skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
Cena benzinu a energii
12:52:54
08.01.2024
08.01.2024
dragon_cb_cz
-> saskyn2 08.01.24 12:50:22: No hele možná tě to překvapí, ale jsou země (třeba Dánsko), kde je důchod normálně zdaněnej
12:52:36
08.01.2024
08.01.2024
King
-> Bery 08.01.24 11:11:09: Souhlas s Vitkem a a v ramci objektivity dodavam, ze Pavek aspon uz pred tema 34 lety pochopil, ze ty jejich bolsevicky sracky jsou cesta do pekel. Muzeme se dohadovat, jestli to udelal z niternyho pocitu nebo z vypocitavosti, kazdopadne druha pulka jeho zivotopisu o necem vypovida. Naproti tomu Skala je hardcore stalinista a je vskutku dojemny, jak si s krajni pravici dojemne padaj kolem krku.
12:50:22
08.01.2024
08.01.2024
saskyn2
-> palinator 08.01.24 12:41:30: A ten rozdíl kdy ti někdo vejplatu zdaní jen jednou vs. situace kdy ti z už zdaněných peněz žere pravidelně až do konce života nevidíš? To je jako kdyby si měl platit dan každý rok ze všech vejplat co sis kdy za život vydělal. To by bylo taky ok? Ideálně aby to platili i důchodci žejo, když si za život tolik nahrabali, vlastně takovej důchod naruby.
Tyhle vaše neokomunistický myšlenky dopadnou přesně takhle
-> msar 06.01.24 17:48:26:
Tyhle vaše neokomunistický myšlenky dopadnou přesně takhle
-> msar 06.01.24 17:48:26:
12:50:14
08.01.2024
08.01.2024
dragon_cb_cz
-> palinator 08.01.24 10:32:30: No jak vidíš tak asi marnej boj, ale tak mě to taky jako dobrej nápad nepřišlo na první poslech...
-> palinator 08.01.24 12:41:30: Na to už je zvyklej Což je asi hlavní problém téhle debaty, každý jen vidí, kde by se mu daň zvedla (což automaticky triggeruje útok jako nejlepší obranu) a už moc to nechce vidět jako součást nějaký širší daňový změny. Což tenhle stát potřebuje jako prase drbání...
EDIT: A než jsem to stihl dopsat, tak saskyn dodal i ilustraci...
-> palinator 08.01.24 12:41:30: Na to už je zvyklej Což je asi hlavní problém téhle debaty, každý jen vidí, kde by se mu daň zvedla (což automaticky triggeruje útok jako nejlepší obranu) a už moc to nechce vidět jako součást nějaký širší daňový změny. Což tenhle stát potřebuje jako prase drbání...
EDIT: A než jsem to stihl dopsat, tak saskyn dodal i ilustraci...
12:41:30
08.01.2024
08.01.2024
palinator
-> darklord:
A že ti někdo sahá na vejplatu, tě nesere?
A že ti někdo sahá na vejplatu, tě nesere?
12:17:34
08.01.2024
08.01.2024
darklord
-> palinator: to asi nie, ale sere ma ked mi niekto chce sahat na majetok... Nakoniec to dopadne tak ze bude kazdy clen rodiny byvat oficialne tam kde sa to zrovna bude hodit aby darmozraci nemohli danit uz zdanene nehnutelnosti len preto ze lebo.
12:09:28
08.01.2024
08.01.2024
palinator
-> darklord:
Nicméně to asi není případ drtivý většiny neobydlenejch bytů.
Nicméně to asi není případ drtivý většiny neobydlenejch bytů.
12:04:07
08.01.2024
08.01.2024
darklord
-> palinator: uplne normalne, ked je v meste na skapanie tak som v horach. Cize teoreticky zimna sezona na jednom mieste a letna na druhom.
11:37:25
08.01.2024
08.01.2024
dragon_cb_cz
-> Bery: Skála je trochu jinej kalibr ale
Ale hádat se kvůli tomu skutečně nemá smysl, jak říkáš, nic dobrého z toho asi vzejít nemůže... oceňuju tenhle nekonfrontační přístup
Ale hádat se kvůli tomu skutečně nemá smysl, jak říkáš, nic dobrého z toho asi vzejít nemůže... oceňuju tenhle nekonfrontační přístup
11:11:09
08.01.2024
08.01.2024
Bery
-> King: Prezident PePa je taky bolševik, ne? tyhle "staršinové" - kdo v tom spolku nebyl..
Main o něm nenapíše asi nic pěknýho - je to dezinformátor. tečka. takže ztráta času. vybavené.
Uvidíme čim nám zatopí letos (svět celkově))), ale nejlíp mi z toho všeho vychází jít něco dělat, než přehazovat, nebo si předhazovat co kdo kdy kde napsal, a jak ty polopravdy uchopit. Jak to kdo pochopil a že z toho bude to klasické rozdělení společnosti a dohady, hádky a spousta napsaného, které nejde pořád číst, protože to by člověk nesměl vstát od kompu...
Main o něm nenapíše asi nic pěknýho - je to dezinformátor. tečka. takže ztráta času. vybavené.
Uvidíme čim nám zatopí letos (svět celkově))), ale nejlíp mi z toho všeho vychází jít něco dělat, než přehazovat, nebo si předhazovat co kdo kdy kde napsal, a jak ty polopravdy uchopit. Jak to kdo pochopil a že z toho bude to klasické rozdělení společnosti a dohady, hádky a spousta napsaného, které nejde pořád číst, protože to by člověk nesměl vstát od kompu...
10:32:30
08.01.2024
08.01.2024
palinator
-> dragon_cb_cz:
Obdivuju tě za takovou argumentační salvovou palbu.
Sice to někdy bylo trochu zmatečné, ale v určité konstelaci to smysl dává. Nová výstavba podle mě přináší jen jednu výhodu. Modernizaci bytového fondu do podoby, která je u rekonstrukcí problematická (a týká se i okolní infrastruktury, např. parkování).
Novou výstavbu (při množství neobydlených domů a bytů) vidim jako krajně neekologický a v důsledku i neekonomický řešení. Lidi se tak moc chtějí stěhovat za prací (čti do Prahy), až je mnohdy rychlejší do té práce v Praze dojet z Pardubic.
