-> saskyn2 12.05.22 11:37:05: No hele těch faktorů tam bude víc (třeba taky že máš slušné nájemníky co platí a nedělaj bordel). Nájem časově půjde nahoru, ale stejně tak může jít nahoru úrok při refixu. Navíc třeba byt v paneláku netuším, jakou bude mít za 30 let hodnotu. Už teď je hafo paneláků starejch třeba 60 let. Ten kde bydlím 33. Co bude za 30 let? A to nemluvím o tom, že nějakej komfort bydlení je v bytovce úplně v řiti. Třeba to za 30let nebude chtít vůbec nikdo ani za ty 4 mega, co to stojí dneska (což je mimochodem úplně úlet, když si představím, že bych to za tudle cenu teď kupoval). Něco jinýho bude barák s pozemkem a něco jinýho starej panelákovej byt.
Já rozumím tomu, že pokud má někdo vyřešený svoje bydlení a z příjmu mu zbývá dost peněz, tak se mu vyplatí radši nějakou nemovitost koupit než to nechat ležet na účtě. Ale ten, kdo to chce pro své bydlení (tedy bez příjmu z nájmu) a nemá miliony na účtě, tak ten už v dnešní situaci na tom tak dobře nebude.
Však to vidim sám, sice bych byt prodal za 4 mega, něco bych přihodil, ale i když to sečtu, tak co s tim, když nová řadovka s 300m2 výběhem na šířku baráku (a garáží, abych jen nekritizoval) stojí 8,8 mega... Do tohdle se upsat, tak budu 30let řešit jen to jak to splácet, natatož přemýšlet jestli mi něco nezbyde pro nějakou investici

A to nemluvim o tom, co jsem tady už řešil dřív, že bych ty 4 mega z mého bytu musel mít v ruce, takže bych ho musel prodat než něco jiného koupím a mezitím musel někam do nájmu (tedy 2x stěhování) a doufal, že vše klapne... Což bych sám asi nějak zkous, ale s rodinou se mi do toho úplně nechce.