skoda.virt.cz
stránky o vozech Škoda 105-136, Rapid, Garde a jejich předchůdcích
kultovni auta cssr kolekcia
-> VeTeV: Ano, myslím, že většinu aut z toho IST do "kultovních aut" převezmou. Jen doufám, že ne všechny. A říkám si, čím to asi doplní.
Ono ty zrcátka na té 603 jsou hrůza, ale myslím, že ten problém se už táhne dýl. Třeba šestsettrojka od IXO (www.ixomodels.com/app/... /706-707.jpg) taky má cosi takového. Na šestsettrojky se dávala černá plastová zrcátka až v provozu, z fabriky vnější zrcátka často nebývala, za dobové lze považovat ještě tak chromované levé zrcátko na blatníku, případně na rámu dveří. Jenže v těch bylo houby vidět. Tak kdekdo tam fláknul zrcátka z emka stodvacítky. No a číňan pak okopíroval šestsettrojku s nedobovým tuningem.
Mimochodem, ty IXO šestsettrojky 1:43 se u nás svého času prodávaly snad za šest nebo sedm stovek. A tatrováci to kupovali rovnou po dvou či třech kusech. Ti teď maj hlavu v pejru, že srovnatelný modýlek je za desetinu té ceny. A samozřejmě to teď kupujou po pěti a víc kusech.
No, alespoň vidíme, jaký na tom kdo má vejvar. A to ještě můžeme spekulovat, kolik je nákupní cena toho modýlku.
Ono ty zrcátka na té 603 jsou hrůza, ale myslím, že ten problém se už táhne dýl. Třeba šestsettrojka od IXO (www.ixomodels.com/app/... /706-707.jpg) taky má cosi takového. Na šestsettrojky se dávala černá plastová zrcátka až v provozu, z fabriky vnější zrcátka často nebývala, za dobové lze považovat ještě tak chromované levé zrcátko na blatníku, případně na rámu dveří. Jenže v těch bylo houby vidět. Tak kdekdo tam fláknul zrcátka z emka stodvacítky. No a číňan pak okopíroval šestsettrojku s nedobovým tuningem.
Mimochodem, ty IXO šestsettrojky 1:43 se u nás svého času prodávaly snad za šest nebo sedm stovek. A tatrováci to kupovali rovnou po dvou či třech kusech. Ti teď maj hlavu v pejru, že srovnatelný modýlek je za desetinu té ceny. A samozřejmě to teď kupujou po pěti a víc kusech.
No, alespoň vidíme, jaký na tom kdo má vejvar. A to ještě můžeme spekulovat, kolik je nákupní cena toho modýlku.
-> Risan: podle mě 603ka byla na objednávku pro výkop této kolekce - jinak je tento výrobce a jeho logo i u modýlku....
to vysvětluje i ty zrkadla - na videu dole je model bez nich, na fotkách modelu taky - asi by to i bylo lepší -ale když soudruh zapomněl, tak prostě vememe nějaký univerzální a frkeneme je tam, než to pustíme na trh...
a podle toho co avizují a jaké obrázky kolem této kolekce jsou, tak se dá očekávat postupné nafrkání velké části této kolekce do časáku plus něco na objednávku :-)
jinak s Abrexem souhlas - slušně jim do tého fušují, ale to je jak DVD na stáncích co odrovnali půjčovny
to vysvětluje i ty zrkadla - na videu dole je model bez nich, na fotkách modelu taky - asi by to i bylo lepší -ale když soudruh zapomněl, tak prostě vememe nějaký univerzální a frkeneme je tam, než to pustíme na trh...
a podle toho co avizují a jaké obrázky kolem této kolekce jsou, tak se dá očekávat postupné nafrkání velké části této kolekce do časáku plus něco na objednávku :-)
jinak s Abrexem souhlas - slušně jim do tého fušují, ale to je jak DVD na stáncích co odrovnali půjčovny
-> VeTeV: Ale tu šestsettrojku tam nevidím. Jinak máš pravdu, že dost z té kolekce je nejspíš odtud. Jestli ale budou ti Agostiniové za kultovní auta ČSSR vydávat Wartburg Pick-up, ty EMW, Melkuse nebo tu novou Volhu (3110?), tak to fakt nevím, co si myslet. Jestli něco z toho u nás jezdilo, tak snad v mizivém množství, o kultu nelze mluvit. Tak snad to budou kombinovat s něčím dalším, co tam IST nemá. Ono nakonec není problém se s Číňanama domluvit, aby naflákali nějaké další modýlky, když se jim dají podklady.
Vzpomínám si, jak tahle kolekce asi před šesti lety běžela ve Francii. Taky to bylo tuším za 2-3 eura autíčko s časopisem. Už tehdy jsem si říkal, kdypak asi to přijde k nám. A to ještě ani Abrex nic moc neměl. Myslím, že teď Abrexu vyrostla dlušná konkurence.
Vzpomínám si, jak tahle kolekce asi před šesti lety běžela ve Francii. Taky to bylo tuším za 2-3 eura autíčko s časopisem. Už tehdy jsem si říkal, kdypak asi to přijde k nám. A to ještě ani Abrex nic moc neměl. Myslím, že teď Abrexu vyrostla dlušná konkurence.
-> tunerlada: kdybys řek, tak jsem ti to mohl koupit, u nás je ještě večer měli.
Dneska jsem to obhlížel v trafice a ta Tatra vypadá dobře... už se těším až mi to přijde poštou
Dneska jsem to obhlížel v trafice a ta Tatra vypadá dobře... už se těším až mi to přijde poštou

Tatru mi dnes segra koupila v Brně, už se těším až přijede domů...
-> Matthes, záškodník z TechWebu: Jo budu, asi jo. Od drtivý většiny modelů si nechávám krabici, a když krabice není znovu-použitelná, tak mám dilema jestli se podívat, nebo to nechat smrdět. Asi to právě nechám.

