrtulí i řemenem se nemůžeš divit. Prořež to na 6 listů a dej řemen 1075. Uvidíš výraznej rozdíl.
no já to na hundertovy řešil takhle - 22 mm silná termo-hluková izolace a taky mě stačili 2 m2 a stálo to nějakých 600 za metr, ale že by to extra pomohlo se říct nedá ...jako jo na volnoběh ten motor nejde slyšet, jenže jakmile se přidá tak to řve jak kdyby tam izolace nebyla
asi to bude taky tím mým výfukem 

-> Hurdis: hele a myslis ze to je znat? ja tam mam origo vypln, ale prijde mi ze je v aute hroznej kraval, teda hlavne asi diky tomu vyfuku
ale potreboval bych to nejak poresit

Na Rapida jsou potřeba cca 2m2, cena je 700 za m2. Něco si obvolám a v pátek nebo v pondělí kus objednám.
-> Zeke-ten šestý: Mrkni ke mě do karty, mám to udělané přesně z tohoto materiálu od Mikry. Šířka role je 1 m. Objednával jsem 2 m délky. Stačilo to na mezistěnu z obou stran, na kapotu a ještě tochu zbylo, což jsem využil v domácnosti. Cena za ty 2 m2 byla 1000,- jestli s dopravou nebo bez to už nepamatuju.
Jsem si poněkud nevšiml data příspěvků, tak jestli je to po dvou týdnech ještě aktuál.
Jsem si poněkud nevšiml data příspěvků, tak jestli je to po dvou týdnech ještě aktuál.
Takto vypadá materiál od Mikry, tloušťku lze řešit molitanovou nebo filcovou podložkou.
MIKRA CAR s.r.o.
Náchodská 2529/59a
Praha 9 - Horní Počernice
PSČ 193 00
Tel.: 281 925 163
Tel./fax: 281 925 164
e-mail: mikra@mikra.cz
www.mikra.cz/
Náchodská 2529/59a
Praha 9 - Horní Počernice
PSČ 193 00
Tel.: 281 925 163
Tel./fax: 281 925 164
e-mail: mikra@mikra.cz
www.mikra.cz/
-> Zeke-ten šestý: Budu to časem také řešit, tak pokud bude potřebatřeba deska a půl, můžeme se podělit.
-> Zeke-ten šestý: Vyráběli přímo sady, tak to budou snad vědět
-> Zeke-ten šestý: Tak metráž nedám. :-/ Ale z jedný desky to asi nevyjde. :-/ A ta deska stojí jestli se nepletu přes 500,- :-/
-> havlik:
jako kámoš s feldou 1.9D.
Vezl jsem ho s tátovo 1.6 octou a on po kilometru.
A už to teda nastartuješ?

Vezl jsem ho s tátovo 1.6 octou a on po kilometru.
A už to teda nastartuješ?

-> Stepan FUN: mikra praha teda spokojenost jo? dobre :)
a kolik metru budu potrebovat by jsi nevedel? jedna se o vypln zadni kapoty, okolo motoru, nad a za motorem a pak boky kapes
a kolik metru budu potrebovat by jsi nevedel? jedna se o vypln zadni kapoty, okolo motoru, nad a za motorem a pak boky kapes

-> Zeke-ten šestý: Mikra Praha... Nebo prodejny dílu na náklaďáky... Občas se tam metráž nechá sehnat. Posledně jsem na ní koukal v Makru Čáslav...
obnovim tady tema, nemate zkusenost od koho koupit material na vyrobu noveho odhlucneni motoru na skodu rapid?
-> havlik:
Ticho tam.
Ticho tam.

-> palinator: dokud neni nastartovano
-> JoseA:
My na Vectře Be 1,6 16v tu izolaci máme, i když je ten motor sám o sobě poměrně tichej.
My na Vectře Be 1,6 16v tu izolaci máme, i když je ten motor sám o sobě poměrně tichej.
-> JoseA: :cpe se to na naftu i benzin,treba v etce je to tusim jako pridavne odhlucneni(nevim jiste),stejne bude fungovat i mikra v metrazi,a nebo uplne idealni je oboje .-)
mam to na benzinovem aute, 2.5 H4 :)
Jak se správně jmenuje tapec pod kapotu služící k odhlučnění motoru, případně k izolaci teploty? A další věc máte to někdo na benzínovém autě nebo se to dává jenom na hlučnější naftové motory? Já to teda nemám v žádném autě, ale co vím, tak to většinou vyžírají kuny, takže se to asi běžně vyhazuje. Přesto by mě zajímalo, zdali se to dá sehnat na různé typy aut, jestli to má z ohledu zamezení hluku význam a hlavně klíčová slova pod kterými hledat.