Daň z nemovitosti nemá sloužit k tomu, aby stát vyždímal víc peněz, ale aby se řešil reálný problém. Kolik má kdo veteránů nebo obrazů, to je mi tak nějak u prdele, protože veterán neřeší základní lidskou potřebu. Čili k investování (pokud nechce bejt člověk pronajímatelem) je tu bambilion jinejch možností.
Naše rodina má ve vlastnictví několik nemovitostí (bytů, domů i garáží) a nehospodárnost v jejich užívání je značná. De facto pak "vlastník" brečí nad tím, že je všechno drahý, ale samozřejmě nic z toho nepustí.
Chtít stav, aby se stavělo bytů víc a víc a stále rychle a rychleji... Nemyslim si, že by to vedlo k nějaký rovnováze, ale taková výstavba by nakonec udělala byty investičně nezajímavý, realitní bublina by pádem hodnoty nemovitostí praskla a nájmy by najednou byly za hubičku.
Obdivuju tě za takovou argumentační salvovou palbu.
Sice to někdy bylo trochu zmatečné, ale v určité konstelaci to smysl dává. Nová výstavba podle mě přináší jen jednu výhodu. Modernizaci bytového fondu do podoby, která je u rekonstrukcí problematická (a týká se i okolní infrastruktury, např. parkování).
Novou výstavbu (při množství neobydlených domů a bytů) vidim jako krajně neekologický a v důsledku i neekonomický řešení. Lidi se tak moc chtějí stěhovat za prací (čti do Prahy), až je mnohdy rychlejší do té práce v Praze dojet z Pardubic.
Daň z nemovitosti nemá sloužit k tomu, aby stát vyždímal víc peněz, ale aby se řešil reálný problém. Kolik má kdo veteránů nebo obrazů, to je mi tak nějak u prdele, protože veterán neřeší základní lidskou potřebu. Čili k investování (pokud nechce bejt člověk pronajímatelem) je tu bambilion jinejch možností.
Naše rodina má ve vlastnictví několik nemovitostí (bytů, domů i garáží) a nehospodárnost v jejich užívání je značná. De facto pak "vlastník" brečí nad tím, že je všechno drahý, ale samozřejmě nic z toho nepustí.
Chtít stav, aby se stavělo bytů víc a víc a stále rychle a rychleji... Nemyslim si, že by to vedlo k nějaký rovnováze, ale taková výstavba by nakonec udělala byty investičně nezajímavý, realitní bublina by pádem hodnoty nemovitostí praskla a nájmy by najednou byly za hubičku.
10:03:22
08.01.2024
08.01.2024
palinator
09:53:23
08.01.2024
08.01.2024
King
-> Bery 08.01.24 09:11:22: Jo, jak uz jsem nedavno napsal - taky jsem mel takovy obdobi, kdy jsem nektriticky prejimal "alternativni " zdroje, takze te i chapu. Nakonec ale tak nejak zvitezilo kriticky mysleni a snaha o "odzdrojovani si " tech predkladanych informaci.
Nezastiram, ze mam docela i prehled o ty tvoji "alternativni " scene, protoze v mym okoli mam par pripadu, ktery me tim zasobujou. V jednom pripade je to, jemne receno, slabnuti kognitivnich funkci kvuli pokrocilemu veku, v dalsim pak oficialne stanovena psychiatricka diagnoza. Tim samozrejme netvrdim, ze je to reprezentativni vzorek. Toho tvyho vejlupka se priznam jeste nemam zmapovanyho, ale pochvala od arcibolsevika Skaly je jistym voditkem pro posouzeni "duveryhodnosti : cs.m.wikipedia.org/wiki/P eter_Staněk
Nezastiram, ze mam docela i prehled o ty tvoji "alternativni " scene, protoze v mym okoli mam par pripadu, ktery me tim zasobujou. V jednom pripade je to, jemne receno, slabnuti kognitivnich funkci kvuli pokrocilemu veku, v dalsim pak oficialne stanovena psychiatricka diagnoza. Tim samozrejme netvrdim, ze je to reprezentativni vzorek. Toho tvyho vejlupka se priznam jeste nemam zmapovanyho, ale pochvala od arcibolsevika Skaly je jistym voditkem pro posouzeni "duveryhodnosti : cs.m.wikipedia.org/wiki/P eter_Staněk
09:47:40
08.01.2024
08.01.2024
Bery
-> dragon_cb_cz: o té sněmovně se moc nepsalo, mohla tam zaznít nějaká nelichotiva pravda - samozřejmě antivaxerska..
vesměs je to asi jedno. pro někoho jednobarevný, pro někoho ne.
na některý zprávy jsem asi málo ockovanej
vesměs je to asi jedno. pro někoho jednobarevný, pro někoho ne.
na některý zprávy jsem asi málo ockovanej
09:32:55
08.01.2024
08.01.2024
dragon_cb_cz
-> Bery 08.01.24 09:11:22: Nevím jestli blbec a dezinformátor, ale když někoho chválí skalní komouši, tak to je většinou dobrý signál držet se od něj dál....
-> Bery 08.01.24 07:56:53: Hájek je protiproud... doporučuju, nejspíš to bude přesně tvoje krevní skupina Jinak až tak pečlivý čtenář "mainstreamu" asi nejsem, takže jsem nějakou konferenci o očkování v PS 20.11. úplně minul.
Ale spíš to bude tím, že pro většinu lidí je tohle téma už docela dlouhou dobu uzavřené a nemají důvod se k němu vracet.
-> Bery 08.01.24 07:56:53: Hájek je protiproud... doporučuju, nejspíš to bude přesně tvoje krevní skupina Jinak až tak pečlivý čtenář "mainstreamu" asi nejsem, takže jsem nějakou konferenci o očkování v PS 20.11. úplně minul.
Ale spíš to bude tím, že pro většinu lidí je tohle téma už docela dlouhou dobu uzavřené a nemají důvod se k němu vracet.
09:11:22
08.01.2024
08.01.2024
Bery
pana profesora Staněka si rád poslechnu,ale to bude taky asi blbec a dezinformator.
