skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Rc silniční autíčka (ne off)
prohledat
991 příspěvků (zobrazeno 779 až 828) od 04.11.2010 do 09.11.2015, založil/a Jirik_Tuňák - zrušená registrace
-> castrol: jj... ono by to chcelo zmenit komplet RC supravu, len neviem ake komponenty si mam vybrat
-> rolls: to je auticko z obchodu s takou obyc ovladackou??
ludkovia, sklada si tu niekto auta sam? alebo kazdy len kupuje hotove? pytam sa preto, ze mam v plane vylepsit auto na dialkove, ktore dostal moj syn (4r). je tam o nicom motor, ledva sa to hybe a nezataca to vobec. cize by to chcelo nejake to servo a nejaky motor a asi prevodovku. nasiel som kopec pradajni, ale neviem co si mam vybrat. len serva su tri druhy a navyse pri servach je nejaka hodnota kg/cm. pomoze mi niekto sa v tom zorientovat?

-> venni: Jojo, já s tím jezdil odhadem tak 30 minut na tom betoně a dost se to ohoblovalo. Zatím to nemá na jízdu vliv, ale projedu se tam ještě párkrát a kolečka můžu zahodit... Zkusím tam zejtra napsat mail, jestli by bylo možné je doobjednat 

-> Mr_Kubas: bylo to vidět tady na nějakej fotce jak jsou kolečka ohoblovaný 

-> venni: Toto je dovozce od kterého to pak berou všechny distributoři (Alza apod.), takže přes něj by mělo bejt rychlejší se dostat k ND. Ale zkus nejdřív tu Alzu kontaktovat telefonicky nebo mailem a uvidíš 
Mimochodem, včera jsem autíčko testoval na jemném podlahovém betonu a kolečka dostali dosti zabrat, tak mě napadlo zkusit toho dovozce, jestli by nebylo možné dokoupit jako ND sady koleček...

Mimochodem, včera jsem autíčko testoval na jemném podlahovém betonu a kolečka dostali dosti zabrat, tak mě napadlo zkusit toho dovozce, jestli by nebylo možné dokoupit jako ND sady koleček...
-> Jirik_Tuňák: hele ještě dotaz,reklamoval jsi to na alze přímo?Já u toho měl ještě papír a tam bylo napsáno: "V případě jakýkoliv problémů se obracejte přímo na nás a to buď na email nebo tel "
web www.bestoftoys.cz
Zkusím jim napsat mail než to povezu zase do Práglu.
web www.bestoftoys.cz
Zkusím jim napsat mail než to povezu zase do Práglu.
Hmm tiše závidim pánové 

Tak já to kupoval hlavně kvuli tomu,aby lépe utíkaly noční šichty.Místa je tam dost a povrch je takovej ten hlazenej beton,kterej klouže i na normální chůzy :)
-> Jirik_Tuňák: Ten prostor je průšvih
Až sleze sníh, tak zkusim na dvorku aspoň lesklou dlažbu, co tam máme, tam by to relativně mohlo taky jít. No a nebo se stavim u vás ve skladu 

Je to divné, my máme s Antoanem dva modely a bez problémů, včetně dosahu a to si vemte, že krom železobetonu máme v prostorách skladu vystavěné do čtyř pater kovové klece.
Co jsem to zkoušel doma, tak mi to jezdí normálně i na couvačku a driftí to jak na koberci, tak na lině. Ale já jsem od začátku říkal, že to chce povrch a prostor.
Co jsem to zkoušel doma, tak mi to jezdí normálně i na couvačku a driftí to jak na koberci, tak na lině. Ale já jsem od začátku říkal, že to chce povrch a prostor.
-> venni: To bych neřešil, Jiřík psal, že to má dosah nějakých 30 metrů i když píšou max. 15 metrů
A jak píše Petr s, máš pořádně nabitý baterky? Mně když se včera vybily ty baterky, tak už to nemělo žádnej výkon a nechtělo to moc jet...
EDIT: Aha baterky ok.. Jinak tu 9V baterku mám nějakou úplně obyč Panasonic za 29,-...

EDIT: Aha baterky ok.. Jinak tu 9V baterku mám nějakou úplně obyč Panasonic za 29,-...
-> petr s: baterky jsou 2700 mAh,čerstvě nový,nabitý novou nabíječkou a 9V v ovládání je taky nová člověče,poprvadě myslím že chyba je někde jen malá,protože ty výpadky signálu jsou takový divný a nikdy to nejde ani když stojím 20 cm od toho už :-D
Zkusím jinou 9V baterku...
Zkusím jinou 9V baterku...
-> venni: Není slabá baterka?
-> Mr_Kubas: je tam je napájenej nějakej obvod,žádnej přepínač nic.V tom manuálu něco takovýho čínsky je no,ale to přeci není normální,auto na dálkový a běhat za nim... 