-> Karlos (WIO46): To to budes mit v tom blbym papiru? :-D
Ano ano, až na ty zrcátka vypadá vskutku obstojně. Ale jelikož nehodlám vybalovat, moc velký report nepodám. Ale za ty prašule to stojí.
hmm tka já mam kulový
a zítra budu mít už prd

603ku mam doma. Zrcátka vypadají jako pěst na oko a pneumatiky trochu šmajdají, ale je třeba je jen usadit na disku. Jinak srovnatelný s Abrexem. Chybí plastová krabička se stojánkem, baleno v blistru.
PRC je hrozná zkratka.
Jinak to vyrábí DeAgostini, ne?

Měl jsem v ruce tu 603ku z prvmího vydání, je to kovové a vypadá i velmi kvalitní, až na plastový zrcátka pěkné, soused to koupil v pátek v trafice, měli toho 70 výtisků a odpoledne to bylo vykoupený. Abrex to asi neni, zespod bylo made in PRC
-> Mr_Kubas: -> Nwkt: už jsem to našel
no jsem zvědavej co tam bude za další auta... kdyžtak to po těch 12ti zásilkách zruším.

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : 1. Jaká je délka kolekce?
Kolekce je naplánována na 50 čísel.*
* Vydavatel si vyhrazuje právo na změnu délky kolekce.
Kolekce je naplánována na 50 čísel.*
* Vydavatel si vyhrazuje právo na změnu délky kolekce.
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Ve FAQ píšou, že plánují takovou kolekci.
-> m8rinek: jak jsi přišel na 50 aut?
edit: Aha už to vidím, je to ve FAQu
edit: Aha už to vidím, je to ve FAQu
vzhledem k tomu, že kolekce má 50aut (á 200Kč) tak na to prdim :))) a koupim si jen těch 5 co mě z celku bude zajímat :)
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : No uvidíme, taky si to objednám a třeba budeme mile překvapeni 

-> Mr_Kubas: no ty škodovky vypadají jako že jsou od Abrexu... já bych se za tu cenu nedivil, přece jen výrobní cena je někde hluboko pod prodejní cenou i u Abrexu 

-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) : Aha, špatně jsem to pochopil

-> Mr.Lumpy: když se koukneš na tohle www.kultovniauta.cz/popis
.php tak to vypadá velice slibně... tak už se těším až to přijde, sám jsem zvědav.
-> Mr.Lumpy: Na těch obrázkách je to podobné Abrexu, ale za tuhle cenu pochybuju...
-> Mr_Kubas: akorát ne jednotlivě... protože to chodí v zásilkách po 2 nebo po 3 a musíš zaplatit celou tu zásilku...
Možnost objednat si samostatně jednotlivé číslo tam nabízejí taky, ale s platbou předem a za pultovou cenu 199,-
Pokud si to objednáš po zásilkách, tak to máš o dvacku levnější na každé číslo. A ty dárky jsou pěkné, hlavně ty dvě auta navíc.
Možnost objednat si samostatně jednotlivé číslo tam nabízejí taky, ale s platbou předem a za pultovou cenu 199,-
Pokud si to objednáš po zásilkách, tak to máš o dvacku levnější na každé číslo. A ty dárky jsou pěkné, hlavně ty dvě auta navíc.
by mě zajímalo jaká to bude kvalita
-> dna69 - "zde je místo pro Vaši reklamu" :) 21.02.10 23:32:56: Špatně jsem to napsal. Měl jsem namysli, že si můžeš objednat třeba první tři čísla, pak si čtvrtý neobjednat, a zase patý objednat. Čili pro shrnutí si defacto můžeš objednat, který chceš.
Já už jsem si to objednal od prvního dílu... dostanu dvě škodovky navíc 

-> Mr_Kubas: pokud si doobjednáváš nějaké číslo, tak se platí předem
Tady je dobré, že si takto můžeš objednat jakékoli číslo a platí se až to dojde domů 
www.kultovniauta.cz/predp latne.php

www.kultovniauta.cz/predp latne.php
no já se po tom kuknu asi po škole nebo se uvolním ptz počítám že moc toho nebude 

-> Kuladmin: 199
Ja sem jen zvedavej za kolik bude druhy dil. jinak sorry za kecy. Kdyztak smazu.
www.kultovniauta.cz/spot.
html
-model auta
-popis modelu
-minule časy
-prehlad tlače
-obrazok a plagat
-model auta
-popis modelu
-minule časy
-prehlad tlače
-obrazok a plagat