07:56:53
08.01.2024
08.01.2024
Bery
Hájka neznám.
co tam máme dal? Ukrajina vítězí i když nemá čím střílet a očkování radsi nezminovat?kovid stále žije.
btw pokud to main semele jako debatu v poslabecke sněmovně z 20.11. (vakcinace- současný pohled....) že se tam sešli antivaxeri, tak se na vše budu muset taky dívat jednostranně, bez vedlejších účinků zvědavosti že je to tak jasně,zdravě, účinně a jak to s námi unie mysli dobře.
spokojený český člověk
co tam máme dal? Ukrajina vítězí i když nemá čím střílet a očkování radsi nezminovat?kovid stále žije.
btw pokud to main semele jako debatu v poslabecke sněmovně z 20.11. (vakcinace- současný pohled....) že se tam sešli antivaxeri, tak se na vše budu muset taky dívat jednostranně, bez vedlejších účinků zvědavosti že je to tak jasně,zdravě, účinně a jak to s námi unie mysli dobře.
spokojený český člověk
22:37:49
07.01.2024
07.01.2024
King
-> dragon_cb_cz 07.01.24 19:28:28: To jsem o Vanocich videl naprostej bizár - debatu Hajka a nejakyho tydyta s muletem, kde se probiraly vsechny “dukazy “ o tom, ze pristani Apola 11 byl fake. Hajek me dostal hned na zacatku, kdyz zavzpominal na svoje mladi, kdy sledoval pristani zlych Americanu na Mesici v televizi, aby si pak spolu s manickou notovali, jaka to byla habadura. “Expert “ na odhalovani “pravdy “ o americkym kosmickym programu pak nekolikrat prekrtil tehdejsiho sefa NASA J. Webba na “Webera “ - fakt insider -> Bery 07.01.24 17:48:13: Jasne, uz chybej jenom odkazy na fantasmagorie Harariho, coz?
19:28:28
07.01.2024
07.01.2024
dragon_cb_cz
-> Bery 07.01.24 17:48:13: Tam toho je... ale stačí vidět Hájka co není z opice a člověk ví, že má utíkat
17:48:13
07.01.2024
07.01.2024
Bery
-> dragon_cb_cz: to je jak to semele mainstream. nevím co na tebe vyplivl Google jeho projev z ekonomického fóra 2023? těžko.
13:57:42
07.01.2024
07.01.2024
dragon_cb_cz
-> Bery 07.01.24 08:18:38: Člověče to jsem si musel vygooglit a jestli to co na mě vypadlo je obrazem tvého "nesleduju mainstream"... ufff.
Každopádně k tomu asi nesměřuju. Nějakou redukci hmotných statků momentálně provádím, to je fakt, ale ani to mi moc nejde. Myslel jsem to jen ve vztahu k bydlení - že bych ho v dohlednej době ideálně vyřešil nájmem, protože se to momentálně zdá jako schůdnější cesta než koupě. Akorát ten trh je v ČR fakt zoufale malý - včera jsem koukal a v celém JČ kraji je na pronájem přesně 23 domů A ani s bytama to není nic slavného (300 kousků na kraj kde je víc jak 600t lidí... zoufalství).
Každopádně k tomu asi nesměřuju. Nějakou redukci hmotných statků momentálně provádím, to je fakt, ale ani to mi moc nejde. Myslel jsem to jen ve vztahu k bydlení - že bych ho v dohlednej době ideálně vyřešil nájmem, protože se to momentálně zdá jako schůdnější cesta než koupě. Akorát ten trh je v ČR fakt zoufale malý - včera jsem koukal a v celém JČ kraji je na pronájem přesně 23 domů A ani s bytama to není nic slavného (300 kousků na kraj kde je víc jak 600t lidí... zoufalství).
12:17:29
07.01.2024
07.01.2024
saskyn2
-> Bukaj 07.01.24 12:03:47: No já si v tomhle tu starou dobu zase tak neidealizuju. Když pročteš starý matriky a vidíš co umíralo strašně moc dětí, nebo jak moc bylo sebevražd rozhodně máme mnohem lehčí život než naši předci.
To že jejich systém mít 8 dětí z čehož 4 zemřou byl pro společnost lepší než soudobé mít jedno tím nerozporuju, jen říkám že lehký život to rozhodně nebyl jak si mnozí představují.
Účtenky jsem myslel samozřejě placený hotově, kartou to nikam dát nemůžeš a že to Tebe nenapadne neznamená že se to neděje ve velkém. Třeba Poláci už kvůli tomu zavedli že na účtenku se někde automaticky skenuje SPZ auta
Jo takhle, no i to trvalý bych se bezdomovce asi trochu bál, ale tak když rozestěhuješ celou rodinu včetně dětí tak bys těch nemovitostí musel mít opravdu hodně, nebo z toho holt uděláš Ečíso, nebo sídlo fiktivního sro, prostě jsme v Čechách...
Podívej na windfall Tax, místo 30mld od bank přišlo usmolených 0,7
To že jejich systém mít 8 dětí z čehož 4 zemřou byl pro společnost lepší než soudobé mít jedno tím nerozporuju, jen říkám že lehký život to rozhodně nebyl jak si mnozí představují.
Účtenky jsem myslel samozřejě placený hotově, kartou to nikam dát nemůžeš a že to Tebe nenapadne neznamená že se to neděje ve velkém. Třeba Poláci už kvůli tomu zavedli že na účtenku se někde automaticky skenuje SPZ auta
Jo takhle, no i to trvalý bych se bezdomovce asi trochu bál, ale tak když rozestěhuješ celou rodinu včetně dětí tak bys těch nemovitostí musel mít opravdu hodně, nebo z toho holt uděláš Ečíso, nebo sídlo fiktivního sro, prostě jsme v Čechách...
Podívej na windfall Tax, místo 30mld od bank přišlo usmolených 0,7
12:04:15
07.01.2024
07.01.2024
Bukaj
12:03:47
07.01.2024
07.01.2024
Bukaj
-> saskyn2 06.01.24 18:22:19: Lidé chtějí, protože se to stalo standardem. Kdyby nebyly dálnice, tratě, letiště atd., tak by se žilo jako za starejch časů - cestovat do dalekých zemí by chtělo jen pár "podivínů"...*3
*
Ale to je na delší debatu - co bylo dřív, jestli vejce nebo slepice...