-> venni: Však v manuálu píšou, že máš bejt 1 metr za autíčkem
Jinak ty frekvence mě taky zajímaj, zezadu ovladače jsou A, B, C ale jak je přehazovat netuším. Když si ho rozebíral, bylo tam něco zevnitř?

-> Mr_Kubas: je to pešek,driftit to driftí pěkně,na lině i na vybraných kobercích,ale lítat za tím na metr a nín je fakt naprd.Uvidíme co řeknou na reklamaci.
A ještě dotazek,kdepak se přendavaj ty frekvence?Není to spíše že každe autíčko má jinou a u daného modelu to měnit nejde?
A ještě dotazek,kdepak se přendavaj ty frekvence?Není to spíše že každe autíčko má jinou a u daného modelu to měnit nejde?
-> venni: Mně to na lině taky nejezdí moc driftem (ne a ne se to utrhnout), ale na plovoučce je to fakt paráda, akorát mi chybí ten prostor.. Na koberci to sice jezdí, ale taky to není ono. Chtělo by to povrch a prostor něco jako má Jižík v práci 
Zkus to reklamovat a uvidíš

Zkus to reklamovat a uvidíš

-> Jirik_Tuňák: když dám blbě baterku tak se ovládání vubec nerozsvítí ...To couvání na koberci je fakt horší,ale i na lině to má co dělat aby se to rozjelo dozadu.holt nějakej špatnej kus,škoda.Měl jsme rozebraný i ovládání jestli tam není špatnej kontak a na pohled je to včechno v cajku.
-> Mr_Kubas: anténu vytáhlou mám :)a když jí vubec nenašroubuješ tak se autíčko vubec nehne,to je taky docela ulet :)
-> Mr_Kubas: anténu vytáhlou mám :)a když jí vubec nenašroubuješ tak se autíčko vubec nehne,to je taky docela ulet :)
-> Jirik_Tuňák: Mně se při couvání točí jen zadní kolečka a když mám přední rovně, tak to stejnak jede tak nějak šejdrem 

-> venni: Máš to robitý.
My máme s Toníkem v železobetonové hale dosah dobrých 30 metrů a kola se nám neblokují ani při couvání. Nejezdíš s tím po koberci? Co to dělá a nedělá bylo vidět na videích, která jsem sem vkládal.
Ještě takhle, nedal jsi blbě 9V do ovladače?

Ještě takhle, nedal jsi blbě 9V do ovladače?
-> venni: Máš vytáhlou anténu na ovladači? Já s tím zkoušel zatim cca 6-7 metrů a nebyl problém.. Jinak s tím couváním souhlas, ale je to spíš detail..
Dneska už jsem nabíjel všechny baterky na max, tak schválně zkusim jak dlouho vydrží (všechny AA mají kapacitu 2650 mAh)
Dneska už jsem nabíjel všechny baterky na max, tak schválně zkusim jak dlouho vydrží (všechny AA mají kapacitu 2650 mAh)
Tak jsem si nadělil stejný typ RC jako má tady Jiřík a docela težký zklamání... při couvání jsou přední kola zablokovaný a tudíž se tomu nechce couvat.Dosah nemám 15 metrů,ale slabý 2 metry.Je to normální?Asi jim to pujdu do Alzy omlátit o hlavu...
-> Jirik_Tuňák: Tak promazáno, ale dostat něco z tý tuby byl docela boj.
Jsem zvědavej, jak se vyblbnu na větším prostranství
No a doma mám menší problém, chlupy ze psa
Musim to každou chvíli profouknout...
Jsem zvědavej, jak se vyblbnu na větším prostranství

No a doma mám menší problém, chlupy ze psa

-> Mr_Kubas: Tam je vazelínka. Sundal jsem spodní dekl od zadní a přední nápravy a promazal tím všechna ozubení včetně ozubení od řízení. Hlavně nenamaž tu kuželovou spojku na přední pohon. 
Divné, že už to stáhli, ale co. V záruce to je a navíc jsem to nalezl na více webech už dříve. Kdyby se jim to nepovedlo v případě poruchy opravit, tak ti budou muset vrátit dukátky a koupíme zase něco jiného.

