skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Jaký jistič do garáže
Dalsi dotaz. Zna nekdo tuhle znacku? Ten prepinac by se hodil, ale nechci, aby shorel
cz.traconelectric.com/pro
duct/121301

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Ja je zatim nikde nemontoval, ale kdyz jsem je zkoumal, vypadaly hodne solidne. Myslim ze chybu neudelas.
www.bonega.cz/elektro/ind ex.htm
www.bonega.cz/elektro/ind ex.htm
-> FORM: No Bonega maj v GESu, pokud rikas, ze jsou dobry, tak bych je vzal. Tady je prave nikdo nezna 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jo ták, já myslel, že chceš jen jeden kus jako přípojku garáže. Něco z toho co uvádíš, bych doma taky našel, ale asi není důvod to kombinovat. Nechceš zkusit v téhle cenové realaci raději české jističe BONEGA? Jsou celkem hezky propracované a jsou chválené.
-> FORM: Diky, ale to uz radsi koupim vse stejne. Je to 5x6A B a 6x16A B a 3f 16A C...
Ten Gewiss nam facha kolik let bez problemu. Kdyz ma vypnout vypne, kdyz nema tak ne. Ty stary bakelitaky bud padaj porad nebo zas nevypadnou
Ten Gewiss nam facha kolik let bez problemu. Kdyz ma vypnout vypne, kdyz nema tak ne. Ty stary bakelitaky bud padaj porad nebo zas nevypadnou

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Nu nevím, gewis asi žádný zázrak nebude. Jestli chceš, tak tu mám teď na stole 2ks jednopólů B16A od Moellera, které byly jen na pár týdnů namontované. Pokud ti vyhovuje tenhle typ, klidně ti ho za 60kč dám a máš jistotu.
FORM: no kamos ma registraci na firmu u KV, tak se mi popta :) diky za nabidku. Nasel jsem gewiss za 60Kc, to je akorat. Nejaky uz mame a fachaj v pohode. Moeller je drazsi no...
nechci nic hrotit, ale tata (revizak v duchodu) ma slevu ve vsech velkoobchodech a jistice aktualne nakupuje v Bauhausu
- jakou znacku nevim, ale udajne jsou nejlevnejsi... Nicmene - jen pro pobaveni - kvuli soustruhu mam jistic 50A 

-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jaký jistič konkrétně potřebuješ? Něco bych měl i doma, případně ti něco můžu koupit až pojedu do velkoobchodu. Nicméně myslím, že EMAS i K&V ELEKTRO ti udělají malý nákup i bez registrace.
-> Jumbo: Naprd, koukal sem i fo gesu... Tam maj Bonega za 70Kc, to bych vzal, pokud nebude nic lepsiho.
-> Matthes, záškodník z TechWebu: www.gme.cz/cz by něco mohli mít
Borci, nemate tip na nejakej shop, kde koupit jistice za rozumnou cenu?
-> Mr.Lumpy: Tak 5x16 tedy zrovna žádná tkanička není. 

-> M@rtin: Joo, to už je solidní rezerva i pro strojařskou dílnu, ale tak jestli nebyl drahý, tak pro ne... Jen se to špatně strká pod šroubek a taky do drážky v omítce 

-> M@rtin: Tam ma nekolik soustruhu, frezek a kdo vi ceho jeste?
Ale tak lepsi vic nez min.

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : tipoval bych že to má propojený nějakým slabým drátkem
M@rtin 04.10.10 17:31:16 napsal:
známej má na jednu garáž 3×25A a nataženo 5×16qmm CU :-DTento elektrikářský vtip nechápu. Co je na tom vtipné?
známej má na jednu garáž 3×25A a nataženo 5×16qmm CU :-DTento elektrikářský vtip nechápu. Co je na tom vtipné?

známej má na jednu garáž 3x25A a nataženo 5x16qmm CU :-D
-> m8rinek: Nene, musis mit platnou revizi elektroinstalace ne starsi nez nejaky termin. Tohle plati u vsech pripojek, ktere byly odpojene delsi dobu.
-> FORM: ehm revizáka? Vyhlášku 50 mam, ale dávno propadlou. Nestačí napsat žádost a oni tam cvaknou jistič? :))) Jinak v garáži snad krom dvou zásuvek nic není ....
-> m8rinek: Na to co pises snad dostacujici bude, jen si sezen stary projekt, podle ktereho to bylo delane a taky dobreho revizaka. Pred revizi projdi vsechny krabicky a dotahni sroubky. Pokud to projde revizi a bude sikovne napsana, tak by ti to meli pripojit. Jen bych uvazoval nad tim to v dohledne dobe zrekonstruovat.
-> FORM: prrrr brzdi :). Dík za přínosné info, nicméně jinak, garáž a stejně tak elektrika je stařičká, elektrika navíc odpojená a na cezu po mě chtěj zase vše zaplatit, nicméně po koupi peníze nezbývají, takže při cca 200Kč/A uvažuji o jističi 10A, otázkou je zda bude dostačující?
Jo a samozřejmně bod rozdělení sítě na TN-S bude v tomto případě ve společných rozvaděčích. Pokud je to v tomto místě problém, budeš muset přidat ještě CY10 pro uzemnění bodu rozdělení, pokud je garáž dál od tohoto rozvaděče, budeš muset udělat i místní uzemnění. Každopádně je třeba místo prozkoumat a nejlépe i udělat projekt. K připojení té garáže do sítě budeš samozřejmně potřebovat platnou revizní zprávu.
Pokud děláš nové rozvody tak nejspíš asi 1x20A, což je u mnoha dodavatelů maximální hranice nejnižšího měsíčního paušálu. Jinak by ti mohl stačit i 1x16A nebo 1x10A. Přípojku do garáže bych ale natáhnul alespoň 5Cx4 vzhledem k možnému rozšíření. Do garáže malý rozvaděč, kde bude hlavní vypínač, kombinovaný proudový chránič pro zásuvky a jeden malý jistič pro světla.
Budu připojovat nové místo pro odběr elektriky, jedná se o řadovou garáž, pro mě víceméně nepracovní (mám druhou), takže zde pojede max světlo, radio, nabíječka, možná flexa, vrtačka. Jaký zvolit jistič?