S těma neodebranejma účtenkama asi moc obchodovat nepůjde (ani by mne nenapadlo, že to někdo dělá) - dneska už většina lidí platí kartama a to je pak problematické v účetnictví...
...jo, občas jsem kdysi šéfové dal sem tam nějakou účtenku ze soukromých nákupů, placených hotovostí, aby si to firma dala "do nákladů", ale to v celkovém obratu byla kapka v moři...
...nemyslel jsem na bezďáka přepisovat barák, ale registrovat ho na tu adresu k trvalému pobytu - pak by to byla nemovitost obývaná...
Ale to je na delší debatu - co bylo dřív, jestli vejce nebo slepice...
S těma neodebranejma účtenkama asi moc obchodovat nepůjde (ani by mne nenapadlo, že to někdo dělá) - dneska už většina lidí platí kartama a to je pak problematické v účetnictví...
...jo, občas jsem kdysi šéfové dal sem tam nějakou účtenku ze soukromých nákupů, placených hotovostí, aby si to firma dala "do nákladů", ale to v celkovém obratu byla kapka v moři...
...nemyslel jsem na bezďáka přepisovat barák, ale registrovat ho na tu adresu k trvalému pobytu - pak by to byla nemovitost obývaná...
08:18:38
07.01.2024
07.01.2024
Bery
-> dragon_cb_cz: směřuješ k Schwabovu 'nic nevlastnit a být stastny"?
20:19:20
06.01.2024
06.01.2024
dragon_cb_cz
-> darklord 06.01.24 19:51:17: Nevím jestli je to vyloženě "problém", ale má to v ekonomice svoje důsledky, který některý lidi za problém považujou (a některý zase ne). Pokud je cílem "pomalé hospodářství", tak to určitě problém není. Pokud máš pocit, že by se mělo v některých ohledech točit rychleji... tak už je to na zvážení.
-> saskyn2 06.01.24 17:29:16: Jo, mám pocit, že tahle debata skutečně nikam nevede - hlavně protože to není tak úplně debata.
-> saskyn2 06.01.24 17:29:16: Jo, mám pocit, že tahle debata skutečně nikam nevede - hlavně protože to není tak úplně debata.
20:09:58
06.01.2024
06.01.2024
dragon_cb_cz
-> msar 06.01.24 17:25:28: Jo, ale to není teda úplně kapitálová daň (alespoň jestli ten pojem chápu správně). Jinak souhlas a s výdajovým paušálem tuplem... to je speciálně v IT strašnej daňovej tunel.
-> Bukaj 06.01.24 17:36:38: Ta sleva na poplatníka má jednoduchý smysl - představuje formu daňové progrese u daně vyměřené procentem. Do určité úrovně lidi nedaníš (a za určitých okolností mají dokonce tzv. daňový bonus). Stejně jako u té daně z nemovitosti je to hlavně sociální otázka.
-> StepaNoFUN 06.01.24 17:56:53: Viz -> Jozka 06.01.24 19:50:21: , napsal přesně co jsem myslel. Když máš v tom osídlení větší "díry", tak se ti rozplizává do větších ploch a náklady rostou.
-> Bukaj 06.01.24 17:45:21: Chceš jako říct, že ve Švýcarsku víc jak polovina lidí "nic nemá"? Já teda i v ČR znám lidi, který vydělávají víc jak já (a naspořeno mají stoprocentně víc jak já) co bydlí v nájmu... A já k tomu ostatně směřuju taky.
-> Bukaj 06.01.24 17:36:38: Ta sleva na poplatníka má jednoduchý smysl - představuje formu daňové progrese u daně vyměřené procentem. Do určité úrovně lidi nedaníš (a za určitých okolností mají dokonce tzv. daňový bonus). Stejně jako u té daně z nemovitosti je to hlavně sociální otázka.
-> StepaNoFUN 06.01.24 17:56:53: Viz -> Jozka 06.01.24 19:50:21: , napsal přesně co jsem myslel. Když máš v tom osídlení větší "díry", tak se ti rozplizává do větších ploch a náklady rostou.
-> Bukaj 06.01.24 17:45:21: Chceš jako říct, že ve Švýcarsku víc jak polovina lidí "nic nemá"? Já teda i v ČR znám lidi, který vydělávají víc jak já (a naspořeno mají stoprocentně víc jak já) co bydlí v nájmu... A já k tomu ostatně směřuju taky.
19:51:17
06.01.2024
06.01.2024
darklord
-> dragon_cb_cz 06.01.24 12:17:53: aky presne problem je v tom ze vlastnim viac nehnutelnosti a v kazdej byvam urcitu cast roka, ktora mi vyhovuje?
A co sa tyka toho tvojho najomneho byvania na zapad, ono tie nehnutelnosti musi stale niekto vlastnit - cize v podstate je ti prijemnejsie ked ich budu vlastnit podnikatelia, a bfu bude len v najme? Nie je lepsie ked su nehnutelnosti v rukach ludi?
Ono by k obsadeniu neobyvanych nehnutelosti najomnikmi stacilo, keby tu boli pravidla ako v USA - neplatis, majitel (za asistencie policie) ti vyhadze veci na ulicu, a je volno pre dalsieho. Problem solved, mozeme zrusit dane z nehnutelnosti uplne.
A co sa tyka toho tvojho najomneho byvania na zapad, ono tie nehnutelnosti musi stale niekto vlastnit - cize v podstate je ti prijemnejsie ked ich budu vlastnit podnikatelia, a bfu bude len v najme? Nie je lepsie ked su nehnutelnosti v rukach ludi?
Ono by k obsadeniu neobyvanych nehnutelosti najomnikmi stacilo, keby tu boli pravidla ako v USA - neplatis, majitel (za asistencie policie) ti vyhadze veci na ulicu, a je volno pre dalsieho. Problem solved, mozeme zrusit dane z nehnutelnosti uplne.
19:50:21
06.01.2024
06.01.2024
Jozka
Mám dojem, že s nákladama na infrastrukturu bylo míněno tak, že jsou při nižší hustotě osídlení "na hlavu" vyšší - jak pořizovací a hlavně pak provozní. A není to zdaleka jen zasíťování, ale třeba svoz TKO, MHD..