Divné, že už to stáhli, ale co. V záruce to je a navíc jsem to nalezl na více webech už dříve. Kdyby se jim to nepovedlo v případě poruchy opravit, tak ti budou muset vrátit dukátky a koupíme zase něco jiného.

-> Jirik_Tuňák: Koukal jsem, že na Alze už je stáhli z prodeje, ale origo dovozce u nás je www.bestoftoys.cz/ tak jsem si řikal, že kdyby byli potřeba náhradní díly, tak můžu napsat rovnou tam 
Včera v noci jsem kvůli tomu ještě letěl na benzínku, abych si tam koupil 9V baterku
Zatím jsem s tím jezdil jen v pokoji (4x5 metru plus nábytek), kde je plovoučka a dost se to klouže, takže kastle dostává zabrat
Blbnout se s tím dá a našemu bíglovi se to i líbí a snaží se mi chytit anténu z auta 
Co jsem koukal do manuálu, tak se tam dají nastavit i 3 frekvence (A,B,C) v případě, že jezdíte ve více lidech, zkoušel si to? Jo a ten olejíček (?) v tý modrý tubě si nakapal hned po otevření než si začal jezdit?

Včera v noci jsem kvůli tomu ještě letěl na benzínku, abych si tam koupil 9V baterku

Co jsem koukal do manuálu, tak se tam dají nastavit i 3 frekvence (A,B,C) v případě, že jezdíte ve více lidech, zkoušel si to? Jo a ten olejíček (?) v tý modrý tubě si nakapal hned po otevření než si začal jezdit?
-> Mr_Kubas: Výborně.
Jinak je pozitivní další věc. Kolega s RX7 stále bez problémů, mě už čekala výměna prokluzující třecí spojky na předek a na tyto autíčka je přes Alzu normální servis včetně ND. Největší sranda je to, že v reklamáku je napsáno provedena výměna spojky a zůstala mi jenom kastle, jinak je celej spodek včetně koleček novej. Paráda, můžu ojíždět nový kolečka. 
Už se těším na příští tejden, až si ho vezmu do práce.

Už se těším na příští tejden, až si ho vezmu do práce.

brýden,na druheho rapida taky dojde,pickup ještě neni protože frajer musel dělat 4 modely najednou,že, tak teď nestíhá

-> zedd: huste se vam to povedlo chlape! pickup neni?
jinak ty mas skladat uplne jineho rapida nez laminatoveho ;)
jinak ty mas skladat uplne jineho rapida nez laminatoveho ;)
-> Pavel P..: fakt krasavec, takovej malej mazlicek by se mi taky libil ale nejsou prostredky,,, treba nekdy

-> castrol:
aky off si si zakupil?
aky off si si zakupil?
-> Pavel P..: tiez som chcel cestaka ale rozhodlo to ze som to nemal kde pustat tak som si kupil offroad
-> castrol: mám ale je to krátký... celkem se mi zamlouvala dráha na Hrocháči, ale to je pasé.

-> Pavel P..: niejake asfaltove ihrisko tam nemas
-> castrol: je to krásný...a chci to zkusit rozjezdit
akorát bude problem sehnat rovnou dráhu, protože je to žehlička 2cm nad zemí a nemá to pružení.
dřív s tim známej jezdil závody na okruhu v hale.

dřív s tim známej jezdil závody na okruhu v hale.
-> Pavel P..: tak to je poctiva praca,ziadne umele srace dakujem

-> stika87: uvidíme co tomu bude chutnat
-> castrol: někde už jsem fotku dával... ale už to nenajdu, tak snad se nikto neurazí
komplet podvozek

-> castrol: někde už jsem fotku dával... ale už to nenajdu, tak snad se nikto neurazí

komplet podvozek
-> Pavel P..: neodfotil by si komplet model
-> Pavel P..: vydel bych to na 16% palivo plus nakej olej muzes primichat tim asi nic nezkazis ;-)
-> stika87: to víš... mě nějaký plastový chrastítka neberou ale je krásná práce, domácí výroba a vše z kovu a na ložiskách.
proto bych to už rád spojízdnil... startovat to pujde aku vrtačkou, žhavící koncovku už mám a už chybí jen RC souprava.

-> Pavel P..: no pane jo to je poradnej historickej kousek :) palivo normalne koupis namichany v modelarskej prodejne
-> milhaus: tak to jsem rád... ještě splašim nějakou obyč 2k RC sadu a mohlo by to vrčet.
pavel p.: aha, takže tam je to ten metyl +ricin...podil ricinu se dava 20 až 25procent. ale palivo bez problému koupíš už namíchané.to spíš palivo pro detoňáky je problém
-> milhaus: žhavící to je.