18:49:01
06.01.2024
06.01.2024
StepaNoFUN
-> saskyn2: To je jako kdyby neprovozovaný auta zdražovaly ostatním povinný ručení. Třeba já platím pojistku za 2 auta, u kterejch se vlastně loni ani neotočilo kolo. Asi mi je budou muset taky zdanit. Co by za to někteří dali vlastnít 25let starej chalupářův sen. Ale nemůžou, protože mně jen stojí v garáži.
18:22:19
06.01.2024
06.01.2024
saskyn2
-> Bukaj 06.01.24 17:36:38: Možná lidé nutně nepotřebují, ale chtějí.
-> msar 06.01.24 17:25:28: Jo s tím souhlasím, do nákladů k nájmu jde dát třeba auto, odpisy, hypo a spousta věcí který použiješ jinde a nikdo nemá šanci to dohledat. Ale tohle je přesně to co jsem říkal na začátku, stát který má nesmyslně složitou legislativu ve který se už nevyznají ani sami úředníci. A to nějakej nájem je pořád hovno, ted si představ jaký fixlování se dá dělat s dph a daněma když jeden to dph musí odvádět ale i si ho dává do nákladů a druhý je bez dph a jede paušál takže nepotřebuje žádný účty, viz třeba kupčení s účtama na benzínkách, co si myslíš že se s tím účtem děje když ho tam necháš To samý se odle mě bude dít s účtama v obi/hornbachu atp kde si to někdo od pokladní odkoupí a dá do účetnictví a nikdo to nemá šanci nikdy dohledat.
-> Bukaj 06.01.24 17:45:21: Jako zrovna psát barák na bezdáka není dobrý nápad ale jinak máš samozřejmě pravdu, jsme v ČR, takže si založím ke každýmu baráku jedno sro, nebo to dám do nějakých fondů jak Babiš no. S druhým odstavcem souhlas, ale to už asi Vítek nechce vidět.
-> msar 06.01.24 17:48:26: krásně napsáno
-> Bukaj 06.01.24 17:52:09:
-> StepaNoFUN 06.01.24 17:56:53: Jo přesně a platíš tam měsíční paušály. Že neobývaný nemovitosti zdražují ostatním energie je stejný nesmysl, jako že by zvýšení daně z nemovitosti zlenvnilo nájmy.
-> msar 06.01.24 17:25:28: Jo s tím souhlasím, do nákladů k nájmu jde dát třeba auto, odpisy, hypo a spousta věcí který použiješ jinde a nikdo nemá šanci to dohledat. Ale tohle je přesně to co jsem říkal na začátku, stát který má nesmyslně složitou legislativu ve který se už nevyznají ani sami úředníci. A to nějakej nájem je pořád hovno, ted si představ jaký fixlování se dá dělat s dph a daněma když jeden to dph musí odvádět ale i si ho dává do nákladů a druhý je bez dph a jede paušál takže nepotřebuje žádný účty, viz třeba kupčení s účtama na benzínkách, co si myslíš že se s tím účtem děje když ho tam necháš To samý se odle mě bude dít s účtama v obi/hornbachu atp kde si to někdo od pokladní odkoupí a dá do účetnictví a nikdo to nemá šanci nikdy dohledat.
-> Bukaj 06.01.24 17:45:21: Jako zrovna psát barák na bezdáka není dobrý nápad ale jinak máš samozřejmě pravdu, jsme v ČR, takže si založím ke každýmu baráku jedno sro, nebo to dám do nějakých fondů jak Babiš no. S druhým odstavcem souhlas, ale to už asi Vítek nechce vidět.
-> msar 06.01.24 17:48:26: krásně napsáno
-> Bukaj 06.01.24 17:52:09:
-> StepaNoFUN 06.01.24 17:56:53: Jo přesně a platíš tam měsíční paušály. Že neobývaný nemovitosti zdražují ostatním energie je stejný nesmysl, jako že by zvýšení daně z nemovitosti zlenvnilo nájmy.
17:56:53
06.01.2024
06.01.2024
StepaNoFUN
-> dragon_cb_cz 06.01.24 17:17:57: Ale Vítku - s těma nákladama na infrastukturu... Ty většinou zaplatí majitel nemovitosti v ceně pozemku.
Někdo koupí pole, vylobuje si změnu územního plánu, vyjmutí z půdního fondu a zasíťuje to. A následně prodává pozemek se ziskem...
A nakonec předá komunikace, VO atd. obci za 1kč.
Jedinej, kdo dělá infrastukturu na "vlastní" náklady je ČEZ. Tam zaplatíš připojovací poplatek, kterej je kolikrát nižší, než náklady na stavbu a tím to končí.
Někdo koupí pole, vylobuje si změnu územního plánu, vyjmutí z půdního fondu a zasíťuje to. A následně prodává pozemek se ziskem...
A nakonec předá komunikace, VO atd. obci za 1kč.
Jedinej, kdo dělá infrastukturu na "vlastní" náklady je ČEZ. Tam zaplatíš připojovací poplatek, kterej je kolikrát nižší, než náklady na stavbu a tím to končí.
17:53:50
06.01.2024
06.01.2024
Bukaj
-> msar 06.01.24 17:48:26: No, právě...
17:52:09
06.01.2024
06.01.2024
Bukaj
-> msar 06.01.24 17:25:28: Jo, to jsem řešil nedávno s kamarádem, který dělá v IT a ze zaměstnance přecházel do režimu OSVČ - chtěl ode mne pár rad, jak to funguje...
...tak mu řikám, že buď paušál, co zavedli nedávno, nebo procentem z obratu, což je pro mne a i pro něho 60/40 (60% z obratu jsou náklady, ze zbytku se vypočítává daň). Povídám mu - " jaký máš náklady? Notebook, nějaké licence softwaru a tramvajenku na cesty do práce, takže pohoda, ne?" A on na to, že notebook se SW dostane od firmy, pro kterou dělá danou zakázku a že bude převážně dělat HO... takže náklady prakticky nula
...tak mu řikám, že buď paušál, co zavedli nedávno, nebo procentem z obratu, což je pro mne a i pro něho 60/40 (60% z obratu jsou náklady, ze zbytku se vypočítává daň). Povídám mu - " jaký máš náklady? Notebook, nějaké licence softwaru a tramvajenku na cesty do práce, takže pohoda, ne?" A on na to, že notebook se SW dostane od firmy, pro kterou dělá danou zakázku a že bude převážně dělat HO... takže náklady prakticky nula
17:48:26
06.01.2024
06.01.2024
msar
Představme si situaci, že by politici schválili, že každý občan při dovršení plnoletosti dostane od státu milion korun do začátku. Franta peníze použije na pořízení vlastního bydlení, Jarda na rozjezd vlastního podnikání a Ivan je utratí za chlast, hulení a šlapky. Ivan zjistí, že než aby makal ve fabrice za pár korun, bude radši žít ze sociálních dávek, byt zaplatí sociálka, na chlast a cigára taky zbyde a když založí rodinu, tak se dávky budou zvyšovat s přibývajícím počtem dětí. Ivanovi se líbí, když neokomunisti slíbí, že se bude mít líp a ještě tu marihuanu mu zlegalizují, takže je bude volit. A kde ti politici vezmou další peníze na zvýšení sociálních dávek? Přece Franta má vlastní byt, tak mu pořádně zvedneme daň z bytu. A Jardovi se daří v podnikání, tak mu pořádně zvedneme odvody a daň z příjmu...
Konec pohádky
Konec pohádky
17:45:21
06.01.2024
06.01.2024
Bukaj
-> dragon_cb_cz 06.01.24 17:12:41: Tak za prvé - všechno jde "nějak ochcat" - jsi v ČR, na to nezapomínej
Takže na 10 baráků (samozřejmě fiktivních), které mi leží ladem, napíšu trvale na pobyt 10 bezďáků, každýmu dám ročně tisícovku a stát na daních stejně vybere prt...
A za druhé - v těch zemích, které (nejspíš) máš na mysli, ti sociálně slabší už dávno nic nemají, takže na ně netřeba brát ohled, ne? Když tam je to Tebou toliko vychvalované nižší procento vlastnického bydlení...
Takže na 10 baráků (samozřejmě fiktivních), které mi leží ladem, napíšu trvale na pobyt 10 bezďáků, každýmu dám ročně tisícovku a stát na daních stejně vybere prt...
A za druhé - v těch zemích, které (nejspíš) máš na mysli, ti sociálně slabší už dávno nic nemají, takže na ně netřeba brát ohled, ne? Když tam je to Tebou toliko vychvalované nižší procento vlastnického bydlení...
17:36:38
06.01.2024
06.01.2024
Bukaj
-> saskyn2 06.01.24 16:40:04: Zase omyl - fungující ekonomiku lidé nepotřebují, ale fungující ekonomika potřebuje ty lidi, tvořící hodnoty (a taky proto se staví ta infrastruktura, aby bylo možno ty lidi dostat, kam je potřeba)
Jinak jo - původně Vítek psal obecně o nemovitostech, to odlišení obývaných zmínil až posléze.
Kdyby mi stát snížil daň z příjmu o to, o co by mi navýšil daň z nemovitosti, tak by mi to bylo šumák, ale to by si stát tedy moc nepomohl. Po odečtení slevy na dani na poplatníka (k čemu je dobré, že stát vybírá daň a vzápětí ji snižuje o "slevu na poplatníka", jsem doteď nepochopil - to ji rovnou mohl stanovit nižší, ne? ) mi daň z příjmu za rok vychází v rozmezí 5-10 tisíc. Možná by po mně tedy stát mohl chtít 40 tisíc na dani z nemovitosti, ale abych byl na stejných číslech, tak by nedostal ani korunu na dani z příjmu a sociálním pojištění. A navrch by mohl přidat zdarma dálniční známky na všechny mé vozy...
Jinak jo - původně Vítek psal obecně o nemovitostech, to odlišení obývaných zmínil až posléze.
Kdyby mi stát snížil daň z příjmu o to, o co by mi navýšil daň z nemovitosti, tak by mi to bylo šumák, ale to by si stát tedy moc nepomohl. Po odečtení slevy na dani na poplatníka (k čemu je dobré, že stát vybírá daň a vzápětí ji snižuje o "slevu na poplatníka", jsem doteď nepochopil - to ji rovnou mohl stanovit nižší, ne? ) mi daň z příjmu za rok vychází v rozmezí 5-10 tisíc. Možná by po mně tedy stát mohl chtít 40 tisíc na dani z nemovitosti, ale abych byl na stejných číslech, tak by nedostal ani korunu na dani z příjmu a sociálním pojištění. A navrch by mohl přidat zdarma dálniční známky na všechny mé vozy...
17:29:16
06.01.2024
06.01.2024
saskyn2
-> dragon_cb_cz 06.01.24 17:17:57: Tak zase mají sousedi kvalitnější bydlení a nemusí poslouchat jak jim někdo dupe nad hlavou. Co by za to třeba Syny dal žejo
-> dragon_cb_cz 06.01.24 17:12:41: Takže by se to týkalo všech s nějakou slevou na první nemovitost, nechápu proč se ptáš jestli tam Bukaj bydlí Potlačovat investice do výstavby to bude v každým případě, protože ti sociálně slabí většinou žádný novostavby nestaví, to je bohužel parketa těch co na to mají a těch by po tvém zásahu rapidně ubylo.
Jinak kloudná odpověd zase žádná, tebe je tady škoda, měl by ses dát na politiku
Tahle je debata je zbytečně promrhanej čas...
-> dragon_cb_cz 06.01.24 17:12:41: Takže by se to týkalo všech s nějakou slevou na první nemovitost, nechápu proč se ptáš jestli tam Bukaj bydlí Potlačovat investice do výstavby to bude v každým případě, protože ti sociálně slabí většinou žádný novostavby nestaví, to je bohužel parketa těch co na to mají a těch by po tvém zásahu rapidně ubylo.
Jinak kloudná odpověd zase žádná, tebe je tady škoda, měl by ses dát na politiku
Tahle je debata je zbytečně promrhanej čas...
17:25:28
06.01.2024
06.01.2024
msar
-> dragon_cb_cz: Když jsem začal pronajímat, tak jsem si zjišťoval související věci (daně, účetnictví atd.) a překvapilo mě, co všechno náš daňový systém umožňuje. Tím myslím, když skutečné náklady jsou minimální, tak účetně si náklady vytvoříš takové, aby dosáhly výše příjmů a tudíž daň byla nulová.
Další věc je výše výdajových paušálů, nakolik to odpovídá skutečnosti třeba u někoho, komu k práci stačí notebook.
Další věc je výše výdajových paušálů, nakolik to odpovídá skutečnosti třeba u někoho, komu k práci stačí notebook.
17:22:21
06.01.2024
06.01.2024
Bukaj
-> dragon_cb_cz 06.01.24 15:58:29: Sice tu bydlím, ale trvalé bydliště tu psané nemám (s tím by asi šlo něco udělat, ale proč?)...
17:20:59
06.01.2024
06.01.2024
Bukaj
-> saskyn2 06.01.24 15:49:57: Asi tak.
Jinak peníze s sebou přinesly velkou nesvobodu. Jsou jen dva způsoby, jak být v kapitalistickém světě svobodný - buď nemít žádné peníze (a majetky obecně), nebo jich mít neomezené množství...
Jinak peníze s sebou přinesly velkou nesvobodu. Jsou jen dva způsoby, jak být v kapitalistickém světě svobodný - buď nemít žádné peníze (a majetky obecně), nebo jich mít neomezené množství...
17:17:57
06.01.2024
06.01.2024
dragon_cb_cz
-> saskyn2 06.01.24 17:10:50: Proboha neber to tak doslovně - ano, dokud tam je elektrika připojená, tak tam platíš za elektroměr - třeba, to je pravda. Speciálně v bytovém baráku, kde je těch bytů X, tak ta jedna koncová odbočka k nevyužívanému bytu nestojí skoro nic. To jo.
Ale pokud máš větší podíl nevyužívaných bytů, tak se město rozlézá do šířky - a s tím rostou ty celkové náklady, které do těch infrastruktur padnou.
K těm parkům - musím se opakovat? Viz poslední odstavec tady -> dragon_cb_cz 06.01.24 16:57:15:
Ale pokud máš větší podíl nevyužívaných bytů, tak se město rozlézá do šířky - a s tím rostou ty celkové náklady, které do těch infrastruktur padnou.
K těm parkům - musím se opakovat? Viz poslední odstavec tady -> dragon_cb_cz 06.01.24 16:57:15:
17:12:41
06.01.2024
06.01.2024
dragon_cb_cz
-> saskyn2 06.01.24 17:02:03: Jak jsem psal, těch možností je víc. Např. sleva na dani pro nemovitost kde bydlíš, základní nezdanitelná výše, u těch používaných k podnikání třeba zase možnost tu daň dát do nákladů - ale to je fakt už hloubka, do které nedohlédnu. V různých formách to ty země, kde jsou ty daně výrazně vyšší než my mají, právě aby to bylo sociálně únosný pro lidi s nižším příjmem a nepotlačovalo to investice do výstavby a podnikání.
17:10:50
06.01.2024
06.01.2024
saskyn2
-> dragon_cb_cz 06.01.24 16:57:15: A momochodem tady zase nevím jestli nevědoměně, nebo vědomě lžeš, za elektriku a plyn se platí měsíční paušální platby, takže není pravda že by neobývaná nemovitost něco zdražovala ostatním, to by musela mít energie odpojené a takovou nemovitost navrátit na trh s nájmem nebude asi jen tak spíš kvůli jejímu stavu. A pokud teda si schopný něco takovýho napsat, tak bychom jako první měli v Praze vykácet všechny parky a lesy, protože nám zabírají místo pro nemovitosti a zbytečně zdražují infrastrukturu, to asi nechceme ne?
17:06:03
06.01.2024
06.01.2024
dragon_cb_cz
-> saskyn2 06.01.24 16:40:04: Tak snad chápeš, že nejsem legislativec a nepředkládám tu nějaký kompletně propracovaný návrh, ne? A nejsem ani daňař na tohle specializovaný a ani za sebou nemám X podobných debat, abych všechny argumenty proti, které jsou očekávatelné, předem vyvracel.
To téma je komplexní, určitě to v celé šíři nevyargumentujeme a samo o sobě určitě nevyřeší dostupnost bydlení v ČR. Ale zkus nad tím přemýšlet s chladnější hlavou
To téma je komplexní, určitě to v celé šíři nevyargumentujeme a samo o sobě určitě nevyřeší dostupnost bydlení v ČR. Ale zkus nad tím přemýšlet s chladnější hlavou
17:02:03
06.01.2024
06.01.2024
saskyn2
-> dragon_cb_cz 06.01.24 16:57:15: Tvl počkej ted z tý odpovědi vím už zase houno, tak koho se to má týkat, opuštěných nemovitostí, nebo všech?
A neodpověděl si jestli třeba i nemovitostí k podnikání.
A neodpověděl si jestli třeba i nemovitostí k podnikání.
16:57:15
06.01.2024
06.01.2024
dragon_cb_cz
-> saskyn2 06.01.24 16:30:15: Já jsem nepsal opuštěné - ale Sita se ptal, jak to teda na něj nebo třeba jeho rodiče dopadne, s nemovitostí kde bydlí. Tenhle sociální aspekt z toho těžko lze pominout. Říkej tomu třeba ošklivý komunismus
-> Bukaj 06.01.24 16:34:17: Tady bych řekl, že jsi vedle jak ta jedlo - ekonomika tu byla tisíce let před silniceme a továrnama Jak píše -> saskyn2 06.01.24 16:40:04: , ekonomika je vyjádřením potřeb lidí.
A ty nemovitosti pochopitelně nepotřebují infrastukturu samy pro sebe - ale ve spoustě případů je jaksi podmínkou toho, aby plnily svojí funkci. Barák ke kterému se nedá dostat je dost k ničemu a v dnešní době už to bez vody, elektřiny a odpadu taky není nic moc.... A čím větší je podíl těch nevyužívaných, tím větší ta celková infrastruktura musí být (při stejném počtu lidí), tím je její provoz a amortizace dražší a ve výsledku nás to všechny stojí víc peněz. Ať už skrze daně, platby za vodu nebo elektřinu...
Čímž neříkám, že máme všechny lidi nahnat do bydlení, které povede ke geometricky optimálním rozložení, aby dýlka trubek a drátů byla co nejkratší - to zní jako fakt komunistická představa. Jen se -> saskyn2: ptal, kde se jako bere ten důvod, proč by stát do něčeho takového měl kecat - tak tady je. Není to zlatá cihla, kterou by měl člověk doma strčenou a bylo na něm, jestli mu bude zabírat místo ta, nebo starý lejstra...
-> Bukaj 06.01.24 16:34:17: Tady bych řekl, že jsi vedle jak ta jedlo - ekonomika tu byla tisíce let před silniceme a továrnama Jak píše -> saskyn2 06.01.24 16:40:04: , ekonomika je vyjádřením potřeb lidí.
A ty nemovitosti pochopitelně nepotřebují infrastukturu samy pro sebe - ale ve spoustě případů je jaksi podmínkou toho, aby plnily svojí funkci. Barák ke kterému se nedá dostat je dost k ničemu a v dnešní době už to bez vody, elektřiny a odpadu taky není nic moc.... A čím větší je podíl těch nevyužívaných, tím větší ta celková infrastruktura musí být (při stejném počtu lidí), tím je její provoz a amortizace dražší a ve výsledku nás to všechny stojí víc peněz. Ať už skrze daně, platby za vodu nebo elektřinu...
Čímž neříkám, že máme všechny lidi nahnat do bydlení, které povede ke geometricky optimálním rozložení, aby dýlka trubek a drátů byla co nejkratší - to zní jako fakt komunistická představa. Jen se -> saskyn2: ptal, kde se jako bere ten důvod, proč by stát do něčeho takového měl kecat - tak tady je. Není to zlatá cihla, kterou by měl člověk doma strčenou a bylo na něm, jestli mu bude zabírat místo ta, nebo starý lejstra...
16:40:04
06.01.2024
06.01.2024
saskyn2
-> Bukaj 06.01.24 16:34:17: No ale tu fungující ekonomiku potřebují lidé, takže klidně uznám že v tomto bodě jsem se mýlil a máš pravdu, přesto jsem byl pravdě blíž jak -> dragon_cb_cz:
Jinak taky si ho přeci pochopil tak, že se to má týkat všech nemovitostí ne? Já nechci Vítka podezírat z otočení pod nátlakem našich argumentůale skoro mi to tak připadá. Když sem tu počítal, že zaplatím z baráku půl míče a teta co bydlí vedle taky z 20t důchodu, tak mi snad rovnou mohl napsat že když tu bydlíme, tak se nás to netýká a nerozvíjet teorie o tetkách s 20t důchodem který nemají právo obývat velký barák. To se pak Vítek nemůže zlobit, že mu nerozumíme...
Jinak taky si ho přeci pochopil tak, že se to má týkat všech nemovitostí ne? Já nechci Vítka podezírat z otočení pod nátlakem našich argumentůale skoro mi to tak připadá. Když sem tu počítal, že zaplatím z baráku půl míče a teta co bydlí vedle taky z 20t důchodu, tak mi snad rovnou mohl napsat že když tu bydlíme, tak se nás to netýká a nerozvíjet teorie o tetkách s 20t důchodem který nemají právo obývat velký barák. To se pak Vítek nemůže zlobit, že mu nerozumíme...
16:34:17
06.01.2024
06.01.2024
Bukaj
-> saskyn2 06.01.24 15:36:39: Silnice (infrastrukturu nepotřebují ani lidé, ani nemovitosti - v tom se mýlíte oba dva
Proč vznikla infrastruktura? Pro potřeby lidí? Ne! Pro potřeby průmyslu a ekonomiky.
Lidi si žili spokojeně i bez silnic a tratí, bez shonu - a mohli klidně žít dál.
Ale pak přišla ekonomika a peníze a s nimi průmysl a velké objemy materiálů a zboží bylo potřeba nějak efektivně přepravovat pro větší zisky...
Lidi ani domy nepotřebují silnice, dálnice, tratě, letiště a přístavy (ne v objemu, v jakém je známe z globalizovaného světa). Zkuste si představit, jak by fungovala ekonomika (a na ní závislý stát) bez infrastruktury - asi nijak. Takže kvalitní infrastruktura je podmínkou fungující ekonomiky a ta je podmínkou (nikoli však zárukou) kloudně fungujícího státu - a naopak fungující stát je zárukou dobře fungující ekonomiky...
Proč vznikla infrastruktura? Pro potřeby lidí? Ne! Pro potřeby průmyslu a ekonomiky.
Lidi si žili spokojeně i bez silnic a tratí, bez shonu - a mohli klidně žít dál.
Ale pak přišla ekonomika a peníze a s nimi průmysl a velké objemy materiálů a zboží bylo potřeba nějak efektivně přepravovat pro větší zisky...
Lidi ani domy nepotřebují silnice, dálnice, tratě, letiště a přístavy (ne v objemu, v jakém je známe z globalizovaného světa). Zkuste si představit, jak by fungovala ekonomika (a na ní závislý stát) bez infrastruktury - asi nijak. Takže kvalitní infrastruktura je podmínkou fungující ekonomiky a ta je podmínkou (nikoli však zárukou) kloudně fungujícího státu - a naopak fungující stát je zárukou dobře fungující ekonomiky...
16:30:15
06.01.2024
06.01.2024
saskyn2
-> dragon_cb_cz 06.01.24 16:13:34: Nemusíš opakovat dokolečka, jen stačí to napsat srozumitelně a ideálně hned na začátku. Kdybys místo různých konstrukcí rovnou vyžvejknul že se to týká jen opuštěných nemovitostí.
A ještě teda abychom předešli dalším nedorozuměním, podle čeho budeš hledat opuštěnou nemovitost? Podle trvalého bydliště?
A bude se to týkat jen nemovitostí k bydlení? Nebo i k podnikání?
A ještě teda abychom předešli dalším nedorozuměním, podle čeho budeš hledat opuštěnou nemovitost? Podle trvalého bydliště?
A bude se to týkat jen nemovitostí k bydlení? Nebo i k podnikání?